Jump to content

Mazda Yetkili Servislerinden Memnun musunuz ?

Ali
 Paylaş

Servislerden Memnun musunuz?   

161 oy

1. 1. Servislerden Memnun musunuz?

Tavsiye Edilen Mesajlar

Honda Aracımı satarken, Expertiz için  Kadosan'da bir oto sanayi götürdüm müşterinin isteği üzerine. Aracı inceleyen usta maşallahı vardı tam tabiri cayiz ise "Takumi" idi. Boya ölçüm çihazı ile ölçümü yaptı üstün körü. Sonra elleriyle otomobilin kaportasının her noktasını dolaştı, bütün fitillerin altına baktı, bagaj kapağı dahil bütün kapıların menteşelerini kontrol etti. Tam bir kaporta ustasıydı, eminmki elinde boya ölçüm çihazı olmasın, yinede nerede boya var, bulur söylerdi o parçayı.

Boya inceliği ve kalınlığı konusunda Beka aldanmış olabilir. İyi bir ustaya göstermenizde fayda var öncelikle, en azından bir işleme başlamadan önce emin olun boya konusunda.

Birde hepimizin aklında olsun bu tip karşı tarafın suçlu olduğu kazalarda bile olsun. Yapılan işlemlere ait evraklardan muhakkak fotokopi isteyin. Aynı durum başıma gelmişti Faturadan fotokopi istemiştim Honda servisten. Satarken alacak arkadaşa bütün evrakları göstermiş oldum en azından.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorumlar için teşekkürler. Bir kısmına yedirme işlemi fln gibi bişey yapılmamış. Parçalar komple boyanmış. Sadece vernik mi yoksa boya mı tam bilemiyorum ancak BEKA nın söylediğine göre boya imiş. Sadece ölçüm cihazıyla söylenen birşey değil bu. Boya ustası geldi oranın kalınlık ölçmeye gerek yok dedi gözle belli oluyor zaten dedi orda bazı yerleri gösterdi bana tarif etti.

Peki hukuken gerçekten de bu konuda hiçbir şey yapılamaz mı ? Tüm servisler göz göre göre istediği gibi istedikleri yeri, araç sahibine sormadan boyasınlar o zaman kaskodan para almak için ? Mazda Türkiye bu konuda nasıl bir yardımda bulunabilir acaba bana ? O kadar çok sinir oldum ki gözüm gibi baktığım arabamın bir kapısına sürtmeden dolayı komple 3 parça boya var aklıma geldikçe tekrar tekrar sinir oluyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşi iyice karıştırmak gibi olmasın ama Özaydın isimli servisin sürekli servisiniz olduğu ve aracınızı başka biryere götürmediğiniz sonucunu çıkarttım söylediklerinizden....

Peki ama bu araç gemide, gemiden indikten sonra burada, satılmadan önce servis içinde, bakıma götürdüğünüzde veya tamir için bıraktığınızda yine servis içinde hasar görmüş ve kendi sigortalarından "Size haber verilmeden" yapılmış olabilir...

Söylemek istediğim şu, bir şeyler ispat etmek zor eğer bilmediğim bir teknolojiyle o boyanın yapıldığı tarih tespit edilemiyorsa.... Bunları dile getirip size en uygun gelen çerçevede anlaşma yoluna gitmek lazım servisle... Bunu öneririm...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben işin başka bir boyutunu yani kanuni boyutunu ele almak istiyorum... Aynı şeyin benzeri benim de başıma geldi ve çok fazla yapabileceğiniz bir şey yok.

Şöyle ki;

Kazadan sonra sizin sigortadan beklediğiniz amaç nedir?

Aracınızın kazadan önceki haline getirilmesi öyle mi? Siz bile fark edemediğinize göre aracınız eski haline getirilmiş... Burada amaç hasıl olmuş...

Esas mesele şurada başlıyor;

Komple boyalı, belden aşağısı boyalı, değişen parça yok, çok orijinal, servis bakımlı, bayandan, doktordan ıvırdan zıvırdan şeklinde pek güzel ülkemde bir çok safsata olduğu için siz şimdi bunu sorun yapıyorsunuz...

:fiuw:

Oysa ki; dışarıdan bakıldığında ister boyalı olsun, ister parça değişsin o araç orijinal haline getirilmiş...

Aracınızın rengini diğer bölgeler ile tutturmak adına servis bu yola başvurmuş olabilir... Yani mecburiyetten... Burak'ın da dediği gibi boya tutması için vernik veya boya atılmış olabilir... Selman beyin dediği gibi de olabilir, yani araç bi şekilde hasar görmüş ve size çaktırmadan bu işlem yapılmış da olabilir, en kötü ihtimal de, size kazalı araç satılmış olabilir...

Şu haliyle sizin kanunen arayabileceğiniz hiç bir hak yok, çünki aracınız eski haline getirilmiş...

Servis size şöyle deseydi; X bey biz tek kapıyı boyarız ve diğer kapı ve kaporta ile renk tutmaz ve sırıtır... Siz tamam tek kapıyı boyayın ben sırıtır vaziyette aracımla gezerim der miydiniz?

>:D

Lütfen !!

Sevgili ülkemdeki;

"ikibin motor çok yakar, bin ikiyüz motor bayılır, boyası darbesi yok, yetkili servis bakımlı, bayandan temiz, doktordan akça pakça, ikinci eli yok son sahibi sen olursun, parçası pahalı, kelepir"

Türünden bir çok safsataya prim vermeyiniz ve yok olup gitmeleri için elinizden geleni yapınız...

Uzun oldu özür, çünki vaktim çok sabah olmak bilmedi...

:2funny:

Herkese kazasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Periyodik bakım için Meb Başayar `a gittim aracım 67.000 km de  benden önceki sahibi hep hertere götürmüş bende aracı ilk aldığımda (57000 km ) ilk bakımı Herter de yaptırdım memnun kalmıştım ancak Meb Başayar daki hizmeti ve kaliteyi gördükten sonra  Meb Başayar`da karar kıldım  Servis Müdürü Bekir Beye ilgisinden ve alakasından dolayı teşekkür ederim.  Aracla ilgili her türlü yardımı yaptı ekstralar da cabası. Müşteri Memnuniyeti için ellerinden geleni yaptılar.

Karşılaştığım bir problem var Servis problemi değil ama Ankara Opan Mazda  showroom`a yeni gelen dizel impressive  almak için arkadaşımı ve babasını götürdük sağ olsun showroomdaki kadın görevli yüzümüze bile bakmadan araçlar orda gidip bakın kapısı açık dedi ve sorduğumuz her soruyu kestirp attı ve  2 tane mazda satmaktan oldu ordan çıkıp Kia Sportage aldılar  tek sebep satıcının ilgisiydi bence

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunları eğitmeyenlerde kabahat, iki kafadar canı sıkılır araç bakmaya gider 0-100 ünü vs sorarlar aracın,  işin vardır onlara istediğiniz gibi bakın diyebilirsin ama  adam babasını almış, anasını almış showrooma gelmiş, belli ki araç almaya gelmişler neden bi hoşgeldiniz çekip ilgilenmiyorsunuz  ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o servisin yetkili müdürünü çağırıp gerekeni söleyip o bayanında haddini bildirmeniz gerekirdi bence ama neyse olan olmuş. sağlık olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Malesefki bu tür personeller, bütün şirketlerde karşımıza çıkabiliyorlar. Günlük hayatımızda Bankada, Belediyede, Elektrik, Su, Doğalgaz vs bu tip dairelerde. İlgisiz, kaba, Ukela insanlarla muhatap olmak zorunda kalıyoruz. Buradaki insanlara kızıp konut kredimizi, emlak vergimizi, faturalarımızı ödememe gibi bir lüksümüz varmı ? yok.

Yani demem oki pire için yorgan yakmak yerine, bilinçli bir müşteri olup, yaşanılan bu sıkıntıyı ilgili yerlere telefonla e-posta ile bildirsek daha güzel olmazmı ?.

Buna benzer bir durum benim başıma Honda Damla'da geldi. Honda Civic Hb 1,4 Bakıyorum, test sürüşü yapmak istedim, araç yok dendi. Bana çok saçma geldi bu durum, Honda Avrupa'ya e-posta attım bu durumu. 2 Gün içinde sonuç aldım. Damla tutuşmuş vaziyette beni aradılar, dilerseniz aracı istediğiniz yere dahil getiririz dediler.

Bırakalım artık şu bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın, yada Allahın'dan bulsun düşüncesinden kurtulalım artık. Hakkımızı aramayı öğrenelim, bir insan için, çok büyük olan bu firmalara haksızlık etmeyelim. Emin olun Honda Damla firması çalışanları artık, test sürüş otomobili yok derken artık 2 kere düşünüyorlardır :)

Bu duruma sinirlenen arkadaşınız Mazda'dan vazgeçip Kia Sportage aldı demişsiniz. Bu arkadaşınız Mazda 3 almaya pek niyeti yokmuş zaten. Çünkü sinirlenip sonradan aldığı otomobil zaten farklı bir segment bir otomobil (Suv). Ben kendimden örnek verecek olursam otomobil almaya karar verdim diyelim. Önce yakıt türüne karar veririm (Dizel), sonra segment (C Segmenti), şanzuman (öncelik otomatik ama şart değil), ve bütçe (......TL). Bu filtrelemeden sonra 2-3 marka belirlersiniz Jetta, Focus, Mazda 3. Bunlardan bir tanesine sinirlenip diğer markayı seçerseniz kabulumdür.

Ama gidip Kia Sportage'yi seçerseniz, kusura bakmayın ben bu durumu kabul etmiyorum. Burada tamam ilgisiz,saygısız vs satış temsilcisi olabilir. Ama birazcıkda bilinçli müşteri olmak lazım, para kolay kazanılmıyor, pazardan karpuzda almıyoruz. Çok iyi paralar ödeyerek Allah kaza bela vermediği sürece çok uzun süre kullanmak üzere otomobil alıyoruz.

O yüzden şu çuvaldızı birazcıkta kendimize batıralım. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gerekli yerlere sikayetler edildi. Farkli siniflar.oldugunu bende biliyorum hocam 2 arac alinacakti arkadasim benim yonlendirmem ve israrim ile mazda almak istedi babasi zaten suv alacakti sonra 1 benzinli 1. Dizel kia da karar kildilar tek sebep tutum degil tabiki ama tanidigim icin soyluyorum etkili oldu ilgisiz tavirlar. Bu tip durumlarda adam bayi olarak bakmiyor mazda ilgisiz deyip.geciyor ondan dolayi.bu isikintimi dile.getirdim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yönetim reklam vb ile insanları showroomlara çekmeye uğraşa dursun bunlar cebinde para ile gelen müşterileri bile kovalıyorlar bu ilgisiz davranışlarıyla...

Az önce eğitim dedim ama personele satış pazarlama eğitimi versen bile arabaları sevmeyen, onlardan konuşmaktan pekde  zevk almayan insanların,  iş olsun diye yaptıları bu iş de başarılı olmalarını ve neticede hep beraber para kazanmayı beklersen daha çok beklersin. Herşeyden önce doğru işe doğru elemanı seçeceksin...

İşte örnek satışçı "Ekşın Jakson" ve  satış felsefi

- insanlar arabayı almak istemez, biz onlara almayı istetiriz diyor

- onlara satın alma deneyimi yaşatırım, herşeyi açık ve net tutarım, cevabını bilemediğim soruların cevaplarını müdürüme sorar öğrenir gelirim diyor

- sonuçda vermek istedikleri karar için ihtiyaçları olan tüm  bilgileri onlara temin ederim diyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gerekli yerlere sikayetler edildi. Farkli siniflar.oldugunu bende biliyorum hocam 2 arac alinacakti arkadasim benim yonlendirmem ve israrim ile mazda almak istedi babasi zaten suv alacakti sonra 1 benzinli 1. Dizel kia da karar kildilar tek sebep tutum degil tabiki ama tanidigim icin soyluyorum etkili oldu ilgisiz tavirlar. Bu tip durumlarda adam bayi olarak bakmiyor mazda ilgisiz deyip.geciyor ondan dolayi.bu isikintimi dile.getirdim

Arkadaşınızın babasına yeni aracı hayırlı uğurlu olsun. Allah kazasız belasız sürmek nasip etsin inşallah  :nazar:

"tek sebep tutum degil tabiki ama tanidigim icin soyluyorum etkili oldu ilgisiz tavirlar. Bu tip durumlarda adam bayi olarak bakmiyor mazda ilgisiz deyip.geciyor ondan dolayi.bu isikintimi dile.getirdim" demişsiniz

Burada tek sebep tutum değildi, ilgisiz tavırları bu duruma etkili oldu demişsiniz. Kişinin tavrı kişinin tutumudur zaten.

Burada yine ısrarla üzerinde durduğum, Bilinçli tüketici olabilmenin önemi, ön plana çıkıyor. Personellerin bir gider diğeri gelir, ama firmalar kalıcıdır. Bir personelin hatası koca bir markaya mal edilemez. Ediliyorsada bu haksızlık olur.

Örneğin benim hayatımda çok güvendiğim ve asla ödün vermem diye düşündüğüm markalar var. Nedir dünya elektronik devi Sony, Apple, İbm yazılım/Lenovo vs. gibi belli başlı markalar var beynime kazınmış. Bu firmaların bir çalışanıyla yaşadığım sıkıntıdan dolayı, Vaio'danmı, iphone'danmi, Lotus Notes e-mail programı kullanmaktanmı vaz geçeceğim. Tabiki asla vazgeçmeyeceğim. "Mazda" firmasıda en az bu saydığım örnekler kadar, büyük, tescilli bir marka olmuş firmadır.

Kendimden iki şekilde örnek vereceğim.Benim böyle bir şey başıma gelmiş olsaydı çok fazla takılmazdım bu duruma. Bayiye gitmeden evvel zaten satın almak isteyeceğim aracın bütün özelliklerini yalamış yutmuş ezberlemiş olurdum. Bayiye gitme sebebim aracı canlı gözle görmek, test sürüşü yapabilmek ve sonuç olarakta fiyat konuşabilmek için gitmiş olurdum. Bir aracı incelerken birinin sürekli başımda durup, beni izlemesi, nefesini ensemde hissetmekten daha çok rahatsız olurdum. (İlgisiz oluşundan)

Gelelim ikinci örneğime. Olduki bu tip birşey başıma geldi ve olduki takıldım bu konuya. Otomobil alacağım, arkadaşımın tavsiyesi üzerine gitmişim Mazda bayiye. İlgisiz alakasız bir personel, sorduğum sorulara cevap veremiyor, saygısız, vs bir takım olumsuzluklarla karşılaştım. Bu durum canımı sıkıp rahatsız olduysam. O personelin canını okurum. Yeterki nereye, kime, nasıl bir üslupla muhatap kişiyi bulabilmek önemlidir. Hakkımı sonuna kadar arar ve sonuna kadarda takipçisi olurdum.

Sizde şikayetle ilgili detayları (kime,nereye) ve sonuç alıp alamadığınızı paylaşırsanız forum üyeleri için güzel bir bilgi olacaktır. Belki bahsi geçen bayide forumumuza üyedir, yazılanları görür kulaklarına küpe olur yada cevap verme gereği duyarlar. En azından bu tatsız durum bir daha yaşanmaz, ve ders niteliğinde olur diğer bayiler içinde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Emre haklısın. Çevremde bana hep şunu derler,

"-Abi bırak memurluğu. Senin işin Ya turizm acenteliği, yada araba bayiliği olmalıymış. Çünkü bunlarla ilgili konularda konuşurken gözlerin parlıyor. "

Sevmedikten sonra o işten hiç bir iş olmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracım 32.450 km geldi kampanyadan yararlanmak için kocaeli haldız mazda servisine gittim.sağolsun servis müdürü ve çalışan usta arkadaşlar çok ilgili ve güler yüzlü.gereken ilgi ve alakayı fazlasıyla gösteriyorlar.bu arada bakım ücreti 248tl.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracım 32.450 km geldi kampanyadan yararlanmak için kocaeli haldız mazda servisine gittim.sağolsun servis müdürü ve çalışan usta arkadaşlar çok ilgili ve güler yüzlü.gereken ilgi ve alakayı fazlasıyla gösteriyorlar.bu arada bakım ücreti 248tl.

Tamamen katılıyorum, hizmet anlayışları ve tavırları çok hoş...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haldız'a bir önceki bakıma gitmiştim. Güler yüz, ilgi, alaka dediğiniz gibi yaklaşımları çok iyi. Benim serviste tek gördüğüm sıkıntı müşteri bekleme salonlarıydı.

Senelik iznimden 1 gün kullanarak, İstanbul'dan kalkıp oraya gittim. Araç satışı Haldız'dan yapılmış olması ve ilk bakımıyla multimedia sisteminin orada takılmış olması etkendi oraya gitmemde.

Bakım süresince 3 saate yakın orada bekledim. Bekleme salonunda benden başka kimse yoktu bu zaman sarfında. Çay,kahve kendin  hazırlayabileceğin birşey yoktu, hadi geçtim su içmek için bile bir sebil yoktu. Bekleme salonu kir pas içindeydi zemin, deri koltuklar, sehpa elini nereye atsan heryer 1 parmak toz içindeydi. Eski tarihli bile olsa okumak için gazete bile yoktu. Wireless interneti geçtim, bodrum kat olduğundan 3 G'de çekmiyor. Tek olan şey D Smartlı bir Tv ve 2-3 tane Mazda dergisiydi. Kullar sanayi bölgesi, kaldıki çevrede ne var ne yok bilmiyorum. Servise gittikten 2-2,5 saat sonra bir bayan belirdi çay içermisiniz diye sordu. Muhtemelen personel çay saatlerine denk geldim :) dedim suuuuu Allah rızası için su rica ediyorum öncelikli olarak, arkasından çayada asla hayır demem.

Bu sürede bir Allah'ın kulu servise gelip, beklemezmi salonda. O gün benim şansımamıydı artık kimsecikler yoktu. O gün beklerken Mazda 3 Ticari taksi gördüm ilk defa servise gelen :)

Bekleme salonlarına el atıp, biraz çeki düzen vermeleri lazım diye düşünüyorum. O gün sıkıntıdan patladım desem yeridir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben genelde gider satışçılarla takılır, yeni modellere bakarım, bekleme salonları adı üstünde sıkıcı oluyor, vakti değerlendirmek lazım diye düşünürüm ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haldız'a bir önceki bakıma gitmiştim. Güler yüz, ilgi, alaka dediğiniz gibi yaklaşımları çok iyi. Benim serviste tek gördüğüm sıkıntı müşteri bekleme salonlarıydı.

Senelik iznimden 1 gün kullanarak, İstanbul'dan kalkıp oraya gittim. Araç satışı Haldız'dan yapılmış olması ve ilk bakımıyla multimedia sisteminin orada takılmış olması etkendi oraya gitmemde.

Bakım süresince 3 saate yakın orada bekledim. Bekleme salonunda benden başka kimse yoktu bu zaman sarfında. Çay,kahve kendin  hazırlayabileceğin birşey yoktu, hadi geçtim su içmek için bile bir sebil yoktu. Bekleme salonu kir pas içindeydi zemin, deri koltuklar, sehpa elini nereye atsan heryer 1 parmak toz içindeydi. Eski tarihli bile olsa okumak için gazete bile yoktu. Wireless interneti geçtim, bodrum kat olduğundan 3 G'de çekmiyor. Tek olan şey D Smartlı bir Tv ve 2-3 tane Mazda dergisiydi. Kullar sanayi bölgesi, kaldıki çevrede ne var ne yok bilmiyorum. Servise gittikten 2-2,5 saat sonra bir bayan belirdi çay içermisiniz diye sordu. Muhtemelen personel çay saatlerine denk geldim :) dedim suuuuu Allah rızası için su rica ediyorum öncelikli olarak, arkasından çayada asla hayır demem.

Bu sürede bir Allah'ın kulu servise gelip, beklemezmi salonda. O gün benim şansımamıydı artık kimsecikler yoktu. O gün beklerken Mazda 3 Ticari taksi gördüm ilk defa servise gelen :)

Bekleme salonlarına el atıp, biraz çeki düzen vermeleri lazım diye düşünüyorum. O gün sıkıntıdan patladım desem yeridir.

bakımda aracın başında olduğum için her safhasını inceleyerek geçirdim.aracı lifte kaldırttım altına baktım tekerlekleri rotasyon yaptırttım.çayıda aracın başında içitim.genelde aracı bırakıp pek salonda beklemeyi sevmem.böylece hem aracı birebir takip etme hemde pratikte öğrenebileceğim birşey varsa gözlemlerim.sizde belki böle yapsaydınız vakit daha hızlı geçerdi.haldızın bekleme salonunu görmedim hiç.ama dediğiniz gibi bakımsızsa iyi bir itibar değil tabiki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bakımda aracın başında olduğum için her safhasını inceleyerek geçirdim.aracı lifte kaldırttım altına baktım tekerlekleri rotasyon yaptırttım.çayıda aracın başında içitim.genelde aracı bırakıp pek salonda beklemeyi sevmem.böylece hem aracı birebir takip etme hemde pratikte öğrenebileceğim birşey varsa gözlemlerim.sizde belki böle yapsaydınız vakit daha hızlı geçerdi.haldızın bekleme salonunu görmedim hiç.ama dediğiniz gibi bakımsızsa iyi bir itibar değil tabiki.

Bu dediklerinizin aynısını geçtiğimiz Cumartesi günü Merser serviste yaptım. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Aracımın tüm bakımlarını meb başayarda yaptırıyordum. En son bakıma gittiğimde kapıda hafif bir çizik vardı muhtemelen biri sürtmüş olmalı çünkü diğer arabanın boyası geçmişti. Bakımdan sonra boya ustasına gösterdik pastayla sildi çok az bi çizik kaldı bunu boyayalım dedi fazla göze batmadığı için gerek duymadım çünkü aracımda hiç boya yok dedim ustaya usta arabanın etrafında dolandı bi kaç yerine baktı arabanda 3-4 parça boya var dedi şaşırdım nerelerinde diye sordum kaputta 2 kapıda çamurlukta var dedi. Elinde boya ölçme aletide yoktu ölçme aleti ile ölçmesini söyledim ona gerek yok dedi Israrla sordum eminmisin diye ben kaç yıldır bu işi yapıyorum diye cevap verdi. Aracımı ben hiç boyatmadım sıfır aldım ya bayi bana boyayıp verdi  yada bu işte bi iş vardı. Sonra aracımı 3-4 ustaya götürdüm kafama çok takıldı makineyle de ölçtüler hiç biri aracında boya yok dedi. Servisteki usta bunu dedikten sonra o servisten soğudum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...