Jump to content

Bagajınızda Sürekli Bulundurduğunuz Eşyalar Nelerdir ?

İlhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim liste biraz kalabalık :)

1 kolinin içerisinde ; 

Lastik parlatıcı-koruyucu

Oto şampuanı

Torpido, deri temizleme-bakım sütü

Cam sil

Jant temizlik spreyi

Koltuk-döşeme temizlik spreyi

Bol miktarda ıslak mendil

Sıvı gres

Balata spreyi

Loctite çok güçlü yapıştırıcı

1 Lt Yedek motor yağı

3 Lt Yedek su

1 Lt yedek antifriz

Dot 3 fren hidrolik yağı

ATF 220 Direksiyon hidroliği

Loctite Multi sprey

Silikon sprey

Lastik tamir spreyi

Bol miktarda plastik kelepçe

Anahtar takımı

Düz,yıldız tornavida

Pense

2 Ad. Yedek far ampulü

Yedek sibop kapakarı

Yedek kapı kartonu klipsleri

1 küçük kavanoz içerisinde çeşitli boyda vidalar-kelepçeler

1 ad. Yedek radyatör hortumu

30-40 ar cm lik yedek yakıt hortumları (Benzin&Lpg)

Ek olarak standart ilk yardım çantası, Yangın tüpü, Kriko :)

Lantisin bagajı bunları nasıl aldı demeyin, hepsi 1 koli içerisinde ve bagajın daha 4/5'i boş :)

Not : Eşimin yoğun isteği üzerine elediğim,bagaja düzen verdiğim son ve kalıcı eşyalar, bekarlık yıllarımda yedek enjektör, buji kablosu bile taşıyordum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben aracımda fazla yük ve görüntü kirliliği olmaması açısından minimum düzeyde malzeme bırakıyorum. stepnemi bile koymuyorum. uzun yola çıkarken alıyorum yanıma. yangın tüpüm torpido gözünde bulunuyor. bagajda sadece ilk yardım çantam var.stepnenin yerinde simit tüp var.lpg li olduğu için aracım yangın tüpünü aracın torpido gözüne koyuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lütfen alkol aldıktan sonra araç kullanmayalım :D

*Sosyal Mesaj*

güzel abim belki izlemişsindir ama bu videoyu izlemeni istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O kadar alkoldan sonra tabiki biraz büyük gösteriyor. :D:P:D  Şaka bir tarafa böle cahillerle beraber aynı trafikte bulunduğumu düşündükçe sinir oluyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

Yaz geldi havalar ısındı, benim bagajda 3 tane katlanan kamp sandalyesi de yerini aldı. :)

Ve ayrıca Kırmızı Mazda 3 ile Siyah Skyactiv Mazda şapkam her daim bagajda.

post-5155-0-49307500-1434019788_thumb.pn

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Açıkçası ben yaz kış Bagajı değiştirmiyorum. Arabanın genel ihtiyaçları dışında boş tutmayı seviyorum. Tabii mesafe katediceksem o zaman duruma göre değişiyor. Bazen ihtiyacım olmayan şeyleri bile dolduruyorum bagaja. Boş yer bırakmıyorum ne olur ne olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu portatif sandalyeler çok gerekli eşyalar gerçekten, ayakları katlanıp incecik olan bagajda yer kaplamayan portatif masalarda çok gerekli. Portatif masam var 120 cm x 60 cm piknik vs. olduğu zaman atıyorum bagaja,  ama portatif sandalyem yoktu, ihtiyaç olunca tabure koyuyordum bagaja fakat  geçen hafta Hava Kuvvetlerinin 104. yıl kutlamalarında eksikliğini çok hissettim, anlaşma yapmış gibi herkes portatif sandalye getirmiş :D , on binlerce insan arasında bir tek ben 4 tabure getirmişim :D , havaalanında kalabalığın içinde tabure taşımaktan utandım :D .   Koçtaş' tan falan bulup hemen 4 tane alıcam yazın bagajda bulunması gerekli . 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaz geldi havalar ısındı, benim bagajda 3 tane katlanan kamp sandalyesi de yerini aldı. :)

Ve ayrıca Kırmızı Mazda 3 ile Siyah Skyactiv Mazda şapkam her daim bagajda.

iki tanede benim var bu sandalyeden çok kullanışlı hakkatende.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

iki tanede benim var bu sandalyeden çok kullanışlı hakkatende.

Bende de 2 tane vardı normalde. Geçtiğimiz günlerde kızım, benim niye yok diye sitem edince. Akabinde hepsiburada.com dan hemen sipariş verdim 1 tane daha. Dediğin gibi çok kullanışlı oluyor, çok fazla yer kaplamıyor, taşıması kolay. Tavsiye olunur..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Metal takım sandığı,stepne,yedek su ve antifiriz

Motor yağı,yere sermelik birkaç ince halıflex

yangın tüpü ve full ilkyardım çantası

çelik halatttan kendi imalatım çeki halatı vs.

Bütün bunlar önce kendime sonra başkalarına yerdımcı olur diye bulundurduğum malzemeler

malum bazen yardım etmenin verdiği mutluluk hiçbir şeyle kıyas olmuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Stepne, antifriz, motor yağı, hidrolik yağı, şanzıman yağı, 2 yangın tüpü, 2 ful ilk yardım çantası, 2 katlanır pratik sandalye, lokma takımı, genel iç temizlik spreyi, ağır kir ve yağ çıkarıcı sprey, wd40, sprey sıvı gres, klima dezenfeksiyon temizleyici (şimdilik), bakım sütü spreyi, buğu önleyici, buz çözücü, buz kırıcı plastik, kriko, ıslak mendil, gazete,...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yangın söndürücü, kimyasal temizleyiciler, v.s. gaz haldeki kutulu ürünlerin çoğunun sıcaklık üst limiti genelde 50 C dir , lakin bagajda olduklarında ve  güneş önünde olmadıktan sonra mümkün değil öle bir tehlike söz konusu olmaz bu yaşıma kadar duymadım böle bişey , zaten bu tip ekipmanlar aşırı soğutularak sıvılaştırılıyor aracın içinde yani patlama sıcaklığın ulaşması çok zor.

Valla aracı ilk aldığım sıralarda benzin ne kadar tüketiyor diye ölçtüğüm bir dönem, depo hep azda olduğu için yolda kalmayayım diye 5lt 'lik benzin bidonu taşımaya başladım. Ancak sonra onu bagajdan almadım ve yaza girdik. Sonra arabanın içinde benzin kokusu gelmeye başladı. Tabi ki aklıma bagajda unuttuğum  bidon hiç gelmiyor, sonuçta Alman üretimi sapasağlam bir bidon nerden aklıma gelecek? Fakat sonra birgün bagajı bir açtım, o sağlam bidon sıcak havalardan buhar yapıp bir şişmiş ve plastiğin birleşim yerinden hafifçe açılmış oradan benzin sızıyormuş!

Güneş altındaki sıcaktan o buhar tutuşabilirdi, veya  başka birşeyden yangın çıkabilirdi kendi kendime acayip kızdım ve bagaja bir daha hi,çbirşey koymamaya karar verdim.

Benim araç yere yakın olduğu için bagaj altında yedek lastik bölümü veya lastik te zaten yok. Tertemiz bomboş bir halde.

Sadece bir yere giderken gerekli şeyler varsa ki o genelde sırt çantam ve yelek gibi giysiler oluyor onları koyuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hatırlatma : Yangın türünün bagajda olması yanlış. Ceza yazmak isteyen bir memurdan, isterse Ceza yiyebilirsiniz.

Muayene de yangın tüpü bagajda muntazam bir yerde sabit dursa bile, hafif kusur sayılıyor.

Doğrusu : şoför koltuğunun altı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şoför koltuğunun altı da bazı araçlarda riskli, tüp oradan çıkarak pedalların olduğu kısma gidebilir. önceki aracım toyota yarisde ufak bir frende rahatlıkla yerinden çıkabiliyordu. Bu nedenle yeni tüpü hep yolcu koltuğu altında, eski tüpü bagajda tutarım. Acil yardım çantasını ise sürücü koltuğu altında tutarak bagajda fazlalık oluşmamasını sağlarım.

Mazda 3'ümde sevdiğim bir özellik ise kriko kutusunun olduğu alanın baya fazla olması. Tüm kutu spreyleri, vs hep oraya tıkıştırdım, tamamıyla aldı da.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...