Jump to content

Mazdacılara, Yeni Otomobil Alacaklara Müjde mi ?

bamir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

BAKAN ŞİMŞEK ;

"Çevre kirliliğini önlemek amacıyla trafiğe yeni çıkacak araçlardan karbondioksit salınımı düşük olanları vergisel açıdan teşvik edici bir model planlıyoruz. Pek çok AB ülkesinde de uygulanan bu modelle ilgili düzenlemeyi yeni yılın bütçesine yetiştirmek istiyoruz. Şu an elimizde bir taslak var ve buna göre, aracın karbondioksit emisyon düzeyine göre değişen tutarda yıllık bir 'emisyon vergisi' düşünüyoruz. Buradaki amacımız kesinlikle yeni bir gelir değil, çevre kirliliğini önlemek."

Bu durumda motor hacmi yerine,avrupa gibi karbondioksit salınımı düşük olan araçlardan vergi yükü azaltılırsa,1.6 nın yerine 2000 motor mu krallığını ilan eder ??....1.6 sıfır araçların piyasası çok düşer diye düşünüyorum...Yeni araç alacaklar için çok iyi bir haber..Ama sektör beklentiye gireceğinden zaten düşük olan satışlarda dibe vurur...

MAZDA içinse süper haber ....cx5 ve 6 modelleri yok satar...enaz 20.000 ucuzlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yaaa şimdi benim anlamadığım olay şu. O kadar konuşmuş etmiş eyvallah da. BU ÖTV oranı nolcak yani. karbondioksit salınımına göre mi oranlancak. eğer oyle olursa biz şimdiden elimizdekileri satmaya çalışalım çünkü sıfırların fiyatı düşerse ikinci el de düşer. biz zarara gireriz. şimdiden satalım 0lar düşünce koşar sıfır mazda 3 e konarız :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haberi yanlış anlamışsınız.

ÖTV-KDV-MTV aynı kalıyor. Yine 1.6 ve aşağısına mahkumuz.

Artık bunlara ek olarak ETV (Emisyon Tüketim Vergisi) ödeyeceğiz. Yeni vergi getiriyorlar kısaca...

0-100 g/km emisyonlu araçlar için yılda bir defa 150 TL

101-150 g/km araçlar için yılda bir defa 200 TL

151-200 g/km araçlar için yılda bir defa 250 TL

200-300 g/km araçlar için yılda bir defa 350 TL

olacağını söylüyorlar. Tabi bu kulaktan dolma bilgiler, bugün yarın netleşir nasılsa.

Hayırlı uğurlu olsun. Alırken ötv öde, kdv öde. Kullanırken mtv öde. Yetmediyse bir etv öde. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nerden nasil kitlesek diye dusunuyolar resmen. İslerine nasil geliyosa AB muhabbetini bahane ediyolar. İki gram heveslendim yurtdisindaki gibi olcak diye. Sabah sabah skildim ya.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence artık şu benzinden, mazottan kurtulalım da bir an önce elektrikli mi geliyor şarjlı mı geliyor gelsin , bizde güneşten faydalanıp beleş beleş gidelim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Var abii geldi elektrikliler. Onlarin fiyatlari da hic ucuz gibi degil valla baya pahali onlarda. Fluence falan var.

Fransızı geç abi, ben Turkish ve Japonish bakıyorum :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aaa ayipsin abii yaaa capon diyosaan civic hybrid vaar :) amaan abi yaa Allah askina onlarda da ses yok ki. İki gram araba zevkimiz var onu da elektrikli muhabbetine kisitlamayalim :) araba dedigin sesli oluur sessiz akulu araba olur :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...