Jump to content

3.Nesil Mazda3, Ön Plakalığı Nasıl Yapsak ?

volcano2K
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 3 ay sonra ...

Yönetmeliği okudum tabi ki. Plakam görülmesini engelleyecek bir yerde ya da açıda değil. App plaka hiç değil. Orjinal plakam aracımın önünde takılı vaziyette. Buna kusur yazarlarsa anca kıskançlıktan yazarlar 8)

Herkese iyi bayramlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence ön plakanin Mazda logosunun hemen altina konmasi hem estetik, hem de islevsel açidan iyi durmuyor.  Islevsel derken, bu konumda plaka izgaradan hava girisini kapatiyor ve bu yaz aylarinda ciddi sorun olabilir.  Plakanin lodos örnegindeki gibi en alta konmasi bence çok mantikli.  Bu konumda hava girisi pek kapanmiyor ve daha estetik görünüyor.  Umarim benim aracimi da böyle yaparlar.

Bazi ülkelerde (ABD bunlardan biri) ön tarafta plaka zorunlulugu yok.  ABD'de arkada plaka olmasi yeterli.  Otomobil üreticileri sanirim bu ülkeleri gözönüne alarak aracin ön tarafini serbestçe dizayn ediyorlar.  Böyle olunca da bizim gibi ülkelerde plakayi nereye koyalim diye düsünmemiz gerekiyor.  :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

adamlar gayetlen ön ızgaraya plaka yerini koymuş. bunu koyan adam hava girisini de hesaplamıştır diye düşünüyorum. ben kare plakadan zerre hazzetmem ama sensör mensörler için şartmış galiba. o yüzden kare yaptırdım ön plakayı. tabi olmasa daha iyi orası kesin ama yapacak bir şey yok. ızgara dışında düz plakanın iyi göründüğü bir tane mazda 3 yok gösterilen örneklerde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hava girişi meselesinde ben de tereddütlüydüm ama hem yabancı forumlardan hem de ülkemizde daha önce bu şekilde yapan kişilerden aldığım geri bildirimlerden olumlu sonuçlar alınca bu şekilde yaptım plakayı. Bugün sıcak bir İzmir günün de klima full açık ve saat 12:00 16:00 arası 200km yol yaptım. En ufak bir problemle karşılaşmadım. Bence ön ızgara bu şekilde çok şık duruyor ama beyaz balina beğenmemiş hemen söküp ızgaranın ortasına takayım tekrar. :-

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 saat önce, lodos :

Bence ön ızgara bu şekilde çok şık duruyor ama beyaz balina beğenmemiş hemen söküp ızgaranın ortasına takayım tekrar. :-

buraya eklediğiniz için yorum yapılıyor. forumun mantığı bu. barış manço değiliz herkesi on puan on puanla şampiyon yapak. plakanızı istediğiniz yere takabilirsiniz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ne güzel adamdı rahmetli.

Bana göre burası bir aile forumu, bir markaya gönül verenlerin forumu. Yolda başka bir Mazda görünce içinden kornaya basıp, selektör yapıp selam vermek isteyenlerin forumu. İyi ya da kötü yapılan paylaşımlara "II ııhhh! Cııkk! Hiç güzel olmamış!"  şeklinde yapıcı olmayan bir yaklaşım olursa insanlar paylaşım yapmaya devam etmez ki. O zaman forumun da bir anlamı kalmaz. Barış Manço'nunda yaptığı çocukluk değil yapıcı olmak ve teşvik etmek değil midir temelinde. Herkese hayırlı forumlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, lodos :

Bana göre burası bir aile forumu, bir markaya gönül verenlerin forumu. Yolda başka bir Mazda görünce içinden kornaya basıp, selektör yapıp selam vermek isteyenlerin forumu. İyi ya da kötü yapılan paylaşımlara "II ııhhh! Cııkk! Hiç güzel olmamış!"  şeklinde yapıcı olmayan bir yaklaşım olursa insanlar paylaşım yapmaya devam etmez ki. O zaman forumun da bir anlamı kalmaz. Barış Manço'nunda yaptığı çocukluk değil yapıcı olmak ve teşvik etmek değil midir temelinde. Herkese hayırlı forumlar. 

plakayı taktığınız yer süppper olmuş, mükemmmel olmuş, olağanüstü olmuş. kimsenin aklına gelmeyecek bir yere takılmış bir plaka sonuçta, bu paylaşımdan daha fazla ne istiyor olabiliriz ki!?...

bu arada pek yapıcı ve olumlu barış manço'nun rahle-i tedrisatından geçen, o on puanları alıp şampiyon olan çocuklar, aldıkları o puanlarla marsta koloni kurdular. şu an 1 litre benzinle 1000 km giden araçlar üzerinde çalışıyorlar!!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 saat önce, lodos :

Söylediklerinize ilavede bulunmak istiyorum. Tüm yukarıda söylediklerinize ek olarak, "MazdaClubTR" forumu. Herkesin demokratik bir şekilde, saygı ve sevgi çerçevesinde düşüncelerini, fikirlerini dile getirebildiği, çok seviyeli bir platformdur.

Mesaj sayınız "50" nin altında olmasından ötürü, forumun daha bir çok bölümünü-konularını göremiyorsunuz. 50 mesajı geçtiğinizde, bu söylediğim bölümlere ulaşabileceksiniz. Burada yer alan binlerce konumuz mevcut belki. Hepside gayet saygı ve sevgi çerçevesinde, seviyeli bir şekilde gidiyor. Burada özel hobilerden tutun, siyasetten, sanata, ekonomiye, teknolojiye..yeri geliyor eve alacağımız bir eşyayı bile konuştuğumuz oluyor. Üslup güzel olduktan sonra, bir sıkıntı yaşamıyoruz. 50 mesaja ulaşıp, bu bölümlere ulaştığınızda ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Forumlarda olumlu-olumsuz eleştiriler olabilir, bir paylaşımda bulunduğumuzda buna açık olmalıyız. Beğenip - beğenmeme / güzel-çirkin / pahalı-ucuz vs. göreceli kavramlar. Tek yönlü düşündüğümüz taktirde Polyannacılık gibi olduğunu düşünüyorum.

Konumuza gelirsek her iki yerde de plakalık gözüme batıyor. Ama birini tercih edecek olsam, beğenmesem de logonun altında-panjurda tercihim olurdu.

Not: Aracın üzerine yapılan her türlü ilave çıkıntı vs aracın aerodinamik yapısını değiştiriyor. Motor-karter alt koruma ile ilgili olumsuz görüşler var. Alttan gelen rüzgarı kestiği için karterde-motorda ısıyı arttırabileceği ile ilgili farklı görüşler var. Şimdi bu durumu doğru var sayarsak, sizin plakalığı taktığınız yer itibariyle. Aracın motor-karter alt kısmına rüzgarı aldığı yeri kapamış oluyorsunuz. Zaten bir alt motor koruma kapağı mevcut, birde rüzgar girişi kapanıyor. Isının daha fazla artma durumu var..

Son olarak siz beğendiyseniz gerisi teferruat. Güle güle kullanmanız dileğiyle.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonunda guzumun o caaanım ön ızgarasını boşaltabildim. 
IMG_20170624_193345.thumb.jpg.3305a2e2fc16a245b6048b4669762feb.jpg

Bence şık olmuş ama araca etkisini bilmem. Lastiklerin ön kısmında tamponun altında küçük plastik dikdörtgen ama halka gibi içi boş parçalar var. O küçük zımbırtı mesela disklere hava gelmesini ve frenlerin daha çabuk soğumasını sağlıyor .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Polemik yaratmak gibi bir niyetim yok tabi ki. Belki biraz alıngan davranmış olabilirim. Forumdaşlarımızın düzeyi belli, göremediğim konular olması bişey değiştirmez, oralarda da gizli saklı şeyler yoktur sanırım(yoksa var mı?). Ben forumu üyelik tarihimden beri takip ediyorum. Arada mazdasız geçirdiğim zamanlarda bile takip ettim ve eminim benim gibi mesaj sayısı az olup da forumu sıkı şekilde takip eden çok kişi vardır. İlhan beyin dediği gibi genelde yorumlar hep olması gerektiği gibi "saygı, sevgi çerçevesinde". İnsanlar teknik konuları değil de araçta estetiğe veya zevkine yönelik yaptıklarını paylaşmasındaki amaç da acaba kim beğenmiş kim beğenmemiş anketi yapmak değil. En azında benim değil. Mesela plastidip paylaşımı yapan biri "arabam acayip güzel oldu, bakın" dan ziyade belki heves edip yapmak isteyen olursa burda neyi nasıl yaptığıyla ilgili bilgi paylaşımıdır diye düşünüyorum. Ve emek verilip bişey yapılmışsa bize hoş gelmese de en azında emeğe saygıdan bir "eline sağlık"  ya da bir "güle güle kullan"ı hakettiğini düşünürüm.

Bu arada yaz geldi malum, bugün de öğlen saatlerinde yeryer sıkışık trafikte klima full açık ve araba dolu sayılacak bir durumda 250 km yaptım hararetle ilgili en ufak bir problem yok şimdilik. Olursa yine bu başlık altında paylaşırım. Saygılar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beyler lütfen,
Hepsi ayri güzel, ama Izgara uzerinde gayet hos duruyor[emoji41]9494f5b9ec85f1e3ab92ce8d585a0c40.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Mazdaafrika :

Beyler lütfen,
Hepsi ayri güzel, ama Izgara uzerinde gayet hos duruyoremoji41.png9494f5b9ec85f1e3ab92ce8d585a0c40.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Izgara makyajla bariz genişlemiş. Bence de her türlü güzel ve muadillerinin hemen hepsinden daha şık bir otomobil. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben orta da ne bir tartışma, ne bir saygısızlık ne de bir polemik görmüyorum. Herkes diğer tüm bölümlerde olduğu gibi, bu başlık altında da saygı sevgi çerçevesinde, fikirlerini beyan ediyor. Hepimizin ortak noktası "Otomobil"  - "Mazda"  Bu görüşlere katılmasak bile saygı gösteriyoruz.

@lodos forumda "gizli saklı şeyler" derken neyi kast ettiniz anlamadım.  50 mesaj sınırından sonra forumda "Sohbet" bölümü açılıyor. Otomobil haricindeki tüm konuları bu bölümde konuşuyoruz, paylaşıyoruz. Örneğin ülkemizde en hararetli konular siyasettir, bu tip konularda bile forumda üslup seviye korunmaktadır.. Bunu vurgulamak için örnek vermiştim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, İlhan :

@lodos forumda "gizli saklı şeyler" derken neyi kast ettiniz anlamadım. 

Birşey kastetmedim yahu, ilahi. Kasıt yok. Kısmetse ben de görürüm yakında, bizden gizli neler konuşuyorsunuz öğrenirim. :tey:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...