Jump to content

Mazda Yetkili Servislerinden Memnun musunuz ?

Ali
 Paylaş

Servislerden Memnun musunuz?   

161 oy

1. 1. Servislerden Memnun musunuz?

Tavsiye Edilen Mesajlar

Meşhur arıza oranları listesi var ya, her servisin girişinde asılı duran ve Mazda'nın birinci olduğu? Liderliği kaybetmek istemiyorlar herhalde.... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

izmir yeni servisine bir ay once 30000/4.cu altı aylık bakımı icin gittim(zaten artık başka da yetkili servis yok izmirde)

Daha önce hicbir araç servisinden gormediklerimi yazayım:

1 aracı alırken butun firmalar(fiat,ford,vw ve eski volcar karşıyaka) sagına soluna bakarlar benzin miktarına aracta bagajda birseyler var mı diye bakarlar ve bir servis girisi açılırdı ayrıca sizin sikayetinizin ve gelis nedeninizin yazılı oldugu ancak sagolsunlar burada hicbiri yapılmadı hatta ben ustune zorla sanki rolantide ses yapıyor diyecek oldum biz bakarız varsa ararız diye

2 gene daha once hicbir serviste gormedigim degisen parçaların yapılan isciliklerin de buraya yazılması ve bagaja ya da on tarafa degisen kullanılan mamullerin konulması ya da en azından bunlar degisti diye gosterilip isterseniz burada imha edebiliriz diye soylenmesi gibi bir durum sozkonusu olmadı

3 arabanın teslim edilirken bunlar yapıldı islem burada arabanızı teslim edelim gibi bir durum da yaşanmadı hatta arabanız orada diyerek uzaktan yerini gosterip bu da anahtar dendi

4 ve en acısıydı servis sonrasında; aracı degistirme niyetinde oldugum icin bir hafta once butun fotograflarını cekmistim servis sonrası arabayı isyerime getirdim park ettim yerime gectigimde arka bagaj kapağı sağ far uzerinde yumurta seklinde bir çokme gordum yanına gittigimde de bagaj kapağının kavis yerinde de aynı izin oldugunu gordum ve sok oldum cunku boyle bir vuruk yoktu esime de sordugumda o da kesinlikle olmadıgını iletti fotograflayarak gonderdim ama sagolsunlar donmediler bile

5 ve deminkinden de acı durum mazda turkiyeye durumu belirten bir yazı yazdım bir hafta sonra(asırı yogunluktan olsa gerek) telefon ile donup gecmis olsun ilgili arkadaslar size donecek dediler ve bunun uzerinden de 10 gun gecti bu kadar yogunlar ya da bu kadar ilgililer yani araçlarıyla ve musterileriyle

6 satış yeri zaten kalmayan servisi bulunmayan bir aracı mecburen yetkili servise goturuyorsunuz orada da başınıza gelmeyen kalmıyor

aracımdan ne kadar da memnun olsam da mazdaya da dedigim gibi bir daha aynı servise goturecegime aracı degistiririm daha iyi

bu kadar iyi bir aracın bu kadar ilgisiz durumda bulunması ....

son care belcika ve japonyaya da gonderecegim birer mesaj bakalım onlar kac yılda donecekler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Durum oldukça vahim, yeni yönetim 2 senedir hala kaliteli bir standart getirememişken servislere Skylardan bahsedip göklerde uçuyor...

Bu anketden de durum  belli içler acısı  %51 memnun / %49 memnun değil.  Japonlar duymasın istifasını veren, harakiri  falan yapan çıkar, onurlu insanlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emre, yeni yönetim göreve başlayalı daha bir sene olmadı mı ? Daha önce de bahsedilmişti, bu tür değişimler kolayca yapılamıyor bazı antlaşmalardan dolayı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamam yönetim resmen geleli 1 sene 4,5 ay olmuş ,ama  bayi değişimi değil, şikayetlerin tümüne hızlı dönüş yapamamak gibi  sorunları çözebilmek için bu süre pek de az sayılmaz değil mi..

Bu arada aşağıdaki temel konularımızıda bi hatırlayarak bu süre zarfındaki piyasa şartları ve rakipleri dikkate alıp , kendi gerçekleşmelerimizden yola çıkıp, aynı zamanda mevcut satış miktarını ve servis kalitesini de  irdeleyerek durumumuzu ve nereye varacağımızı birlikte ön görebiliriz...

http://www.mazdaclubtr.com/22356/mazda-turkiye-genel-muduru-nurkan-yurdakul-ile-soylesi/

http://www.mazdaclubtr.com/21707/mazda-turkiye-hakkinda-sikayetler-oneriler/20/

http://www.mazdaclubtr.com/23115/nurkan-yurdakul-verimsiz-bayilerle-vedalasacagiz/

http://www.odd.org.tr/folders/2837/productialdbldocs/1130/toplam.pdf

http://www.odd.org.tr/folders/2837/productialdbldocs/1052/MART2011.pdf

Zamane sözü " büyük balık küçük balığı değil Hızlı Balık Yavaş Balığı Tutar"

http://www.kitapturk.com/satis-pazarlama/buyuk-balik-kucuk-baligi-degil-hizli-balik-yavas-baligi-yutar-50613k.html  (Kitabı okumadım ama bulursam okucam )

Acaba hızlımıyız yeterince  ve büyürken kaliteyi koruyabilecek/tutturabilecek miyiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çağrı Merkezi'ne bildirilen problemlerin geri dönüşünde problem olduğunu ben de düşünüyorum ama onun dışında hala yeni yönetimin olmak istediği yerde olduğunu düşünmüyorum.

Bu süreç içerisinde bir çok etken oldu onları etkileyecek. Bunların başında da Avrupa'daki kriz geliyor.

Bugün Avrupa menşeili üretriciler ellerindeki stokları eritmek için türlü türlü kampanyalar yaparken Japon üreticiler gümrük birliği sebebi ile zaten bir adım geriden başladıkları yarışta onlarla rekabette güçlük çekiyorlar. Bunun üzerine yendeki yükselişte eklenince dezavantaj katlanıyor.

Aracımın olmadığı 4 ay içerisinde tüm alternatifleri değerlendirirken dönüp dolaşıp yine Mazda'da karar kılmamdaki en önemli etkenlerden biri de aracın dizaynı, gittiğim servisten duyduğum menuniyet ve diğer markaları ile karşılaştırınca bakım maliyetlerinin makul seviyelerde olması idi.

Evet, eleştirelim ama haksızlık da etmeyelim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

iste sorun da burada sizin istanbulda gidebileceginiz 4-5 yer varken

bizim izmir de bir tek yer var yani yersen...

gitmek istemessen yetkili servise garanti iptal ..

yetkili servise gitsen araba iptal ...

hangisini secersiniz?

bir de ustune musteri memnuniyetiyle ilgili cok ovdugumuz japonların bir kucuk donusu bir haftada yapabilmeleri ve ustune de aşırı ilgiyle bir daha 10 günde cevap bile verememeleri ...

ben de otomotiv sektorundeyim musteri sikayetinin ilk safhasında 24 saat icinde cevap ister

3 gun icinde onlem ister

7 gun icinde kalıcı onlem ister sizden

ama mazda yedi gün icinde ancak cevap verebildi 17 günde ise :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yücel, geç dönüş konusunda haklısın, bu problem daha önce de dile getirildi. Bir an önce çözülmesini umut ediyoruz.

Servis konusunda da Mazda'nın markayı ileri götürme misyonu olan yeni yatırımcılara ihtiyacı var. Geçmişte bazı bayi ve servisler bu misyona ship olmadığı için markaya fayda sağlamayı bırak zarar bile verdi.

Tabii var olanların düzeltilmesi meselesi ap ayrı bir konu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çoğu Mazda servislerinden bir cacık olmaz, hayırlısıyla satacağım aracımı..Gümrük birliği vs.beni hiç ilgilendirmiyor, benim sorunum değil, ben müsteriyim ve doğru dürüst hizmet beklerim, aracı servis hizmetleriyle beraber aldım ben, doğru hizmet almak için dayı-yeğen yada ikili ilişkilermi kurmak lazım? Skyactiv gelse ne olur ki? Çoğu servis ustası bunun altından kalkamaz yada benim yaşadığım şehirdekiler..15 bin km.de bir bakım olsa bari belki başka bir şehre götürürüm aracımı ancak hem 6 ay hemde sıfır özen.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yücel, geç dönüş konusunda haklısın, bu problem daha önce de dile getirildi. Bir an önce çözülmesini umut ediyoruz.

Servis konusunda da Mazda'nın markayı ileri götürme misyonu olan yeni yatırımcılara ihtiyacı var. Geçmişte bazı bayi ve servisler bu misyona ship olmadığı için markaya fayda sağlamayı bırak zarar bile verdi.

Tabii var olanların düzeltilmesi meselesi ap ayrı bir konu.

var olanların duzeltilmesini gectim turkiye mazda kendini duzeltse buna da sukur

ynivurdumduymazlık insanın canını sıkıyor ciddiye alınmamak

arabaya sahip cıkmamaları

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir yetkili servisin bizlerin arzu ettiği performans ve kalitede olması için en önemli unsurlar, bu servislerde çalışan ustaların ve idarecilerin gerek eski modeller ve gerekse yeni modeller ile ilgili eğitimlere tabi tutulmalarıdır. Mazda gibi küçük hacimli kalmış markaların sıkıntısı, yetkili servislerin genellikle başka bir markanın servisi olmaları ve Mazda'yı bunun yanında 2.,3. marka olarak düşünmeleridir. Zaman zaman ortak usta ve servis donanımı kullanma da yaygın bir durum oluyor tabi... Mazda'nın Türkiye'deki eğitim durumu çok zayıf olduğundan bizlerin araçları aslında başka markalar için eğitilmiş ve Mazda üzerinde kendi tecrübeleri ile, kendini eğitmeye çalışan ustalar tarafından yapılıyor. Servislerdeki usta sayısının azlığı da bir başka problem. Giren araç sayısı az olunca, usta sayısı da az oluyor. Bu durumda Mazda eğitim düzenlese bile, servis sahibi bu eğitime ustasını göndermemek için elinden geleni yapıyordur, iş kaybını önlemek için.

Mazda'nın mutlaka eğitime çok önem vermesi lazım. Ustalar teknik konularda sürekli güncelleme eğitimlerine tabi tutuldukları gibi, kabul memurları ve servis müdürleri de idari ve müşteri ilişkileri konularında sürekli eğitime tabi tutulmalılar. Bu modern Dünya'da ve son dönemlerde ülkemizdeki birçok markada da standart bir uygulamadır.

Mazda gibi değerli ve önemli teknolojiler üreten bir markanın servis personeli de aynı kalite ve eğitim düzeyinde olmalı. Eğer olmazsa, RX-8 gibi bir arabaya, yetkili serviste sentetik yağı Mazda ustası koyar!

Eğitimler bir model ve teknoloji piyasaya verilmeden tamamlanmış olmalıdır. Ustalar araçları servise bakıma geldiğinde görüyorsa durum vahim demektir. Şimdi yeni CX-5 tamamen yeni SkyActive teknolojisi ile piyasaya verilmek üzere. Bu teknolojinin iyi tanıtılması ve alanların memnun kalması veya tam tersi Mazda'nın ülkemizdeki geleceğini belirleyebilir. Sizce ustalar bu araca eğitimleriyle hazır mı?

Eğitimin satış sonrası hizmetlerde önemi konusunda bir uzman olan Sn. Tamer Atsan'ın bu konuda önemli çalışmalar yapacağına inanıyorum. Kendisinin başarılı olabilmesi adına, Mazda yönetiminin her türlü desteği vermesi koşuluyla tabi ki...

Buradaki Mazfa fan'ları gibi Mazda organizasyonunda çalışan bölge müdürleri, satış sorumluları, servis müdürleri, kabul memurları ve ustalar, eğer hepsi Mazda'ya adanmış olursa, bu markaya gönlünü vermiş olursa, işte o zaman Mazda çok iyi yerlere gelme potansiyeli olan bir marka. Bunun için verilecek eğitimlerle Mazda imajı öncelikle Mazda çalışanlarında güçlendirilmeli. Büyük servis önemli değil, arabasına ve müşterisine aşık, eğitimli ve donanımlı servis önemli. Servislerde özel ve genel aletlerin de Mazda Japonya veya belçika'nın tanımladığı seviyede olması da en az usta eğitimleri kadar önemlidir. Başka daha büyük bir camiaya yan servis olunca, ekipman standardını da diğer camia belirlemiş oluyor, siz de razı olmak zorunda kalıyorsunuz...

Örneğin; Rot ayar cihazı olmayan bir yetkili servis bana uygunsuz geliyor. Aracımın hayati bölümlerinden olan ön düzenini sanayi de belki de bu aracı hiç görmemiş, eğitimin almamış bir ustaya neden yaptırmalıyım?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

zaten insanın canını sıkan etkenlerin başında bu gelmiyor mu

mazdayı turkiyedeki mazdacılar sahiplenmiyor acıkcası ne genel müdürü ne diger sorumluları

mazdayı kullananlar satanlardan satması gerekenlerden cok daha fazla sahipleniyorlar

cunku onlar cok mutlular araçlarından aldıkları keyiften performansdan herseyden

ama mazda türkiye bu kadar ilgi gorecek bir markayı sahiplenemiyor sahiplenmiyor öksüz bırakıyor aman sende diyor

bugun mazda 5 i gormek icin ugradım bayiye cok guzel bir araç yayla gibi tam anlamıyla

cx5 i sordum dedim hic 1,6 dizeli getirmeyi dusunmuyorlarmı diye

hic niyetleri yok dediler 2.0 litrelik 100 milyarlık bir aracı turkiyede kim mazdadan alır dedim

onun da yapacak birseyi yok ....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yazdıklarınızı okuyorum da...

Olamaz diyorum böyle birşey, yoğunluktan desem değil... Ama oluyor yazılanlara bakılırsa... Çok üzülüyorum marka ve kullanıcıları adına. Ben bizim bölgemizdeki tüm markalarımızda (özellikle Mazda'ya gönül bağımız var) müşterilerimize en iyi hizmeti en şeffaf şekilde vermeye çalışıyoruz, bilmiyorum başarılı olabiliyor muyuz?, benim organizasyon adına birşey söylemem mümkün değil ancak bizimle ilgili olumsuz görüşleriniz varsa lütfen buradan ve aynı zamanda direkt benimle de paylaşınız... okan.goren@gorenotomotiv.com.tr

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Okan bey, vallahi imkanım olsa düşünmeden gelirim Muğlaya. Ama Hatay dan kalkıp gelmek benim için şimdilik çok zor. Yahu aracımın en az 6-7 yerinden ses geliyor, şıngır şıngır, adamlar yapmamak için ellerinden geleni yapıyor, yaptırmayacağım buradakilere çünkü hazırdakinden olmak istemiyorum.

Olamaz diyorsanız eğer, buyurun, atlayın uçağa, gelin Hatay'a, konaklama, yeme-içme, herşey bana ait, alın benim arabayı, gidin müşteri gibi servise, eğer kafayı yemezseniz ben daha da birşey bilmiyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa Abi, yazdıklarına katılmamak mümkün değil. Çok doğru tesbitler.

Mazda sanırım biraz da Mazda Avrupa'ya geçtiğinden beri geçirdiği yönetim değişikliklerinden de etkilendi.

Biz de Mazda sahipleri olarak bir an önce bu problemlerin giderilmesini umuyoruz.

Istanbul'da yaşayan kişiler olarak nisbeten şanslıyız, yıllardır Mazda ile ilgilenen, bilgi sahibi olan ustalar bulmakta zorlanmıyoruz ama Anadolu'da işler o kadar kolay değil.

Rot-Balans aleti bana çok da gerçekçi gelmiyor işin gerçeği zira ciddi bri yatırım ve istihdam gerektiriyor ki Mazda gibi az satan bir markanın servisinin bu yatırım ve istihdamı yapması bana çok olası gelmiyor. Koşuyolu Merser gibi tabiri caizse dolup taşan bir servisin bile bu tür bir yatırımı yok ama ben far ayar ekipmanı ( şu aynalı olan ) olmayan servis bile görmüş, durumu merkeze bildirmiştim.

Umarım bu tarz eksikler azalır ve hatta hiç olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bak sana şimdi bir tablo çizeceğim, hayatım zaten bunları anlatmakla geçti.

İstanbul gibi bir yerde her yıl rot ayarı yaptırmak bir zorunluluk. Yollar gerçekten çok bozuk. Bir servise ayda 500 araç mekanik periyodik bakım için giriyorsa, bu yılda 6000 araç yapar. Bunların yarısını hesaplayalım, çünkü Mazdalar 6 ayda bir geliyor ve 3.000 diyelim. Piyasada daha yüksek alıyorlar ama rot ücretine 40-TL diyelim. 40 x 3.000= 120.000-TL parayı yılda o servis çöpe atıyor. Bu arada hepsinde balans zaten var, biz sadece rot ayar cihazından konuşuyoruz. Rot cihazı kaç para ki? Bu sadece bir küçük düşünme olayıdır, Mazda merkezin de bunu bayilerine izah etmek konusundaki yetersizliği ve güçsüzlüğüdür. Yoksa yıllık elde edecekleri gelirden daha düşük ücretle en kalitelisini alabiliyorlar.

Bu yukarıdaki olayın ticari yönü. Bir de teknik gerçek ve zorunluluklar var. İmaj sahibi markalar için herşey para kazanmak değildir. Müşterine saygın için ve onun emniyeti için gerekli yatırımları yaparsın. Bu alet içinde can taşıyan bir ürün, piyasada eğitimin almamış ustalara emanet edilmesini ticari kar/zarar hesabı ile izah edemeyiz.

Tabi burada şunu da sormak lazım. Mazda teknisyenleri ne kadar eğitimli ve usta????

Sana bu konuda bazı sektör gerçekleri anlatacağım, şaşkınlığa uğrayacaksın. Ama burada değil.

Mustafa Abi, yazdıklarına katılmamak mümkün değil. Çok doğru tesbitler.

Mazda sanırım biraz da Mazda Avrupa'ya geçtiğinden beri geçirdiği yönetim değişikliklerinden de etkilendi.

Biz de Mazda sahipleri olarak bir an önce bu problemlerin giderilmesini umuyoruz.

Istanbul'da yaşayan kişiler olarak nisbeten şanslıyız, yıllardır Mazda ile ilgilenen, bilgi sahibi olan ustalar bulmakta zorlanmıyoruz ama Anadolu'da işler o kadar kolay değil.

Rot-Balans aleti bana çok da gerçekçi gelmiyor işin gerçeği zira ciddi bri yatırım ve istihdam gerektiriyor ki Mazda gibi az satan bir markanın servisinin bu yatırım ve istihdamı yapması bana çok olası gelmiyor. Koşuyolu Merser gibi tabiri caizse dolup taşan bir servisin bile bu tür bir yatırımı yok ama ben far ayar ekipmanı ( şu aynalı olan ) olmayan servis bile görmüş, durumu merkeze bildirmiştim.

Umarım bu tarz eksikler azalır ve hatta hiç olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi bir de o sistemin başına oturttuğun elemanın giderini de düşünmek lazım. Bahsettiğin tarzda iyi bir ustaya eminim iyi bir maaş vermek gerekir. Öyle bir usta da neden tek bir marka çatısı altında iş yapsın ki, gider bir lastik markasında ustalık yapar daha çok kazanır gibi geliyor bana.

Ben Cuma akşamının tamamını ayıracağım abi sana , rahat rahat konuşuruz dilediğin konuyu :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hiçbir ön düzende aynı anda iki kişi çalışamaz, sevgili dostum. Yani ihtiyacın olan bir kaliteli usta. ayda 1.500-TL maaşa en kaliteli ustayı bulamayan bana söylesin, ben hemen ayarlayayım. sosyal yardımlar vb. ayda brüt 3.000 x 12= yılda 36.000 maliyeti olduğunu düşün. 1. yıl ödediğin parayı tamamen alırsın geri. Diğer yıllarda da ciddi kar yüzdelerine ulaşırsın. Bu aletler her yıl update edilerek 10-15 yıl kullanılabilen cihazlar.

İyi ki, Mazda servis sahibi değilsin Burak. Yoksa sana bir şey satamazdık????????

Abi bir de o sistemin başına oturttuğun elemanın giderini de düşünmek lazım. Bahsettiğin tarzda iyi bir ustaya eminim iyi bir maaş vermek gerekir. Öyle bir usta da neden tek bir marka çatısı altında iş yapsın ki, gider bir lastik markasında ustalık yapar daha çok kazanır gibi geliyor bana.

Ben Cuma akşamının tamamını ayıracağım abi sana , rahat rahat konuşuruz dilediğin konuyu :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...