Jump to content

Mazda 626 Dyno Test ve Tork Artışı

Dexter
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

diskleri büyütmek benimde aklıma geldi hatta impreza nın ön diskleri ve kaliperler uyuyormuş bize ama abs li sistem o bizimkine ne kadar uyar yada abs sistemide eklenebilirmi ?

durdurmayı daha etkili hale getirsem bende motorda bir kaç değişiklik düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 70
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• zoptrik

15

• NoooFearrrr

8

• oguzhan89

26

• Dexter

15

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

Sanayiye girince ölçüler ortaya çıkınca illaki bişiler cikar subarunun pahali parçaları baska marka modellerde de vardir illaki öncelikle Bobin işini bi halletmemiz lazım üst devirler ve ilk çalıştırma performansı icin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ateşlemeyle olacak işler değil bunlar. Atmosferikte sıkıştırma oranları ve oynayabiliyorsak ateşleme ve supab(dereceli egzantrik mesela :) ) zamanlarıyla olacak işler. Ama dediğim gibi performans açısından çok iyi makinalar değil araçlarımız. Turbo veya supercharger a iyi tepki verebilecek sağlam araçlar sadece. Aslında dediğim gibi oynamak istenirse FE blok 16v ler 128bg ile kia sportage larda kullanılmış belki hurdasını uygun fiyata bulabilirseniz olduğu gibi aktarabilirsiniz şanzuman, motor kulakları vs hiçbirşeyle de uğraşmak zorunda kalmazsınız. sadece ateşleme için bir sinyal gerekir o da çok basit bir işlem. Çok kafa yordum zamanında ama dediğim gibi temelden basit araçlar. Yapacak çok bir şey yok :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada fren sistemi sağlamsa araçlarımız kızaklamaz. bi kaç kez 100ün üzerindeki hızlarda frene asılmak zorunda kalmıştım performansı beni şaşırtmıştı doğrusu. Bence performans artışını kaldırabilir. ABS sonradan takılabilecek bir sistem değil maalesef çok komplike bir sistem ama orijinalden ABS li modelleri var araçlarımızın araştırılabilir sistem getirtilebilir ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zomptrik abi Bobin özellikle lpg de çok işe yarıyor benzinde kullanim için meme değişimi yada karb. değişimi sağlıklı olur 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abs olayını yurt dışı bir forumda okumuştum sw a sonradan abs sistemi ekliyorlardı ordan aklımda kaldı benimde ki forumlarda abs siz araca abs eklenebileceği ama muayenede sıkıntı olacağı yazıyor hep. kızaklama işide mesela yavaş yavaş frenleme yaparsam sıkıntı yok yani ufak pompolamalarla duruyor durmuyor değil. ama anlık firenlemede sert bastığımda kızaklama yapıyor her zaman değil ama yapıyor yani. bende ayvalık yolunda temiz asfaltta 100 le deneme yapmıştım kızaklamadan 20-25mt arası durmuştuk dedik olamaz bir kaç kez aynı noktada denedik durdu yani :D havalar kurusa videolu anlatıcamda işte yağmurlu zamana denk geldi =)))

kia sportage ların kaç model olanlarında var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bizde inanamadık denedik denedik hep neredeyse aynı hatta anlattığımız bir arkadaşımızda c180 var 32mt de duruyormus o makinada. asfaltın temizliği, lastiklerin 0 oluşu, zemin, o anki ağırlığımız derken enteresan bir derece elde ettik diye düşünüyorum. hava bir kurusa yapıcam bir kaç deneme videolu ama =)))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

c180 38 metrede duruyor :) m3 dediğim özel fren sistemiyle falan donatılmış, 300 ün üzerine çıkıyor sonuçta :)

formüla 1 araçları 20 metre civarıydı düşünün artık :))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hesapta yanlışlık vardır o kadar kısa mesafe çok çok zor biz önce yürütmekle ilgili bilgi paylaşımına devam edelim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

inanması çok güç ama 2 yıldır 40 binkm de ben bu arabanın hala çoğu şeyine şaşıyorum =))

işte böyle konuşmayı hiç sevmiyorum her muhabbetim delilli ispatlıdır böyle olunca inandırıcılığı düşüyor. Neyse koyarız elbet bir video. evet öncelikle yürütmeyi bi halledelim :D

hava filtresini açık yaptık mesela karbüratörle oynamadığımız vakit bir iş görmicekmidir ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

inanması çok güç ama 2 yıldır 40 binkm de ben bu arabanın hala çoğu şeyine şaşıyorum =))

işte böyle konuşmayı hiç sevmiyorum her muhabbetim delilli ispatlıdır böyle olunca inandırıcılığı düşüyor. Neyse koyarız elbet bir video. evet öncelikle yürütmeyi bi halledelim :D

hava filtresini açık yaptık mesela karbüratörle oynamadığımız vakit bir iş görmicekmidir ?

benzin memeleriyle oynamadıktan sonra yada karbüratör değişimi yapmadıktan sonra filtrenin pek bir artısı malesef olmuyor iyi bir usta bulup temizlik değişim ve yeni ayardan sonra üst devirler daha da canlanacaktır üzerine bobinde eklenince üst devirler dolu dolu döner

şöyle bir bilgi var elimde ford araçda yapılan modifkasyonla ilgili;

105 Ps - Stock

120 Ps - 38 Solex, Fächerkrümmer, 65mm Sportauspuff

188 Ps - GT28R Turbolader, Ladeluftkühlung, 0.5 Bar Ladedruck

225Ps - GT28R Turbolader bei 0,8 Bar Ladedruck

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

iste Oguzhan89 arkadasin verdigi son veriler ne gibi motorlarimizdan ne gibi yanitlar alacagimizin tam delili. Benim de bahsettigim aynen buydu. 15 bg icin adamlar karburator, manifold ve egzozu degistirmisler. Ama sadece bi turbo ile 0.5 barda 188 bg :) . Demek istedigim tam olarak buydu.

Fikir tukenmez. Eger kesenin agzini acarsaniz yine hurda araclardan sokulen sensor ve enjektorlerle sistem enjektorlu sisteme cevirilip universal bir ECU ile motor modifikasyonlara uygun hale gelebilir. Bu konuda megasquirts ECU arastirilabilir.

Bu arada sportage'larin 1995-2003 arasi bu blokla uretilmis. Bulursaniz bana da haber edin gelip beles ustalik yapabilirim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

iste Oguzhan89 arkadasin verdigi son veriler ne gibi motorlarimizdan ne gibi yanitlar alacagimizin tam delili. Benim de bahsettigim aynen buydu. 15 bg icin adamlar karburator, manifold ve egzozu degistirmisler. Ama sadece bi turbo ile 0.5 barda 188 bg :) . Demek istedigim tam olarak buydu.

Fikir tukenmez. Eger kesenin agzini acarsaniz yine hurda araclardan sokulen sensor ve enjektorlerle sistem enjektorlu sisteme cevirilip universal bir ECU ile motor modifikasyonlara uygun hale gelebilir. Bu konuda megasquirts ECU arastirilabilir.

Bu arada sportage'larin 1995-2003 arasi bu blokla uretilmis. Bulursaniz bana da haber edin gelip beles ustalik yapabilirim :)

yapıcam abi bende birşeylerde Türkiye'de  çıkma sıfır vs parça hep sıkıntı enjeksiyonlu modellerin çıkma parçaları hep yurtdışında kendimiz uydursak türetsek ne kadar sağlıklı olucak?

en iyisi

-karbüratör(38lik yada 40 lık)

-dereceli egzantirik

-buji-kablo-bobin...

-egzos ve manifoldu

-filtre

-büyük fren diskleri de şart durması için :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dereceli egzantrik işini de araştırmıştım hazırı yok Ebay da falan da araştırmıştım yoktu yapan bir iki firma var ama ne kadar güvenilir? senin var mı bunlardan başka bildiğin bi yol? Eğer dereceli egzantrik dersen ben de varım. Nereden nasıl temin edeceksen beni de yaz listeye ;)

Diskler bunların arasında neredeyse en maliyetli iş. Zaten bunlarla alacağın max beygir gücü 20 hadi taş çatlasa 30bg diyelim 130 bg olacak araç. GT leri 142bg ile aynı fren sistemi ile (yani önler aynı arkalar GTde disk fren) gayet duruyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben birkac firmayla görüştüm 1000-1500 liraya egzantirik yapacaklarını söylediler bana pahalı geldi onun yerine ankarada beyin yapıp sıralı sistem lpg takan birisi var her silindire ayri yakıt göndererek daha iyi performans alınabilir bakalim birseyler yapıcaz da öncelikle bütçeyi ayarlamak lazım disk konusu benim icin onemli otomatik olduğundan motor freni vs yapamıyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor freni derken.

vites küçültme manasında Gürhan abi manuel araç kullanırken daimi yapardım komp. binsin motor diye ayrıca frenleme daha iyi ve kızaklama olmazdı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomatiktede gazı kestiğinde bindiriyor biraz, ama unutmaki bizim arabalar manuelde kullanılabiliyor, mandala basıp hemen D nin altına çekerek vites küçültebiliyosun bölece aynen manueldeki gibi rahat kullanılıyor tabii fazla hızlı olmamalı yoksa şanzıman zarar görür.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...