Jump to content

Trafik Cezası

Mücahit
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ben cezamı öderim ama cam filmimi söktürmem..gerekirse bidaha öderim ama yine söktürmem :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

saolun ilhan bey ama artık cam filmine ceza kesemiyor diye biliyorum eger dava acarsan kazanıyorsun haberlerde falanda cıkmıstı hatta

Forumda "cam filmi" konusunda her şey yazıyor... ;)

Herhangi bir yönetmelik değişmedi, ceza kesiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben cezamı öderim ama cam filmimi söktürmem..gerekirse bidaha öderim ama yine söktürmem :D

Ceza tutanağına not düşüyorlar, cam filminin sökülmesi için 1 hafta süre tanıyorlar. Bu not elektronik ortamda takip edilmiyor. Ceza tutanağında yazıldığı gibi kalıyor. Yani bu yaptırımın elektronik ortamda takibi yok. Örneğin bahsi geçen cezayı tatile gittiğin şehir Muğla'da yedin. Bunun takibi İstanbul, İzmir'de mümkün değil.

Ama sana cam filmden dolayı, ceza yazan aynı polise bir daha denk gelirsen. İşin sonu aracı bağlamaya kadar gidebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ceza tutanağına not düşüyorlar, cam filminin sökülmesi için 1 hafta süre tanıyorlar. Bu not elektronik ortamda takip edilmiyor. Ceza tutanağında yazıldığı gibi kalıyor. Yani bu yaptırımın elektronik ortamda takibi yok. Örneğin bahsi geçen cezayı tatile gittiğin şehir Muğla'da yedin. Bunun takibi İstanbul, İzmir'de mümkün değil.

Ama sana cam filmden dolayı, ceza yazan aynı polise bir daha denk gelirsen. İşin sonu aracı bağlamaya kadar gidebilir.

Donanım aykırılığı nedeniyle ceza ile birlikte müsaade tutanağı verilirse o zaman korkun, çünki bu tutanak sisteme işleniyor ve bir daha ülke sınırlarında yakalandığın sürece araca geçici süre elveda demek, filmleri söktürmek, otopark parası ödemek şart oluyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sis farinda ince bir detay var, diger farlarla birlikte yani kisa farlarla birlikte yakarsaniz cezasi var. Sadece park ve sisleri yakarsaniz cezasi yok. Suan kacinci madde oldugunu unuttum. Trafik ceza kanununa bakin.Gunduz farlari cogu arabada sislerde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o zaman  biz yanlış biliyoruz yada mevzuat hakkında tam bilgimiz yok. ama hakkını arıyacaksın bence cam filmi bile olsa şahsen bana dün cam filminden yazsaydı kesin açardım dava

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sis farinda ince bir detay var, diger farlarla birlikte yani kisa farlarla birlikte yakarsaniz cezasi var. Sadece park ve sisleri yakarsaniz cezasi yok. Suan kacinci madde oldugunu unuttum. Trafik ceza kanununa bakin.Gunduz farlari cogu arabada sislerde.

İnce detay değil de; yorum farkı var diyelim...

Madde;64

Gece sis ışıklarının sisli karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında, diğer farlarla birlikte yakılması...

Bu maddeye göre; "ben sis farlarının sadece parkları kullanarak yakarım" yorumu çıkmaz ve ceza yazıldığında da iptal edilmez...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o zaman  biz yanlış biliyoruz yada mevzuat hakkında tam bilgimiz yok. ama hakkını arıyacaksın bence cam filmi bile olsa şahsen bana dün cam filminden yazsaydı kesin açardım dava

Vaktim ve param var diyorsan haklısın... :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yok abi vakitte yok para'da yok  :) ama öyle fazla bi para gideceğini sanmıyorum

Dava açmak için belirli bir para har(a)ç adı altında alındığı için dedim... Zaten EGM'nin bu konuda karşı atağı var eğer O girişim hakim tarafından haklı bulunursa davayı kazanamazsın...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İnce detay değil de; yorum farkı var diyelim...

Madde;64

Gece sis ışıklarının sisli karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında, diğer farlarla birlikte yakılması...

Bu maddeye göre; "ben sis farlarının sadece parkları kullanarak yakarım" yorumu çıkmaz ve ceza yazıldığında da iptal edilmez...

Gündüz istediğimiz gibi yakabiliriz o zaman :) Bana polis memuru söylemişti bunu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gündüz istediğimiz gibi yakabiliriz o zaman :) Bana polis memuru söylemişti bunu.

evet bana da söylendi ceza yediğimde..gündüz yak sorun yok dendi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet sis farları "gece" ibaresi olduğu için gündüz yakılmasında sıkıntı yok... Gece yasağının sebebi de karşıdan gelenin görüşünü engellemesidir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

saolun ilhan bey ama artık cam filmine ceza kesemiyor diye biliyorum eger dava acarsan kazanıyorsun haberlerde falanda cıkmıstı hatta

Film cezası muhtemelen 80 TL civarıdır, en son araştırdığımda 2013'te dava harcı 85 TL yidi.

Uğraşmayı göze alsan bile zaten o para her türlü cebinden çıkmış oluyor maalesef

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Film cezası muhtemelen 80 TL civarıdır, en son araştırdığımda 2013'te dava harcı 85 TL yidi.

Uğraşmayı göze alsan bile zaten o para her türlü cebinden çıkmış oluyor maalesef

Davayı kazanırsan haracı pardon harcı :) geriye alıyorsun ama kazanma ihtimali çok zayıf...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

araçta sigara kullanmam, bir şeyler yeyip içmem, çevre bilincine sahip bir insanım fakat "araçtan bir şey atmak" suçundan 92 TL trafik cezası yemişim. bu fahri müfettişlerin belirli bir kotası mı söz konusu acaba? yazık gerçekten :(

IMAG0367.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, Mehmet Özdemir :

araçta sigara kullanmam, bir şeyler yeyip içmem, çevre bilincine sahip bir insanım fakat "araçtan bir şey atmak" suçundan 92 TL trafik cezası yemişim. bu fahri müfettişlerin belirli bir kotası mı söz konusu acaba? yazık gerçekten :(

Yuhhhhh

ve

Ohaaaa artık diyorum....

Ve senin yerine de küfür ediyorum...

Yani bu cezayı kesen bilinçli mi yapmıştır...Yoksa başka araçtan atılan bir şeyi senin araçtan atıldı mı sanmıştır...

Yani uygulama doğru yapılmış olsa çok güzel...Çünkü yolda sinir olurum böyle camdan bir şey atılmasına..

Ama suçu günahı olmayan adama böyle zorbalıkla ceza kesilmesi cidden çok üzücü...ve bir o kadar sinir bozucu..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...