Jump to content

Mazda 3 Nano Hybrid Carnauba premium Show Car

Srkn
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Dün 6 saatlik uğraş sonucunda aracımız kış şartlarına dayanması ve kaportanın zarar görmemesi için sonax nano ve hybrid uygulamasından geçti.Eskiden ben haftada veya 10 günde bir cilaladığım zaman kaportaya elimi sürdüğümde ipek hissi veriyordu şimdi kaportayı hissetmiyorum resmen :)

Kısaca yaptığımız işlemleri ve  kaportaya verdiği faydaları anlatayım.Önce mavişi güzelce sonax premium şampuanla yıkadılar.(ama ne yıkama bijon deliklerini bile süngerlediler)

Kaportadaki yapışmış reçine ve ağaç kalıntılarını güzelce kil hamuru ile temizlediler ve yüzeyi yapılacak işlemlere hazır hale getirdiler.Bu aşamadan sonra kılcal bez çiziklerini doldurmak için özel sonax ürününü polisaj makinesi ile 1 kat geçtiler yüzeyde kılcal dahil mikroskopla bile baksanız çizik kalmadı.Sonraki aşama çiziklerin içine yapılan dolgunun zamanla yıkama esnasında tazyikli sudan çıkmaması için özel ürünü uyguladılar.Ardından sonax premıum hard wax geçildi sonuç şimdiden muhteşem daha fazlası mümkün değildi zaten ama bitmedi.Sıra nano hybrid ürünümüzde.Ürünü uygulamak dikkat ve bilgi gerektiriyor ufak parçalar halinde yüzeye uygulayıp hemen silmek gerekiyor aksi halde donuyor.

Bu ürünün amacı 6 7 ay boyunca kaportanın hiçbir şekilde su tutmaması.Yağmurda resmen kuru arabayla geziyorsunuz.Son olarakta sonax premium class carnauba wax ı çıplak elle parmak uçlarıyla kaportanın her herine yavaş yavaş uyguladılar.Bu wax cilanın özü saf carnauba ve aşırı pahalı bir ürünü sonax ın.Elle uygulamasının sırrı ise cila el ısıs ile kaportaya yedirilmesi gerekiyormuş. :ohmy:Komple carnauba wax ile kaportayı geçtikten sonra 1 saat beklenmesi gerekiyor iyice kaportanın yemesi için sonunda özel bezi ile silindikten sonra kaportanın yansımasından geçici körlük yaşadım resmen :)

İşlemler sonucunda sonax syapılan işlemler için sertifika veriyor nano hybrid olduğundan dolayı.Artık 6 8 ay boyunca kaporta tüm dış etkenlere karşı koruma kalkanına bürünmüş durumda en basitinden üzerinde kuş pisliği bile günlerce kalabilir sorun yok dediler.

Buradan tarabya sonax ın sahibi canım arkadaşım fatihe ve uygulamaları yapan yusuf ustaya teşekkürlerimi bir borç bilirim sağolsunlar.Bu iş bizim bagajda taşıdığımız cilaları kendi kendimize uygulamamızda zerre alakası yok.Bence arabasını seven herkes bu uygulamayı yaptırmalı ve aracına her baktığında keyfini sürmeli.

nGXz95.jpg

ozbGqQ.jpg

Vyko8y.jpg

1n81aY.jpg

LoBk8a.jpg

rdAWXV.jpg

78l9WP.jpg

PEy826.jpg

gL7dvZ.jpg

9pnMWo.jpg

q256QB.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ve en önemli soru !! Bu işlemin maliyeti sana ne oldu ? :)

Güle güle kazasız, belasız kullanman dileği ile. Maşallah, maşallah, maşallah guzuya. :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar: :nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynı şekilde ben de yaptırmıştım bunu nano boya korumayı. bakalım aralık 17 gıbı gıdıp tekrar yapılcak uc ay sonra gel tekrar bı uygulama daha yapıcaz demıslerdı. ama cıdden arabaya dokunuca o akdar guzel bı his oluyo ki. arada gercekten bı  katman oldugunu anlıyosunuz. bay da parıldıyo araba. bide bizimkiler simli beyaz oldugu ıcın daha da guzel duruyo. mmasallah hayırlı olsun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Serkan 10 numara olmuş...

Meguiars uygulamasını da ben kovalıyordum sen benden önce patlatmışın bombayı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Serkan arabayı sıfır aldığında bu kadar parlıyor muydu  :D

Çok güzel olmuş, Rabbim kazasız belasız güle güle kullanmayı nasip etsin..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bugün tarabya sonax ın sahibi arkadaşım fatihle görüştüm tekrardan..

mazdaclubtr üyelerine en üst segment paket olan nano hybrid premium class uygulama 760 yerine 400 tl.İsteyen arkadaşlarım lütfen benimle irtibata geçsin.Randevu gerekiyor.

Pakete dahil olan kaportanın yanınmda motor temizleme ve koruma jant nano koruma ve koltuk nano korumada dahildir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Serkan arabayı sıfır aldığında bu kadar parlıyor muydu  :D

Çok güzel olmuş, Rabbim kazasız belasız güle güle kullanmayı nasip etsin..

Yok abi ne parlaması imkanı varmı bu kadarına :) Teşekkür ederim sağolasın..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • 4 ay sonra ...

Öncelikle arabanıza Maaşallah diyelim. Ben Arka spoyleri soracaktım oda çok hoş durmuş. Nereden temin ettiniz veya yaptırdınız bilgi verirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 hours ago, Koray74 said:

Öncelikle arabanıza Maaşallah diyelim. Ben Arka spoyleri soracaktım oda çok hoş durmuş. Nereden temin ettiniz veya yaptırdınız bilgi verirseniz sevinirim.

Tabiki servis.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...