Jump to content

2. Nesil Mazda3 Android Multimedya

gomodoejderi
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

14 dakika önce, mimar2125 :

multimedyaya bağlantısı kolay alpay hocam. cihazın arkasını kendinize çevirdiğinizde sağ alt taraflarda CAM yazan yere kameranın kablosunu bağlıyorsunuz. Onu bağladıktan sonra turuncu bir kabloya bağladı sanırım. turuncu kabloyla temas edince kamera aktif oldu fakat geri vites lambasına bağlantı yapmayınca sürekli çalışıyor. Geri vites lambasına bağladığınızda geri vitese aldığınızda aktif hale geliyor. Siz cihazı henüz bağlamadınız değil mi?-

henuz baglamadım kendimmi baglasam, haftasonu bi ustayamı götürsem bilemedim beklemedeyım. en kotu haftasonu halledicem, ne kadar ucret verdiniz bağlantı için.

18 dakika önce, Mutlu Tekir :

Sedansa arka bagaj kapağı trimi içinden bagaj sol trimi, arka sol kapı eşiği, ön sol kapı eşiği, direksiyon altındaki metal boruya sardırarak/bantlayarak orta konsol ön tarafının içine alıp oradan da teyp boşluğuna alınabilir. 

Gps için de multimediadan direksiyon altına kadar aynı yol, sonra sol a sütunu trimi içinden geçirilir, ardından ön camla tavan döşemesi arasına sokuşturularak dikiz aynası hizasına getirilir.

Geri görüş kamerası ve araç içi kayıt cihazlarını böyle yaptım.

Teyp Çıkarınca tamamen aşağıya klavuz kablo salarsınız.

19 dakika önce, Mutlu Tekir :

Sedansa arka bagaj kapağı trimi içinden bagaj sol trimi, arka sol kapı eşiği, ön sol kapı eşiği, direksiyon altındaki metal boruya sardırarak/bantlayarak orta konsol ön tarafının içine alıp oradan da teyp boşluğuna alınabilir. 

Gps için de multimediadan direksiyon altına kadar aynı yol, sonra sol a sütunu trimi içinden geçirilir, ardından ön camla tavan döşemesi arasına sokuşturularak dikiz aynası hizasına getirilir.

Geri görüş kamerası ve araç içi kayıt cihazlarını böyle yaptım.

Teyp Çıkarınca tamamen aşağıya klavuz kablo salarsınız.

teybi sökunce arkasından dıreksıyonun altına inen boslugu gorebılır mıyım? yoksa kablo gecırmek zor mudur? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu video da hangi kablonun nereye bağlanması gerektiğini anlatıyor.

17 dakika önce, alpay99 :

henuz baglamadım kendimmi baglasam, haftasonu bi ustayamı götürsem bilemedim beklemedeyım. en kotu haftasonu halledicem, ne kadar ucret verdiniz bağlantı için.

teybi sökunce arkasından dıreksıyonun altına inen boslugu gorebılır mıyım? yoksa kablo gecırmek zor mudur? 

teybi sökünce alttaki boşluk görülüyor. aracın sol ve sağ kapılarını açınca kapıya oturan kısımlarda kapaklar var onları söküp kabloyu oradan direksiyon arkası ya da torpido arkasından geçirebilirsin. Erzurum 'da bir kaç yere sordum 150-200 TL arasında bir fiyat verdiler. Serviste 200 TL dedi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

29 dakika önce, mimar2125 :

teybi sökünce alttaki boşluk görülüyor. aracın sol ve sağ kapılarını açınca kapıya oturan kısımlarda kapaklar var onları söküp kabloyu oradan direksiyon arkası ya da torpido arkasından geçirebilirsin. Erzurum 'da bir kaç yere sordum 150-200 TL arasında bir fiyat verdiler. Serviste 200 TL dedi

aslında bıraz tecrubem olsa kolayca yapabılırım lakın ılk kez olacagı ıcın cesaret edemıyorum. cokda buyuk bır işçilik yok 200 Tl fazla ıstemısler.

şimdi bursada mazda servisi aradım, 500tl fiyat istediler takmak için, şaka gibi :)

29 dakika önce, mimar2125 :

hocam izlediğim bir videoda gps antenini mutlimedyanın arka tarafına yapıstırıyordu. acaba multimedyanın arkasında kalması sıkıntı yaratırmı? dısarı cıkarmak mı gerek?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30 dk sürmez takmaları 500 tl nedir ya.

Trim işçiliğine mi başlasam ek iş olarak :D

Hocam mazda 3 2. Nesil kabin içi trim sökme başlıklı konuma göz at. Hem kitapçık paylaştım nasıl sökülür güzel anlatıyor hem de denk gelen püf noktaları açıkladım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, alpay99 :

aslında bıraz tecrubem olsa kolayca yapabılırım lakın ılk kez olacagı ıcın cesaret edemıyorum. cokda buyuk bır işçilik yok 200 Tl fazla ıstemısler.

şimdi bursada mazda servisi aradım, 500tl fiyat istediler takmak için, şaka gibi :)

hocam izlediğim bir videoda gps antenini mutlimedyanın arka tarafına yapıstırıyordu. acaba multimedyanın arkasında kalması sıkıntı yaratırmı? dısarı cıkarmak mı gerek?

Alpay hocam diyeydin ruhsatı da üstünüze yapayım mı diye. Sadece multimedya olsaydı ben kendim bağlayacaktım fakat geri görüş kamerasını bilemediğim için dışarı taktırdım. Geri vites lambasına bağlantısını falan yapamazdım ben. GPS antenini bende oraya yerleştirelim dedim fakat usta orada çalışmama durumu olabilir en doğrusu direğe bağlayalım dedi. GPS anteninin zaten kendi üzerinde mıktanısı var onunla doğrudan direğe tutturdu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, mimar2125 :

Alpay hocam diyeydin ruhsatı da üstünüze yapayım mı diye. Sadece multimedya olsaydı ben kendim bağlayacaktım fakat geri görüş kamerasını bilemediğim için dışarı taktırdım. Geri vites lambasına bağlantısını falan yapamazdım ben. GPS antenini bende oraya yerleştirelim dedim fakat usta orada çalışmama durumu olabilir en doğrusu direğe bağlayalım dedi. GPS anteninin zaten kendi üzerinde mıktanısı var onunla doğrudan direğe tutturdu.

anladım hocam bana sanayının yolları gorundü , cıkıp bır fıyat alayım.

1 saat önce, Mutlu Tekir :

30 dk sürmez takmaları 500 tl nedir ya.

Trim işçiliğine mi başlasam ek iş olarak :D

Hocam mazda 3 2. Nesil kabin içi trim sökme başlıklı konuma göz at. Hem kitapçık paylaştım nasıl sökülür güzel anlatıyor hem de denk gelen püf noktaları açıkladım.

haklısın valla hocam, bu arada 2. Nesil kabin içi trim sökme başlıklı konuna göz attım, maşallahın var, ben cesaret edemezdim. valla helal olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geri vites lambasının hangi kablolarına bağlantı yapılması gerektiğini isteyen olursa paylaşabilirim. Bagaj hazır sökük çünkü. 

Cesaretlik bir iş yok hocam bagaj ve eşik trimleri önemsiz, çekiyorsunuz geliyorlar. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, Mutlu Tekir :

Geri vites lambasının hangi kablolarına bağlantı yapılması gerektiğini isteyen olursa paylaşabilirim. Bagaj hazır sökük çünkü. 

Cesaretlik bir iş yok hocam bagaj ve eşik trimleri önemsiz, çekiyorsunuz geliyorlar. 

cihazı taktırdım,  bundan sonrakini kendim takabilirim olayı öğrendim. 150 tlye maloldu. 

cihazı kısa kısa denedım, problem göremedim. tek sıkıntı şu an için sygc navigasyonunun türkçe dil ayarını bulamadım. türkçe seslendirmeyı buldum ama navigasyonun ekran dili hala çince. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

naviyasyonun dil sorununuda çözdüm gayet verimli çalışıyor. bluetoothdan telefon gorusmesı yaptım ses gayet ıyı. dokunmatık hassasiyeti çok guzel, usbden muzık dınledım, orjınal teybıne gore ses kalıtesı ınanılmaz kalıteli geldi. sesde bozulma yok. şimdilik denemelerım bunlar, vakıt bulursam vıdeo cekerım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, alpay99 :

naviyasyonun dil sorununuda çözdüm gayet verimli çalışıyor. bluetoothdan telefon gorusmesı yaptım ses gayet ıyı. dokunmatık hassasiyeti çok guzel, usbden muzık dınledım, orjınal teybıne gore ses kalıtesı ınanılmaz kalıteli geldi. sesde bozulma yok. şimdilik denemelerım bunlar, vakıt bulursam vıdeo cekerım.

Video çekme zamanın geldi demek ki hocam.bekliyoruz..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, osk@r78 :

Video çekme zamanın geldi demek ki hocam.bekliyoruz..

hocam hayatımda ılk kez android bır cıhaz kullanıyorum, bıraz çözuyum arayuzunu o zaman vıdeo cekmem daha mantıklı olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, alpay99 :

Benim Bluetooth ta ses iyi gelmiyor neden olduğunu anlamadım. direksiyon kumandasındaki sorunu çözdüm. cihazı tekrar kendim söktüm ve büyük soketi azıcık oynatınca tekrar çalışmaya başladı ondan sonra bluetooth denemedim belki düzelmiştir. 

Gündüz ekran performansı gayet iyi. ekranın üstünden aşağı doğru kaydırdığınızda android cihazlardaki gibi kısayolları olan bir menü geliyor. burada cihaz hızını arttırma wifi amplifikatör(Equalizer) gibi menü ayarları var. ayırca amplifikatör için sağ taraftaki düğmeye basınca da direkt geliyor.

cihazı bende öğrenmeye çalışıyorum. bluetootha girdiğin zaman iki tane yuvarlak ok var tıkladığın zaman rehberindeki kişileri senkronize ediyor tabi öncesinde telefonlar eşleştirme yapman gerekiyor. bluetooth ayarlarına girdiğin cihaz ismi ve şifresini göreceksin oradan bağlantıyı sağlayabilirsin

ses açma tuşunun yanında home tuşu var

Gps kartın yanına cihazla gelen ara usb kablosunu bağlayıp ikincil bir usb edinebilirsin.

müzik ve video menüsünde sağ alt köşesinde yatay çizgi olan bir simge var tıklayınca klasör seçmenizi sağlıyor. aynı simgenin sağ üst tarafta olanına tıklayınca müzik listeniz açılıyor.

Ses kalitesi ben kötü olabilir diye bekliyordum ama beklediğimden daha iyi çıktı. Amplifikatörle çok daha güzel olacak inş.

şu an öğrenemediğim düğme ışıklarını açamadım, uygulamaları sd veya flash belleğe nasıl yüklenir bulamadım(1 gb hafıza var yandex navi indirince toplamda yarısı dolmuş oldu), gece gündüz moduna nasıl geçiyor bulamadım, ana ekranda bulunan hava durumunu gösterir alanda bulunduğum şehri bir türlü ekleyemedim. Telefonu usb den bağlayıp ekran yansıtmayı henüz denemedim.

Sizinde bunlar dışında farkettiğiniz özellikler varsa burada paylaşalım bilmediklerimiz olabilir.

Saygılar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam dıreksıyondan kumanda olayını cozdugune sevındım. duğmelerın ısıkları ıle ılgılı fırmadan teknık destek ısteyın, cozumu kesın vardır.

hocam 1gb hafıza olduğuna emın mısın? 16gb hafıza var benım cıhazda.  ılk actıgımda 12gb kullanılabılır yazıyordu. Tuslardakı ısıklar devamlı yanıyor bende,gunduz  yandıgı bellı olmuyor lakın gece dıger tusların  ısıkları gıbı kırmızı yanıyor, hoş bi ambıyans yaratıyor. ses kalıtesı gercekten cok ıyı benım cıhazda, hayran kaldım. radyo performansı, orjınal teybe gore daha ıyı cekıyor.

eskıden dıreksıyonun sagındakı yol bılgısayarı tuslarına bastıgım zaman DIT DIT ses gelırdı o ses artık gelmıyor,  eskısıne gore tek fark bu.artı olarak -4 derecede yanan buzlanma alarmı artık vermıyor sadece ekranda gorunuyor. alarm sesı cıkmıyor. onu cozemedım , cokda onemlı degıl.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun cihazlar, Bursa'da 4 sene yaşadım, arada bi uğrayasım gelir, uğrarım da. Bir daha geldiğimde sizin yanınıza uğrayıp denemek isterim :) Diğer özellikler pek umrumda değil ancak ses kalitesi ve eq tepkisi korkutuyor beni bu tip aletlerde, bi ince audiofillik var gereksiz ve rahatsızlıklarım var o yüzden :)  O taraftan sıkıntısı yoksa ve bluetooth/usb den müzik dinleme tarafları da iyiyse girerim ben de böyle bir cihaza. Zaten şimdiye kadar girmememin sebebi de deneyememek.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 saat önce, alpay99 :

hocam dıreksıyondan kumanda olayını cozdugune sevındım. duğmelerın ısıkları ıle ılgılı fırmadan teknık destek ısteyın, cozumu kesın vardır.

hocam 1gb hafıza olduğuna emın mısın? 16gb hafıza var benım cıhazda.  ılk actıgımda 12gb kullanılabılır yazıyordu. Tuslardakı ısıklar devamlı yanıyor bende,gunduz  yandıgı bellı olmuyor lakın gece dıger tusların  ısıkları gıbı kırmızı yanıyor, hoş bi ambıyans yaratıyor. ses kalıtesı gercekten cok ıyı benım cıhazda, hayran kaldım. radyo performansı, orjınal teybe gore daha ıyı cekıyor.

eskıden dıreksıyonun sagındakı yol bılgısayarı tuslarına bastıgım zaman DIT DIT ses gelırdı o ses artık gelmıyor,  eskısıne gore tek fark bu.artı olarak -4 derecede yanan buzlanma alarmı artık vermıyor sadece ekranda gorunuyor. alarm sesı cıkmıyor. onu cozemedım , cokda onemlı degıl.

hafızaya nereden baktınız hocam? düğme ışıkları ile ilgili olarak biraz araştırdım. illumination kablosunun far bağlantısına bağlaması gerekiyormuş. farlar açıldığı an ekran gece moduna geçiyor ve düğme ışıkları yanıyor. taktırdığım yere götürüp baktırtacağım tekrar. ses ayarlarına bakın hangi ayardan yapılıyor hatırlamıyorum direksiyonun sağındaki tuşlara basınca daha bir ince dıt sesi geliyor. buzlanma uyarısına dikkat etmedim ama hız sınırlayıcıyı geçince uyarıyı veriyor. ses ayarlarını bir kontrol et hocam oradan çözersiniz.

Saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, mimar2125 :

hafızaya nereden baktınız hocam? düğme ışıkları ile ilgili olarak biraz araştırdım. illumination kablosunun far bağlantısına bağlaması gerekiyormuş. farlar açıldığı an ekran gece moduna geçiyor ve düğme ışıkları yanıyor. taktırdığım yere götürüp baktırtacağım tekrar. ses ayarlarına bakın hangi ayardan yapılıyor hatırlamıyorum direksiyonun sağındaki tuşlara basınca daha bir ince dıt sesi geliyor. buzlanma uyarısına dikkat etmedim ama hız sınırlayıcıyı geçince uyarıyı veriyor. ses ayarlarını bir kontrol et hocam oradan çözersiniz.

Saygılar

direksiyonun sol tarafındaki düğmelerde DIT sesi zaten mevcut. hız sınırlayıcıyı denedim sesli alarmı veriyor. andoridin ayarlar kısmından bakıyorsun hocam kullanılabilir hafızaya.

7 saat önce, mersinden_ersin :

Hayırlı olsun cihazlar, Bursa'da 4 sene yaşadım, arada bi uğrayasım gelir, uğrarım da. Bir daha geldiğimde sizin yanınıza uğrayıp denemek isterim :) Diğer özellikler pek umrumda değil ancak ses kalitesi ve eq tepkisi korkutuyor beni bu tip aletlerde, bi ince audiofillik var gereksiz ve rahatsızlıklarım var o yüzden :)  O taraftan sıkıntısı yoksa ve bluetooth/usb den müzik dinleme tarafları da iyiyse girerim ben de böyle bir cihaza. Zaten şimdiye kadar girmememin sebebi de deneyememek.

beklerim hocam, buyrun gelin deneyin

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorunları birer birer çözdüm çok şükür.  1 GB olan ram miş yanlış bakmışım. kendi dahili hafızası 16 GB. Düğme ışıklandırması ile ilgili sorunu da çözdüm. cihazı söküp baktığımda ILL (illumination wire) kablosunu bir birine bağlamamışlar onları bağlayınca aktif hale geldi. Şu an sorunsuz olarak kullanabiliyorum. Firma destek konusunda epey yardımcı oldu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

55 dakika önce, mimar2125 :

Sorunları birer birer çözdüm çok şükür.  1 GB olan ram miş yanlış bakmışım. kendi dahili hafızası 16 GB. Düğme ışıklandırması ile ilgili sorunu da çözdüm. cihazı söküp baktığımda ILL (illumination wire) kablosunu bir birine bağlamamışlar onları bağlayınca aktif hale geldi. Şu an sorunsuz olarak kullanabiliyorum. Firma destek konusunda epey yardımcı oldu.

gözün aydın hocam.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

18 dakika önce, alpay99 :

gözün aydın hocam.

Teşekkür ederim Alpay Hocam, cihazı şimdi daha çok sevdim. bu arada telefon ekran yansıtma olayını da çözdüm. iphone u wifi bağlantısı ve kişisel erişim noktasını açıyorsun cihazla bağlantı yaptığından emin olduktan sonra uygulamalar arasındaki easy connect uygulamasını açtığınızda yönergeler var wifi ve kişisel erişim bağlantınızın yapılması gerektiğini söyleyen bunları yapınca telefon ekranını cihaza yansıtıyor. düğme renklerinde ise ayarlar ekran element geldikten sonra sağ altta tüm renkleri gösteren simgeye tıkladığınızda düğme renkleri sırayla değişiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar  aldığım cihazı 3 gündür test ediyorum,  Video inceleme isteyen arkardaşlar için kendi çapımda kısa bir inceleme videosu çektim umarım işinize yarar. Bu benim çektiğim ilk video inceleme o yüzden  sürc-i lisan ettiysem affola.

https://www.youtube.com/watch?v=H8egDOxxF4E

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Anarchist
      Yazan: Anarchist
      Kullanım klavuzuna falan baktım ama göremedim, bu ekranda hiçbir şekilde video oynatma ihtimalimiz yokmu ya?  Eğer yoksa çok bozulucam
    • xendaba
      Yazan: xendaba
      ekranda tv benzeri işlemler yapılabiliyoprmu diye soranlar olmuştu , bende merak ediyordum bu videoda adam rahat rahat tv izleyebiliyor 
      ama orjinal özelliğindemi var ( japonya için ) yoksa sonradan eklediği birşeyler ilemi başarmış orası meçhul

• honuuu
      Yazan: honuuu
      Malum double din sistem konusunda genellikle forum üyelerinin tercihi necvox, flyaudio vb araçların marka ve modele özel ürünlerden yana oluyor. Alan arkadaşların tercihine saygı duymakla beraber piyasadaki bu tarz ürünlerin tam olarak beklentilerimi karşılayamamasından dolayı böyle bir konu açma gereği duydum.

Bu cihazlardaki menü tasarımları, ses kalitesi, dokunmatik hassasiyeti gibi şuan aklıma gelmeyen bazı konulardan dolayı, pioneer, alpine, kenwood gibi markaların double din ürünlerine göz attım. Onlarda bu bahsettiğim konulardan bazılarını internetten izlediğim inceleme videolar sayesinde açıklığa kavuşturabildim ama en basitinden mesela dokunmatik konusunu kullanmadan denemeden algılamam pek mümkün değil gibi.

Etrafında bu cihazlardan olan, kullanan veya kurcalayarak tecrübe etme fırsatı bulmuş kimseler varsa tavsiyeleriniz hem benim için hemde forumda ki bilgi birikimi için oldukça faydalı olur diye düşünüyorum.

Aklımdaki fikri tam olarak söyleyeyim belki ona göre de farklı önerileriniz olabilir; Öncelikle ses kalitesi iyi bir double din, kapı hoparlörleri değişecek, amfi ve subwoofer eklenecek ve bagaja müdahale edilmeyecek tabii ki

Saygılar

• Yeni Oluştur...