Jump to content

2014 Mazda Kış Bakım Kampanyası 1 Kasım - 22 Kasım

kursadnart
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Konuyu ana sayfaya taşıdık. Teşekkürler Kürşad Abi.

Kampanya dahilinde yapılacak indirim oranları da ilk mesaja eklendi.

Ben teşekkür ederim, ilk mesajım böyle daha güzel olmuş, detaylardan haberim olmamıştı.Eline sağlık Mehmet.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen yıl 3 aralık doğum günüm de gitmiştim bu yıl erken yapmaları kötü oldu ya . Ayın 15 inden sonra kredi kartı doluyor o zaman giderim yine haldıza fakat yüzde 30 du geçen sene bu sene neden yüzde 20 oldu ki :(

Değişecekler

5-30 Dexelia yağ

Yağ filtesi

Hava filtresi

Polen filtresi

Silecek lastikleri

Lastik rotasyonu

Yapılacaklar

Hidrolik seviye kontrolleri

Akü seviye ölçümü

Kapı lastikleri silikonla temizlik

Komple motor temizliği

Balata disk temizliği

Rotasyon yapılırken jantların iç tarafta kalan kısımlarını güzelce yıkarım temizlerim o arada

Sunroof kızakları ve kapı menteşe yağlaması

Araç şuan 19550 km de 2012 AT . Şanzımanın üst kısmı yağ atması sebebiyle baya pis servis müdürü ile görüştüm fahrettin abiyle ve usta kontrolünde gerekirse yağı garantiden değiştiririz dediler . Kullandıkları yağ Mazdanın kendi orjinal ATF M-V yağı bu işlemi forumdan M.E.G kullanıcısına yapmışlar yüzde 20 eksik koymuşlar yeni yağı . Kendisine mesaj atmıştım fakat görmedi herhalde bu konuyla ilgili kendisinden bilgi alıcaktım .

Sizce bu yağ değişim işini yaptırmalı mıyım ? Siz ne dersiniz ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen yıl 3 aralık doğum günüm de gitmiştim bu yıl erken yapmaları kötü oldu ya . Ayın 15 inden sonra kredi kartı doluyor o zaman giderim yine haldıza fakat yüzde 30 du geçen sene bu sene neden yüzde 20 oldu ki :(

Değişecekler

5-30 Dexelia yağ

Yağ filtesi

Hava filtresi

Polen filtresi

Silecek lastikleri

Lastik rotasyonu

Yapılacaklar

Akü seviye ölçümü

Komple motor temizliği

Balata disk temizliği

Rotasyon yapılırken jantların iç tarafta kalan kısımlarını güzelce yıkarım temizlerim o arada

Araç şuan 19550 km de 2012 AT . Şanzımanın üst kısmı yağ atması sebebiyle baya pis servis müdürü ile görüştüm fahrettin abiyle ve usta kontrolünde gerekirse yağı garantiden değiştiririz dediler . Kullandıkları yağ Mazdanın kendi orjinal ATF M-V yağı bu işlemi forumdan M.E.G kullanıcısına yapmışlar yüzde 20 eksik koymuşlar yeni yağı . Kendisine mesaj atmıştım fakat görmedi herhalde bu konuyla ilgili kendisinden bilgi alıcaktım .

Barışcım, şanzıman yağını değişsende yine aynısı olacak.Aracın daha 20.000 km değişimi gerektirecek bir husus yok. Yağ atması yağın niteliğinden değil, 2.nesil mazda 3 şanzıman soğutmasından kaynaklanıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu hususta yapılacak tekşey aracı limitlerine kadar zorlamamak. Max. hız olarak 150-160 ı geçmezsen, ara hızlanmalarda da 5000 devirin üzerine çıkmazsan şanzıman seviye ölçüm çubuğunun oradan yağ atmaz artık. Yoksa dediğim gibi 2.nesil mazda 3 şanzıman yağı soğutma radyatörünün yetersizliğinden kaynaklanan bu durumu yaşarsın.

Ayrıca yağı eksik koymak kesinlikle mantıklı bir çözüm değil.. Şanzıman yağını değiştirirken banada bir seçenek olarak sunmuşlardı ama kabul etmemiştim. Bunun yerine sakin, 5000 devir ve 160 ı geçmeyen sürüş tarzını kabullenmek mantıklı ve sağlıklı oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Kasım Ayı Servis Kampanyası ile ilgili detaylar yarın Facebook ve Web Sayfalarımız üzerinden duyurulacaktır. İlginize teşekkür ederiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Değişecekler

5-30 Dexelia yağ

Yağ filtesi

Hava filtresi

Polen filtresi

Silecek lastikleri

Lastik rotasyonu

Yapılacaklar

Akü seviye ölçümü

Komple motor temizliği

Balata disk temizliği

Kardeşim özel mesajlara pek bakamıyorum. Aradım seni açmadın artık suçlu sensin :D

Şuan benim araçta yağ atma falan yok. Çok performanslı da kullandım yağ atmadı. Zaten serviste kaydı falan var şanzımana bişe olsa pislik çıkar :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Barışcım, şanzıman yağını değişsende yine aynısı olacak.Aracın daha 20.000 km değişimi gerektirecek bir husus yok. Yağ atması yağın niteliğinden değil, 2.nesil mazda 3 şanzıman soğutmasından kaynaklanıyor.

Abicim genel anlamda pek de limitleri zorlamıyorum hatta 100 110 u pek geçmeyen biriyim ama sürekli yağ konusunun aklıma takılması can sıkıcı gerçekten hani tek ben kullansam hadi neyse ama tek kullanmıyorum . mesela atılan yağ ne kadar atıldı oda ayrı bi aklıma takılan yani ister istemez insan endişe duyuyor :(

Merhaba,

Kasım Ayı Servis Kampanyası ile ilgili detaylar yarın Facebook ve Web Sayfalarımız üzerinden duyurulacaktır. İlginize teşekkür ederiz.

Mazda 2012 de bakım kampanyasında hediye olarak şemsiye dağıtmıştı yine öyle bişiler yapsa fena olmaz hani müzelik eşyalarım arasına koyarım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda' nın internet sitesinde halen resmi bir duyuruya rastlayamadım. Ayrıca iki senedir Samsun' da servis açılacak hikayesini dinliyoruz. Halen bir faaliyet yok. En yakın servis Trabzon' a 330 km gidiş, 330 km dönüş toplam 660 km. mesafede. Bakım masrafına 200 TL' de yakıt maliyeti eklemek zorunda mıyız her sefer?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servisin olmaması kötü tabii, trabzon epey uzak sayılır, ben arabamı bafradan almıştım, halada oranın kaydındadır.  55 NN 034  güzel plaka değilmi, hoşuma gitti değiştirmedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende onu merak ediyorum haziranda 80,000 bakımı yaptırdım kış bakımında ilave ne yapılıyor bilen varmı diye sormak istedim? :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kış bakımı diye özel bir bakım yok, 80.000 bakımda eğer polen filtresi, yağ filtresi, yağ değişimi yapıldı, balatalar ve diskler de kontrol edildi ve uzun bir süre gideceği söylendi ise bence çay içmeye gidebilirsiniz servise :)

Tabii kışa girmeden antifriz kontrolü yapmakta , varsa lastikleri değiştirmekte fayda var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kış bakımı diye özel bir bakım yok, 80.000 bakımda eğer polen filtresi, yağ filtresi, yağ değişimi yapıldı, balatalar ve diskler de kontrol edildi ve uzun bir süre gideceği söylendi ise bence çay içmeye gidebilirsiniz servise :)

Tabii kışa girmeden antifriz kontrolü yapmakta , varsa lastikleri değiştirmekte fayda var.

80 binde ilave motor kulakçığı ön fren balata+disk değişti

Lastikler 1 yıllık belki antifiriz ilavesi lazım olabilr tabi

Tahmini maliyeti nedir kış bakımının ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yağ dışında fiyatlar normal görünüyor. Mazda Dexelia yağ 30-35 TL arası olması lazım.

Kalite değil ama biraz fiyat farkı olacaktı o durumda.

Güle güle kullan ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de 20 bin bakımı yaptırdım. İndirimli olarak 385 tuttu.

a55555fb90f15c13d87a7937d45e6f82.jpg

Güle güle kullanın.. Fiyatlar diğer servislerin düzeyinde, kampanyanın 93,5 TL gibi bir avantajı olmuş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...