Jump to content

Boxer Dizel Motor (Subaru)

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ondan sonra bende 4x4 hevesi falan kalmadı, kimseye de alın gezersiniz diyemeyeceyim :)

Emre'cim sen Mazda 3 alma niyeti ile yola çıkıp. Suv alıp, geri dönen bir adamsın. Ben ilk duyduğumda şaka filan sanmıştım. Gerçi senin o aklını çelenlere acayip uyuz oluyorum. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herkes reklamını yapacak bir şekilde... Ben aracı hergün çamurda debelenmek için değil arada bir doğa gezileri için aldım ancak 2 yıllık tecrübelerimden bu amaç için 4x4 ne kadar gerekli okuyun siz de bir düşünün:

İlk gittiğim çamurlu tepelik Çiftalan offroad yarış izleme bölgesinde Doblolar falan vardı ,  yazdım offroad forumuna , bizi dobloların çıktığı yere götürüyonuz diye, olurmu dediler bizim girdiğimiz çamura doblolar giremez , çamurda gezinirken ki resimleri geldi (ne zevkli,  ne zevkli :) aracın altını liftte temizletmek 50 tl )

Sonra  türlü orman yollarından gündüz vakti şile taraflarında bir dere kenarına çadır kamp kurduk, buraya girene kadar 4 tane aracın kaportası hasarlandı sağından solundan, geceleyin bulunduğumuz yere Skoda Favorit içinde 4 cengaver ile geldi S.A demeye :) (ağaç dallarının çiziklerini kapama pasta cila işi 350 tl)

Bizim araçlar büyük , ormanda hasarlanıyor diye yaylacılık yapalım dedik, toplandık yaylaları gezmeye yoldan çıkıp mola verdiğimiz yerin arkalarından 3cm alçaltılmış yaylı Getz  geldi geçti... (ödediğimiz benzin farkı dizel getzin 3 katı)

Toprak taşlı yoldan Kayışdağının zirvesine 4L modda çıktım, istanbul adalar manzarası izliyorum,  scooter benzeri motosikletinin arkasında kız arkadaşıyla bir genç geldi...

Ondan sonra bende 4x4 hevesi falan kalmadı, kimseye de alın gezersiniz diyemeyeceyim :)

Subaru alsan böyle olmazdı. :)

Bir hafta sonu kışın sınav görevine gidiyordum Sivas malum kar kış kıyamet.

Bilenler bilir geçen sene iyi bir kar yağmıştı.

Ceza evinin yokuşu var meşhur. Oradan gidip okula geçiyordum. Daha kimse inmeye cesaret edememiş. Çıkmaya cesaret eden biri olmuş o da yokuşda 10 metre ilerleyip geri dönmüş. Ben düz yolda gider gibi çıktım okula gittim bizim arkadaş hangiyoldan geldin dedi bende ceza evinin oradan dedim. Ben çıkamadım geri döndüm sen nasıl çıktın dedi.

Boşuna mı subaru aldım orayı çıkmayacaksam dedim.

Yine sivastakiler bilir Gardaşlar tepesi var orada asfalt dışında jiplerin çıktığı ayrı bir yol var buradaki offroad derneğinin elemanları o civarda araç test ederler çok lada nivayı landrover ı orada tırmalarken gördüm benimde aklıma düştü acaba 1.5 impreza çıkar mı diye denedim hiç umurunda bile olmadı aracın gayet rahat çıktı.

Üstelik boş ağırlığı 1420 kg dir imprezanın.

Altı yere değip askıda kalmayacağı her yeri çok rahat geçtim.

Sen bir esprisini görememiş olabilirsin ama ben çok gördüm.

Uzun yolda kışın özellikle harikadır ayrıca yaz kış virajlarda daha bir harikadır.

Sizi geçmeye çalışan araçları virajlardan sonra bir daha görmezsiniz siz virajda gaza basarsınız onlar frene.

Özgür Kızılkaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Amaca ve bütçeye göre araç alınıyor Özgür, İstanbulda her sene kar yağmıyor yağsada 3-5 gün yerde kalıyor, bırak 4x4 ü kar lastiği bile fazla geliyor... Yakıt fiyatları malum, Anadoluda millet doğal olarak ekonomiyi ön planda tutuyor, benzinin dünyanın en pahalısı olduğu ülkemizde boxer motorlu 4x4 , dolayısıyla emsallerinden fazla yakan,  ayrıca Ankaradan öteye son yıllara kadar satışı servisi olmayan Subaru'yu vatandaşa anlatmak kolay değil ...Keyfe keder , imkanı olanların tercih edebileceği araçlar bunlar...

Mesela bizim Mazdacı profili genelde otomobil kullanma keyfinden anlayan aynı zamanda işin ekonomisini de iyi bilen kişiler... Geneli gelirini kendi kazandığı üzere otomobile bütün olarak  baktığında cebinden çıkacak olanın ve ona sahip olarak sağlayacağı faydanın hesabını yapan insanlar... Subaru otomobilcileri ise bir üst gelir gurubunda , geneli  performans tutkunu araba yarıştırmayı seven insanlardan oluşmakta, dolayısıyla ne sen Mazdacılara fazla yakan, pahalı bir 4x4 otomobili kolay beğendirebilirsin nede Mazdacılar sana 1.6 araç performansını kolay kolay beğendirebilir...

Şimdi kendim işe yürüme gidiyorum , hafta sonu gezilerine heves ettim 4x4 aldım  ama kar yağmayan İstanbulun sıkışık trafiğinde  otoyoldan her gün onlarca km işe gidip gelen evli ve çocuklu arkadaşıma 4x4  Subaru al , virajı daha hızlı döner işe 3-5 dk daha erken gidersin desem mantıklı olur mu sen söyle ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Amaca ve bütçeye göre araç alınıyor Özgür, İstanbulda her sene kar yağmıyor yağsada 3-5 gün yerde kalıyor, bırak 4x4 ü kar lastiği bile fazla geliyor... Yakıt fiyatları malum, Anadoluda millet doğal olarak ekonomiyi ön planda tutuyor, benzinin dünyanın en pahalısı olduğu ülkemizde boxer motorlu 4x4 , dolayısıyla emsallerinden fazla yakan,  ayrıca Ankaradan öteye son yıllara kadar satışı servisi olmayan Subaru'yu vatandaşa anlatmak kolay değil ...Keyfe keder , imkanı olanların tercih edebileceği araçlar bunlar...

Mesela bizim Mazdacı profili genelde otomobil kullanma keyfinden anlayan aynı zamanda işin ekonomisini de iyi bilen kişiler... Geneli gelirini kendi kazandığı üzere otomobile bütün olarak  baktığında cebinden çıkacak olanın ve ona sahip olarak sağlayacağı faydanın hesabını yapan insanlar... Subaru otomobilcileri ise bir üst gelir gurubunda , geneli  performans tutkunu araba yarıştırmayı seven insanlardan oluşmakta, dolayısıyla ne sen Mazdacılara fazla yakan, pahalı bir 4x4 otomobili kolay beğendirebilirsin nede Mazdacılar sana 1.6 araç performansını kolay kolay beğendirebilir...

Şimdi kendim işe yürüme gidiyorum , hafta sonu gezilerine heves ettim 4x4 aldım  ama kar yağmayan İstanbulun sıkışık trafiğinde  otoyoldan her gün onlarca km işe gidip gelen evli ve çocuklu arkadaşıma 4x4  Subaru al , virajı daha hızlı döner işe 3-5 dk daha erken gidersin desem mantıklı olur mu sen söyle ?

Benim araç fazla yakıyor diyorsan şehir içi 30 sıkıştırırsan 35 kuruş yakıyor.

Şehirler arası da 20 kuruş yakıyor. LPG de.

Mazda ne yakıyor şehir içi.

Ben gerçi güvenlik ön planda olsun dedim yoksa aklımda mazda vardı.

Neyse sen scrossla mutlusun ben subaruyla tartışacak bir şey yok. 

Özgür Kızılkaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Subaru Boxer dizel motorun titreşimi ile ilgili. İki tane güzel test videosu var. Özellikle civata testine bayıldım. Aynı testi benim guzu da yapsak. O civatayı bir daha bulmam mümkün değil sanırım. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne yaptın abi? Subaru Boxer Dizel mi diyorsun? Karar verdin mi? Şu Dizel CX-3, 75 - 80k skalasında gelecek dedi geçen bir arkadaş. Ne dersin biraz daha beklesen mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne yaptın abi? Subaru Boxer Dizel mi diyorsun? Karar verdin mi? Şu Dizel CX-3, 75 - 80k skalasında gelecek dedi geçen bir arkadaş. Ne dersin biraz daha beklesen mi?

Yok Mehmet'im bir karar verdiğim yok. Ama Subaru'da beni en çok etkileyen, saygı duyduğum markalardan birisidir benim için.

Aslında kafam çok karışık. Acelem yok, araştırmaya  ve beklemeye devam. Bu tip bilgiler buldukça da paylaşmaya çalışıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dizel aldın mı titreşim az olmalı ki keyfi çıksın...PSA dizelleri titriyor hep, ford da böyle... Hyundai'nin dizeli daha titreşimsiz...Sonatalar çok konforlu...

Şu araca bak istersen İlhan

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-sahibinden-hyundai-sonata-full-ve-sorunsuz-arac-165917086/detay

2000 cc 2009 ların vergisi bu yıl 1040 tl olmalı...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Boxer motor 1896 dan beri varmış Karl Benz patentlemiş, bende niçin diğer markalar kullanmıyor diye merak ettim şimdi...

http://en.wikipedia.org/wiki/Flat_engine

Porsche kullanıyor boxer motoru.

Ayrıca patent alındığında çok sarsıntısız ve dengeli olduğu için uçak motoru olarak düşünülmüştü ve uygulanmıştı.

Daha sonra otomobile ilk uygulayan Subaru oldu.

Tabi Subaru markası 5 Japon otomobil markasının birleşip FHİ yi kurup marka olarak 6. Yıldızı oluşturdukları için Japon astronomisindeki büyük bir yıldız olan Subaru adlı yıldız ın adını yeni markalarında kullandılar.

Özgür Kızılkaya

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...