Jump to content

Mazda Yetkili Servislerinden Memnun musunuz ?

Ali
 Paylaş

Servislerden Memnun musunuz?   

161 oy

1. 1. Servislerden Memnun musunuz?

Tavsiye Edilen Mesajlar

10 gün önce SMB otomotive gittim. 2. müşterileri olduğumu söylediler. Çok ilgililer, güler yüzle karşıladılar. 1.müşteriyle arka arkaya girmişiz. Onun aracında Lpg ile ilgili sorun vardı, arkadaş çok uğraşmış burnundan gelmiş artık çektikeri. Bayağı bir dertleştik. Onun sorununu çözmek için canla başla uğraşırlardı, hatta bir ara baktım servis müdürü Şafak bey Tulumu giymiş kolları sıvamış girişmiş motora, içimden Allahım hergün bir servis açılsada atomobil sahipleride gördükleri bu muamelerden kurtulsunlar diye geçirdim. Benim sürücü koltuğu ve cam krikosuyla ilgili müracatımı aldılar. Garanti için merkezle görüşmüşler, koltuğun sol kızağına onay çıkmış siparişini verdiler parça bekliyorlar. Cam krikosu için onay bekliyoruz dediler (ayrı ayrı onay nasıl oluyor anlamadım).

Fiyatlar da çok uygun geldi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 gün önce SMB otomotive gittim. 2. müşterileri olduğumu söylediler. Çok ilgililer, güler yüzle karşıladılar. 1.müşteriyle arka arkaya girmişiz. Onun aracında Lpg ile ilgili sorun vardı, arkadaş çok uğraşmış burnundan gelmiş artık çektikeri. Bayağı bir dertleştik. Onun sorununu çözmek için canla başla uğraşırlardı, hatta bir ara baktım servis müdürü Şafak bey Tulumu giymiş kolları sıvamış girişmiş motora, içimden Allahım hergün bir servis açılsada atomobil sahipleride gördükleri bu muamelerden kurtulsunlar diye geçirdim. Benim sürücü koltuğu ve cam krikosuyla ilgili müracatımı aldılar. Garanti için merkezle görüşmüşler, koltuğun sol kızağına onay çıkmış siparişini verdiler parça bekliyorlar. Cam krikosu için onay bekliyoruz dediler (ayrı ayrı onay nasıl oluyor anlamadım).

Fiyatlar da çok uygun geldi.

koltukla ilgili şikayetiniz neydi acaba? benim aracımda da son günlerde kasislere girince cayır cuyur sesler geliyor koltuklardan.acaba yağlanması gereken bir yer mi var yoksa kızakta yalama yapan bir yer mi var çözemedim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sürücü koltuğunda boşluk var ayrıca koltuk hafifçe sola dönük gibi duruyor. Arkamda çocuklar koltuğu tutarak hareket edince sallanıyor, bende sinir oluyorum. Koltukta ki boşluk kronik sorunlardan sanırım. Daha önce aynı dertten müzdarip olan birkaç kişi ile mülaki oldum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

hiç memnun değilim açıkcası işçilik yonunden vasat derecede ilgisiz ve bastan savma sekılde davranıslı ınsanlar var. aksesuar bakımından asırı derecede fıyatları yuksek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kızakların bilyesi var onlar değişebiliyormuş. ayrıca doğuda elazığda, erzurumda ve gaziantep te var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

selam arkadaşlar...

sahip olduğum 2006 model mazda 6 tiptronic vites aracım, benim aldığım km olan 66.666 km'ye kadar ilk sahibi tarafından bakım için sürekli yetkili servise götürülmüş. gerek yetkili servislerin tutumu, gerekse bizlerin görmediği ama benim çevremdeki büyük araç markalarında çalışan arkadaşlarımın anlattıklarından dolayı; audi'sinden tutun, volvo'suna kadar a'dan z'ye hiç bir markanın yetkili servisine güvenim kalmamıştır. buna şu an itibariyle mazda da dahildir. bundan dolayıdır ki kendi aracımın bakımını kendim yaparım, arızasını kendim teşhis ederim. ustama da derim ki "abi şu iş yapılacak", o iş yapılır ve sıkıntı gider. ilk arabamdan bu yana da bu hep böyle olmuştur...

ankara'da ki mazda yetkili servislerinde yaşadığım olay ise şöyle;

aracın ani kalkışlarında sert bir kalkış ve vites geçişlerinin kemikli olduğunu hissediyordum. bunların bu şekilde olmaması gerekiyordu. siz ani kalkışlarda gaza yüklenseniz bile motorun o ani gücünü otomatik şanzımanın "manuel vites"de ki tabiriyle yarım debriyaj yaparak tekerlere iletmesi gerekir. bunun yanında vites geçişlerini hissetmezsiniz. bunlardan yola çıkarak, benden önceki sahibinde aracımın 55.000 km'de şanzuman yağı değiştirdiğini bildiğim için yağı değiştirdiği yetkili servisi arayıp koydukları yağı sordum ve mobil atf-320 koyduklarını söylediler. yanlış!!! olmaz o yağ dedim. çünkü 2006 model sonrasında bulunan "JATKO JA5A-EL ve JATKO FS5A-EL" otomatik şanzımanların yağ gereksinimi "MAZDA ATF M-V" gereksinimini karşılayan bir yağ olmalıdır ve buna bütün yeni mazda'lardaki şanzımanlarda dahildir. bu yağlarda sadece "DEXELIA ATF M-V, MOBIL 1 SYNTHETIC ATF, CASTROL IMPORT M-V, AMSOIL M-V ve D4 M-V" yağlarıdır...

DEXELIA yağı bildiğiniz üzere sadece yetkili servislerde bulabilirsiniz ki oralarda da yok. ankara da ki bütün servisler yanlış yağ olan mobil atf-320 veya castrol dexron 3 atf koyuyor. sadece EVO'da buldum, orada da kargoyu, kdv'yi vs ekleyince rakam çok geldi. CASTROL M-V, AMSOIL M-Vve D4 M-V zaten Türkiye'de yok. bir tek alternatif olarak MOBIL 1 SYNTHETIC ATF kaldı geriye. onu da mobil türkiye distribütörleri getirmiyo nedense ama Türkiye'de kendisi getirten firmalar mevcut. bunlardan birisini buldum, iletişime geçtim. vakti zamanında getirtmişler ama kimsenin sorduğu yok. çünkü kimse bilmiyo şanzıman yağı nedir. yetkili servisler bile yanlış yağı koyduktan sonra müşteri ne yapsın. bizler de yetkili servise güveniyoruz ama adamlar bizi içten içe yavaş yavaş yoluyo. bu yanlış yağ kullanımından dolayı ileri ki km'lerde bana çıkacak şanzıman masrafı, ani tepkilerden dolayı boşluk yapıp ses yapan aks kafalarının tamiri veya değişimi hariç en az 2.500-3.000 tl. sen nasıl bir servissin ki bu yağın bu araca uymayacağını bilmiyorsun ve bu yağı varil varil getirtiyosun. mazda türkiye bunları takip etmiyor mu? bu yağları kullanamazsın demiyor mu? ya da bilerek mi yapılıyor?

neyse, şanzımancıyla pazarlığımızı ettik 35 tl'den 5 litre yağ, 40 tl yağ filtresi, 45 tl'de işçilik olmak üzere 260 tl'ye anlaştık ve değiştirdik yağı. bu arada servis 15-20 tl'lik atf-320 yağa 30-35 tl arasında fiyat çekiyor. yani doğru yağ 35 tl iken yanlış yağa bu kadar parayı istiyor ve toplamda 350 tl civarı fatura çıkarıyor...

sonuç;

kuşkularım doğru çıktı. inanın bu kadar fark edeceğini tahmin etmiyordum ama yağı değiştirdikten sonra aracımın karakteri değişti. vites geçişleri sarsıntısız ve hissedilmiyor, ani kalkışlarda da olması gerektiği gibi sert bir tepki verip motor yerinden çıkacakmış gibi kavramıyor. her şey normale döndü yani. bunu bilmeyen, fark edemeyen bir kullanıcı olsam servis hatası yüzünden cebimden 3.000 tl civarı bir rakam çıkacaktı. aracım şu an 84.000 km'de ve bu zamana kadar ki yanlış yağ ile kullanılışına içim acıyor düşündükçe. durumunda farkında olduğum için Allah'tan sakin ve bilinçli kullandım. aslında süreç bu km'ye kadar kalmazdı ama yağı bulamadım...

eğer serviste otomatik şanzıman yağı değiştirecekseniz bunu araştırın. buna ek olarak ampul bile patlasa hala servise gitme konusunu da bir daha düşünün. yukarıda da yazdığım üzere, büyük firmalarda çalışan arkadaşlarımın anlattıklarından yola çıkarak, bütün markalar dahil olmak üzere, arka tarafta acayip oyunlar dönüyo çünkü. sizde o anda bekleme salonunda kahvenizi yudumlayıp "ohhh" diyorsunuz. o arabaya ne yapılacaksa benim gözümün önünde yapılacak. yoksa içim rahat etmiyor...

Not: yabancı ve özellikle amerika da ki mazda forumlarında bu MOBIL 1 SYTNHETIC ATF'den çok söz edilmiş ve övülmüş. benimle aynı sıkıntılardan şikayetçi bütün kullanıcılar bu yağı koyarak sıkıntılarını gidermişler. 500 km civarı kullandıktan sonra yeni koydurduğum yağı boşaltıp, tekrardan MOBIL 1 SYTNHETIC ATF koydurucam. bu sayede içindeki eski yağı mümkün olduğunca azaltıcam...

yine mi çok yazdım? :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abdullah, paylaşımın ve uyarın için teşekkürler.

Tüm servisleri suçlamak bence doğru değil.Eski alışkanlıklara saplanmış kalmış olanlar dışında bültenleri ve servislere sunulan bilgileri dikkatli takip edip okuyan iyi servisler mevcut. Bunun artması en büyük dileğimiz ama arada bu tarz olayların olması da malesef bu problemlerin genelmiş gibi görünmesine sebep olabiliyor.

İlgili yerlere de bu durumu bildirmeni tavsiye ederim. Yoksa sadece burada paylaştığın ile kalır..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abdullah, paylaşımın ve uyarın için teşekkürler.

Tüm servisleri suçlamak bence doğru değil.Eski alışkanlıklara saplanmış kalmış olanlar dışında bültenleri ve servislere sunulan bilgileri dikkatli takip edip okuyan iyi servisler mevcut. Bunun artması en büyük dileğimiz ama arada bu tarz olayların olması da malesef bu problemlerin genelmiş gibi görünmesine sebep olabiliyor.

İlgili yerlere de bu durumu bildirmeni tavsiye ederim. Yoksa sadece burada paylaştığın ile kalır..

dediğin gibi kesinlikle çok iyi olan istisna servislerde var ama çoğunluğu bilinçsiz ve ezbere iş yapıyor. yukarıda da dediğim gibi bütün markalar için geçerli bu. sadece mazda olarak anlaşılmasın. ilgili yerlere de göndericem zaten böyle bir maili...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Şanzıman yağına kimse önem vermiyor, manuel araca kışın daha iyi vites geçişleri sağlar diyerek otomatik şanzıman yağı bile konuluyor. Babamın 626'sında şanzıman yağı değişecekken aynı sorunlar benim de başıma gelmişti. Akis problemi nedeniyle bir çok kez değiştirmek zorunda kaldık ve 75w-90 GL4 yağı hiçbir yerde bulamamıştım,.Serviste bırakın GL4'ü 75w-90 bile yoktu, 80w Castrol koyuyorlardı. GL5'lerin içindeki kükürtten dolayı bronz senkromeçlerin aşınması ihtimali var, ki bu durum servis bültenlerinde belirtilmiş. Ne yazıkki 75w-90 GL4 yağı bulamadım, 75w-90 GL5 bulup hiç değilse multiviskozite olsun diyerek koydurdum.

Gerçi şöyle de ekleyeyim içiniz rahat etsin, araç 127,000 km'den itibaren bizde, bu zamana kadar şanzımana tonla yanlış yağ kondu:) Hatta en kötüsünü söyleyeyim akis kafası değişirken boşalan 1 lt kadar yağ için usta kafasına göre ATF eklemiş, içerisinde 80w-90 yağla ATF'yi yaklaşık 30,000 km kadar karışık kullandık. Bunu daha sonra farkettim tabi. Herneyse bugüne kadar 75w90 yağ bulana kadar (ki şu anki bulduğum da tam orijinali değil), 80w, 90w, 80w-90, ATF, ve karışık yağ kullandık:) Araç şu an 290,000 de ve bir sorun yok. Doğru yağı bulabildiğinize sevindim, yanlış kullanılan yağ için de çok düşünmenize gerek yok bence, araçlarımızın sağlamlığı böyle servis hatalarını bile tolere ediyor merak etmeyin:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2006 mazda3 100 bine geldiğinde şanzıman yağı değişimi için servise gitmiştim ellerinde yoktu ve hangi yağın konulacağını da bilmiyorlardı.

Kullanıcılara yardımcı olmaları açısından bir numara vermişler fakat bugüne kadar geri dönüpte yardım ettiklerine şahit olmadığım Mazda Türkiyeyi bir kaç defa aradım, alternatif yağlar hangisidir diye. İş görüşmelerinde ki gibi "biz size döneriz" deyip nazikçe kapatıyorlar.

Mazda Türkiyenin bilgisi yok ki servislerin olsun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önemli bir konuda en yetkili kişilerin bile yanlış yapması hayret verici... Şimdi otomatik şanzımanı olan her kullanıcının içine bir kurt düşmüştür.

Abdullah tecrübe ve bilgi paylaşımı için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önemli bir konuda en yetkili kişilerin bile yanlış yapması hayret verici... Şimdi otomatik şanzımanı olan her kullanıcının içine bir kurt düşmüştür.

Abdullah tecrübe ve bilgi paylaşımı için teşekkürler.

kurt düşmeyecek gibi değil ki. kaç aydır bu yağı arıyorum...

bir şey değil veli abi :hi:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Arkadaslar bugun aracimi 10000 bakimi icin Gaziantep Mazda Akcanlar Yetkili Servis ine goturdum inanilmaz memnun kaldim 8 senedir farkli farkli markalarin araclarini kullandim fakat hep servislerden dolayi sikinti yasamistim simdi herkesin servisi yok servisi kotu dedigi alma dedigi Mazda nin servisinden inanilmaz memnun kaldim herturlu soru ve sorunlarimla ictenlikle ilgilendiler eger sizlerde bu taraflara yolunuz duserse veya Gaziantep teyseniz Akcanlar i herkese oneriyorum , sonucta ulkemizde Mazda nin servisi az sayida oldugu icin iyi bir servis bulmak her zaman mumkun olmayabiliyor arabayi alma sebebim Mazda showroomda ki arkadaslarin guleryuzu ilgi ve alakalariydi ayrica teknik konuda da bayagi bilgililerdi simdi servisten de bu kadar memnun kalinca aman nazar degmesin diyorum 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

2 kere servise gidip ,ön tekerleğimden metalik bir ses geldiğini söylediğim halde servisteki ustalar çözemedi.dedim ki içimden gir birde sanayi deki adama sor ben de içimden gelen sesi dinledim ve... adama problemi anlatırken adam tehşisi koydu sorun Disk! bende bakımlara dahi artık sanayiye götürüyorum napim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öncelikle herkese hayırlı akşamlar sorunuza gelince evet arkadaşlar mazda323 91 model aracım var çok şükür birde TUNCAY USTAM var adamın elinden her iş geliyor allahı var biraz pahalı yapıyor ama beni sanayi sanayi gezdirmiyor gümüşler otomotiv konyada tek geçerim yedek parçada var konyadaki mazdacı arkadaşlara gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İzmir yeni otomotiv bence çok ilgili şuanda çok memnunum sekreterinden tut boyacısına kadar çok ilgililer bence ben gönül rahatlığıyla tavsiye ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İzmir yeni otomotiv bence çok ilgili şuanda çok memnunum sekreterinden tut boyacısına kadar çok ilgililer bence ben gönül rahatlığıyla tavsiye ederim

Bence sorun burada! Acaba güler yüz ilgi alaka mı sadece yoksa gerçek anlamda da yüksek işçilik kalitesi mi yazdıklarım yanlış anlaşılmasın!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence sorun burada! Acaba güler yüz ilgi alaka mı sadece yoksa gerçek anlamda da yüksek işçilik kalitesi mi yazdıklarım yanlış anlaşılmasın!

:clap:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Merhaba,

Ankarada yillardir Basayar'a giderim. Saolsun oradaki arkadaslar la da ahbapligimiz vs gayet iyi.. Ancak son donemlerde gordugum, nereyse Mazda'dan ellerini ayaklarini kesmisler, orjinal yaglarini bile getirmez olmuslar. Servis zaten neredeyse tamamen kia'ya donmus durumda.

Herter'i ise yillardir sadece kotu yorumlar ile bilmekteyiz..

Duyduguma gore opan da kapanma yolunda ilerliyormus..Bu konya yolunda yeni acilan servis ile ilgili durumlar nelerdir..Tavsiyelerinizi alabilir miyim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...