Jump to content

2. Nesil Mazda3 Android Multimedya

gomodoejderi
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben hiç kullanmadım herhangi bir araştırma da yapmadım Taner Bey. Ama kullananlar çok memnun kapasitif ekranlı, android işlemcili cihazları. Sitede necvox kullananların çoğu memnun değil. Zaten dokunmatik değil basmatik çoğu zaman. Yine de tercih tabiki senin :)

teşekkür ederim Mustafa Bey, ben bir araştırma içine gireyim fiyat olarak da cazip gelirse düşüneceğim

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayırlı olsun güle güle kullanın bende böyle bişey istiyorum ama orjinali o kadar güzelki geceleri ince mavi ışık falan vazgeçiebilicek gibi değil :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayırlı olsun güle güle kullanın bende böyle bişey istiyorum ama orjinali o kadar güzelki geceleri ince mavi ışık falan vazgeçiebilicek gibi değil :)

bahsettiğiniz o mavi çizgisel ışık beni de cezbediyor ve çok hoşuma gidiyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar şu an yazdığım mesajdan başka konuda da bahsettim. Bu konuyu yeni gördüm ve konuşmalar daha güncel olduğu için buraya da yazıyorum. Öncelikle Gomodoejderi hayırlı olsun cihazın güle güle kullan. Aldığın ürünün markası var mı? Ben de bayadır böyle bir cihaz bakıyorum. İki tanesi arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz arkadaşlar? Bir de yurtdışından alımda bir sorunla karşılaştın mı kardeşim merak ettim?

http://ca-fi.com/store/index.php?route=product/product&path=133_139&product_id=308

http://www.ebay.co.uk/itm/GA5163-8-Pure-Android-4-2-2-Car-DVD-GPS-SAT-NAV-Radio-Stereo-E1-for-Mazda-10-12-/201244619085?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2edb1d314d#shpCntId

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Arkadaşlar merhaba. Diğer konuya da yazdım fakat net bir sonuç alamadım. Bu multimedya seçimi bana kafayı yedirecek. Piyasada navimex, navitech, navicox gibi markalar dolaşıyor ve bunları bu forumda pek önermiyorlar. Android alayım diyorum, onu da hiç bir yerde bulamıyorum. Genelde yurtdışından getirmişler. Fakat benim yurtdışından getirmeye niyetim yok. Hem güvenemiyorum hem de beceremem açıkçası. Ayrıca garanti sıkıntısı da var tabi. Şimdiye kadar aldığım tüm elektronik cihazlarda arıza çıktı. Garantiyle uğraşıp durdum. Bu konuda şanssızım yani. Bana bir akıl verin lütfen.. En son kafayı bozup navimex taktıracağım. Sonra pişman olmaktan korkuyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hocam benim gördüğüm, android olmayan cihazlarda bariz ram ve uygulama eksikliği var. Dediğin gibi androidli olanların da garantisi yok, garanti verecek firma tarafından getirilmiyorlar. Ben bu sebeplerden ötürü taktırmayı düşünmüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizim zamanımızda Androidlisi yoktu bunların.. Ben de gidip Wİndowslu almıştım.. Bilenler bilir, Çinden getirtmiştim.. Memnundum da sadece navigasyon randımanlı değildi.. Bugün alacak olsam cihaz garantisini aramam ve Androidli model alırdım..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de düşünüyorum bir şeyler, ufaktan araştırıyorum. Ancak navigasyonu(telefon yeter), video oynatması ya da geri görüş kamerası umrumda değil. Benim için birinci öncelik ses kalitesi, üstündeki teyp usb desteklese hiç derdim olmazdı. Söz konusu ses kalitesi olunca da güvenemiyorum pek böyle aletlere. Bir de kullanışlılık kötü mü olur diye şüpheleniyorum. Dokunmatik hassasiyeti, menü seçenekleri vs. zaten standart dertler de gece kullanımında ışığı rahatsız da edebiliyor. Bir Fiesta'da denkgeldi, ablamın araba için bakındım, denedim bir tur. Ancak ekran bir süre sonra otomatik kapanmıyor, ışığı yeterince kısılamıyor ve gece uzun yolda ciddi rahatsız ediyor diye vazgeçtim.

Çerçeve+double din olayı ses kalitesi için çözüm olabilir ancak direksiyon kumandası sıkıntıya giriyor bu durumda da. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şu anki sistem, ses kalitesi mükemmel olmasa da ortalamanın altında değil. Bunun kadar kaliteli olacağını düşünmüyorum diğer sistemlerin ses çıkışlarının. USB olayına bir çözüm bulmak gerekiyor. Bizim sistemin arkasında bulunan bir sokete ekstra bir aparat takılıp halledilebiliyormuş. Onu araştıracağım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de düşünüyorum bir şeyler, ufaktan araştırıyorum. Ancak navigasyonu(telefon yeter), video oynatması ya da geri görüş kamerası umrumda değil. Benim için birinci öncelik ses kalitesi, üstündeki teyp usb desteklese hiç derdim olmazdı. Söz konusu ses kalitesi olunca da güvenemiyorum pek böyle aletlere. Bir de kullanışlılık kötü mü olur diye şüpheleniyorum. Dokunmatik hassasiyeti, menü seçenekleri vs. zaten standart dertler de gece kullanımında ışığı rahatsız da edebiliyor. Bir Fiesta'da denkgeldi, ablamın araba için bakındım, denedim bir tur. Ancak ekran bir süre sonra otomatik kapanmıyor, ışığı yeterince kısılamıyor ve gece uzun yolda ciddi rahatsız ediyor diye vazgeçtim.

Çerçeve+double din olayı ses kalitesi için çözüm olabilir ancak direksiyon kumandası sıkıntıya giriyor bu durumda da. 

Sony, pioneer, Alpine gibi ekranlı ekransız double din cihazlara bakın. Sadece ses için yapılmışlar. Ama direksiyon tuşlarınız çalışmaz. Bazıları adaptörle çalışabiliyor, onu da TR de bulamazsınız. 40$+shipping mazda için dışarıdan getirtebilrisiniz.

Mesela:

http://www.hepsiburada.com/liste/sony-xav-602bt-61-inch-dokunmatik-ayrilabilir-wvga-ekranli-bluetoothlu-multimedya-sistemi/productDetails.aspx?productId=otsonyxav602bt&categoryId=60001687

Şu anki sistem, ses kalitesi mükemmel olmasa da ortalamanın altında değil. Bunun kadar kaliteli olacağını düşünmüyorum diğer sistemlerin ses çıkışlarının. USB olayına bir çözüm bulmak gerekiyor. Bizim sistemin arkasında bulunan bir sokete ekstra bir aparat takılıp halledilebiliyormuş. Onu araştıracağım

USB adaptörü arıyorsanız şöyle birşey oluyor, bakabilrirsiniz:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sistemin montajı için güzel bir anlatımı var. Yalnız kullandığı cihaz sadece i-phone ve i-pod için zannediyorum.

USB adaptörlü olan modül de aynı şekilde takılıyor.

http://www.ebay.com/itm/USB-AUX-In-Adapter-Car-MP3-Player-Interface-Fit-Mazda-3-5-CX7-323-MX5-MPV-Miata-/121286584269?fits=Make%3AMazda%7CModel%3A3

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet böyle bir şey işte almamız gereken.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

USB li modelin videosu var mı acaba? Hem 3.5mm erkek jackı, hem usb portu, hem de teybe bağlamalık zımbırtısı olunca sistemi kafamı karıştırdı. Şarkı ve klasörleri teypten görüp değiştirebiliyorsak (direksiyon da tabi) direk sipariş vereceğim ama 3.5mm jackı aux a takarak mp3 çalar gibi çalışan bir sistemse sıkıntı olabilir gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yok öyle düşündüğün gibi değil ersin. Direkt direksiyon kumansasından veya müzik sisteminden kontrol ediyorsun. Cd'den dinliyormuşsun gibi. 3.5 mm jackı sisteme başka bir şey bağlayabilesin diye koymuşlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamamdır, şu sınavları atlatınca sipariş geçiyorum ben, isteyen olursa iki üç tane getirtebilirim, kargo falan ucuza gelir. Ancak satıcıya araçtaki teybin fotoğrafını vs. gönderip bir iki şey soracağım, makyaj vs fark var mı gibi. 

Şimdi baktım ürün sayısıyla kargo ücretini çarpıyorlarmış, tek ürüne 6 dolar, 3 ürüne 18 dolar yazdı. Ben ebay falan bilmem diyen varsa haber etsin :) 44 dolar oluyor toplam ücret. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet, 4.2.2 yüklü bir cihaz. Kapasitif ekranlı, 1GB ram ve 1.6Ghz çift çekirdek var. Galaxys2 telefonumdan daha akıcı ve hızlı çalışıyor.

Hocam aldığınız multimedya sistemin markası ve modeli nedir ? Bir arkadaşım çine gidiyor eğer memnunsanız bende baktırayım bu cihazdan..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Anarchist
      Yazan: Anarchist
      Kullanım klavuzuna falan baktım ama göremedim, bu ekranda hiçbir şekilde video oynatma ihtimalimiz yokmu ya?  Eğer yoksa çok bozulucam
    • xendaba
      Yazan: xendaba
      ekranda tv benzeri işlemler yapılabiliyoprmu diye soranlar olmuştu , bende merak ediyordum bu videoda adam rahat rahat tv izleyebiliyor 
      ama orjinal özelliğindemi var ( japonya için ) yoksa sonradan eklediği birşeyler ilemi başarmış orası meçhul

• honuuu
      Yazan: honuuu
      Malum double din sistem konusunda genellikle forum üyelerinin tercihi necvox, flyaudio vb araçların marka ve modele özel ürünlerden yana oluyor. Alan arkadaşların tercihine saygı duymakla beraber piyasadaki bu tarz ürünlerin tam olarak beklentilerimi karşılayamamasından dolayı böyle bir konu açma gereği duydum.

Bu cihazlardaki menü tasarımları, ses kalitesi, dokunmatik hassasiyeti gibi şuan aklıma gelmeyen bazı konulardan dolayı, pioneer, alpine, kenwood gibi markaların double din ürünlerine göz attım. Onlarda bu bahsettiğim konulardan bazılarını internetten izlediğim inceleme videolar sayesinde açıklığa kavuşturabildim ama en basitinden mesela dokunmatik konusunu kullanmadan denemeden algılamam pek mümkün değil gibi.

Etrafında bu cihazlardan olan, kullanan veya kurcalayarak tecrübe etme fırsatı bulmuş kimseler varsa tavsiyeleriniz hem benim için hemde forumda ki bilgi birikimi için oldukça faydalı olur diye düşünüyorum.

Aklımdaki fikri tam olarak söyleyeyim belki ona göre de farklı önerileriniz olabilir; Öncelikle ses kalitesi iyi bir double din, kapı hoparlörleri değişecek, amfi ve subwoofer eklenecek ve bagaja müdahale edilmeyecek tabii ki

Saygılar

• Yeni Oluştur...