Jump to content

Mazda Yetkili Servislerinden Memnun musunuz ?

Ali
 Paylaş

Servislerden Memnun musunuz?   

161 oy

1. 1. Servislerden Memnun musunuz?

Tavsiye Edilen Mesajlar

güzel bir konuya değinmişsiniz. yeni veya eski araç ayrımı yapmıyoruz. hepsine elimizden geldiğince uygun rakamlarla hizmet vermeye çalışıyoruz. ancak müşteriye yapılan işin ve verilen hizmetin standart bir tamirhaneden farkını göstererek bu parayı hakettiğimizi göstermeye çalışıyoruz. bir de kimsenin yapamadığı şeyleri yaparak fark yaratmaya çalışıyoruz. her türde müşteri için her türde hizmet mevcut bizde. 3000TL lik bir araca da 140.000euroluk bir araca da hizmet veriyoruz. umarım anlatabilmişimdir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

güzel bir konuya değinmişsiniz. yeni veya eski araç ayrımı yapmıyoruz. hepsine elimizden geldiğince uygun rakamlarla hizmet vermeye çalışıyoruz. ancak müşteriye yapılan işin ve verilen hizmetin standart bir tamirhaneden farkını göstererek [glow=red,2,300]bu parayı[/glow] hakettiğimizi göstermeye çalışıyoruz. bir de kimsenin yapamadığı şeyleri yaparak fark yaratmaya çalışıyoruz. her türde müşteri için her türde hizmet mevcut bizde. 3000TL lik bir araca da 140.000euroluk bir araca da hizmet veriyoruz. umarım anlatabilmişimdir.

Gayet güzel açıklamaya çalışmışsınız, teşekkür ederim. Ama benim kafama takılan yukarıda sizin yazınızda da belirttiğiniz (kalın kırımızı ile belirttiğim) hakettiğiniz paranın miktarı. Elbette herkes kazandığı parayı helalinden haketmek ister (vicdan sahibi ise). Sakın alınmayın, sözüm size değil, genel konuşuyorum biraz da.

Ama maksadım şu, bir misal ile anlatayım. Diyelim ki size değeri 8.000 TL değerinde bir araç geldi. Araçta klasik servis prosedürü uygulandığında 2.800 TL'lik bir masraf var. Ama o parçayı değiştirmek yerine (misal) kaynatarak tamir etmek suretiyle (bu çözüm de en az parça değiştirmek kadar sağlıklı bir çözüm diyelim) servis bu masrafı 1100TL'ye düşürebiliyorsa, siz servis olarak hangi çözümü uygularsınız?

"Servis prosedürü böyle, garantili yapıyoruz" diyerek parçayı mı değiştirirsiniz, yoksa dişinden tırnağından arttırarak arabasını yürütmeye çalışan bu kişiyi daha fazla mağdur etmeden tamir yoluna mı gidersiniz. Tamamiyle ticari düşüncelerden arınmış olarak dürüst-samimi yanıtınızı merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu durumlar icin genelleme yapilmasi zor. Boyle bir durum varsa servis bunu musteri ile paylasmali, tercihi musteri yapmali.

Mesela yuruyen aksamda ben kesinlikle tamirat olmamasini yeglerim ama bir polen filtresi bir sonraki bakima kadar hava tutarak idare edebilecekse bu da soylenmeli ve tercih bana birakilmali ki genelde yapilan budur

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gayet güzel açıklamaya çalışmışsınız, teşekkür ederim. Ama benim kafama takılan yukarıda sizin yazınızda da belirttiğiniz (kalın kırımızı ile belirttiğim) hakettiğiniz paranın miktarı. Elbette herkes kazandığı parayı helalinden haketmek ister (vicdan sahibi ise). Sakın alınmayın, sözüm size değil, genel konuşuyorum biraz da.

Ama maksadım şu, bir misal ile anlatayım. Diyelim ki size değeri 8.000 TL değerinde bir araç geldi. Araçta klasik servis prosedürü uygulandığında 2.800 TL'lik bir masraf var. Ama o parçayı değiştirmek yerine (misal) kaynatarak tamir etmek suretiyle (bu çözüm de en az parça değiştirmek kadar sağlıklı bir çözüm diyelim) servis bu masrafı 1100TL'ye düşürebiliyorsa, siz servis olarak hangi çözümü uygularsınız?

"Servis prosedürü böyle, garantili yapıyoruz" diyerek parçayı mı değiştirirsiniz, yoksa dişinden tırnağından arttırarak arabasını yürütmeye çalışan bu kişiyi daha fazla mağdur etmeden tamir yoluna mı gidersiniz. Tamamiyle ticari düşüncelerden arınmış olarak dürüst-samimi yanıtınızı merak ediyorum.

bu konu hassa ve genelleme yapılamayacak bir konu. 8000TL lik araçta gerekirse 4000TL ye parça da değişir ama alternatifi (yan sanayi veya tamirat) yoksa. şimdi sizin ödediğiniz 4000TLnin bize faydası yok. parça parası o. aynı iş kabul edilebilir kalitede daha ucuza bitiyorsa tabiki daha uygun olanı tercih ederiz. çünkü müşterinin menfaati bizim menfaatimizdir. burda istanbul daki gibi bol bol müşteri yok. bir gelen bir daha gelmezse gelmesin deme şansımız hiç yok. bir gelen bir daha gelsin diye uğraşıyoruz. ama yaptığımız işin arkasında duramayacak kadar da fiyatı düşürmek mümkün değil. çünkü belli bir yetkili servis bayrağını sallıyor ve belli bir kaliteyi muhafaza etmek zorundayız. ama müşteri bunu değiştirme araç yürüsün yeter derse sadece yürütürüz. ama müşteriye de işlemin kendi arzusuyla bu kadar yapıldığını imzalatırız. yani her müşteri bir proje. şöyle veya böyle sınırlamak, değiştirmeyiz, düzeltiriz herşeyi demek yanlış olur. ama bir gelen bir daha geldiğine göre doğru yoldayız...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yukarıda benim dediğime geliyor söylediklerin kısacası Okan. Müşteriye bildirim ve ondan gelen talebe göre hareket etmek..

Bir de sizin elinizi kolunuzu bağlayan parça fiyatları var.  Eski araçların parçaları yenilerine göre biraz pahalı olabiliyor ( daha önce nedeninden bahsetmiştim ) böyle olunca da müşteri 8000 TL lik araca yüksek miktar parça bedeli ödemek zorunda kalabiliyor. Siz de bu işi kârsız yapamayacağınıza göre fiyatı mecburen müşteriye yansıtıyorsunuz..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu konu hassa ve genelleme yapılamayacak bir konu. 8000TL lik araçta gerekirse 4000TL ye parça da değişir ama alternatifi (yan sanayi veya tamirat) yoksa. şimdi sizin ödediğiniz 4000TLnin bize faydası yok. parça parası o. aynı iş kabul edilebilir kalitede daha ucuza bitiyorsa tabiki daha uygun olanı tercih ederiz. çünkü müşterinin menfaati bizim menfaatimizdir. burda istanbul daki gibi bol bol müşteri yok. bir gelen bir daha gelmezse gelmesin deme şansımız hiç yok. bir gelen bir daha gelsin diye uğraşıyoruz. ama yaptığımız işin arkasında duramayacak kadar da fiyatı düşürmek mümkün değil. çünkü belli bir yetkili servis bayrağını sallıyor ve belli bir kaliteyi muhafaza etmek zorundayız. ama müşteri bunu değiştirme araç yürüsün yeter derse sadece yürütürüz. ama müşteriye de işlemin kendi arzusuyla bu kadar yapıldığını imzalatırız. yani her müşteri bir proje. şöyle veya böyle sınırlamak, değiştirmeyiz, düzeltiriz herşeyi demek yanlış olur. ama bir gelen bir daha geldiğine göre doğru yoldayız...

Cevap için teşekkürler.

Daha önceden bu konu konuşulmuştu, detaylara girmeyeceğim ama "yaşasın yan sanayi" diyorum (benim gibi kişiler için elbette). Hele de Türk Malı ise tadından yenmez. Bugüne kadar kullandığım hiçbir yan sanayi parçasından bir şikayetim olmadı.

Büyükşehir olmasak da İstanbul'a olan yakınlığımız burada bize avantaj sağlıyor. Servisteki 1200TL'lik parçayı 500TL'ye alabilmenin dayanılmaz hafifliğini yaşamak. Sevgili okkko, belki size ters bir durum ama yaşasın yan sanayi, yaşasın sanayi esnafı (kusura bakmayın)!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cevap için teşekkürler.

Daha önceden bu konu konuşulmuştu, detaylara girmeyeceğim ama "yaşasın yan sanayi" diyorum (benim gibi kişiler için elbette). Hele de Türk Malı ise tadından yenmez. Bugüne kadar kullandığım hiçbir yan sanayi parçasından bir şikayetim olmadı.

Büyükşehir olmasak da İstanbul'a olan yakınlığımız burada bize avantaj sağlıyor. Servisteki 1200TL'lik parçayı 500TL'ye alabilmenin dayanılmaz hafifliğini yaşamak. Sevgili okkko, belki size ters bir durum ama yaşasın yan sanayi, yaşasın sanayi esnafı (kusura bakmayın)!

tabiki 10 yaş ve üzeri araçlarda ilk alternatif yan sanayi oluyor. müşteri bazen müşterinin talebine göre tornada bile yaptırabiliyoruz parçayı. müşteri ister orjinal, ister oem, ister yan sanayi, ister atölye imalatı ve hatta çıkma... isterse de hiç birşey taktırmaz. illaki orjinal takılacak diye bir kaide yok. ancak yan sanayi var yan sanayi var. kaliteyi müşteri bilemez, bizim yönlendirmemiz lazım.

birkaç gündür olan yazışmalarımızdan anladığım kadarıyla sizin bölgelerinizdeki servisler kesinlikle yansanayi alternatifleri veya tamirat gibi seçenekleri önünüze koymuyor. durum buysa tabi bu bir eksikliktir ancak zorunluluk da değildir. biz de her yol var. sanayi de kaç paraya yapılıyorsa her zaman biz de daha ucuz alternatifler bulunur. ama yan sanayi ye ölüm demiyorum. tabiki bazen imdadımıza yetişiyor...

bir örnek vereyim. 90 model 121i olan bir müşterimiz var. far, rotil ve sinyal kumandalı lazımdı. 1 hafta boyunca yan sanayi bulamadık. çıkma da bulmadık. ne yapalım. mecburen orjinal getirttik. bu çabamızı müşteri de gördü ve yapacak birşey yok diyerek razı oldu. araç mazda3 olsaydı farın yan sanayisi var, rotil de var. ama sinyal kumandaları yok. çözüm farklı olabilirdi. bizim parça tekliflerimiz müşteri talebi olursa OEM alternatiflidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tabiki 10 yaş ve üzeri araçlarda ilk alternatif yan sanayi oluyor. müşteri bazen müşterinin talebine göre tornada bile yaptırabiliyoruz parçayı. müşteri ister orjinal, ister oem, ister yan sanayi, ister atölye imalatı ve hatta çıkma... isterse de hiç birşey taktırmaz. illaki orjinal takılacak diye bir kaide yok. ancak yan sanayi var yan sanayi var. kaliteyi müşteri bilemez, bizim yönlendirmemiz lazım.

birkaç gündür olan yazışmalarımızdan anladığım kadarıyla sizin bölgelerinizdeki servisler kesinlikle yansanayi alternatifleri veya tamirat gibi seçenekleri önünüze koymuyor. durum buysa tabi bu bir eksikliktir ancak zorunluluk da değildir. biz de her yol var. sanayi de kaç paraya yapılıyorsa her zaman biz de daha ucuz alternatifler bulunur. ama yan sanayi ye ölüm demiyorum. tabiki bazen imdadımıza yetişiyor...

bir örnek vereyim. 90 model 121i olan bir müşterimiz var. far, rotil ve sinyal kumandalı lazımdı. 1 hafta boyunca yan sanayi bulamadık. çıkma da bulmadık. ne yapalım. mecburen orjinal getirttik. bu çabamızı müşteri de gördü ve yapacak birşey yok diyerek razı oldu. araç mazda3 olsaydı farın yan sanayisi var, rotil de var. ama sinyal kumandaları yok. çözüm farklı olabilirdi. bizim parça tekliflerimiz müşteri talebi olursa OEM alternatiflidir.

Bir yerde servisin tek olması bazen "uğraşamam seninle kardeşim" gibi davranışlara sevkedebiliyor servisi. Sonuç itibariyle geçen bayram öncesi yolum düştü İzmit'teki yetkili servise. İçerde doğru dürüst araba yoktu. Halbuki bayramlardan önce servislerin hali bellidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben Istanbul'da gittiğim iki servis için söyleyebilirim ki Mazda6 için bile eğer arzu edersek yan sanayi, tamirat seçeneklerini sunuyorlar.

Tabii onarılamayacak veya bulunamayacak bir parça ise tek yol orijinal parça

Mesela benim aracın ilk aldığımdan beri far motorları arızalı idi, sordum teks atılmıyor, far komple değişecek, fiyatı da 400 TL civarında idi tanesi. Pahalı olduğu için önce motor araştırdık ve ikisini de bulduk ama motor için tüm farı açmamız gerektiği için çok iyi bir seçenek olmadığı kanaatine vardık, sonra Suriye seçeneğini araştırdık gördük ki fiyat neredeyse aynı, o arada ufak bir kaza geçirince kaskodan değiştirdik.

Yani bu tür durumları servisle oturup konuşmak lazım. Sanmıyorumki iyi bir ilişki içerisinde olunan servis belirli noktalarda müşteriye kolaylıklar sağlamasın.

Istanbul büyük olsa da araçlar sorunlu araçlar değil ve çoğunlukla bakımdan bakıma gidiyoruz.  Rekabet de fazla, servisler müşterilerini kaçırmak istemezler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

.....

Yani bu tür durumları servisle oturup konuşmak lazım. Sanmıyorumki iyi bir ilişki içerisinde olunan servis belirli noktalarda müşteriye kolaylıklar sağlamasın.

......

Bence eğer servis gerçekten kaliteli ve işini iyi yapan bi servis ise belli noktalarda müşteriye kolaylık sağlaması için iyi ilişki içerisinde olmasına gerek yoktur... İlk kez gelen müşteriye de aynı seçenekler sunulmalıdır bence...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence eğer servis gerçekten kaliteli ve işini iyi yapan bi servis ise belli noktalarda müşteriye kolaylık sağlaması için iyi ilişki içerisinde olmasına gerek yoktur... İlk kez gelen müşteriye de aynı seçenekler sunulmalıdır bence...

Katılıyorum, çok doğru bir tespit!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi ilişki ilk gidişte de kurulur. Buradaki iyi ilişkiden kasıt sürekli gidilen yer değil karşılıklı anlayış.

Sevgili Burak, karşılıklı iyi ilişki ve anlayış ilk gidişte de kurulur diyorsun. Müşteri zaten tedirgin olarak gidiyor, hele de geçenlerde benim yaşadığım gibi cenazem varken aynı gün üstüne de arıza yaşamışken, herşeye "he" demek zorunda kalmışken benimle kazık arasında kurulan zalim ilişkiye nasıl iyi ilişki diyebilirim. Ayrıca ben o gün "cenazem var" diyorum, sabahın ilk mesai saati başlangıcında gidiyorum, ikindideki cenazeye zor yetişiyorum. Dediğim gibi, psikolojik ve ekonomik olarak zor durumda olduğum bir durumda gırtlağıma kadar kazık yemek beni defaatle servislerden soğutuyor. Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Özer, ben şöyle söyliyeyim sen ne çıkarırsan çıkar.

Ben kendimi doğru ve iyi ifade ettiğim, söylenenleri doğru anladığım hiçbir alışveriş tecrübemden pişman olmadım.

4 sene önce Küçükkuyu'nun tam ortasında arabamın aküsü bitti. Gördüğüm ilk dükkandan en yakın elektrikçinin telefonunu buldum. Telefon ettim, geldi, sorgusuz sualsiz ne yapılması gerekiyorsa yap dedim ve akümü yenilettim. O günün parası ile 120 TL para verdim Serdar isimli bir aküye ama içim gram acımadı, dönüp te başka bir akü fiyatı ile de karşılaştırmadım , adama da bu ne fiyat demedim çünkü o anda olması gereken oydu ve gönül rahatlığı ile ödedim.

Aynı durum İstanbul'da olsa 10 yere sorar, fiyat araştırır en doğru olanı yapardım. Orada belki 10 TL bile fikrimi değiştirirdi ama Küçükkuyu'da 50 TL fazla verdiysem bile üzülmedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben genelde gittiğim her yerle bi ahbaplığım olsun isterim. Genellikle doğam gereği sıcak kanlıyımdır ve hemen sohbete girerim, indirim vs. açıkçası benim için çok da önemli değil, gittiğimde tanınıyor olmak ve güleryüzle karşılanmak benim için yeterlidir amaaaa; gel gör ki maalesef esnaf denen şey de sonuçta insan ve hepsi sizin veya benim gibi olmak zorunda değil veya o gün öyle değil. bir giriyorsunuz içeri surat bi karış höh! gel de iyi ilişki kur ilk seferde. Bir de servislerin araç tanıtımında ki o güler yüz maalesef daha sonra gittiğinizde diğer birimlerde yok... Mazda 3'e ilk bakmaya gittiğimde karşıyaka volcar daki arkadaş nasıl güleryüzlü nasıl sevimli... ee bakıma gittim arka tarafta arkadaşlarda bi karış surat sanki alacaklı gibi gelmişiz, gel de kur şimdi iyi ilişkiyi ilk gidişte...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu konu hedefinden saptı bence. dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. konunun başlığını serviste yaşadığımız kötü anılar olarak değiştirelim. kaç gündür birisi gelipte ben falan servisten memnunum demiyor. siz başka markaların durumundan haberdar mısınız? ford, opel... hiç gittiniz mi servislere. parça fiyatlarını hiç kıyasladınız mı? işçilik birim saat ücretini diğer markalarla kıyasladınız mı? ben servislerin müşteriye iyi davranmamasını tabiki anlayışla karşılayamam, ancak müşteri de yetkili servise girerken aklındaki önyargılardan kurtulmalı. 5bin tl'ye bir takım arabsı alan 50metrekarede hizmet veren tamirhaneyle milyon tl yatırım yapan en az 1000-1500metrekarede eğitimli personelle hizmet veren servisleri aynı kefeye koymayın. tabiki az veya çok farkedecektir fiyatlar. o kadar da olsun... servisler tabiki herkesi memnun edemez, elinden geleni yapar. lütfen artık biraz daha yapıcı olalım. en azından şöyle oldu, böyle oldu yerine, şöyle olmalıydı, böyle olsa daha iyi olur diyelim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

servisler tabiki herkesi memnun edemez, elinden geleni yapar. lütfen artık biraz daha yapıcı olalım. en azından şöyle oldu, böyle oldu yerine, şöyle olmalıydı, böyle olsa daha iyi olur diyelim.

Konuya bu çerçevede devam edilirse daha yapıcı olur bence de ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

bahar kampanyası var die kalktık babamla servise gittik içeri girdik ilgi alaka sıfır ulan bu kampanyayı kim çıkardı tarzında tavırlar aksesuar sordum adam spoiler yerine mazda 6 süperler süpeyler gibi bişi dedi telefondakine sadece yedek parça getirebiliyolarmış oda en erken 1hafta adamın bu işlerle alakası yok arabyı bilgisayara bağlıycak bilgisayar hata verip duruyor en sonunda bağladılar güncelleme varsa yükleyelim dedim yok dedi 2006 mazda 6 nın güncellemesi var mı yok mu? bilgisayarı gtrdü aracın altına baktı fln bi sorun yok dedi biz gelmedende filtreleri kontrol etmiş işimiz bitmişti dedik aracta boya varmı bakarmısınız bakarken müdürleri geldi bi panik oldu ustalar check-up a bu dahil değil fln bişiler dedi işçilerin surat düştü bence bir esnaf bu tarz davranmamalı mazda serviside herkese verilmememli

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...