Jump to content

İlk Çalısmada Motordan Gelen Yoğun Titreme Ve Ses

cemoka
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 1 ay sonra ...

epey olmuş giriş yapmayalı. Simabao arkadaşın 18 şubattaki yazdıklarına tamamiyle katılıyorum. 

manifold hava alıyor teşhisi konuldu, çarşamba bakılacak, 

mehmet özdemir arkadaşın 17 şubattaki yazısında 80.000 km den sonra servis bakımı yapılmadı mı demişti. , ancak sadece yağ, buji ve hava filitresi değişti. Maaşallah bir sıkıntı yok diyecektim ki yinde  demek istiyorum. manifold tan hava aldığı anlaşıldı. 

sonucunu paylaşmak isterim ileriki günlerde. ama şunu belirtmeliyim, mazda çok iyi araba :-))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Arkadaşlar merhaba. Aracım 2004 otomatik m3. Araç LPG Lİ Prins yağlamalı sistem. Şuan araba 150000 de ve 60000 km dir LPG'li. Aynı sorun benim arabamda da var. arabayı ilk çalıştırdığımda son derece sesli çalışırken ısındıktan sonrases kesiliyor hatta o kadar sesiz çalışıyorki araba istop etti zannediyorum. Açıkcası sorun çıkaracak diye korkuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Arkadaşlar merhaba. 2011 otomatik mazda3 sahibiyim. Arabam 97000 km'de. LPG'li ve LPG ile 90000 km yaptım.

Araba:

Soğuk iken ilk çalıştırmada Parkda normal, geriye ® alınca titreme ile beraber devirde 80-100 devirlik salınımla beraber titreme oluyor, boşda (N) normal, ileri (D) de normal. Bunların hepsini benzine geçince de yapıyor.

R'deki titremeler esnasında motor ikaz ışığı yaktı. Aşırı titreme olusa ışık yanıp yanıp sönüyor.

Ankara MEB Başayar'a götürdüm, bilgisayara motor ikaz ışığı ABS nedeniyle yanmış, titremeyi ise motor ısındığı için tekrar yapmadı.

Birde seyir halinde 2100-2200 devir civarında ileri doğru hafif hafif silkelemeler yapıyor.

Motordan desem, P ve N de yapmıyor.

Tüpden desem benzinde de yapıyor.

Diferansiyel desem D ye alınca yapmıyor.

Fikri olan var mıdır?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar merhaba. 2011 otomatik mazda3 sahibiyim. Arabam 97000 km'de. LPG'li ve LPG ile 90000 km yaptım.

Araba:

Soğuk iken ilk çalıştırmada Parkda normal, geriye ® alınca titreme ile beraber devirde 80-100 devirlik salınımla beraber titreme oluyor, boşda (N) normal, ileri (D) de normal. Bunların hepsini benzine geçince de yapıyor.

R'deki titremeler esnasında motor ikaz ışığı yaktı. Aşırı titreme olusa ışık yanıp yanıp sönüyor.

Ankara MEB Başayar'a götürdüm, bilgisayara motor ikaz ışığı ABS nedeniyle yanmış, titremeyi ise motor ısındığı için tekrar yapmadı.

Birde seyir halinde 2100-2200 devir civarında ileri doğru hafif hafif silkelemeler yapıyor.

Motordan desem, P ve N de yapmıyor.

Tüpden desem benzinde de yapıyor.

Diferansiyel desem D ye alınca yapmıyor.

Fikri olan var mıdır?

Öncelikle aracınızın V kayış gergi bilyelerini değiştirtin. 2100-2200 civarındaki rezonans ise çoğu Mazda'da rastlanan bir durum, ama ileri geri sarsmaması gerek. Rot-balans yaptırın, lastiklerin balansından emin olun. Geriye aldığınızda olan titreme de şanzımandan kaynaklı olabilir. Arabayı nasıl kullanırsınız, durmadan geriye, sonrasında da durmadan ileriye aldığınız oldu mu? Ayrıca en kısa sürede lpg ayarı için düzgün bir ustaya gidin, yol testi yaparken ayar yapsın, 2100-2200 deki ve gerideki titreme bundan da kaynaklanabilir. (Eğer uzun zamandır ayar yapılmadıysa motorun beynini de etkilemiştir bu durum ve benzinde de benzer sorunları verebilir)

Lpg için kitiniz ne takılı bilmiyorum ama atiker ya da prins ise şaşmazlarda Quattro Garage'a gitmenizi, arabadaki sorunlar lpg ayarına rağmen devam ediyorsa da Herter yetkili servisine gitmenizi tavsiye ederim.

İlk çalıştırmadaki dizel gibi patırtılı yüksek ses ise yurtdışı forumlarda motor soğukken motorun daha hızlı ısınmasını sağlayan tumbler valve den kaynaklandığını söylüyorlar, fakat bendeki yağı eski sahibi 16bin km.dir değiştirmemişti. Yağı değiştikten sonra hiç bir problemim kalmadı. Soğuk havalardan da kaynaklanabilir bu durum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

bugün itibari ile aracımın sübapları değiştirildi. bilye, sübap, conta, motor yağı, balata değişimi, filtreler, ıvır-zıvır, 900 TL, işçilik 1000 TL.

bununla beraber ÜÇLER RENO'da bu işlem yapılana kadar dr reno dahil diğer ustaların "belki şundandır" diye yaptığı işlemler yaklaşık 950 TL :ohmy: en çokta buna yanıyorum. En baştan bu işi yapsam 950 TL cebimde kalacaktı ama "ama" işte...

Neyse sonuçta işlemi başarıyla gerçekleştiren ÜÇLER RENO'dan Fahri ustama teşekkürler. iyi iş çıkardılar.

Subap değişimi yapıldıktan sonra ne gibi şeyler oluyorun cevabı:

yaklaşık bin km benzinde biniyorsunuz. Yakıt tüketimi yüksek. Sonra ilk lpg de çalıştırma. Performans kaybı yok. İlk günkü gibi. Değişim yapılalı 6 ay oldu. Herşey yolunda. Henüz sorun yaşamadım. Bayramda Fahri ustamla da değerlendirdik. kontolden geçti. Sıfır problem.

Şu an yakıt tüketimi minimal seviyelerde. LPG de (Opet Aygaz) şehir içi 22-25 kuruş, şehirlerarası 16-22 kuruş dolaylarında yakıyor ki bana göre bedava.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...