Jump to content

3. Nesil Mazda3 Maksimum Hız Sorunu!

Anarchist
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu tür konular açıldığında hep söylediğim şeyi tekrarlamak istiyorum..

Arkadaşlar,  bence aracın ne kadar hız yaptığı değil, ne kadar kısa sürede durabildiği önemli olmalı.

Eğer durmak hesap edilecekse bu kadar hızlara çıkmanın hiçbir mantığı yok. Hal böyle olunca trafik açısından sakin bir yol olmadıkça bu hızlara çıkmak delilikten başka bir şey değil.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sakin de olsa çok mantıklı değil ki. Olası bir kontrol kaybında araç demir bir tabut haline gelirken etraftaki ve aracın içindeki her şey de sizi öldürebilecek objeler haline dönüşüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sakin de olsa çok mantıklı değil ki. Olası bir kontrol kaybında araç demir bir tabut haline gelirken etraftaki ve aracın içindeki her şey de sizi öldürebilecek objeler haline dönüşüyor.

Çarpışma testlerinin 50 km hızla yapıldığını düşünürsek ya arabaya binmeyeceğiz ya da 30-40 km nin üstüne çıkmayacağız. Ama gel gör ki direksiyon başına geçince unutuluyor herşey. Bakmayın benim yaptığım hızlara, "benim arabam şu kilometre hızı gördü" diyebilmek adına en fazla 1 kez yapılmış hızlardır. 
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim araçlarda üretici tarafından konulan bir hız sınırı yok, bu sınırı belirlemeyi bize bırakmışlar limitör ile. Tamamen düz bir yolda 192-193 km/h ye çıkıyor (anlık tüketim 14,8 lt). 170 km ye kadar ivmelenme iyi, 170 den sonra biraz yavaş ivmeleniyor. Çok hafif %2-3 eğimli yerlerde 200 ü gördüm. Devir saati 5200 d/d civarında, anlık tüketim ise 15,1 gösteriyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Tekrar merhaba arkadaşlar merak edenler olabilir diye yazmak istedim. Aracın 10 bin bakımını yaptırdım ve otobanda tekrar teste çıktım. Araçta 3 kişi varken 160'ı rahat 185'i biraz zorlayarakta olsa gördük, yani aracın hız verileri tutuyor diyebiliriz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Bu tür konular açıldığında hep söylediğim şeyi tekrarlamak istiyorum..

Arkadaşlar,  bence aracın ne kadar hız yaptığı değil, ne kadar kısa sürede durabildiği önemli olmalı.

Tebrikler Burakk  O0

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Ben teste çıktığımda 4. viteste kısa mesafede araçta 4 kişi varken 175-180 civarını görmüştüm.

Manuel bayır aşağı ise belki ama , normal bir yolda imkansız gibi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beyler forumlarda bu aracın motor performansını beğenmeyen çok insan var ancak ben cidden hayran kaldım. Atmosferik olmasının avantajıyla çok üst devirlerde 5000 - 6000 devir bandında aracın yakıt tüketimi 15-20 lt oluyor. (Isınmışken uzun yolda.) Bunu çift turbolu bir araçla yapacak olsan kredi kartını benzinliğe bırakır gidersin. Cidden çok iyi. Hele çıkan o ses. Bu gidişle çift egzoza çevirteceğim ki aslında hiç sesli çalışan araçları ve egzos sesini sevmem :D 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim performans testi yapma imkanım henüz olmadı ancak 193 km hıza ulaşıldığını mı okudum bana mı öyle geldi? 185 sınır vardı falan muhabbetine ne oldu? Kafam karıştı bu aracın hız sınırı var mı yok mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kağıt üzerinde Max hız 186km diye biliyorum ,

Ayrıca 4-5k devirde olması gerekenden çok fazla içeri ses aldığını düşündüğümden rahatsız oluyorum,

Birde ses/çekiş-hız oranı çok düşük o sese uçacak sanıyorsun anca kaçıyor , kaçacak sandığın seste yürüyor

Ses biraz olması gerektiğinin üstünde geliyor içeriye ;)

Biraz daha iyi bir yalıtım bence Şart , yol seside aynı şekilde çok geliyor Aracın konforu yanında içeri giren ses rahatsız edici

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen katılıyorum , egzos sesi çok faza içerde ve yüksek devirde daha da rahatsız edici oluyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...