Jump to content

Ve Mazda3'ler Zamlandı

TylerDurden
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Trafiğe çare olarak sunuluyor ötv siz bilmiyorsunuz. Çok trafik var ülkede ondan öyle diyo. Babam öle diyo :2funny:  :2funny:  :2funny:

"1 vida sıkmadan üreticiden çok para alan devlet" cümlesi işi özetliyor bence.

Materyalist bir anlayışla bakarsak: Araçları nerede sürüyoruz? Yollarda. Yolu kim yapıyor: Devlet. Burada tabi ki hakkını alacak ama üreticiden fazla para almak gerçekten açıklanabilir bir olgu değil.

Avrupalı bunu şu şekilde çözmüş, aracı ucuz satıyor ama eskidikçe vergisi yükseliyor. Çünkü araç teknolojisi (yakıt performansı, güvenlik vs vs.) eski araçlarda günümüzden geride kalıyor. Sonra o eski araçlar çöpe gidiyor ve yenisini üretiyor. Kim üretiyor? Yine avrupalı. Böylelikle sermaye de cebinde kalıyor, teknolojisi de güncel kalıyor. İnsanları da günümüz teknolojisine uygun araçlara biniyor. Sistem böyle çünkü insanları kıymetli, üreticisi kıymetli. Hem üreticiye pazar sağlıyor hem de insanını güncel olmaya zorluyor. Avrupalı aracı araç olarak kullanıyor ama külfetini de sağlayacağı kazancı mevcut. Bizdeki sistem kökten çözüm :D Nasıl olsa üretmiyoruz, bir kere iteledik mi vergiyi daha beli doğrulmaz yenisini almaz. Sermaye de cebimizde kalır. "Eğer illa sermaye gidecekse üreticinin aracı sattığından fazlasını alırız" diyor. 

Dacia BMW olayına gelince devlet bu işe girmekten sakınır. Çünkü ortak bir çerçeve yani standart bir bileşenden para almak ister. Bu da her araçta ortak olan silindir hacmi olayını açıklıyor. Eğer böyle olmasaydı, mesela x markasının dağıtıcısının dedesinin 5. dereceden akrabası milletvekili olur o x markasını lüks olmayan sınıfa sokardı. Burada egzoz emisyonundan vergi alınabilir ki avrupada vergi katsayısının önemli bir bileşeni budur, Burada da insanlar türlü oyunlarla emisyonu düşürür muayeneye girerler. Sonra da bildikleri gibi kullanırlar. Buna örnek benim aklıma 4 silindirli aracımın 2 silindirinin horozlarını sökmek gelmişti :D Yani iyi bir takip gerekir bunun için. 

Bütün bunları mevcut mevzuat üzerinden konuşuyorum. Burada ben de dahil olmak üzere insanlara söz hakkı doğuyor. Bana "işleri ne, yapsınlar adil bir sistem" demek düşer. Değişim her zaman sancılıdır. Bence "Devlet" değişimin sancısını vatandaşına yansıtmadığı kadar "DEVLET" tir. İşleri ne oturup düşünsünler. Biz burada oturup devletin yapısını,mevzuatlarını konuşuyorsak-tartışıyorsak bu da yine "devlet" in suçudur. Düzgün yapsın konuşmayalım diyorum. (nokta) :D

Çok yazdım yine  :2funny:

abi dacia bmw örneğini marka bazında düşünmeyin..sıfır fiyatı baz alarak örnek veriyorum.10bin euro ve aşşağısında araçlar sadece kdv%18 alınır.10-20bin euro arasıdan%18kdv+%20ötv  gibi kademeli olarak artan bir sistem olsaydı.dacia logan ve bmw 5.20den YÜZDE olarak aynı vergi alınmazdı..evet marka ismi olarak olsaydı haklısınız birisi bir yakınını araya kouyar audi,merso fln biri düşük vergili marka listesine girerdi.ama vergisiz fiyat baz alınırsa varsın audi,bmw 3.20sini A4 ünü 9999eurodan fiyatlasında görelim.böyle birşey olmayacağına göre parası olandan olmayana göre biraz daha fazla vergi alınır.ama olmayanda insan onada lazım araba özel tüketim yada lüx tüketim olarak görülmemeli 7-8bin euroluk araçlar..evet 50bin euroluklar lüxtür kesinlikle ötv alınmalıdır.

kaldıki ötv diye bir vergi 1999depremiyle hayatımıza girmiştir.bende adapazarındanım o günleri en net yasamıs direk evi yıkılmıs biri olarak söylüyorum,o dönemde depremzedelere yardım amacıyla çıkarılmıs sonradan kaldırılacak niyetiyle konmus.mevcut zihniyetinde sanki gerçekten hep vardı,haklı bir şekilde alınıyor'a çevirdiği vergidir.son kurusuna kadar haram olsun diyorum..

seçimler yaklaştı eminim yazdıklarımdan rahatsız olanda vardır.siyaseti ve siyasetçiyi hiç sevmem yanlış anlaşılıp tepki çekmek istemiyorum.hem baya da bir rahatladım terapi gibi geldi bu isyanım)))herkeze saygılar :hi:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haklısınız. Marka olarak görmüşüm. 

İnanın herkese terapi olmuştur. Haklı düşünce her zaman üstün gelir rasyonel olduktan sonra kimse de karşı çıkmaz. Ben olayın bilmediğimiz yönleri olduğuna dikkat çekmek istedim. Ayrıca bunları aslında bizim düşünmememiz gerektiğini belirtmek istedim. Düşündürten utansın ne diyelim.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haklısınız. Marka olarak görmüşüm. 

İnanın herkese terapi olmuştur. Haklı düşünce her zaman üstün gelir rasyonel olduktan sonra kimse de karşı çıkmaz. Ben olayın bilmediğimiz yönleri olduğuna dikkat çekmek istedim. Ayrıca bunları aslında bizim düşünmememiz gerektiğini belirtmek istedim. Düşündürten utansın ne diyelim.

iyi forumlar...

bncede muhakkak bilmediğimz yönleri vardır da o bilmediğimz yönler paramızın yurtdısına cıkısını engellemek değil devletin nakit kapısı olarak görmesidir bnce.çünkü bloomberg hd olması lazım orda ithalatçılar ihracatcılar fln konusuyor tamamen tesadüfen kanal değişirken rastlamıstım kim bilmiyorum bir adam otomotiv yedek parça ithalatımız otomobil ithalatımızın 5katına çıktı demişti.demekki eski püskü leş araçları tamir için yenilerinden daha cok para harcıyoruz ülke olarak ve devlet paranın dısarı cıkmasını umursamıyor.öyle olsa eski araçlar toplatılır halka ötvsiz uzun vadeli kredilerle yerli üretim yapan renault hyundai toyota gibi markalardan alma imkanı verilirdi.işte o zaman devletin amacı dısarı para cıkısını engellemek olduguna inanırdım..suan ne olursa olsun sadece para para para

''Ekerken yok biçerken yok,harmana ortak osmanlı''deyişi maalesef ülke politikamız olmaya devam ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Suan BMW Mercedes en çok satan ilk 10 firma içerisinde :)

Düşünmememiz gerekiyor diyorsunuz ya hani insanımız zaten düşünmüyor [emoji12]

Devletimizin üretimi Zayıf olduğu, satacak bir şeyi kalmadığı için mecburen bizleri güncelleyip duracaklar.

Bir otomobil satıldığı zaman bu Aracın etinden Sütünden her şeyin vergi alıyor devlet. Attığınız her Adımda devlet Yanınızda [emoji1][emoji1][emoji1]

10k araç olsun 1.6 motor diyelim, %18 KDV 45 ÖTV , her sene mtv, (945₺) 2 yılda bir muayene (180 galiba o da yıllık 90₺ diyelim) .. Bitti mi hayır. Bu araç yolda gidecek her km yaktığı benzinden %59 vergi. Yılda 20bin km yaptın diyelim. Lt 4.8 olsa 60.377₺ vergi ödüyorsun [emoji1][emoji12][emoji16] Kısaca biz arabaya binmiyoruz, vergiye biniyoruz. O da vergiyle Çalışıyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Resmi sayfa güncellenmiş ve zamlı fiyatlar eklenmiş. Genel olarak her model 1.250TL zamlanmış gözüküyor.

Başlangıç fiyatı(Soul) 56.250TL olarak güncellenmiş.

Motion 61.350TL , 64.750TL

Reflex  64.600TL , 68.250TL

Power 73.500TL

Bu bu konunun ilk mesajı tarihe dikkat edelım 19 kasım 2014 aradan 10 geçmiş power versiyon 10bin lira zamlanmış.

bu ülkeyi bu hale getirenlerin....( en kafsinkaflı cümlelerle tamamlayabilirsiniz) 

yahu arkadaş ne kadar acı ne vahim..

ötv si kdv si kaskosu benzini...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıfır konut satışlarında KDV 18%'den 1%'e indirildi ki sadece konuta özel olduğu için yasalara uygunluğu tartışılır. Ve bu şöyle de yorumlanabilir mi: Devlet araba kullanıcısının cebinden alıp ev satın alanın cebine koyuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

alın efendiler alın,

sakın bırakmayın,

aksırana kadar alın,

tıksırana kadar alın,

biliyoruz ''yetmez ama,,evet''almaya devam edin

bu toprağın üstü varsa altıda var,,hepsiyle görülecek hesaplarımız var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

alın efendiler alın,

sakın bırakmayın,

aksırana kadar alın,

tıksırana kadar alın,

biliyoruz ''yetmez ama,,evet''almaya devam edin

bu toprağın üstü varsa altıda var,,hepsiyle görülecek hesaplarımız var

Ben toprağın altından çok üstünde hesaplaşmak istiyorum bunlarla. Bunun uyuz oğlu değilmiydi gemicikler alan, 50 tane koruma ile gezen. Halka gelince fiata binin, kendine gelince en lüxü yok öyle yağma ! Bu devran böyle gitmez !

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben toprağın altından çok üstünde hesaplaşmak istiyorum bunlarla. Bunun uyuz oğlu değilmiydi gemicikler alan, 50 tane koruma ile gezen. Halka gelince fiata binin, kendine gelince en lüxü yok öyle yağma ! Bu devran böyle gitmez !

bnde bu toprağın üstünde hesaplaşmak isteyenlerdenim kardeşim,ama umudum kalmadı o yüzden benimkisini fakir tesellisi gibi düşün

gemicik memicik saymaya kalktın mı neler var neler,ama ''onlar bize yol yaptı''cılar gelmeden konuyu kapatalım O0

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili dostlar , bizi vergi manyagı yapmalarının yanında , aptalca politikalarla otomobilin de en verimsizine mahkum ediyorlar. Mazda 3 sky 2.0 ile gelseydi ötv siz 50.000 tl olsaydı olmaz mıydı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...