Jump to content

Mazda Yetkili Servislerinden Memnun musunuz ?

Ali
 Paylaş

Servislerden Memnun musunuz?   

161 oy

1. 1. Servislerden Memnun musunuz?

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ben 20 yaşındaki arabamı yetkili servise götürüyorum ve oldukça memnunum.

Özellikle arabayı yeni aldığım için çok fazla sornlardan anlamıyorum.

Aldığımdan beri 3-4 tane sorun farkettim ve sanayide farklı ustalara sorduğum fiyatlardan daha düşüğüne Mazda EVO da yaptırdım.

Bunun bir sebebi sanayide (belkide ben hem kötü niyetlilere denk geldim) anlamadığım için bir lehimle çözülecek sorun için bir sürü iş varmış gibi göstermeleri ve gereksiz işlem çok çıkartmaları.

Ayrıca EVO'ya gittiğimde en sevdiğim yönlerinden biride arabayı alıp yaptık deyip getirmiyorlar. Sorunu göstererek yaptıklarınıda anlatarak işlem yapıyor.

İnsan dolandırılmaya çalışmadığını hissediyor.

Son olarakta bazı parçalarda özellikler güvenlikve yürür aksamdaki parçalarda orjinal parça kullanılması bana güven veriyor. (Belki kalite olarak kaliteli yansanayilerde vardır ama orjinal psikolojik olarak daha güvenli geliyor.)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Altı aylık Mazda kullanıcısıyım. Arabayı ikinci el aldım ve açıkçası alırken Touring ve Imperessive arasındaki farkı bile bilmiyordum. İki kez genel kontrol için, bir kez paspas değiştirmek için, bir kez beğendiğim bir Impressive'e baktırmak için, bir kez Tüvtürk'e gitmeden önce zenon farları (sonradan takılmış) normal farlarla değiştirmek için (ki muayeneden sonra zenonları yine taktırdım), bir kez (dün) navigasyon taktırmak için Koşuyolu Merser'e gittim. 1989'dan beri birçok farklı marka araç kullanmış ve onlarca farklı servise gitmiş biri olarak diyebilirim ki ben Koşuyolu Merser kadar para pulu önemsemeyen, önce müşterinin memnuniyetini düşünen başka bir servis görmedim. İşlerini iyi yapmalarından daha önemli bu. Koşuyolu Merser'de çalışan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

beyler bugün bir kaç mazda servisine gideyim dedim. birincisi hertere uğradım.

hertere hava kutusuna bağlı hortumun fiyatını, carter/motor alt muhafazasını, lpg sıralı sistemi VS. sordum.hortum  için 120 tl civarında diyip, sonradan sisteme baktılar 170 dediler. işçilik hariç daha. lpg için BRC, 1750 tl dediler. mocanda 1500 tl peşin 1600 12 taksit. sonra dediler atikere çevirelim senin lantisi. dedim ne kadar. dediler 1000 tl ye çeviririz. dedim her yerde çevirmeyi bırak, komple atiker için 900 tl, siz tek noktadan sıralıya çevirmeye 1000 tl istiyorsunuz. dediler ki, senin arabanın sistemi farklı. nasıl yani dedim. adam sinirli tavırlar ile davrandı. sonra akışmetre temizliği ve gaz kelebeği tamiri yapıyormusunuz dedim. yapıyoruz dedi. gaz kelebeği 200-250 tl civarı tamir edilir tornacıda dedi. ama istersen arıza tesbit yapalım dedi. dedim arıza tesbit ne kadar. 100 tl dediler. çok pahalı dedim. adam bağırmaya başladı. sanayiye gidiyorsunuz, o ustaya 50 tl bu ustaya 50 tl veriyorsunuz arıza tesbitine 100 tl vermeye çekiniyorsunuz dedi. dedim, 850 tl maaş alana sadece arıza tesbitine 100 tl çok gelir dedim. neden bu arabalara biniyorsunuz dedi, dedim bindiğim araba 12-13 bin tl lik araba. ben belk,i bu hertere bir daha gitmem. meb başayara gittim. parça fiyatları biraz daha ucuz orda. muamele de herterden çok daha iyi. sizin düşünceleriniz nedir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk önce  verdiğin rahazsızlıktan ötürü teşekkürler.:) iyi yapmışsın.Fakat hangi servise gidersen git arıza tespit 120 lira.Ben fiat ın yetkili servisine gitmiştim en son fiyatlar.mokoko idi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10-15 bin lira değerindeki aracımı çok zaruri kalmadıkça servise götürmek bana hem hesaplı gelmiyor hem de mantıklı...

Senin yaşadıklarına yakın durumu ben de yaşamıştım ama servis müdürü ve çalışanları gayet ılımlı ve insancıldı... Periyodik bakım ve bir kaç parçanın maliyeti bana 880 tl çıkartılmıştı, aynı bakımı ve değişimi ben 280 Tl ye dışarıda yaptırdım ve sorunsuz aracımı kullanıyorum...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilk önce  verdiğin rahazsızlıktan ötürü teşekkürler.:) iyi yapmışsın.Fakat hangi servise gidersen git arıza tespit 120 lira.Ben fiat ın yetkili servisine gitmiştim en son fiyatlar.mokoko idi

rahatsızlık verdiysek kusura bakma.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kaldı ki Mazda servisi arıza tespit ücreti 120.-TL değil, 100.-TL Demiş. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10-15 bin lira değerindeki aracımı çok zaruri kalmadıkça servise götürmek bana hem hesaplı gelmiyor hem de mantıklı...

Düşüncelerimin tercümanı olmuşsun. Aynı fikirdeyim, iyi bir usta/özel servis bulunmalı ve gönül rahatlığı ile araç teslim edilmeli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"sistempro" öncelikle geçmiş olsun, bir an önce bütçene uygun şekilde tüm sorunlarını halledersin inşallah.

Serviste yaşadıklarınız evet can sıkıcı, ama tarzları, ama üslupları, vs... yanlış birşeyler var. Hiç bir şekilde müşteriye, patavatsızca konuşmaya, cevap vermeye hakları yoktur.

Bu arada siz otomobilnizi satmaktan vazmı geçtiniz ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ama her servis aynı değil bence Antalyadaki mazda mepaz çok anlayışlı ve güler yüzlü insanlar hersorunumda arayıp yardım alabiliyorum.Öncelikle sanayi fiyatını araştırıyorum eger servis fiyatı 50-100lira fark ediyorsa ve önemli biryerini yaptıracaksam tercihim mutlaka servis olur.En önemlisi işçilik garantisi ama size ayıp etmişler ben olsam o servisi şikayet ederdim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"sistempro" öncelikle geçmiş olsun, bir an önce bütçene uygun şekilde tüm sorunlarını halledersin inşallah.

Serviste yaşadıklarınız evet can sıkıcı, ama tarzları, ama üslupları, vs... yanlış birşeyler var. Hiç bir şekilde müşteriye, patavatsızca konuşmaya, cevap vermeye hakları yoktur.

Bu arada siz otomobilnizi satmaktan vazmı geçtiniz ?

adam bana (müdür dü herhalde) sokak ağzı ile konuşuyor. kandırmaya çalışıyor. saf gördü herhalde. tek nokta lpg yi atiker olarak 1000 tl ye sıralı hale getiririrz diyor. dedim heryer atikeri 900 tl ye sıralı sistem takıyor zaten, siz sıralıya çevirmeye 1000 tl diyorsunuz. diyor senin aracın sistemi farklı :)

Lantis gibi hızlı, spor görünümlü, az yakan bir araç piaysada bulamadığımdan satmaktan vazgeçtim. 1.8 motor var clio ile aynı yakıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeşim yanlış anladın,mazda servisine rahatsızlık verdiğin için sağol

:)

hee anladım tmm sorun yok :)  gaz kelebeğini tornacıda yapılabileceği bilgisini aldım. şimdi giderim sanayiye motor ustamdan tanıdık bir tornacı bulurum gaz kelebeğini tamir ettiririm  :)

arada bir böyle mazda servislerine gidip bilgi (ç)almak iyi oluyor :) daha öncede meb başayerden bir bilgi (ç)almıştım :) 350 tl karım olmuştu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorun yaşadığınızı söylediğiniz servisi Mazda Türkiye'ye bildirdiniz mi?

böyle bir imkan mı var? eğer varsa nereyi arayacağım, tel no verin hemen bildireyim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...