Jump to content

Mazda Yetkili Servislerinden Memnun musunuz ?

Ali
 Paylaş

Servislerden Memnun musunuz?   

161 oy

1. 1. Servislerden Memnun musunuz?

Tavsiye Edilen Mesajlar

2 gün önce Mazda Genel Müdürlüğü'nden aradığını söyleyen bir hanım telefon etti. Görüşmenin hizmet kalitesi açısından kayıt altına alınacağını da belirtti. Sorusu; haziran ayında aracımı verdiğim servisten aldığım hizmetten memnun kalıp kalmadığımdı. Öncelikle merak edip bunu sorgulamak isteyen Mazda'ya teşekkür ederim.

Servis konusunda hayalkırıklığım olduğu için yanıtlarım puanlama veya onaylamadan çok görüşlerimi bildirmek şeklinde oldu. Bunların tümünün not alındığını ve gerekli yerlere iletileceği bilgisinden sonra,ismimi mazda yetkililerine ve de servisin kendisine bildirip bildiremeyeceklerini sordular. Kullanabileceklerini söyledim. Bundan sonra herhangi bir gelişme olacak mı merakla bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merser ve Halil ustayla, Burak sayesine tanıştım bende. Kesinlikle işinde çok iyi, tecrubeli, titiz ve en önemlisi dediğin gibi Mustafa abi GÜVEN veriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Adana'da mıçılar var. Orada Gülhan hanım ve Mehmet Bey var.  Usta olarakta Serdar usta var. Onlarda ilgilenmese o servis işe yaramaz....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Halil Usta'ya Burak gönderdi dedim. Burak Yılmaz mı? dedi... İlhan'ı tanıyor musun? diye sorunca, Bakırköy'lü olan mı? dedi. Ben de 'Vay be' deyip, başka yorum yapmadım...

Merser ve Halil ustayla, Burak sayesine tanıştım bende. Kesinlikle işinde çok iyi, tecrubeli, titiz ve en önemlisi dediğin gibi Mustafa abi GÜVEN veriyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda Yetkili Servislerden memnunmusunuz yedek parça, işçilik, servis ücretleri vb konularda memnunmusunuz ? Memnun olmayan arkadaşlar nedenlerini yazarlarsa iyi olur  :)

Mazda yetkili servislere yüksek ücretlerden dolayı gidemiyoruz'ki yorum yapalım,iyimi kötümü..

Son model mazda kullananlar mecburen gidiyorlar,garantisi bittikten sonra,yine sanayi yolu görünüyor,araç 4.5 yaşına geldiğinde yetkisiz servisleri tercih ediyorlar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda yetkili servislere yüksek ücretlerden dolayı gidemiyoruz'ki yorum yapalım,iyimi kötümü..

Son model mazda kullananlar mecburen gidiyorlar,garantisi bittikten sonra,yine sanayi yolu görünüyor,araç 4.5 yaşına geldiğinde yetkisiz servisleri tercih ediyorlar..

mesela ne pahalı, ne kadar pahalı? örneğin sizin arabanın bakımı dışarıda ne kadar tutuyor, yetkili serviste ne kadar? karşılığında ne alıyorsunuz? en son ne zaman yetkili servise ne sordunuz? yani pahalı deyip atmak biraz acımasızca oluyor... biraz konuyu açarsanız çözüm üretmeye çalışalım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önceki aracım için,Debriyaj üst merkezi gıcırtı yapıyordu,Parça 160 tl,İşçilik 240 tl istediler,Sanayide 10 tl'ye 2 fıs yağlandı geçti : )Far buharlanması havalandırmadan su girmiş,buhar yapıyordu,Servise gittim far 740 tl işçilik 160 tl/Sanayiye gittim söküldü kurutuldu toplam 50 tl,serviste kurutma işlemi yapılmadığı yenisiyle değiştirilebileceği söylendi: VBG bir sürü sayabilirim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda yetkili servisleri hakkında, kulaktan duyma bilgiler doğrultusunda hareket edenlerimiz var. 1 Yıldır Mazda kullanıcısıyım, bu güne kadar tam 3 Tane Mazda Yetkili servisi ile tanışıp iş yaptırdım.

Mazda Beka Florya (Aracı alırken Ekspertiz)

Mazda Haldız (Ara Periyodik Bakım)

Mazda Merser (Ara Periyodik Bakım) (Daha sonra kapı eşiği montajı)

En yüksek ödediğim tutar 360.-TL idi. (Yağ+Yağ Filtresi+Hava Filtresi+Polen Filtresi+Conta+Temizlik Spreyi+Cam Su Katkısı+Ön-arka tekerleklerin revizyonu+Ön silecek takımı+İşçilik) Kampanya dolayısı ile 50 TL Hediye çeki kazanmıştım, bakım 310.-TL'ye geldi gibi düşünebiliriz.

Sırada forumda çok sık kişiden duyduğum için Mazda Evo var. :) Okan bey keşke İstanbul'da olsaydınız, emin olun çoktan tanışmıştık. :) Forumu takip edip, göstermiş olduğunuz ilgi ve alaka bir çok şeyin göstergesi zaten.

Malesef Mazda servisleri hakkında çok ciddi kırılamayan bir ön yargı mevcut. Bunda haklı olunan noktalarda mevcut ama, çoğumuz kulaktan duyma bilgilerle hareket edip yorum yapıyoruz burda.

Bizim şirket araçlarımız Dizel Toyota Corolla'lar ara periyodik bakımları minimum  450-480.-TL arası değişkenlik göstermekte. Benim bir önceki periyodik bakımım 270.-TL tutmuştu. 180-210 TL arası fiyat farkı var. Kaldıki Mazda 3 ve Toyota Corollayı aynı kefeye dahil koyamam.

Oğuzhan kardeşimin dediği gibi bu tip pahalı parçalar bütün markalar için geçerli. Bir ara Honda Jazz sağ dikiz aynam kırılmıştı kazada. Karşı tarafın trafik sigortasından yaptırmıştım. 800.-TL gibi bir rakam tutmuştu alt üstü bir orjinal ayna. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önceki aracım için,Debriyaj üst merkezi gıcırtı yapıyordu,Parça 160 tl,İşçilik 240 tl istediler,Sanayide 10 tl'ye 2 fıs yağlandı geçti : )Far buharlanması havalandırmadan su girmiş,buhar yapıyordu,Servise gittim far 740 tl işçilik 160 tl/Sanayiye gittim söküldü kurutuldu toplam 50 tl,serviste kurutma işlemi yapılmadığı yenisiyle değiştirilebileceği söylendi: VBG bir sürü sayabilirim..

Bunlar birebir karşılaştırma değil ama.

Özel servis farklı çözümler üretmiş olabilir. Buna itirazım yok ama aynı parça ve aynı iş için ne fark var bunu ortaya koyarsak daha anlamlı olur.

Yoksa ben de değişim yerine ara çözümlerle serviste de ucuza getirdiğim şeyler oldu. Bu birazda servisin yaklaşımı ile alakalı. Bunu göz ardı edemeyiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen aracımı periyodik bakıma götürdüm. Ücret bile almadılar, daha ne olsun?

Mazda yetkili servisleri hakkında, kulaktan duyma bilgiler doğrultusunda hareket edenlerimiz var. 1 Yıldır Mazda kullanıcısıyım, bu güne kadar tam 3 Tane Mazda Yetkili servisi ile tanışıp iş yaptırdım.

Mazda Beka Florya (Aracı alırken Ekspertiz)

Mazda Haldız (Ara Periyodik Bakım)

Mazda Merser (Ara Periyodik Bakım) (Daha sonra kapı eşiği montajı)

En yüksek ödediğim tutar 360.-TL idi. (Yağ+Yağ Filtresi+Hava Filtresi+Polen Filtresi+Conta+Temizlik Spreyi+Cam Su Katkısı+Ön-arka tekerleklerin revizyonu+Ön silecek takımı+İşçilik) Kampanya dolayısı ile 50 TL Hediye çeki kazanmıştım, bakım 310.-TL'ye geldi gibi düşünebiliriz.

Sırada forumda çok sık kişiden duyduğum için Mazda Evo var. :) Okan bey keşke İstanbul'da olsaydınız, emin olun çoktan tanışmıştık. :) Forumu takip edip, göstermiş olduğunuz ilgi ve alaka bir çok şeyin göstergesi zaten.

Malesef Mazda servisleri hakkında çok ciddi kırılamayan bir ön yargı mevcut. Bunda haklı olunan noktalarda mevcut ama, çoğumuz kulaktan duyma bilgilerle hareket edip yorum yapıyoruz burda.

Bizim şirket araçlarımız Dizel Toyota Corolla'lar ara periyodik bakımları minimum  450-480.-TL arası değişkenlik göstermekte. Benim bir önceki periyodik bakımım 270.-TL tutmuştu. 180-210 TL arası fiyat farkı var. Kaldıki Mazda 3 ve Toyota Corollayı aynı kefeye dahil koyamam.

Oğuzhan kardeşimin dediği gibi bu tip pahalı parçalar bütün markalar için geçerli. Bir ara Honda Jazz sağ dikiz aynam kırılmıştı kazada. Karşı tarafın trafik sigortasından yaptırmıştım. 800.-TL gibi bir rakam tutmuştu alt üstü bir orjinal ayna. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yetkili servisle, Özel servisi mukayese etmek yerine. Mazda'nın yetkili servisini, Toyota, Honda, Wolksvagen, Opel, Renault gibi diğer markalarının yetkili servisleriyle mukayese edelim.

Aynı segmentteki araçların, aynı periyodik bakımlarda toplamda tutan ücretleri. Servis hizmetleri, süreleri, servis sayıları, vs. gibi şeyleri mukayese edelim.

Ben bildiklerimi yazıyorum;

Toyota Corolla ara periyodik bakımlar 450-480 TL arası (Türkiye genelinde pazarlama elemanlarımızda bulunan araçların bakım ücretleri)

Renault Fluence, Abimin aracı ilk defa periyodik bakıma girdi 390.-TL ödedi.

Honda Jazz benim eski aracımdı aynı segment değil ama fikir sahibi olunması açısından paylaşıyorum. 360-390 TL arası tutuyordu garantisi devam ederken. Honda servisleri çok yoğun randevu için 2-3 gün önceden arayıp randevu alabiyordum. Birde sabahtan girip resmen akşam çıkıyordum servisten, çok zaman kaybım oluyordu.

Mazda Haldız periyodik bakım, 270.-TL servis süresi 2 saat.

Mazda Merser periyodik (Detaylar yukarıda yazıyor) bakım 310.-TL. Servis süresi 2-2,5 Saat.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yetkili servislerde, uygulanan prosedür çok net ve ciddidir. Yetkili servisin, yetkili olabilmesi için, herbir durumda takip etmesi gereken işlemler üretici tarafından tanımlanmıştır. Üretici tarafından tanımlanmayan işlemleri uygulayan yetkili servisin, yetkisini devam ettirebilmesi güç olur. Bu işlemler bazen teknik gerçekler ve emniyet kuralları, bazen de servisin ticari olarak ayakta durabilmesi için dizayn edilmiştir. Her iki durum da doğru ve gereklidir. Sonuçda yetkili servisin kullandığı her parça, yaptığı her işçilik, uyguladığı her metod Mazda güvencesi ve garantisi altındadır. Yetkili servis olabilmesi için gerekli ekipmanlar, gerekli ustalar, gerekli eğitimler ve bunların tekrarı, gerekli müşteriyi rahat ettirmek için mekan, faaliyetler, bunların hepsi para/yatırımdır. Doğal olarak da size bunları sunamayacak olan özel servislerden pahalıdır. Özel servis sizin istediğinizden başka bir işlem yapmayabilir. Sizin isteğiniz üzere, her parçayı tamir edebilir ama bunların hiçbirine garanti veremez. Tasarruf ettiği bazı giderleri size düşük ücret olarak yansıtabilir.

Ben bunların hepsini doğal ve gerekli olarak görüyorum. Piyasada hem özel, hem de yetkili servislere ihtiyaç var. Herbiri bir boşluğu dolduruyor. Ben Burak'a şu yönden katılıyorum; yetkili servis hizmetini, diğer muadil yetkili servis hizmeti ile karşılaştırmak (fiyatları da tabi) lazım. Özel servisleri de kendi aralarında karşılaştırmak lazım.

Bizim karşı olmamız gereken şey; yetkili servislerin fiyatından çok, yetkili servis fiyatı ödediğimiz halde, onların sahip olması gereken donanımlara sahip olmayan, eğitimleri almayan, müşteriyi rahat ve huzurlu hissettirecek ortama haiz olmayan yetkili servisler olmalı!

Yani piyasada değişik kalitede hizmeti sunacak değişik kalitede işletmelerin olması çok normaldir ve gereklidir. Bizim sormamız gereken ise ödediğimiz paranın karşılığı olmalı. Yetkili servis tabelasını bir şekilde koymuş olan bir işletmede, fiyatlar yetkili servis fiyatı ama içerik özel servis içeriğiyse, işte bu olmaz!

Bu örneği bir de Gurme dostumun mesleği ile izah etmeye çalışayım. Her gittiğiniz restaurant'da menüde mevcut olmayan bir yemeği yaptıramazsınız. Örneğin McDonalds'da menemen sipariş edemezsiniz. Size derler ki, menümüzde yok, biz merkezden gelen malzemelden başkasını kullanamayız ve merkezin hazırladığı ürünler dışına çıkamayız, çünkü burası franchising...

Ama mahalledeki Ahmet Abi'nin restaurant'ına gidersiniz, bakarsınız menüde kanat yok. Dersiniz ki, Ahmet Abi sizde kanat yok mu? Ahmet Abi der ki; 'kanat yapmıyoruz ama yandaki kasapda var, senin için yaparız'. Ha siz normalde kanat yapmayan usta'nın elinden standart kalitede bir kanat yiyemezsiniz. Belki çok iyi yapar, belki de istediğinize pişman eder! Ama ne gelirse gelsin siz itiraz edemez, hesabını soramazsınız. Ancak hangi şubesinde yerseniz yiyin, Kentucky'de gelen kanadın standart lezzette, tazelikte olmasını beklersiniz. Bırakın rezil gelmesini, en ufak bir farkta itiraz eder, hakkınızı ararsınız.

Bunun adı standardizasyon! Zincir servis uygulamalarının olmazsa olmazı. Hem malzemede, hem de hizmette birlik ve eşitlik! Yetkili servis, yetkili bayi, yetkili franchiser, hepsi aynı mantık. Sadece malzeme ve hizmet de değil, fiyat olarak da standardizasyon uygulanır. Bu durum modern ticaretin gereğidir. Aynı zamanda rekabet olması ve müşterilerin özgürce hizmet ve ödeyeceği bedeli tesbit edebilmesi için de, özel hizmet işletmelerinin de varlığı ve gelişimi gereklidir. Böylece piyasada neyi nasıl arzu ediyorsanız ulaşabileceğiniz ortam oluşabilir.

Yani kanadı ister Ahmet Abi'de ucuza ama kalite garantisiz yiyin, ya da ister Kentucky'de pahalı ama kalite garantili yiyin! Üstelik Ahmet Abi'nin varlığı da, Kentucky'nin kendini yalnız ve kuvvetli hissedip, fiyatları istediği gibi yükseltmesine de engel olsun... Oh ne ala, yeme de yanında yat!

Okkko sordu,yaşadıklarımı yazdım,yanlızca!!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...