Jump to content

Mazda Yetkili Servislerinden Memnun musunuz ?

Ali
 Paylaş

Servislerden Memnun musunuz?   

161 oy

1. 1. Servislerden Memnun musunuz?

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu mantıkla bakılırsa ne gittiğimzi restaurantlarda, ne bindiğimiz taksilerde ne de kapımıza gelen pizzacıya beş kuruş bahşiş vermememiz gerekir. Ne de olsa işlerini yapmıyorlar mı ?

Performans değerlendirmesi başlıbaşına zaten zor bir fenomendir. Restorantta verdiğimiz bahşiş bizzat bizimle ilgilenen kişiyedir ama ne biliyim adam pizzayı getirip onümüze atsa, kolayı bardağa köpürte köpürte koysa, nihayi olarak işini yapmış olur ama bahşiş vermeyiz di mi?

Servis bazı ticari nedenlerden dolayı (gitmek zorundayız ve yolunacak kazız ya :) ) daha pahalı, insanın sinirini bozuyor, demek ki yapması gereken iş çıtası yükseliyor. Örneğin 75 TL ye yağ değiştirdiğim yerde adam motorun üstüne yağ damlatsa bişey demem, evime gider kendim temizlerim. Aynı yağı 150 TL ye değiştirtiyorsam ve motora dökülen yağı temizlemiyorlarsa olmaz...

Bi de servisteki eğitim muhabbetine takıldım. Biraz reklam kokuyor gibime geldi. Ne yani şimdi eleman motoru indirip, şanzımanı tamir edip, sübap ayarlamayı bi kere gittiği eğitimde mi öğreniyor, yoksa ustasının yanında 10 kere seyrettikten sonra mı? Yağ, yağ filtresi, hava filtresi değiştirmek ne tür eğitim, araç gereç gerektiriyor?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün yaşadığım birşeyi anlatayım...

4x4 pikap sahibi bir müşterimiz, 100bin km bakımının ne kadar tuttuğunu sordu... 1100TL fiyat vermiş bizim arkadaşlar. bana geldi yapılabilecek birşey var mı diye. 804TL parça tutuyor 100TL de işçilik verirsen yapalım dedim.

gitmiş sanayide sözde orjinal parçalarla 700TL'ye yaptırmış. dönüş yolunda uğramak için aradı, 700TLye yaptırdı ya, bak oluyormuş diyecek... 5dk geçmedi ki tekrar aradı, araç stop etti diye. yol yardımı gönderdik araç sente atlamış, sibopları bükmüş... şimdi sadece parçası 800TL tutan işi orjinal parçalarla 700TL'ye nasıl yaptırmış gayet iyi anlıyorum.

aracı söktük, bizim liste kabaca aşağıdaki gibi, adamın sanayide  değişen parçaları ise yanında X işareti olanlar:

triger kayışı X

gergi seti

v kayışları (3adet)

yağ 8lt X

yağ filtresi X

mazot filtresi X

hava filtresi X

saf su cam sil vs sarf malzemesi

antifriz

şanzuman  ve diferansiyel yağları 10lt

fren ve debr.hidroliği

sibop ayarı X

4 lastik kontrolü

alt takım kontrolü

vs.vs.

burada dikkatinizi çekerim, sanayide yapılan 100bin km bakımında değişen parçaların yanında X var, bizim verdiğimiz teklifteki parçalar ise listenin tamamı. şimdi söyleyin, servis mi pahalı, sanayi mi pahalı. bir de yetmezmiş gibi adamın kapak söküldü, siboplar vs. değişecek...

eğitim diyorsunuz; ben eğitime gönderdiğim bir adamın önce ve sonraki performansını gayet iyi görüyorum. bizim için ciddi bir yüktür eğitim ancak gerçekten 20yıllık ustaya gitmektense, o markada uzmanlaşmış, eğitimlerini tamamlamış 3 yıllık ustaya gitmeyi tercih ederim...

gitmeyene de saygı duyarım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben daha önce yeni otomotiv den kazık yediğini de düşünen bi müşteriyim bu yüzden uzun zamandır gitmiyordum(yaklaşık 1 yıldır).mustafa abi ye rağmen.(benim tanıdığım gördüğüm bütün yetkili servisler içinde insana insan gibi davranan işini iyi bilen müşteriyle özel iletişimi olan biri babamın oğlu değil.)

arabam otomatik vites.rölantide sallanır çekişten düşmüş kırmızı ışıklarda durduğunda öne atılıp duran.yeşil yandığında gaz verdiğimde söner hale gelmişti.akşamları farlarım sağı solu aydınlatıyor yolu aydınlatmıyordu.defalarca dışardaki ünlü namlı özel servislere gittim bu sorun için.bana egr valfın tıkalı deyip temizledim deyip sağlam para alan mı.bunun egr valf sensörü bozuk diyenmi ararsın. subap başın bitmiş rektefiye gerek diyen mi ararsın.tüpçü ye götürüyorum sorun yok diyor çıldıracaktım bu defa yeniye bu ruh haliyle gittim.

ve gördüm ki mazdan varsa bu işi bilen bi servis de varsa şehrinde başka yere gitmeyeceksin.

egr valf giriş yerinde ki kablonun birini koparmış saolsun dışardaki servis.egr yi temizliyeceğine bunu kontrol etmeyi akıl edememişler.

farı öle biyere sokmuşlar ki zor çıkardılar ayarını yaptılar.beni tüpçüme yolladılar enjektör girişindeki fişleri kontrol ettirmemi sölediler.

dışardaki servis enjektörlerin fişlerini sökmüş ve hepsini birbirine karıştırıp takmış.

bütün bunları benimle yaklaşık 2 saat geçirip dertlerimi dinleyip arabamın başında izleterek yaptılar.

başka markaların yetkili servislerinde arabanızı servis kapısında görürsünüz içeri dahi almazlar .

arabamı eski tıkır tıkır çalışan haline getirdiler saolsun.

ben bu yaşadıklarımın hemen akabinde buraya gelip bişeyler yazmak istedim.önceki msjları okumadım bile.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2009 yılından buyana buraya üyeyim uzun zamandır girmiyordum son zamanlarda yeniden vakit buldukça girmeye çalışıorum.

yaşadığım onca şeyden sonra izmir de bence tektir diyorum okadar.bu neden size bukadar manidar geldi anlayamıyorum bi torba laf yazmışsınız üstüne

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten söylediğiniz sadece mecazi değil gerçekten de öyle olacak gibi. Sanırım Volcar Mazda'yı bırakıyor ve Yeni yine tek kalacak "Yetkili Servis" olarak..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2009 yılından buyana buraya üyeyim uzun zamandır girmiyordum son zamanlarda yeniden vakit buldukça girmeye çalışıorum.

yaşadığım onca şeyden sonra izmir de bence tektir diyorum okadar.bu neden size bukadar manidar geldi anlayamıyorum bi torba laf yazmışsınız üstüne

Bir torba laf ettik (sizin tabirinizle) ama boş laf etmedik! Siz öyle bir mesaj üzerine yazmışsınız ki sanki hem yazılış bakımından hem de konumöu bakımından Yeni Otomotiv yazdırmış gibi anlaşılıyordu!

Neyse, elbetteki böyle yazsaydınız biz de anlardık. Ama siz "canım abim, Mustafa Abim, yerim onu ben" tarzında yazmasaydınız konu bunun üzerine dönmezdi. Bence yazarken dikkat etmek lazım.

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

İzmit Mazda Haldızlar hakkında bilgisi olan varmıdır servis hizmetleri bu konuda tercübeleri nasıldır. Bu servisi kullananız varmıdır bu konuda yorumlarınız nedir acaba teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

arkadaşlar geçen hafta antalyadaydım tatil için gitmiştim arabamında bütün bakımlarını yaptırdım vede şu an memlekete döndüm. Mazda Mepaz da, gerçekten böle gözü kapalı arabanızı teslim edebileceğiniz işin ehli ustalar var kesinlikle öneriyorum  bir numara bir servis daha önce serviste hiç bakım yaptırmamıştım orayı gördükten sonra diğer tamirhanelerin önünden bile geçmem artık. Tüm Mepaz çalışanlarına selamlar.  Gürhan DUK

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Denizli turkuaz servisi süper.Servis müdürü Faruk bey ve çalışanları Murat ve Mustafa abi mazda konusunda adamlar gerçekten usta.aracınızı gözünüz ardınızda kalmadan bırakabilirsiniz.Hatta ben hayatımda bu kadar ilgili ve tecrübeli servis görmedim diyebilirim.Diğer sahi polduğum araçlarda  (toyota ,vw honda ) ki olduğu gibi çok sattığından araçla pek ilgilenmiyorlardı ve genelde araç gitsin nasıl giderse gitsin şeklinde çalışıyorlardı.Bu mazda servisi olduktan sonra Mazdadan başka marka tercih etmem

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda servislerinden bu şekilde memnun olanları görmek ne güzel.

Aslında bu işin standardı bu şekilde olması lazım ama olmayınca olmuyor işte.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

lütfen sabırlı bir şekilde okuyun ve haklımıyım haksızmıyım siz karar verin

05.01.2012 tarihinde mazda 6 marka aracıma başka bir araç hasar vererek kaza oluştu.

bu kaza sonucu ön sol kapıda hasar oluşup değişime gidilmesi gerektiğinden,Yetkili servise götürmeyi düşündüm hem işçilik hemde düzgün yapılır düşüncesi ile aracımı,

06.01.2012 tarihinde MEB BAŞAYAR isimli yetkili servise bıraktım burada;hasar uzmanı

aracın yanına giderek oluşan hasarı tespit ederek rapor tuttu.ve expertizin pazartesi günü geleceğini belirtti.expertize göre kapı değişimi olacak denildi.Neyse aracın kapısını belçikaya sipariş verdiler 1 hafta sonra geldi,aracımın rengi sedefli olduğundan rengi tutturamadılar.19.01.2012 tarihinde karşı tarafın sigorta şirketine fatura kesildi ve aracı bana teslim ettiler.aracı aldığımda kazadan önce çalışan cam düğmelerinin çalışmadığını tespit ettim buna takiben bana faturanın kesildiğini ve ek bir fatura kesilip sigorta şirketine göndeririz dediler.bende bunu kabül etmezlerse dedim.cevaben özetle siz ödersiniz dediler 350-400 tl civarında bir rakam.burada hem mağdur edildim hemde kötü bir işçilik olduğunun farkına vardım bu yüzden bu firmadan yana şikayetim var.Gerekli yere yazılı ve sözlü olarak şikayetimi bildireceğim.Bilgilerinize sunarım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sol kapıyı değiştirip cam düğmelerini test etmedilerse veya bu akıllarına gelmediyse sorun serviste demektir. Servis teslimden önce değişen parça ile ilgili testleri yapmak zorundadır.

Mesela; kapı kolu çalışıyor mu ? ona da bir bak.

Sedefli renk tutturamama derken, renk ne kadar tutmuyor anlamak lazım. 8 yıllık renk ile yeni boyanmış kapı tabii zor ama, buna en iyisi yorumu forumumuzun Pir'leri getirecektir.

Meb Başayar beni de mutlu etmemişti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sol kapıyı değiştirip cam düğmelerini test etmedilerse veya bu akıllarına gelmediyse sorun serviste demektir. Servis teslimden önce değişen parça ile ilgili testleri yapmak zorundadır.

Mesela; kapı kolu çalışıyor mu ? ona da bir bak.

Sedefli renk tutturamama derken, renk ne kadar tutmuyor anlamak lazım. 8 yıllık renk ile yeni boyanmış kapı tabii zor ama, buna en iyisi yorumu forumumuzun Pir'leri getirecektir.

Meb Başayar beni de mutlu etmemişti.

özel servise götürmedim aracı.ben meb başayara tavsiye üzerine vede yetkili servistir bu araçtan anlarlar işlerini düzgün yaparlar diye götürdüm tamamen hayal kırıklığına uğradım.boyadaki sedef miktarını tutturamamışlar ve kapı çerçeveleri ise soluk renkte olup çok sırıtıyor.

ben şu olaya üzülüyorum ,tamamen kendi hataları olan bir arızayı bana fatura etmeye çalıştılar.

ne arızam giderildi nede memnuniyetim var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda iletişim hattını arayıp durumu bildirdiniz mi?

başımda geçen bu olayları mazda türkiye'ye yazılı olarak mail attım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sormak istediğim şu, kapı renginin tutturulamaması bir yana, burada asıl sorun cam düğmelerinde gibi görünüyor, sol ön kapının cam düğmeleri, yani aracın bütün camlarına komuta eden düğmeler, doğru mu?

Şimdi kapı değişmiş, yani eksper yeni kapı vermiş, demek ki kapı hasarı büyük, burada cam düğmelerinin çalışmaması zaten beklenir, ayna düğmeleri çalışıyor mu?

Ah arkadaşım bütün bunları aracı teslim almadan, imza atmadan önce kontrol etseydiniz ve aracı teslim almasaydınız sigortanın kıpırdayacak yeri yoktu, tekrar bir ekspertiz yapılıp elektrik donanımı da dosyaya dahil edilirdi, şimdi ellerine düşmüş vaziyettesiniz maalesef..

Tabii ki servisin hatası çok büyük, bunları kontrol etmeden aracı teslim ettiği için, Mazda iletişim hattına mutlaka şikayette bulunun, şikayetiniz kayda girsin öncelikle.. Telefon hattından sözediyorum, 212 444 46 93....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sormak istediğim şu, kapı renginin tutturulamaması bir yana, burada asıl sorun cam düğmelerinde gibi görünüyor, sol ön kapının cam düğmeleri, yani aracın bütün camlarına komuta eden düğmeler, doğru mu?

Şimdi kapı değişmiş, yani eksper yeni kapı vermiş, demek ki kapı hasarı büyük, burada cam düğmelerinin çalışmaması zaten beklenir, ayna düğmeleri çalışıyor mu?

Ah arkadaşım bütün bunları aracı teslim almadan, imza atmadan önce kontrol etseydiniz ve aracı teslim almasaydınız sigortanın kıpırdayacak yeri yoktu, tekrar bir ekspertiz yapılıp elektrik donanımı da dosyaya dahil edilirdi, şimdi ellerine düşmüş vaziyettesiniz maalesef..

Tabii ki servisin hatası çok büyük, bunları kontrol etmeden aracı teslim ettiği için, Mazda iletişim hattına mutlaka şikayette bulunun, şikayetiniz kayda girsin öncelikle.. Telefon hattından sözediyorum, 212 444 46 93....

Selman abi böyle birşey ilk defa başıma geliyor.bu olayı sindiremiyorum.bu bana tecrübe oldu.şikayetimi hemen arayıp ileteceğim gerekli yerlere.

aynalar çalışıyor.cam düğmeleri bozuk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cam ve ayna düğmelerinin kumanda kablolarının soketleri farklı mı acaba ?

bilmiyorum ama tüm camları kumanda eden bir düğme var üzerinde X işareti olan o bozuk diyolar.oda bozuk diğer düğmelerde bozuk,kapı ve kasaya geçiş kablo soketi var onları düzgün takamamışlar gevşek şekilde boşta duruyo.bunları bilmelerine rağmen halen dolaylı olarak cam kontrol düğmelerinin değişimi için benden ücret istiyolar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...