Jump to content

Deri Koltuk Kokusu?

EskiGolflü
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamlar

Eşim koku konusunda çok hassas. Mazda 6 deri koltuk kokusunu nasıl giderebilirim? (2012 model )

Ancak parfüm, deterjan gibi başka kokular ile bastırmak bizim için bir seçenek değil . Aramızda deri işiyle ugrasan var mi acaba?

Googledan da pek birsey bulamadım.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Deri koltuklu araçlar o kadar koku yapıyomu ki rahatsız edecek kadar, ben ilk kez duydum deri koltuktan böle bir sıkıntının vuku bulduğunu, koku giderici, detarjan kullanma imkanı yok ise , bildiğim kadarıyla yapılacak bişeyde yok galiba, sonuçta dikilerek monte edilmiş koltuğa , belki tümden deri koruyucu tatbik edilirse belki kokuyu absorbe edip , önleyebilir ama en sağlam yöntem bol bol kapıları açıp havalandırmak gibi geldi bana . Sonuçta araba yeni sayılır havalandırıldıkça geçmezmi acaba .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ve bildiğim kadarıyla da gerçek deri değil, suni deri olması lazım. Ama suni deri de olsa, bu kadar rahatızlık verecek boyutta olması ilginç. Şimdi derinin kendine has bir kokusu vardır zaten. Eğer rahatsız olunan koku bu ise, kanımca çözümü yok.

Ama yok daha önce kimyasal bir müdahale olup. Temizlik, bakım, koruma altında bir şeyler yapıldıktan sonra mı bu koku ortaya çıktı acaba.

Okan şu kokuyu buradan bir paylaşabilir misin. :D

Bakınız şimdi gülüp geçiyoruz ama, gelecek teknolojide bu olursa şaşırmayalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eşim astım hastası. Bu hastalarda hiperosmi denilen aşırı koku hassasiyeti olabiliyor  Çoğunlukla gebelerde de olur. Başına böyle bir olay gelip de bilgisi olan var mi diye sormuştum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Karbonatlı su ile sil diyenler var nette ama deri ışini bilmediğim için zarar verir mi bilemiyorum. Deri işi ile uğraşan varsa belki bilir :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Karbonatlı su ile sil diyenler var nette ama deri ışini bilmediğim için zarar verir mi bilemiyorum. Deri işi ile uğraşan varsa belki bilir :(

Okan bulunduğun yerde Ziebart, Meguiars veya Sonax var ise. Bu konuyu onlara bir danışman iyi olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun Sn EskiGolflü Umarımki sorun çözülsün , rahatsızlık olunca , öle araba kullanılmaz tabiki, profesyonellere danışmak en doğrusu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun Sn EskiGolflü Umarımki sorun çözülsün , rahatsızlık olunca , öle araba kullanılmaz tabiki, profesyonellere danışmak en doğrusu.

Teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burak kardeşimin  verdiği linkte Odorzout  diye bir ürün ile ona ulaşılamazsa kabartma tozu ile deri 24 saat bekletilir. Sonra süpürge ile temizlenir. koku gider diyor teşekkürler Burak deneyeceğim haftasonu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Rica ederim Okan, makalede şöyle bir ibare var ;

*Denemeleri önce küçük bir alanda yapın ve sonrasında muhakkak kaliteli bir nemlendirici kullanın

bunu da dikkate alırsan iyi olur, olur demiyor ama her ihtimale karşı görünür bir yerde bir renk kaybı veya leke kalmasın diye uyarmış

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eğer bu yöntemle gitmez ise tek çare kalıyor, arabanın,  güneş gördüğünüz anda,  kapı penceresini açıp, havalandırmak ve derinin nefes alıp iyice kurumasını sağlamak, dersinizki zaten kurudur, ama öle değil, sürekli kapalı kalmak , nem , rutubet durumu değiştiriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Koku konusunda Allah size sabır versin... Yalnız güneşe maruz kalıp sertleşen deri koltuklar kolay bozulur o nedenle deri koltukların yumuşak kalması gerekir bunun için mutlaka  deri sütü , arap sabunu vb.ürünler ile bakım şart,  yalnız bu ürünlerinde kendine has kokuları var tabi, belki bunlar kokuyu bastırır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...