Jump to content

3. Nesil Mazda3 Video Oynatma

Anarchist
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba,

Bu konuyla ilgili youtube da bir çok video izledim. Adamlar usb den film izliyorlar. Telefonlarının ekran görüntüsünü atacın ekranına verebiliyorlar. Bunlarla ilgili bilgisi olan var mı? Nasıl yapılıyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda 3 BM şase no araçlarda video oynatma yok. Bununla ilgili bir takım internet te yazılımlar var ama bunlar mülti medyanın arkasında bulunan CMU'ya (Center Display and Connectivity Master Unit ) zarar verir ve yazılım çöker. Mazdanın bu konuda çalışması yok kesinlikle internet gezen yazılımları denemesinler. Bu sistem fiyat olarak yüksek, ileriki günlerde bu konu hakkinda yeni yazılım çıkarsa size bilgi veririm

Merhaba,

Bu konuyla ilgili youtube da bir çok video izledim. Adamlar usb den film izliyorlar. Telefonlarının ekran görüntüsünü atacın ekranına verebiliyorlar. Bunlarla ilgili bilgisi olan var mı? Nasıl yapılıyor?

Ali arkadaşımız yukarıdaki mesajında açıklamıştı. Yeni bir yazılımla halledilmesi mümkün olabilir herhalde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Videoda görüldüğü gibi ekranda video görüntüsünü ipad üzerinden alarak veriyorlar.

Fakat anladığım kadarı ile ipadden ek bir program çalıştırıyorlar.....

https://www.youtube.com/watch?v=Wu_Hw3nnxX8#t=64

Bir örnek daha...

video çeken kişinin basarak açtığı bu buton var ne işe yarıyor merak ettim ?? bir de benim telefonda da videodaki gibi airplay simgesi çıkıyor ancak sadece ses olarak verileceğini gösteren bi simge oluyor..burada farklı bir program kullanılıyor ama çözemedim..biraz kurcalıycam bakalım ne olucak :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

video çeken kişinin basarak açtığı bu buton var ne işe yarıyor merak ettim ?? bir de benim telefonda da videodaki gibi airplay simgesi çıkıyor ancak sadece ses olarak verileceğini gösteren bi simge oluyor..burada farklı bir program kullanılıyor ama çözemedim..biraz kurcalıycam bakalım ne olucak 

Bu videodaki eleman, ekranın bağlı olduğu konsola (ekranı tamamen çıkarıp yapılıyor) ayrı bir video-in bağlantısı yapmış gibi görünüyor. O basarak açtığı butonla da bu bağlantıyı kapatıp açıyor gibi. Yani burdaki mevzu yazılımsal değil donanımsal olarak sisteme müdahale edilmiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

böyle bir gelişme olursa çok şahane olur

İphone car play desteği ileriki modellerde gelecekmiş. Mevcut sistemin de altyapısı destekler sanıyorum. 

http://appleinsider.com/articles/15/03/13/apple-inc-drives-carplay-adoption-deep-into-the-auto-industry-at-least-outside-of-china

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İleriki modeller derken yazılım güncelleştirmelerinde mi gelecek yoksa 2015-2016 modeller için mi bahsediyoruz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

The good news is that by 2016 you will probably be able to buy a Mazda 6 with carplay from the factory. Mazda is a listed partner now, and I think by 2016 we will most likely have cars from them that support carplay.

Anlaşma yapıldığı için 2016'da gelebilir demişler

http://www.reddit.com/r/mazda/comments/29kj6j/mazda_pledges_apple_carplay_support_for_future/

Bence 2014-2015'lerde update ile destekleyebilir. mzd-connect olanlara uyduracaklardır. Olmazsa biz uydururuz :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Bence ek bir donanım eklenmiş. Adı herneyse. 3 modu var daha doğrusu 3 farklı sinyal kaynağını seçip aktarıyor. Birincisi ön kamera diyor zaten. İkincisi arka kamera demiş ve en sonda airplay yazısı beliriyor iphone ekranında. Kanımca modülün bağlantı yapıldığı bölüm geri vites müşürü, swicth'i  anahtarı neyse adı oraya müdahale ediyor. Anahtarlama yapılınca ekran geri görüşe geçiyor ve video sinyali de ne yolluyorsa ekrana çıkıyor. Sıkıntı sadece iphone üzerinden airplay desteği olan bir ara donanım. Ekrandaki görüntünün altındaki yazıya dikkat ederseniz "Çevrenizin güvenliğini kontrol ediniz." diyor.

Zor olmadığını düşünüyorum. Beni asıl kasan nokta Navigasyon SD kartına müdahale edebilmek: :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Arkadaşlar herhangi biriniz fark etti mi bilmiyorum ama videoda, geri görüş kamerası aktif olduğu zaman ekranın altında yazan "Lütfen Güvenliğiniz İçin Çevrenizi Kontrol Edin" yazısı var. Yani videodaki arkadaş bir şekilde geri vitese geçtiğinde aracın geri görüş kamerasına giden elektriği bir butona bağlamış ve geri görüş kamerasının girişi için kullanılan video girişini de muhtemelen android destekli bir cihazın ekran görüntüsüne bağlamış , yani aracın ekranını bir monitör gibi kullanmış. Geri vitese takıldığında ise yine aracın geri görüş kamerasıdan video çıkışını almış.

Hatırlarsanız, @robosapiens17 geri görüş kamerası montojını yapmadan önce video girişlerini kontrol etmek için benzer bir yöntem kullanmış ve ekranda çizgi film oynatmıştı.

Kısaca videodaki arkadaş bir buton sayesinde oynatıcısına veya o android cihaza güç verip görüntüsünü ekrana yansıtmış.

Daha önce açıklayan oldu mu göremedim ama daha önce açıklanmışsa da affola :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Videodaki yorumlarda bir android video arayüzü kullandığını söylemiş ama sorulara rağmen ne olduğuna cevap vermemiş. Müthiş bir şey olurdu araçlarınızda böyle bir cihazı kullanmak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Selamlar herkese, geçen günlerde 0 olarak aldığımız 3.nesil Mazda 3'ü keşfetmeye çalışıyoruz :) Ekranda video vs. oynatmak mümkün müdür? Bluetooth,aux ve usb girişi mevcut.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, arabaci :

Selamlar herkese, geçen günlerde 0 olarak aldığımız 3.nesil Mazda 3'ü keşfetmeye çalışıyoruz :) Ekranda video vs. oynatmak mümkün müdür? Bluetooth,aux ve usb girişi mevcut.

mumkundur ilk olarak ekranin sistem ayarlarina girip sistem yazilim bilgisini paylasmaniz lazim. mazda en son 59... bir surumden sonra bu islemlere izin vermiyor artik. ins en son surum yuklu degildir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Arkadaşlar hala bu konunun basit bir ilacı üretilmedi mi? Servise gidiyorsun şu kadara güncelleme yapılıyor. ya da Ayarlar'a gir şunu seç telefonundan şunu aç falan gibi bir çözüm :) Bir bilen yazsın. Haydi bir el atın. Acemi Mazdacılar aşkına 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• gomodoejderi
      Yazan: gomodoejderi
      Uzun bir süredir almayı düşündüğüm cihazı, sonunda aldım ve elime geçti. Ben de montajını yaptım. Pek bir montajında zorluk olmadığı için fazla foto çekmedim. Başka bir markanın takılışını gösteren video ve 1 adet püf noktası paylaşıyorum.

Öncelikle havalandırma kanallarını sökmemiz gerekiyor, bunun altında 2 adet vida var, onları da sökünce teyip kayarak bize doğru alınabiliyor. Teyibin arkasında da 3 adet soket bulunmakta, bunları da kilitlerine eiimiz ile bastırınca çıkıyorlar ve teyip komple ayrılmış oluyor.
      En zor kısım havalandırma kanalını sökmem, bunun için yaptığım şey komik olsa da hiç bir yere zarar vermeden şu şekilde oluyor:
      Çatalı gösterdiğim yerden, havalandırma kanallarının yanından, yumuşak plastik ile olan bölgeye soktuğunuzda, 4 köşede bulunan tırnaklardan çatala yakın olan yer atıyor, diğer yerleri de yavaşça çekmeye çalışacaksınız, pat pat geliyor, Sonra 2 vida orada zaten.

Burada bir profesyonelin tornavida ile söküşünü izleyebilirsiniz.

Son halinde yandex kurdum, bir ekran görüntüsü paylaşıyorum.

• xendaba
      Yazan: xendaba
      ekranda tv benzeri işlemler yapılabiliyoprmu diye soranlar olmuştu , bende merak ediyordum bu videoda adam rahat rahat tv izleyebiliyor 
      ama orjinal özelliğindemi var ( japonya için ) yoksa sonradan eklediği birşeyler ilemi başarmış orası meçhul

• honuuu
      Yazan: honuuu
      Malum double din sistem konusunda genellikle forum üyelerinin tercihi necvox, flyaudio vb araçların marka ve modele özel ürünlerden yana oluyor. Alan arkadaşların tercihine saygı duymakla beraber piyasadaki bu tarz ürünlerin tam olarak beklentilerimi karşılayamamasından dolayı böyle bir konu açma gereği duydum.

Bu cihazlardaki menü tasarımları, ses kalitesi, dokunmatik hassasiyeti gibi şuan aklıma gelmeyen bazı konulardan dolayı, pioneer, alpine, kenwood gibi markaların double din ürünlerine göz attım. Onlarda bu bahsettiğim konulardan bazılarını internetten izlediğim inceleme videolar sayesinde açıklığa kavuşturabildim ama en basitinden mesela dokunmatik konusunu kullanmadan denemeden algılamam pek mümkün değil gibi.

Etrafında bu cihazlardan olan, kullanan veya kurcalayarak tecrübe etme fırsatı bulmuş kimseler varsa tavsiyeleriniz hem benim için hemde forumda ki bilgi birikimi için oldukça faydalı olur diye düşünüyorum.

Aklımdaki fikri tam olarak söyleyeyim belki ona göre de farklı önerileriniz olabilir; Öncelikle ses kalitesi iyi bir double din, kapı hoparlörleri değişecek, amfi ve subwoofer eklenecek ve bagaja müdahale edilmeyecek tabii ki

Saygılar
  • Yeni Oluştur...