Jump to content

3.Nesil Mazda3, Ön Plakalığı Nasıl Yapsak ?

volcano2K
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

plakaları ve plakalıkları çift taraflı köpük bant ile monte ettim. Sanırım artık hiçbir şekilde yerinde sökemeyeceğim. Sisli bir gece yaptığım montajın ardından ancak bu fotoları çekebildim. Ancak dün gündüz yaşadığım şehirdeki 2. tur sonunda ilk banyosunu yapmış GUZU ön kare plakasıyla bir hayli dikkat çekmişe benziyordu :) Hemen gidip bir Nazar Boncuğu asıverdik.

PLAKALIK.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
16 Kasım 2015 13:14:01, Ayhanozdas :

plakaları ve plakalıkları çift taraflı köpük bant ile monte ettim. Sanırım artık hiçbir şekilde yerinde sökemeyeceğim. Sisli bir gece yaptığım montajın ardından ancak bu fotoları çekebildim. Ancak dün gündüz yaşadığım şehirdeki 2. tur sonunda ilk banyosunu yapmış GUZU ön kare plakasıyla bir hayli dikkat çekmişe benziyordu :) Hemen gidip bir Nazar Boncuğu asıverdik.

PLAKALIK.jpg

Bizede masallah demek duser

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Ben ön ızgaraya takmamak için bir yol buldum. Gittim en alt sivrileşen kısma yapıştır dedim adama. Ancak şu var ki Mazda ön panjura orijinal plaka yeri yapmış.O olunca da plakayı sökmek çok saçma çünkü o güzel görüntü kayboluyor. Keşke Cx-3 'lerdeki gibi komple panjur olsaydı. Bu durumda plaka sabit kalıyor başka şans yok..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ön tarafa plaka takmadığım için 3 hafta önce ceza yedikten sonra geçen hafta ilk kez arabayı kullanmam gerekti ve yola çıkmadan önce plaka işini halledeyim dedim, garajda 1 saat boyunca oraya mı buraya mı diye denedikten sonra yola geç kaldığımı fark ettim ve sol tarafa, far-çamurluk-sinyal üçgenin ortasına yapıştırdım geçtim. O anda çok dikkat etmedim veya fark etmedim ama plakayı baya yana takmışım :D , hani utanmasam resmen çamurluğa takacakmışım :D .  Yolda ki insanların birbirlerini dürtüp plakayı göstermeleri, - bak bak plakayı yana takmışlar demeleri veya yanıma gelip olmamış, kötü durmuş demelerinden 1 hafta içinde resmen yıldım, alıcı gözle baktım gerçekten bende beğenmedim, hem insanların tepkisinden ve bakışlarından kurtulmak , hemde plakayı yana takmışsın diyerek ceza yazabilecek polislerden korunmak için plakanın yerini değiştirmeye karar verdim. İnce bir kablo yardımıyla bantın arasına girdim ve plakayı yamultmadan sökmeyi becerdim. Allahtan kaliteli çift taraflı bant kullanmışım , hiç iz kalmadan bantlarıda temizledim. Benim orjinal plakalarımın ikiside kare plaka, arkaya takması kolay ama öne yerleştirmesi çok zor nereye koysan taşma yapıyor veya arkası boş kalıyor, 2 günlük denemelerimin sonucunda plakanın kalıcı yerini belirledim, ilk önce cam sil ile plakayı ve tamponu defalarca temizledim, en az taşma ve tasarımı en az bozma oranı ile sol taraf, sis farı- alt ızgara arasına yapıştırdım, eğimli tampon şeklinden dolayı plakayı sadece üst tarafından , sol tarafından ve alt kısmının yarısı ile yapıştırdım, geri kalanında bant yok çünkü arka yüzey ile temas etmiyor geri kalan yüzey.  

Araba alındıktan 4 ay sonra ön plaka nihayet yerini bulup takılabildi :D .

Tamamının yapışmaması acaba düşer mi ? diye bir soru işaretine sebep olabilir ama 3M 'in nemli yüzeylerde kullanma amaçlı , sudan etkilenmeyen 30 cm'i 2 Kg taşıyan bantını kullandım aşa yukarı kırık, kırk beş cm civarı kullandım yapıştıktan sonrada defalarca kontrol ettim oldukça sert ve sabitti, hiç oynamıyordu, o yüzden içim rahat. Arka plakayı yapıştırmak içinde aynı bantı kullandım herkese tavsiye ederim .

Resimlerde araba çok kirli kusura bakmayın . Arka plakayı park yeri dar olduğu için çekemedim onu da daha sonra çekip paylaşırım.

mzd clab.jpg

mzd clab2.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
28 dakika önce, Mehmet Özdemir :

Aerodinamikle ilgili rüzgar girişi etkilenmeyecekse, logonun hemen altında durmasından çok daha güzel bir görüntü vermiş.

Çok etkileyeceğini düşünmüyorum boşluklar kurtarıyor gibi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

50 dakika önce, Devrimm :

Çok etkileyeceğini düşünmüyorum boşluklar kurtarıyor gibi

Ben az yada çok etkiler diyemiyorum. Ama otomobil üretilme aşamasında ve sonrasında bir dünya testlere tabi tutuluyor. O yüzden o plakanın yeri değiştikten sonra, yüksek hızlarda göstereceği tepki ve uygulanan gücü kestirmek hesaplamak pek mümkün değil. 

Bu konuyla ilgili şöyle güzel bir makale var.

http://www.vagmania.com/archive/index.php/t-686.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu 42 plaka aracın ki kare tip değilde uzun dikdörtgen tip olsaydı daha şık dururdu bence. Rüzgar girişini engellmez çünkü yukarı kısımda da aynı ebatta fazladan açıklık oluşuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

57 dakika önce, M.E.G :

Ön plakayı dikdörtgen yapıp yine aynı yerine koysaydınız daha iyi dururdu diye tahmin ediyorum.

Bence yakışmış, bir sorum olacak ön tamponun altındaki aksesuardan yanlara ve arka tampona da uyguladınız mı ve nereden temin ettiniz ? Bende düşünüyorum birde bagaj üstü spoyler ile birlikte. Teşekkürler,

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Y.Dışında şu tip plaka aparatları olup, plakayı bu bölüme monte ediyorlar. Plakalı halli görüntülerine ulaşamadım ama.

image-e292b87f66bbad6fc2d42852f14ba6c894

photo image-462b689ae989c28a88fb472934667fdcf8c53cd286985c3d8d7f48d8445977e5-V_zpsjghyyuhn.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17 dakika önce, M.E.G :

Muhteşem ön ızgarayı kapatmamış oluyor. Bence en iyisi bu

Hızlı amatör bir uğraşla benim plakayı koydum bu bölüme. Bire bir ölçüler olmasa da, en azından fikir verebilir.  İdaredin artık. :D

VvZAyB.jpg

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

59 dakika önce, Mercan :

Bence yakışmış, bir sorum olacak ön tamponun altındaki aksesuardan yanlara ve arka tampona da uyguladınız mı ve nereden temin ettiniz ? Bende düşünüyorum birde bagaj üstü spoyler ile birlikte. Teşekkürler,

Merhaba,

Lip Ön ve yanlarda var, arka için Türkiye de yok bildiğim kadarıyla bu sebeple ben arkada tampon Altındaki mat siyah olan bölümü piano black boyadım. Ama Rusya ve Tayland tarafında arka difüzör (eklerde)var ilerleyen Zamanda gelir gibi buraya da. Ayrıca Ankara'da fibersan diye bir firma var fiberden istediğiniz yere parça yapıyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...