Jump to content

97 Model Mazda 626 Otomatik Şanzıman'dan veya Elektrik tesisatından anlayan???

justice
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar otomatik şanzıman hakkında tanıdığı bildiği güvendiği gerek mazda servisi gerekse japon araç servisleri olan var mı? bostancı oto sanayideki mazda servisi ve kartal oto sanayideki mazda servisi daha tespit yapmadan önce ekranda 40 km hızı geçtikten sonra yazan HOLD lambası için kestirip atıp, şanzımanın değişmesi lazım dediler. başka özel bi serviste cihaza bağlamışlardı ve yağ basınç selenoidi ve hız okuyucu da hata görünüyordu. ancak bunlar sağlam çıktı? bu sorun motorumu yaptırdıktan sonra olduğu için ustalar elektrik tesisatındadır büyük ihtimalle sorun dediler. tesisattan anlayan tanıdığınız varsa o da olur yani?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Adem ustaya git dedin de, bu forumdaki bi başka kişi daha önce o ustaya gitmiş, usta sadece şanzımanı indirmiş, şanzımanı başka bir ustaya yaptırmış. sence bu usta işinde uzman mıdır???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Adem ustaya git dedin de, bu forumdaki bi başka kişi daha önce o ustaya gitmiş, usta sadece şanzımanı indirmiş, şanzımanı başka bir ustaya yaptırmış. sence bu usta işinde uzman mıdır???

Hımm o konuda bilgim yok, ben yüz yüze tanımam kendisini, yalnız forumda bir çok kişi tarafından çok güvenilir bir isim olarak tanıdık gıyaben. O zaman yetkili servise git bir fiyat al, kafana yatar belki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eywallah, yetkili servisler de seçenek olarak aklımda bulunsun. belki bu forumda, başka tanıdığı olanlar da vardır. onlar da bilgilerini paylaşırlar belki. hafta sonu birine gösterecez artık...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birde Veysel Oto varmış galiba. heci-baba nickli üyeye ozelden yaz, adres ve usta hakkında bilgi verir...

Mobilden gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilacın oto veysel :) numarayi vereyim bir konus.onlar yonlendirir seni.

oner bey : 05325443918

Çok teşekkürler. ben bi arayım bakalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu otomatik şanzuman güzel olduğu kadar küstah da ;D  Biz de vaktiyle çok uğraştık. O yüzden bilirim ne meret bir şey olduğunu. Kolay gelsin. Biz de Bostancı oto sanayi de bu işin kompedanı denilen birine yaptırmıştık ama geçmiş zaman aklımda kalmadı şimdi adam kimdi, dükkanı nerdeydi. Ama oto Veyseldekilerin de bu konuda yetenekli olduklarını duydum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eywallah dincer hocam. sizdeki problem neydi acaba?

heci baba aradım cevap veren olmadı. tekrardan bi arayacağım inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mitsubishi carismada viteş geçişleri sıkıntılı idi.

Hmm. anladım. çok büyük külfeti olmamıştır inşallah.

-

ne yaptın

Şimdi öner usta bana dönüş yaptı, motoru yaptırdıktan sonra bu problem çıktıysa bu iyi dedi, muhtemelen motoru yaptıranlar hatalı bi işlem yaptırmışlardır dedi. bakalım bu hafta bi götüreceğim inşallah. Öner usta bana da gayet bilgili ve samimi geldi. Çok sağolasın tavsiye için. bi de şu problemi kısa yoldan bi halledebilirsek size ve öner ustaya bi yemek ısmarlamak isterim.  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu şimdi gördüm. Kusura bakmayın.

Adem ustaya git deniyor, bende gitmiştim. Ama Adem usta, apayrı bir dünya olan otomatik şanzıman konusunda "usta" olmadığını ve sadece indirip takacağını söylemişti.                                                                                                                                                 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu otomatik işinde iyi usta ve iyi parça çok önemli.

Umarım şansın yaver gider. Forum iyi bir otomatik ustası kazandırırsın.

Ama olayın devamını paylaşmanı bekliyoruz burada.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konuyu şimdi gördüm. Kusura bakmayın.

Adem ustaya git deniyor, bende gitmiştim. Ama Adem usta, apayrı bir dünya olan otomatik şanzıman konusunda "usta" olmadığını ve sadece indirip takacağını söylemişti.                                                                                                                                                 

estağfurullah gökhan abi. zaten bu foruma gelince ilk işlerimden biri size özelden mesaj atmak olmuştu. bir de başka tanıdık ustalar vardır belki diye konu başlığı açtım. gerçekten de işe yaradı gibi. heci baba nın tavsiye ettiği ustaya bi götüreceğim inşallah. iyi dilekleriniz için de çok teşekkürler. devamını da paylaşacağım inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

oner usta otonatik sanzunan tamiri yapiyor.engin ustada elektrikde baya bir uzman  hep mazda ile ugrastiklari icinde tabii birde yetkili servis gecmisleri var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

SN justice probleminiz motor tamirden sonra başladıysa montaj hatası olma olasılığı yüksek, umarım ondandır, şanzımanda sorun yoktur, geçmiş olsun. Bildiğim kadarıyla oto viteslerin bazılarında hold tuşu var bu tuş basıldığında şanzıman vites değişmeyip yokuşlarda daha yüksek torkla seyahat imkanı sağlıyor, sizin bahsettiğiniz hol dışığı bu tuşa basıldığında yanan ışıkmı, veya yandığında şanzıman vites değişmeyi bırakıyormu, sorunu anlatmışsın ama her araç her şanzıman farklıdır, daha açıklayıcı olursanız memnun olurum en azından bilgilenmiş oluruz, örneğin benim araçta hold yok diren D nin altına 2-1 yapıp kullanabiliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...