Jump to content

Mazda 3 Dizel Triger Seti Sorunu Kronik Bir Sorun mu?

muren
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2011 yılından bu güne 116 Hp'lik Dizel Mazda 3 Kullancısıyım. Şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadım. Forumda triger ile ilgili bir başkasından sorunda duymadım.

Dizellerde bazı serilerde 1-2 arkadaşın baskı balatasında sorun çıktı. Yanlış hatırlamıyorsam baskı balata yayı idi, sorunlu parça. Bildiğim kadarı ilede bu arkadaşlar sorunalrını garantiden hallettiler.

Onun haricinde bu güne kadar dizellerde sorun görmedim, duymadım.

Rolantide iken çıkardığı sesle ilgili bir iki şikayet olmuştu. Onun da bağlatısı şu konu.

Aracım şu an 88 Bin Km'ye geldi.

http://www.mazdaclubtr.com/23882/mazda-3-dizel-rolantideki-ses/

Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun. :nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben önerimi yaptım, eğer bu sorunu servis böle tabir etti ve bahsi geçen bilyenin sorunlu olduğu aşikar ise, yan sanayi takın bilyeyi bide öle deneyin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tekrar şansımı deneyip trigeri değiştiricem zaten garanti devam ediyor. O zaman nasıl olur bir bakalım artık. Teşekkür ederim ilginiz için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Aynı sorun bende de var. 2012 model dizel 115 lik. Araç çalışırken trigier tarafından, dönen birşey surtüyormuş gibi gav guv ses geliyor. Bunu araştırırken Form da yazdıklarınız bana ışık oldu özellikle Fatih beyin. Erzurum servisiyle görüştüm durumu anlattım, sağolsunlar bazı yazışmalardan sonra garantiden değişeceğini söylediler. Parça spariş ettikleri için 14-15 Ocak gibi arayacaklar. İnşallah çözüm olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı sorun bende de var. 2012 model dizel 115 lik. Araç çalışırken trigier tarafından, dönen birşey surtüyormuş gibi gav guv ses geliyor. Bunu araştırırken Form da yazdıklarınız bana ışık oldu özellikle Fatih beyin. Erzurum servisiyle görüştüm durumu anlattım, sağolsunlar bazı yazışmalardan sonra garantiden değişeceğini söylediler. Parça spariş ettikleri için 14-15 Ocak gibi arayacaklar. İnşallah çözüm olur.

Rica ederim , ses daha once belirttigmiz gibi Gergi Bilyasindan geliyor , triger setiniz komple garantiden degisecektir , 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki bu ses geliyor da ne oluyor sonra?

Valla bence çok sinir bozucu. Motor dediğin saat gibi çalışacak. Çalışırken motor sesi haricinde gelen sürtme sesi hem arabaya güveni sarsıyor hemde insanı tedirgin ediyor. Acaba birşey olur mu diye. Birde bazen motor röllantide iken çok titriyor sanki duracakmış gibi acaba mazot filtresi olabilir mi, Yoksa Van'ın rakımından mı kaynaklanıyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla bence çok sinir bozucu. Motor dediğin saat gibi çalışacak. Çalışırken motor sesi haricinde gelen sürtme sesi hem arabaya güveni sarsıyor hemde insanı tedirgin ediyor. Acaba birşey olur mu diye. Birde bazen motor röllantide iken çok titriyor sanki duracakmış gibi acaba mazot filtresi olabilir mi, Yoksa Van'ın rakımından mı kaynaklanıyor?

Moturun titremesi bu sebepten degil , aldiginiz Mazottan kaynaklaniyor olabilir , ayrica yazilim guncellemesinide yaptirin bu sayede titresimler cok ciddi derecede azaliyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşım sorunun sadece senin aracında değil mazda3 dizellerin kronik sorunudur.Servislerin garantiden sorunu giderirler tabi ısrarcı olursan yoksa sallarlar normal ses diye. Seni yanlış yönlendirirler dikkat et.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 ay kadar önce 2012 model 6 ileri dizel aracımı sattım. Bu araçlarda ciddi anlamda sorun var. Birden ikiye geçerken sarsıntı yapma, motorda anormal sesler, motor haricinde ön taraftan gelen sesler ve çekiş problemi gibi sorunlar. Mazda hayranı olarak bunları kabul ediyor ve bunları kabul etmeyen gayet normal karşılayan Mazda sever ve servislerini anlayamıyorum. 1 ay kadar önce 2010 model 5 ileri dizel Mazda 3 aldım ve bu bahsettiğimiz sıkıntıların hiç birini yaşamıyorum. Mazda'ya olan sevgim tekrar kuvvetlendi. Mazda'yı eleştirmeliyiz ki en iyisine sahip olalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yaklaşık 32-33 bin km dir 2012 dizel mazda 3 kullanıyorum. Çekiş problemi hiç yaşamadım aksine sınıfının en iyi çekişine sahip. Ön taraftan bir kere ses geldi ki seslere ayar olurum. 2-3 sefer de baskı balatadan ses geldi. Onun dışında bir sorun yaşamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Baskı balatadan çıkan ses, korna sesi gibi miydi :D

Yaklaşık 32-33 bin km dir 2012 dizel mazda 3 kullanıyorum. Çekiş problemi hiç yaşamadım aksine sınıfının en iyi çekişine sahip. Ön taraftan bir kere ses geldi ki seslere ayar olurum. 2-3 sefer de baskı balatadan ses geldi. Onun dışında bir sorun yaşamadım.

3. vites ve üzerinde 2500 devirden sonra gaz bırakılınca kompresyonda çıt çıt çıt ses gelmiyorsa iyi :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arabanin herseyine laf soyleyinde performansina la soylettirmem , BMW 116d , A3 1.6 TDI , C4 1.6 HDI ile deneme yaptik benim araba ucunude geciyor , nasil performansi kotu diyorsunuz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arabanin herseyine laf soyleyinde performansina la soylettirmem , BMW 116d , A3 1.6 TDI , C4 1.6 HDI ile deneme yaptik benim araba ucunude geciyor , nasil performansi kotu diyorsunuz

Bütün araçlarda aynı sıkıntı var demiyoruz arkadaşlar. Şuanda kullanmakta olduğum 110 hp aracım eski 115 hp lik aracımdan daha seri ve atak. Bahsettiğim sorunların hiçbiri İnşallah sizlerin araçlarında olmaz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bütün araçlarda aynı sıkıntı var demiyoruz arkadaşlar. Şuanda kullanmakta olduğum 110 hp aracım eski 115 hp lik aracımdan daha seri ve atak. Bahsettiğim sorunların hiçbiri İnşallah sizlerin araçlarında olmaz. 

Demeye kalmadı sabah aracı çalıştırdım trigerden ötme sesi geldi :D İlk defa oldu, aşırı soğuktu belki de ondan...

Bir tek BMW ile denemedim bende, çok iddialı konuşuyordu, kış geldi deneyemedik :) BMW' nin 0-100 ü 10-5 sn. 

Focus, A180, Flunce, Golf, Skoda, Ceed ( 128 bg) hepsiyle deneyebilirsin :D Yeni passat da dahil :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selam, soğukta öten triger değil, sertleşen V kayışı, makara patinaj (sıyırıyor) çekince ötüyor. Biraz ısınınca makaraya tutunuyor ve işini yapıyor.

Makara aşınması yada .v  kayışı eskimesinden kaynaklı sertleşme bunu yapar.

Triger adım atlarsa o motor durur, subap pistona yapışabilir.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...