Jump to content

LPG'li 2. Nesil Mazda3 Motor Arıza Lambası

infiniteblack
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

İnşallah bulunacak , arıza ışığı yanınca belli olacak ama sübap olmadığı kesin , elektrik arızası %99

Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arıza ışığının sebebi karışım oranının iyi kalibre edilmemiş olması da olabilir. O problem sübap yanında devede kulak ;) İyi bir usta çok rahat çözer o problemi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Karışım oranı iyi dediler , biraz önce arıza ışığı yandı gelirken artık bilgisayar ne diyecek bakalım

Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Arkadaşlar bir çok denemeden sonra sorun sübaptan kaynaklandığı belli oldu şöyleki kompresyonda normal değer almamızın sebebi emme sübaplarında sorun olmayıp egzos sübaplarının oturmasından kaynaklı imiş bobinlerdede sıkıntı görünmedi ben bunları yaparken başka bir arkadaşada aynı şekilde elektrik arızası diyen usta bu konu üzerinde 10 gün boyunca uğraşmış sonuca varamamış , en son üst kapağı söküp egsoz sübaplarının sıktığını görmüş durum böyle olunca bende fiyat araştırıp en uygun fiyat olan ve bakımlarını sürekli yaptırdığım kendi ustama dün verdim aracı 1000 tlye hallolacak değişim , yarın teslim alacağım bakalım inşallah rüm sorunlar çözülür ...

Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlısı olsun. Zaten LPG li Mazda'larda problem sadece egzoz sübaplarında oluşuyor. Değişimde emme sübaplarını değiştirene ben rastlamadım. İnşallah ilk günkü gibi olur. ( Fiyat da oldukça makul görünüyor )

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağolasın , fiyat iyi bencede ve sübapların hepsi oturduğu yuvalarla birlikte(gayd) egsoz emme komple yenileniyor bir daha sıkıntı yaratmaması için

Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamamen çelik kullanılıyor malzeme , inşallah başka sorun kalmaz araçta içim rahat binerim

Tapatalk

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sonunda bugün kavuştum aracıma nazar değmesin yaklaşık 20 km kullandım şuanda benzinde kullanıyorum birkaç gün benzinde binip tüpe geçeceğim faydası olur alışma sürecine diye tahmin ediyorum, tüpte biraz denedim ondada sorun yok , titreme - boğulma - silkeleme sorunları bitmiş görünüyor , aracın 90bin bakımınıda yaptırmış oldum yağ filtre antifriz vs değişti bütün bunlar herşey dahil 1250 tl ye maloldu egzoz sübaplarının aşınmasını görmeniz için foto paylaşıyorum ;

bacd93b346f7c5a79d5f081a0374e62c.jpg

Tapatalk

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

egzoz sübaplarının aşınmasını görmeniz için foto paylaşıyorum ;

Tapatalk

Öncelikle tekrar gözün aydın

Sübaplarda parçalar var gözle görülüyor. Gerçekten kötü görünüyor ama Resimde belli değil sorayım dedim, şekil bozulması var mı ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Sonunda bugün kavuştum aracıma nazar değmesin yaklaşık 20 km kullandım şuanda benzinde kullanıyorum birkaç gün benzinde binip tüpe geçeceğim faydası olur alışma sürecine diye tahmin ediyorum, tüpte biraz denedim ondada sorun yok , titreme - boğulma - silkeleme sorunları bitmiş görünüyor , aracın 90bin bakımınıda yaptırmış oldum yağ filtre antifriz vs değişti bütün bunlar herşey dahil 1250 tl ye maloldu egzoz sübaplarının aşınmasını görmeniz için foto paylaşıyorum ;

Tapatalk

Yaşadığın sorunların aynısını yaşıyorum. şu ana kadar bobin+buji değişimleri yapıldı. kelebek temizlendi filan. elektrikçi benzinde bin düzelir dedi ama 13 gündür benzinde biniyorum nafile. subap işi için 1000 tl işçilik artı malzeme fiyatı aldım. açıkçası subap değişimine karar veremiyorum.

paylaşımlar için çok teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer sübaplar eridiyse en mantıklısı iyi bir ustaya yaptırmak olur, diğer çözümler soruna kesin bir çözüm olmuyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle tekrar gözün aydın

Sübaplarda parçalar var gözle görülüyor. Gerçekten kötü görünüyor ama Resimde belli değil sorayım dedim, şekil bozulması var mı ?

Boğaz kısmında incelme var birde resimlerdede göründüğü gibi çapaklanma var

Tapatalk

Yaşadığın sorunların aynısını yaşıyorum. şu ana kadar bobin+buji değişimleri yapıldı. kelebek temizlendi filan. elektrikçi benzinde bin düzelir dedi ama 13 gündür benzinde biniyorum nafile. subap işi için 1000 tl işçilik artı malzeme fiyatı aldım. açıkçası subap değişimine karar veremiyorum.

paylaşımlar için çok teşekkürler...

Benim fiyat 1000 tl malzeme ve işçilik dahil , senin işçiliğe çok istemişler biraz daha araştır derim

Tapatalk

Ankara halil oto 1500 ile 1900 arası fiyat verdi. Biraz araştırıp karar vereceğim

Denizlide ben üç yerden fiyat aldım 1000-1400-1800 tl idi en makul olan yere yaptırdım

Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...