Jump to content

Kia Pro-c'eed

Uygar
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bugün Evo'ya gittim bakım için.Sanyide dolaşırken gördüm bir tane.Tipini hiç beğenmedim.Tip olarak Ceed ve i30 da C segment,Mazda 3 de.Fakat bariz bir fark var.Ya bizim guzular D segment yada onlar B segment.

Fakat herşeye rağmen adamlar otomati dizel yapıp sunuyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün Evo'ya gittim bakım için.Sanyide dolaşırken gördüm bir tane.Tipini hiç beğenmedim.Tip olarak Ceed ve i30 da C segment,Mazda 3 de.Fakat bariz bir fark var.Ya bizim guzular D segment yada onlar B segment.

Yaaaa... Adamlar aya gittiler, döüyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

S.w. al mis gibi :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Hayatımda ilk defa bugün bir arabanın test sürüşünü yaptım.Ayrıca ilk defa otomatik Dizel araba kullanmış oldum.Bugün bir arkadaşım kia Ceed 'e bakmaya gidecekti.Fırsat bu fırsat diye bende takıldım.Araç ile ilgili kısaca fikirlerim şöyle.Araç iç malzeme kalitesi vasat.Direksyon güven vermiyor.Sanki elinde kalacakmış  hissi veriyor.Kullanılan plastik biraz sert .Koltuklar ve kullandıkları kumaş kötü.Kumaş sanki koltuğu tam sarmıyor gibi.Kapılar kapanınca çıkan ses tatminkar.Tok bir ses çıkıyor.Arka koltuk diz mesafesi oldukça iyi.Torpido soğutmalı(Bence güzel bir özellik)

Sürüş notlarım ise şöyle.Aracın hızlanması hoşuma gitti.Atak bir araba olmasada düzgün bir ivmelenmesi var.Öyle benzinli arabalar gibi bir yerde bayılma hissi vermiyor.Gittikçe hızlanıyor.Herhalde 250 civarı torkun etkisidir.2500 devirde 120 km hız yaptı.Normal benzinliler de bu hıza ulaşmak için yaklaşık 3200 devir yapmak gerekiyor. Viraja girip çıkmasıi iyi.Frenler tatminkar.Süspansiyonlar biraz sert.Konfor bekliyenler hayal kırıklığına uğrarar.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ceedler en az mazdalar kadar uzmanlık alanıma giriyor. bence kesinlikle ön yargılı davranmayın zaten bu forumda bulunanlar türkiyede mazda gibi ön yargı oranı en büyük firmaların başında gelen markanın fanatikleri değilmiyiz. başkalarının yaptığı hatayı sizde yapmayın kia ve araçlarını kesinlikle yabana atmayın hele ki ceedler bence dizel olarak alınması en mantıklı otomobillerin başında geliyor işçilik ve malzeme kalitesi olarak mazda kadar iyi olmasa bile piyasadaki bir çok markadan ileriler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de 16 bin km boyunca i30 kullandım, donanımı çok güzeldi, ısıtmalı deri koltuklar, sunroof, 17" çelik jant vs.

Pro Cee'd de arkadaşımda vardı, i30 ve cee'd aynı dizel motoru kullanıyorlar ve şehir içi 5.4 (manuel) gibi bir tüketimleri var. Buna karşın 1.6 115hp 260nm gibi çok güçlü bir motoru da var ve 110€'luk bir CR-Box takviyesiyle kolayca 140hp ve 320nm dyno verisi çıkaran araçlar. Kalkış ve rolling değerleri etkileyici. Yakıt tüketimleri son derece düşük.

1.6 Benzinlisi vardı bende sakin kullanımda şehir dışı 100km sabit hızda 5.1 litre yakıyordu, şehir içi normal kullanımda 8.2 litre yakıyordu.

Malzeme kalitesi ve donanım olarak i30 daha önde, fakat tasarım olarak özellikle Pro Cee'd çok iyi.

Arkadaşımla çektiğimiz resimler.

2989.jpg

[img width=580 height=435]http://i1011.hizliresim.com/2010/11/21/3010.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...