Jump to content

Mazda 626 1998 GLX Arka Sol Fren Merkezi/Kaliperi El Freninde Kaçırıyor.

necmi teker
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

aldığım aracın arka sol fren kaliperi el freni kısmından kaçırıyor.tamir takımı varmı yoksa çıkmamı alacaz zor bulunan parça bu konuda fikri olan arkadaştan fikir istiyorum.ayrıca böyle parçaları nereden bulabiliriz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yenisini almanızı öneriyorum, çıkmada olabilir, bildiğim kadarıyla fren merkezlerinin tamir takımı yok, patladımı yeniilenir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaş kaliper kaçırıyor demiş fren merkezi dememiş..

Fren kaliperinin tamir takımı var. Benim sağ arka kaliperimin el freni kısmı tutmuyordu. Frenciye gittim adam kaliperi söktü pistonuna kadar temizledi kaliper tamir takımıda aldım 35TL güzelce yaptı ve şuan tutuyor. Çıkmadan önce tamir deneyin hocam..

Yok fren merkezinde sorun varsa o değişir fren merkezi motor yanında olur ve el freni ile ilgisi yoktur. Yalnış bilgilendirme yapmayalım lütfen..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Belirtilen Mazda 626 ların tekerlek kısmında fren merkezi yok herşey kaliper içinde mevcut...

92 ye kadar olan kampanalı serilerde olanlar ile 92 sonrasının tertibatı tamamen farklıdır.

Eğer tamir sonuç vermez ise çıkmacılardan bakın eğer oda olmaz ise Ebay veya y.servis ten alacaksınız dışarıda satışı yok malesef..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her tekerdede fren merkezleri vardır, kaliperin içi zaten merkez, pistonu iteklemiyomu ?  üstteki zaten tüm fren sistemine yağ yağlayan ve hemen motorun  üst kısmında olan ana merkez, ayrıca arkalarda da kampananın içinde her tekerde ayrı ayrı fren  merkezleri vardır, kaçırıyor diyince aklıma fren hidrolğini sızıdırdığı geldi bende alt fren merkezinin değişmesi gerektiğini söledim. Artık hangisiyse bayağı açıklayıcı olduk sanırım :)  zaten hemen hemen aynı şeyi ifade etmişiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Karşıdaki arkadaş konuya hakim değil ise fren merkezi diye yönlendiririz tilki bi ustaya gider komple değiştirirler gerek yok hiç..:))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bahsettiğim konu arka sol fren merkezinin el freni ile alakalı kısmından hidrolik sızıntısı var.araca arada sırada az az yağ ekliyorum.lastikleri değiştirirken lastikci farketti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...