Jump to content

Mazda 626 Marş Sorunu (marş otomatiği ihtimali)

hakancvs
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 1 ay sonra ...

iyi akşamlar 1998 Mazda 626 sedan aracımda 2 gündür halk arasıda marş kaçırması olarak bilenen, ilk marşta civvvv diye ses geliyor 2.marşta çalışıyor stop edip tekrar marş bastığımda yine aynı 2.cisinde düzeliyor sorun nedir nasıl düzeltebiliriz teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

büyük ihtimalle marş dişlisinde problem var. Değiştirirseniz düzelir. ben kendi aracımın daha önceden değiştirmiştim. http://www.mazdaclubtr.com/topic/15300-makale-1991-model-mazda-626-mar%C5%9F-motoru-s%C3%B6kme-ve-di%C5%9Fli-de%C4%9Fi%C5%9Fimi/

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de aracı yeni aldığımda başıma geldi arka stop lambalarını değişim için gittim geri vites lambası yanmiyordu adam rolelere filan değdi kablo kopuktur filan dedi değmedi kızdım bende verdim parasıni gidicem araba çalışmaz tık tık yapıyor başkada birşey yok kontak bozuk gibilerinden lakirdadi. Zaten kızmıştım adama bir güzel kaynayinca bakmaya yeltendi bırak dedim bir bk tan anlamiyon esnafligin beş para etmez deydirtmedim aracı dinomadadan çalıştırıp başka elektrikciye gittim adam kontakgi açtı termige baktı sağlam marş motorunun aradaki roleye baktı değiştirdi. Yeni taktı bu seferde ters döndürüyor dedi kablolardan filan bir şeyler yaptığı olmadı soktu eskiyi taktı onu takınca yine tık tık yapıyor söktü iptal etti direk olunca hiç problemi kalmadı. Kontak değiştir dedi anahtarı çıkardığın zaman bazen atmıyor ötmeye devam ediyor heralde içerdeki kilit sistemi eski araç çalışıyorken filan anahtarı cikarabiliyorsun rahatça ama rolesiz 1 aydır hiç problemi olmadı

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Siz bilirsiniz. O iş rölesiz olmaz. Kontaktan marşa direk elektrik en son toroslarda şahinlerde gidiyordu. Aracın kontağı bozulunca bulamazsınız. En sağlamı adamakıllı bir elektrikçiye götürüp "kardeşim orijinali nasılsa öyle yap tamir et" diyeceksiniz. Bütün tesisatı sökecek gerekirse. Dur bir bakayım bulabilirsem kontak şemasına bakayım. Bulursam koyarım buraya.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında benimde içime sinmedi direk bağladı derken role kablolarından 1ri veya 2 si boşta sanırım hatırladığım kadarıyla 

dediğim gibi benimde içime sinmedi daha sonra bır elektırıkçiye gösterdim geçen gün baktı bir zararı yok role sadece güçlendirici

dedi  bende problem olmadığı için üstelemedim bilmiyorumki bursada şöyle mazdadan anlıyan doğru düzgün bir elektirikçi

ustası desen o konudada bır problem yaşadım bilen arkadaşlar varsa mazda ustası bursada kim kimi tavsıye edersiniz  gerçi

arabada su an için bir problem yok ama sıkıntı yaşarşam  direk giderim 

Zoptrik arkadaşım şemayı eklerseniz yinede iyi olur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konu aktif olunca gördüm.  ilk mesajda arkadaşın problemi, kontağa basınca tık sesinin gelmesi ve hiç marş motorunun dönmemesi eğer başka 626 sahiplerininde başına gelirse ,  

Aracınız yağ eksiltmiştir..  yağ haznesinde minimumun altında yağ vardır.  veya aracınızı  şöför tarafına eğimli şekilde bir tarafı kaldırımda, diğer tarafı yerde  park ederseniz  de aynı şey ile karşılaşabilirsiniz.

yağ pompası yolcu tarafında sanırım.  zannediyorum ki yağ basıncı çok düşük olduğunda araç marş dinamosunu devreye sokmuyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cevaplar için teşekkürler aslında arabayı her gün kullanan birisi değilim hafta sonları anca akünün zayıflaması etki eder mi dün akşam denedim marş her zamankinden zayıf geldi 1 kez yaptı bu sabah da denedim hiç yapmadı sorun devam ederse sanayide bir elektrikçiye baktıracağım artık...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...