Jump to content

Boxer Dizel Motor (Subaru)

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Awd de Subaru ile kıyaslanacak araç zaten yok.

Suzuki gerektiğinde 4 çeker araçlar üretir ama kendi çapında hakkını verir.

Demem o ki her 4 çeker araç 4 çeker değildir symmetrical awd sistemi piyasaya 4 çeker süren araçların referans noktasıdır. O yüzden Subaru ile kıyaslanır o araçlar. Birisi Subaru ile 4 çeker araç kıyaslıyorsa bilin ki - bizde 4 çeker yapabiliyoruz demek içindir ( Subaru kadar olmasa da )

Subaru kaliteli awd üretir tabi off road araçlarla kıyasa pek girmese de bir kaç değişiklikle hatırı sayılır bir off road aracı ortaya çıkarmak mümkün ama Subaru hem performanslı hemde aracın gücü yettiği kadar zor koşulların üstesinden gelecek araçlar üretir.

Suzuki yi 15 cm lik kaldırıma çıkaramayan arkadaşım var. Ne yaptıysam çıkmadı diyordu şimdi o da bir Subaru kullanıcısı. Bence emregc bu konuda kıyasa pek girmeyin.

Dizelden sonra benzinli forester tatmin edici olur ama xv haliyle bir yere kadar. Ancak yine de kıyaslanmaz bence 1.6 dizelerin hiçbirini herhangi bir benzinli 1.6 yla kıyaslamak da anlamsız biri elma biri armut sonuçta.

Xv yurtdışında 2.0 otomatik dizel ve hybrid olarak da satışa sunulmuş ama yine bayraktar yapacağını yapmış yine getirmemiş.

Forester deneyin 2.0 XT ve ya 2.5 XT bulursanız yine deneyin. Atmosferik de olsa bu işin hakkını verdiğini göreceksiniz.

Özgür Kızılkaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabam.com test editörü arkadaşım, kardeşim olur kendisi. O gün testi forumdan Efe kardeşim ile yaptılar. Her ikisi de, benim nasıl bir otomobil arayışı içinde olduklarımı biliyorlar. XV kesinlikle kendi sınıfında (1.6 Benzinli) lider diyebiliriz. En büyük artısı 4 çeker sisteme sahip olması. Konfor, güvenlik donanımları çok zengin. Malzeme ve işçilik konusunda tatminkar...Lakin motor performansının beni tatmin etmeyeceği söylendi. 1.6 benzinli atmosferik motordan ne beklenebilir ki.

Xv ve onun tarzında ki otomobillerin fiyatları yenilir, yutulur cinsten değil. XV nin en büyük avantajı standart sürekli 4 çeker sisteminin olması. Kötü yanı ise dizel motorunun yada turbosunun olmayışı.

Amacım sırf görüntü amaçlı suv araca geçmek değil. Hem iç hacim açısından, hemde motor performansı açısından çıta yükseltmek istiyorum.

Dizel ile benzinli kıyaslamasına girmek tabi ki mantıklı değil. Lakin şu anki otomobilim 1.6 dizel 115 Hp 270 Nm Tork. Bundan sonra ki otomobil seçimimde, motor performansını karşılaştırmam lazım.

İlla ki dizel demek istemiyorum. Ama akaryakıt fiyatları ve çok km yapıyor olmam dizele yönlenmeme neden oluyor.

SubaruclubTR'den arkadaşlarla bir araya geldiğimizde, test edeceğim Forester'ı. Geçtiğimiz hafta Mustafa abi davet etmişti. Lakin o gün mesaide kaldığım için gidememiştim.

Bakalım hayırlısı diyelim inşallah.

Sağlıcakla kalın.

Beni niye engellemiş face yöneticisi ve mailime niye cevap vermemiş bir sorar mısın sana zahmet. Çok merak ediyorum cidden.

Özgür Kızılkaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Awd de Subaru ile kıyaslanacak araç zaten yok.

Suzuki gerektiğinde 4 çeker araçlar üretir ama kendi çapında hakkını verir.

Demem o ki her 4 çeker araç 4 çeker değildir symmetrical awd sistemi piyasaya 4 çeker süren araçların referans noktasıdır. O yüzden Subaru ile kıyaslanır o araçlar. Birisi Subaru ile 4 çeker araç kıyaslıyorsa bilin ki - bizde 4 çeker yapabiliyoruz demek içindir ( Subaru kadar olmasa da )

Subaru kaliteli awd üretir tabi off road araçlarla kıyasa pek girmese de bir kaç değişiklikle hatırı sayılır bir off road aracı ortaya çıkarmak mümkün ama Subaru hem performanslı hemde aracın gücü yettiği kadar zor koşulların üstesinden gelecek araçlar üretir.

Suzuki yi 15 cm lik kaldırıma çıkaramayan arkadaşım var. Ne yaptıysam çıkmadı diyordu şimdi o da bir Subaru kullanıcısı. Bence emregc bu konuda kıyasa pek girmeyin.

Dizelden sonra benzinli forester tatmin edici olur ama xv haliyle bir yere kadar. Ancak yine de kıyaslanmaz bence 1.6 dizelerin hiçbirini herhangi bir benzinli 1.6 yla kıyaslamak da anlamsız biri elma biri armut sonuçta.

Xv yurtdışında 2.0 otomatik dizel ve hybrid olarak da satışa sunulmuş ama yine bayraktar yapacağını yapmış yine getirmemiş.

Forester deneyin 2.0 XT ve ya 2.5 XT bulursanız yine deneyin. Atmosferik de olsa bu işin hakkını verdiğini göreceksiniz.

Özgür Kızılkaya

Subaru 4 x 4 lerde arazi için 4L vites var mı  ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tabi mesela benim araçta hi lo modu var outback lerde s-i Drive denen 4 sürüş modu içeren ayrı bir sistem var. Yeni XT lerde daha farklı bir sistem var. Arazide Subaru nun alçak olmasından başka dezavantajı yok bineklerde. Ama outback ve suv lar hatırı sayılır derece de yüksekliğe sahip. S-cross ile kıyaslamadan videolarını izlemenizi tavsiye ederim.

4L dediğiniz sistem subaruda farklı isimde ya da sistem olarak mevcut olma ihtimali yüksek.

Kilit dif ise sti lar da ve wrx lerde var.

Xv de L denen bir mod var ama içeriğini tam bilmiyorum.

Özgür Kızılkaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tabi mesela benim araçta hi lo modu var outback lerde s-i Drive denen 4 sürüş modu içeren ayrı bir sistem var. Yeni XT lerde daha farklı bir sistem var. Arazide Subaru nun alçak olmasından başka dezavantajı yok bineklerde. Ama outback ve suv lar hatırı sayılır derece de yüksekliğe sahip. S-cross ile kıyaslamadan videolarını izlemenizi tavsiye ederim.

4L dediğiniz sistem subaruda farklı isimde ya da sistem olarak mevcut olma ihtimali yüksek.

Kilit dif ise sti lar da ve wrx lerde var.

Xv de L denen bir mod var ama içeriğini tam bilmiyorum.

Özgür Kızılkaya

Anladığım kadarıyla yok Özgür  o nedenle Subaruları arazide göremiyoruz .... Grand Vitaralarında standart halleri  Foresterlardan yüksek değil ancak aracın şanzımanını dik çıkışlarda, zor şartlarda yormayacak arazi vitesleri olduğu için özel üretilmiş kitler ile modele göre  araçlar 4,5cm ile 10 cm arası yükseltilebiliyor sonrasında uygun lastik kullanımıyla araziye yatkın oluyor araçlar ki bence 4x4 denildiği zaman bu anlaşılmalı...

Subaruların sunduğu kullanıcı memnuniyeti sadece  AWD sistemi farkından değil bence daha ziyade kullanıcının  aracı sürerken fark edebileceği gibi aracın ağırlık merkezinin düşük oluşusu ve performanslı boxer motorlarından...

Ben şahsen bozuk yol şartlarında Subarunun AWD si ile başka markaların AWD sinin farkını ayırt edebileceğimi düşünmüyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladığım kadarıyla yok Özgür  o nedenle Subaruları arazide göremiyoruz .... Grand Vitaralarında standart halleri  Foresterlardan yüksek değil ancak aracın şanzımanını dik çıkışlarda, zor şartlarda yormayacak arazi vitesleri olduğu için özel üretilmiş kitler ile modele göre  araçlar 4,5cm ile 10 cm arası yükseltilebiliyor sonrasında uygun lastik kullanımıyla araziye yatkın oluyor araçlar ki bence 4x4 denildiği zaman bu anlaşılmalı...

Subaruların sunduğu kullanıcı memnuniyeti sadece  AWD sistemi farkından değil bence daha ziyade kullanıcının  aracı sürerken fark edebileceği gibi aracın ağırlık merkezinin düşük oluşusu ve performanslı boxer motorlarından...

Ben şahsen bozuk yol şartlarında Subarunun AWD si ile başka markaların AWD sinin farkını ayırt edebileceğimi düşünmüyorum...

Bozuk yol ya da araziye girince awd yi ayırt edersin merak etme.

O araziye bile gerek yok dik yokuşda anlarsın neyin ne olduğunu.

Buyur videodan bak.

Ayrıca subaru4ever da tufan diye bir arkadaş var 2.0xt aracıyla Hatay'da çıkılmadık dağ girilmedik arazi kumsal bırakmadı.

Onun videolarından biri de bu ve ararsan Türkiye'de çok bulamasan da arazide subaru çok var.

Ama suzuki de subaru da suv ya da crossover araç üretiyor yani yükseltme vinç takma alt muhafaza vs yapılabiliyor her türlü araziye de rahatça giriyor bu araçlar.

Bence yine de kıyaslama. Sen farketmek için aynı koşullarda iki üç tane suv aracı eşitleyip ( yükseklik, lastik, motor gücü vs) aynı koşullarda test edeceksin ki anlayasın.

Yurt dışında yazlık lastikle subaruyu derin karın içine sokup sonra da işe yaramaz diye kötüleyen tipler var. Duster a arazi lastiği takıp traktörün geçmediği yerden geçti diye sevinen salaklar var.

Demem o ki o kıyas öyle tahmin etmiyorumla zannetmiyorumla olmaz kardeş.

Özgür Kızılkaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Subarucular genelde 4x4 sisteminin üstünlüğünü belirtip  araçlarının arazide daha başarılı olduğunu vurguluyorlar , you tube dan görüyoruz testlerde genelde araçlar rampada dururularak yapılıyor (kötü pilotaj) bana sorarsan aşağıdaki diğer temel etkenler de testlerde önemli

-aracın ağırlığı

-motor gücü

-şanzımanı

-lastikleri

Tüm bu etkenlerin rampa çıkma videosunda etkili olduğunu görebiliyoruz..Evet subaru daha başarılı görünüyor bu videoda ama bizim köylümüz torosunu, ladasını çıkarmadık yer bırakmadı, bence bu videodaki SUVların hepsi gazlayarak pekala bu rampayı çıkabilirlerdi  o nedenle ben AWD sistemlerinin farkını anlayamam dedim.Pratikte rampanın ortasında durup araç çıkacakmı yoksa çıkmayacakmı diye test etmeyeceğim gaza abanıp çıkacağım.

Offroadçular araçlarını inanılmaz zorluyorlar , araçlarının uygun şaşileri, arazi şanzımanları , diferansiyel kilitleri ve yüksek çekiş güçlü lastikleri olmasa keyif alamazlar..Araçlarları kırdıktan sonra, şanzımanı zorlayıp ele aldıktan sonra , batıp çıkamadıktan sonra offroad keyif vermez.. Bu nedenle foresterlar gibi AWD araçları maceraperest off road 4x4 ü değildir, şasisini bir kenara bıraktım , en azından 2. videodaki Subarunun jantları/lastikleri çokda uygun görünmüyor, off road a çıktığınızda da karşınıza ne çıkacağını her zaman bilemiyorsunuz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Subarucular genelde 4x4 sisteminin üstünlüğünü belirtip  araçlarının arazide daha başarılı olduğunu vurguluyorlar , you tube dan görüyoruz testlerde genelde araçlar rampada dururularak yapılıyor (kötü pilotaj) bana sorarsan aşağıdaki diğer temel etkenler de testlerde önemli

-aracın ağırlığı

-motor gücü

-şanzımanı

-lastikleri

Tüm bu etkenlerin rampa çıkma videosunda etkili olduğunu görebiliyoruz..Evet subaru daha başarılı görünüyor bu videoda ama bizim köylümüz torosunu, ladasını çıkarmadık yer bırakmadı, bence bu videodaki SUVların hepsi gazlayarak pekala bu rampayı çıkabilirlerdi  o nedenle ben AWD sistemlerinin farkını anlayamam dedim.Pratikte rampanın ortasında durup araç çıkacakmı yoksa çıkmayacakmı diye test etmeyeceğim gaza abanıp çıkacağım.

Offroadçular araçlarını inanılmaz zorluyorlar , araçlarının uygun şaşileri, arazi şanzımanları , diferansiyel kilitleri ve yüksek çekiş güçlü lastikleri olmasa keyif alamazlar..Araçlarları kırdıktan sonra, şanzımanı zorlayıp ele aldıktan sonra , batıp çıkamadıktan sonra offroad keyif vermez.. Bu nedenle foresterlar gibi AWD araçları maceraperest off road 4x4 ü değildir, şasisini bir kenara bıraktım , en azından 2. videodaki Subarunun jantları/lastikleri çokda uygun görünmüyor, off road a çıktığınızda da karşınıza ne çıkacağını her zaman bilemiyorsunuz...

Rampa da dur kalk zaten o sistemin kalitesini gösterir.

Araçtaki motorun gücü 4 tekere aktarılmadıktan sonra isterse 6000 cc motorlu awd olsun.

Oradaki nissan ın en küçük motoru 3000 cc ağırlığı da forester dan 300 kg fazla ençok.

Forester da turbo da yok motor da 2000 cc.

Aynı şeyi söylüyoruz aslında ama senin dışına çıktığın konu off road aracıyla suv u kıyaslıyorsun.

Subaru ve ya suzuki herhangi birinin bir land rover la land cruiser ile arazide kıyaslandığını gördün mü. Çünkü elma ve armut kıyası olur.

Toros ve ladayı dağ bayır gezdiriyorlar ama senin beğenmediğin yokuşda dur kalk olayında kilit dif i olan araçlar bile kolay kolay başarılı olamadığı için öne vinç takarlar.

Bence Emre bilmediğin konuyu tartışmayalım subaru çok iyi değil belki ama awd dediğin zaman yine de referans alınan araçların başında geliyor.

Senin awd anlayışın ben gazı kökler kaptırır çıkardım yokuşu durup orada kalmazdım oradaki adamlar gaz vermiyor diyorsun ama emin ol gaz veriyorlar araçlar kalkmıyor awd yi patinaja bile düşürüyorlar.

Ayrıca subaru nun tek tekerden çekiş testlerini izle 3 teker boştayken bir tekerden bile çekip kurtarabiliyor aracı o da normal araçlarda ancak kilit dif ile yapılabilecek şeyler.

Neyse suzuki iyidir çok hakkı yenen bir araçtır samimi görüşüm budur. Bir duster alana kadar gidip bir vitara almak ya da scross almak bence de mantıklı. 

Özgür Kızılkaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kemal bey merhaba.

Sanırım bir yanlış anlaşılma var. Ben Cx-5'in 2.el piyasasının yüksek olduğundan bahsetmiyorum.

Bahsi gecen fiyatlar benim bütçeme fazla geliyor.

Aynı şekilde model yılından dolayi. Senelik o kadar Mtv bana yüksek geliyor.

merhaba

:) böyle bir araç için tabiki fiyatı çok yüksek değil hele daewoo dan dönme  captivaların 100tl lere satıldığına bakarsak :) ben sadece hiç satıştaki araç sahipleri ile fiyat görüşmeniz oldu mu diye merak etmiştim vergi konusu benide düşündürüyor ama onuda içmediğim sigara parasına sayalım +mazda keyfi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Subaruların geneli sürekli 4çeker iken diflock ile sx4 s cross 4çeker yapılıyor subaruda öyle birşey yok.

Ama 4 çeker yapıldığında oranları nasıl onu merak ediyorum.

Mesela honda crv real time awd 80/20 ayırırken subaru otomatikler 60/40 gibi bir aktarma yaparak yine güvenliği elden bırakmıyor Manuel ler ise 50/50 dağılım yapıyor.

Wrx ve sti lar da ki dif lock ise bu dağılımı öne arkaya ya da eşit olarak yapıyor ama awd yine komple devreden çıkmıyor.

Snow modu subarularda yok çünkü doğuştan snow modunda zaten subarular.

Kar kış pek sökmüyor subaruya. Scross da iki çeker kullanım için yapılmış sanırsam.

Yine de kıyas olarak xv ile emsal bir araca benziyor. Ikisini de arazide görmek şart.

Donanım olarak tavan çok güzel forester dan daha büyük bir açıklığa sahip gördüğüm kadarıyla. Yakıt olarak da harika bence scross.

Özgür Kızılkaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konumuzu toparlamadan önce son bir soru sorayım.

"Subaru AWD Uphill Comparison Test"  ilk videoda. Testte yer alan bütün otomobillerde kullanılan, lastik marka model aynımıdır acaba. Diğer markaların araçları patır patır döküldü rampada.

Sonra tekrar dizel boxer motorumuza kaldığımız yerden devam edebiliriz. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı olsaydı bu sefer lastik reklamı olurdu İlhan, kesin sponsor olarak görürdük markayı...

En azından marka model verilmeden. Aynı marka model lastiklerin kullanıldığı vurgulanabilir. Kaldı ki bu tip test videoları var. Lastik çok çok önemli faktör.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkes reklamını yapacak bir şekilde... Ben aracı hergün çamurda debelenmek için değil arada bir doğa gezileri için aldım ancak 2 yıllık tecrübelerimden bu amaç için 4x4 ne kadar gerekli okuyun siz de bir düşünün:

İlk gittiğim çamurlu tepelik Çiftalan offroad yarış izleme bölgesinde Doblolar falan vardı ,  yazdım offroad forumuna , bizi dobloların çıktığı yere götürüyonuz diye, olurmu dediler bizim girdiğimiz çamura doblolar giremez , çamurda gezinirken ki resimleri geldi (ne zevkli,  ne zevkli :) aracın altını liftte temizletmek 50 tl )

Sonra  türlü orman yollarından gündüz vakti şile taraflarında bir dere kenarına çadır kamp kurduk, buraya girene kadar 4 tane aracın kaportası hasarlandı sağından solundan, geceleyin bulunduğumuz yere Skoda Favorit içinde 4 cengaver ile geldi S.A demeye :) (ağaç dallarının çiziklerini kapama pasta cila işi 350 tl)

Bizim araçlar büyük , ormanda hasarlanıyor diye yaylacılık yapalım dedik, toplandık yaylaları gezmeye yoldan çıkıp mola verdiğimiz yerin arkalarından 3cm alçaltılmış yaylı Getz  geldi geçti... (ödediğimiz benzin farkı dizel getzin 3 katı)

Toprak taşlı yoldan Kayışdağının zirvesine 4L modda çıktım, istanbul adalar manzarası izliyorum,  scooter benzeri motosikletinin arkasında kız arkadaşıyla bir genç geldi...

Ondan sonra bende 4x4 hevesi falan kalmadı, kimseye de alın gezersiniz diyemeyeceyim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...