Jump to content

2012-2013 Makyajlı Kasa Dizel Mazda3 Almayı Düşünüyorum, Sorularım Var

Mersinden_Ersin

Tavsiye Edilen Mesajlar

Far yıkama mı önemsediğin yoksa Impressive mi arıyorsun özellikle ?

Far yıkama önemli değil de ısıtmalı ön cam a sahip bir araç kullanıyorum 2 yıldır Ankara'da (ford connect) kışta çok büyük rahatlıkmış, bir hafta kadar da ısıtmalı koltuğu taddım arkadaşın passatta, bu ikisi de impressive donanımı, aşağısı kurtarmıyor malesef :)

Merhaba, 

Bu araç Touring model yani koltuk ısıtma yok. Vitesin önündeki göz büyük, Impressive lerde koltuk ısıtma düğmesi olduğu için küçük oluyor. 

İlanda yazıldığı gibi Touring donanıma CC ve arka park sensörü eklemiş. 

RVM, ön cam rezistans ve koltuk ısıtma olmasın diyorsanız donanım fena değil. (Ama bu fiyata -50.900- gerçekten Impressive de alabilirsiniz o ayrı) :)

Aynen 48-49 a kadar düşeni oldu impressivelerde(115 bg), 2-3 aydır takipteyim zaten fiyatları, km ve renk takıntısı var biraz, impressive satan da az olunca denk getiremedik bir türlü istediğimiz aracı. Bir de bir kaç sıkıntı oldu şu dönemde, üstüne eski aracın satışı gecikti falan :) 

İstemeye istemeye şununla gidip pazarlık yapacağım, km temizlik vs çok iyi de gri çok kötü :( http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2012-model-mazda-3-1.6-dizel-13.000km-de-hatasiz-boyasiz-197820292/detay

Bu arada şimdi farkettim, impressive mi touring mi diye sorduğum araç ilanı güncellemiş, dün gece impressive diye koyulmuştu araç. Şimdi bakanlar "adam zaten touring yazmış neyini soruyorsun" diye düşünebilir, ben olsam düşünürdüm, öyle düşünmeyin bence :D Selamlar herkese.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 45
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Gösterdiğiniz araç temiz gözüküyor. Evet gri renk pek güzel değil ama temiz dizel impressive bulmak gerçekten zor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Far yıkama önemli değil de ısıtmalı ön cam a sahip bir araç kullanıyorum 2 yıldır Ankara'da (ford connect) kışta çok büyük rahatlıkmış, bir hafta kadar da ısıtmalı koltuğu taddım arkadaşın passatta, bu ikisi de impressive donanımı, aşağısı kurtarmıyor malesef :)

Aynen 48-49 a kadar düşeni oldu impressivelerde(115 bg), 2-3 aydır takipteyim zaten fiyatları, km ve renk takıntısı var biraz, impressive satan da az olunca denk getiremedik bir türlü istediğimiz aracı. Bir de bir kaç sıkıntı oldu şu dönemde, üstüne eski aracın satışı gecikti falan :) 

İstemeye istemeye şununla gidip pazarlık yapacağım, km temizlik vs çok iyi de gri çok kötü :( http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2012-model-mazda-3-1.6-dizel-13.000km-de-hatasiz-boyasiz-197820292/detay

Bu arada şimdi farkettim, impressive mi touring mi diye sorduğum araç ilanı güncellemiş, dün gece impressive diye koyulmuştu araç. Şimdi bakanlar "adam zaten touring yazmış neyini soruyorsun" diye düşünebilir, ben olsam düşünürdüm, öyle düşünmeyin bence :D Selamlar herkese.

Ben düşündüm yalan yok :D Günahını almışım :D

2012 Model Impressive lerde ön cam ısıtma var mı ? 2009 dan sonra bazı özellikleri azaltmaya başlamışlardı , ön cam ısıtma da onlardan biriydi diye hatırlıyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben düşündüm yalan yok :D Günahını almışım :D

2012 Model Impressive lerde ön cam ısıtma var mı ? 2009 dan sonra bazı özellikleri azaltmaya başlamışlardı , ön cam ısıtma da onlardan biriydi diye hatırlıyorum..

Evet var. Ön ve yan cam ayrıca. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aksilik çıkmazsa alıyoruz yarın, en azından açık gri değil, o kadar da şirket arabası gibi değilmiş. Forumun başını ağrıtacağım biraz, paspas multimedya vs ıvır zıvır almak gerek :)

Expertiz için nereye gideyim, servis mi özel bir yer mi önerirsiniz? Tramer den başka sorgulama yapılacak yer var mıdır?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aksilik çıkmazsa alıyoruz yarın, en azından açık gri değil, o kadar da şirket arabası gibi değilmiş. Forumun başını ağrıtacağım biraz, paspas multimedya vs ıvır zıvır almak gerek :)

Expertiz için nereye gideyim, servis mi özel bir yer mi önerirsiniz? Tramer den başka sorgulama yapılacak yer var mıdır?

Hayırlısı olsun inşallah. Kafanızda oluşan soruların tamamının cevabı, forumda fazlası ile var.

Expertiz için bulunduğunuz bölgede yetkili servis var mı bilmiyorum. Varsa da ekspertiz hizmeti veriyor mu sormanız lazım.

Bildiğiniz, güvendiğiniz bir ustaya da gösterebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet mersinde, yarın sabah expertiz, sonrası alışveriş.

Araç zaten Mersin'de , muhtemelen servise gitmiştir. Sahibinden öğrenip gittiği servise giderseniz onlar detaylı bilgi de verirler bakım ne zaman yapıldı neler değişti v.s.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Derya oto dan 200 lira fiyat aldım, teşekkürler herkese. Hayırlısıyla aracı alalım, gelişmeleri, ihtiyaçları, akla takılanları konuşuruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yan cam bence de yoktur. Diğer markaları bilmem ama Mazda'da hiç duymadım. En fazla yan aynalarda vardır.

Ön panelde üç tane düğme var. Birisi arka cam, birisi ön cam, üçüncüyü de yan cam diye biliyordum, yan ayna da olabilir dediğiniz gibi ondan tam emin değilim. Ama üç tane düğme var ondan eminim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet ta kendisi. Demek yan cam ya da ayna yok. Ben öyle sanıyordum. 

Akşama kitapçığa bakayım merak ettim şimdi. Ya da kitapçık kolayınızdaysa siz bakın. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Etiket tabanlı benzer içerikler

• evcili
      Yazan: evcili
      Merhabalar. mazda 3 almaya karar verdim ama bulamıyorum.sahibinden.com'dan takip ediyorum  1 haftadır hepsi 3 ilan koyuldu onlarda temiz değil.Yardımcı olabilirseniz sevinirim. 2010 yada 2011 model beyaz yada gri renk Mazda 3  ımpressive satın almak istiyorum.Üst limitim 45.000 TL.
    • mafe
      Yazan: mafe
      arkadaşlar merhaba,
      aylar önce mazda 3 aramış ama son anda ev alarak arayışıma ara vermişti.
      şimdi tekrar mazda 3 bakmaya başladım. hoş bu sefer mitsubishi  asx veya suzuki swift AT de bakıyorum ama gönlüm mazda 3 ten yana. mümkün mertebe 2010 Impressive AT bakıyorum (global kapama ve ön cam ısıtıcı vb nedenlerle).
      satma düşüncesi olan çıkarsa diye bekliyorum.  ayrıca diğer seçeneklerle bir kritik yaparsanız da sevinirim.
      şimdiden teşekkürler.
    • M.E.G
      Yazan: M.E.G
      Araç 50 bin' e yaklaşıyor. Her ne kadar 100 bin km de şanzıman yağı değişin yazsa da 50 bin bence idealdir ve 50 bin bakımında değiştireceğim. Bakım konusunda titiz olmaktan nefret ediyorum

Serviste Castrol Syntrans 75W -80 var. Genelde bunu kullanıyorlar. API  GL-4  Sınıfı. 

Benzinli 1.6 larda sıkıntı yok kitapçıkta zaten bu değerler yazıyor.

Dizelde ise durum farklı. WSS-MC200-D2 onayı gerekiyor. Bu da sadece Castrol 75W yağında yer almakta. Bu da API GL-4 sınıfını karşılıyor.

Sorum şu : 75 W yerine 75W-80 kullanılsa faydalı mıdır? Yoksa 75W alıp orjinaliyle devam mı etmeli?
    • dcdesign
      Yazan: dcdesign
      Merhaba Arkadaşlar. Benim 2012 mazda 3 touring dizel aracımda bir sıkıntı var. 6. viteste yolda giderken. bir anda vites atıyor. bu konu hakkında bilginiz var mı? neden yapar? ve ağır bi sorun mu?

• Yeni Oluştur...