Jump to content

Renesis Rotary Motoru

Guest axela
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 154
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Fotifoti

9

• domestos

9

• mtutun

45

• Revivo73

21

• 2 hafta sonra ...

Sana söz verdiğim gibi kullanma klavuzuna baktım yağ için. Mazda kullanma klavuzunun 9. sayfasında ve 8-10 bölümünde açıkça diyor ki; Sentetik veya yarı sentetik motor yağı kullanmayınız. Aksi takdirde, motorun çalışma performansı bozulabilir.

Vakit olsa...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

mustafa bey yazılarınız benım gibi mazda sevgisi yeni başlayanlara çok yadımcı oluyordur eminim rx-8 alma sürecim sayenizde baya hızlandı teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mustafa bey yazılarınız benım gibi mazda sevgisi yeni başlayanlara çok yadımcı oluyordur eminim rx-8 alma sürecim sayenizde baya hızlandı teşekkür ederim.

Mustafa abi her konuda bizim yardımcımız, bilgi dağarcığımız, böyle bir tecrübeyi ve kişiliği şahsen tanıdığım için kendimi şanslı hissediyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilmukabele sevgili dostum. Bir kez görüştük ama sanki seninle yıllardır dostmuşuz gibi hissediyorum, o şans da bana aittir...

Mustafa abi her konuda bizim yardımcımız, bilgi dağarcığımız, böyle bir tecrübeyi ve kişiliği şahsen tanıdığım için kendimi şanslı hissediyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnşallah en iyi şartlarda, en iyi aracı bulur ve keyifle kullanırsın.

Biraz önce Özkan (chaos) beni ziyaret etti sağolsun, beni çok mutlu etti. Kapının önüne araçlarımızı çektik ve fotoğraflandık. Kan kırmızı, Hilal beyazı yan yana çok hoş durdu. Darısı senin başına inşallah, RX-8 sadece teknolojik bir mühendislik harikası değil, insana güzel arkadaşlıklar da kazandırıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bilmukabele sevgili dostum. Bir kez görüştük ama sanki seninle yıllardır dostmuşuz gibi hissediyorum, o şans da bana aittir...

2-3 saatlik bir sohbet ortamı olmasına rağmen sanki yıllarca tanışıyor hissi bende de mevcut, bu yüzden hep söylüyorum burası aile ortamı gibi...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Görüldüğü üzere Renesis Rotary Motoru , arkadaşlıkları  pekiştirip yeni dostluklar kurulmasına vesile olmakta..

Bir Rotary kulübüde biz kursak mı bu vesileyse :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

f8aq.jpg

Kırmızıııı  -  beyazzzz:)

Mustafa abinin aracının maşallahı var, Mazda 6 kırmızısı falan yalan olmuş, gittim gördüm:)

Abi tekrardan vakit ayırdığın için çok teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten Mazda 6'nın rengini kıskandığımız için dün gaza gelip cila üstü cila attık. Cila'da kaçak kat uygulaması ilk defa görülmüştür herhalde...

Sen hiç merak etme, senin aracı da bir parlattıracağız, inanamayacaksın... Bunca zamandır mat gezmişsin be kardeşim! Ama kapı vuruğu problemi de geri gelecek ne yazık ki...

f8aq.jpg

Mustafa abinin aracının maşallahı var, Mazda 6 kırmızısı falan yalan olmuş, gittim gördüm:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben hiç rx8 ile gezmedim. beni gezdirmek isteyen var mıı ?  :D

Ege bırak gezmeyi, koltuğuna oturamayanlarımız var. Ben de Özkan'ın (chaos) sayesinde koltuğuna oturabildim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araçlara maşallah internetin nimetleri forum siteleri benim şu anki kullandığım aracın forum sayfası 625. sayfasında ve araç üstüne bu kadar kapsamlı başka sayfa tr de yoktur sanırım bu arada sayfa 544.000 kez görüntülenmiş umarım rx-8 sayfamızda boyle olur tekrar teşekkür ederim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

f8aq.jpg

yaklaşık 2 yıl önceki yıllık testte sürmüştüm bir hafta egsoz sesleri mırıldandı kulağımda o ne tatlı bi sestir abi ya bittim resmen bittim max 260 gördük bana mısın demedi zaten mazda deyince hayat durur benim için :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Yukarıdaki video'yu Özgür için buraya kopyaladım aslında. Bir ara bana Çekmeköy'de bir virajda yaşadıklarını anlatmıştı. Bunun için yer veriyorum bu video'ya...

Hafif ve güçlü arkadan itişli otomobilleri kullanırken yol şartları sizin için hayati önem taşır. Normal devirlerde ve süratlerde sıkıntı olmayan yol bozuklukları (tümsek veya çukurlar), yol eğimleri (sağa veya sola), ani alçalan yol (ani ve dik yokuş aşağı inişler) aracınızdaki yük dağılımını etkiler ve yol tutuşta problemler yaşamanıza sebep olabilir.

Özellikle yapılmaması gereken şeylerden biri de, yüksek devirde ve limitlerde kullanırken ani gaz bırakma, vites küçültüp yüksek devirde ani kompresyona sebep olma olayıdır.

Arkadan itişli bir otomobilde doğal olarak gaza yüklenirken aracın ağırlığı arkaya yönlenecek ve arka tekerleklerdeki tutunma artacaktır. Ancak ani gaz bırakma, ani vites küçültme ve kompresyona sokma, ani fren, yol eğiminin ani değişimleri gibi olaylarda aracın ağırlığı öne doğru yönlenecek ve arka tekerleklerin tutunması azalacaktır.

Buradaki video'da öndeki araçla yarışan arkadaş ciddi bir talihsizlik yaşıyor. Aracını tam devirle sürerken yol aniden alçalıyor ve tekerlek-çamurluk mesafesi ciddi artıyor. Bu da demek ki, aracın tekerlek üstüne basma ağırlığı azalıyor. Aynı zamanda kendisi yazmış video'nun üstüne, tam o sırada bir de gaz bırakıyor. Yere tutunma gücü zaten havalanan gövde yüzünden azalmış arka tekerlekler bir de o yüksek devirde kompresyona girince büyük ihtimal kilitleniyor. Ve iyice hafiflemiş araç çok ani şekilde arkadan dengesini kaybediyor. Bu saatten sonra da hiçbir sürücü bu aracı zaten toplayamazdı.

DSC açık mıydı? Kapalı mıydı? bilmiyorum. Ama bu tip spor araçlarda DSC biraz geç müdahale etmeye ayarlıdır. Açık bile olsa bu kadar ani ve hızlı gerçekleşen olayda etkisi ne olurdu, tahmin edemiyorum.

Her zaman söylüyorum, bu tip araçlarda bilmediğiniz yollarda ve tamamını açıkça göremeyeceğiniz yollarda limitlerde ve yüksek devirlerde kullanmak tehlikelidir. Bugün hergün kullandığım ve çok iyi bildiğim bir viraja RX-8 ile bomboşken girdim. Ama viraj sert ve içini göremediğimden bu prensip dolayısıyla zorlamadım. Virajın tam ortasına geldiğimde bir baktım ki, çiçek sulama fıskıyeleri yolun sadece 2-3 metrelik alanını sırılsıklam etmiş. Düşünsenize siz harika bir havada, harika asfaltta bir virajda keyif alacağınızı düşünüyorsunuz. Devir 8-9 bin, limittesiniz önce önler ve sonra da arkalar suya giriyor ve ayağınızı gazdan çekme, fren yapma şansınız da yok!

O yüzden çok dikkatli, hiç gaza gelmeden, sadece bilgi ve tecrübenize güvenerek kullanın araçlarınızı. O tecrübe size 'yavaş' diyorsa doğrudur, inanın...

Ben bu sabah viraja 'orta yaş krizimin' değil de, 'tecrübemin' sesini dinleyerek girdiğim için kendimle gurur duydum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Videoda araç nerdeyse düz yolda kontrolden çıkıyor. Hadi düz yol demeyeylim de hafif eğim diyelim.

Bence böyle yüksek devirli spor aracı yüksek süratte ve her yolda güvenli kullanmak isteyenler spor motosiklet te kullanmayı öğrenmeliler. Motosiklette 2 tekerle yol tutuşu öğrenmek 4 tekerleklide çok daha güvenli kullanmayı sağlamamanın tek yolu olmasa da en güzel yolu bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...