Jump to content

Mazda 3 Aracınızda Tecrübe Ettiğiniz Küçük Ayrıntılar - Gizli Özellikler

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Emniyet kemeri takılı değilken öttüğünde sinyal verdiğinizde sinyal sesi gelmiyor :D Bunu arabayı aldıktan 7 sene sonra farkedince ben  ;D

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eskişehir'den geldikten sonra, tavan lambasını açık unutup. 56-58 Saat guzuyu yalnız bırakıp, yanına uğramayınca, aküsü bitiyormuş. :geyik:

Bende 1.5 saat sonra kendiliğinden kapanıyor :) Senin arabadan parça çalmışlar abi. : :) Ayrıca tabi Eskişehire kadar gelip haber vermediğiniz için de birileri suikast düzenlemiş olabilir  :fiuw:

Birde bu test modda sıralama neleri ifade ediyor. Acaba? Bununla ilgili bir şeyler varmıdır ? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

arkadaşlar gizliden ziyade; arabanın içinde tüm kapıları kilitleyen tuş nerede söyleyin kurtarın beni :) (1. nesil) kullanma kılavuzunu 3 kere okudum bulamadım :(.. kullananlar nasıl hallediyor ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar gizliden ziyade; arabanın içinde tüm kapıları kilitleyen tuş nerede söyleyin kurtarın beni :) (1. nesil) kullanma kılavuzunu 3 kere okudum bulamadım :(.. kullananlar nasıl hallediyor ?

Eğer yanlış bilmiyorsam, şoför kapısının cam açma kapatma düğmelerinin olduğu kısmın hemen arkasında olması lazım, değilse şoför kapısının kapı açma kolunun yanındaki düğmeyi kapalı konuma getirdiğinde hepsi kapanır ve açılır..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2009 model mavi led li göstergelerin, park lambalarını açtığımda yada kısa farları açtığımda, park ve farların açık olduğuna dair sarı bilgi lambası YOOOKK !! İlk fark ettiğimde, Allah Allah acaba göstege içinden bozuldu mu da yanmıyor dedim, sonra düşündüm ki parklar ve kısa farları sık sık açıyoruz ve bu durumda ekranda sarı küçük bir ışık mavi olan göstergemizde gözümüzü tırmalayacak küçücük bir ikona ihtiyacımız yok, mazda mühendisleri bunu da düşünmüş deyip arabamı daha sevdim :) Umarım doğru düşünmüşümdür benim gösterge de problem yoktur :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2009 model mavi led li göstergelerin, park lambalarını açtığımda yada kısa farları açtığımda, park ve farların açık olduğuna dair sarı bilgi lambası YOOOKK !! İlk fark ettiğimde, Allah Allah acaba göstege içinden bozuldu mu da yanmıyor dedim, sonra düşündüm ki parklar ve kısa farları sık sık açıyoruz ve bu durumda ekranda sarı küçük bir ışık mavi olan göstergemizde gözümüzü tırmalayacak küçücük bir ikona ihtiyacımız yok, mazda mühendisleri bunu da düşünmüş deyip arabamı daha sevdim :) Umarım doğru düşünmüşümdür benim gösterge de problem yoktur :)

Olması lazım kısalar yandığında turuncu, uzunlar yandığında mavi yanıyor. Aksi taktirde farlar açık kaldığında sürücü nasıl fark edecek. Tamam kontağı söküp çıkardığınızda, farlar açıksa sesli ikaz var. Ama duyma özürlü sürücüler ne yapacak ? O yüzden görsel ve sesli ikaz olması lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olması lazım kısalar yandığında turuncu, uzunlar yandığında mavi yanıyor. Aksi taktirde farlar açık kaldığında sürücü nasıl fark edecek. Tamam kontağı söküp çıkardığınızda, farlar açıksa sesli ikaz var. Ama duyma özürlü sürücüler ne yapacak ? O yüzden görsel ve sesli ikaz olması lazım.

Valla benim arabaya özel yada eksik bir durum değilse bende yok...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Dün güzel bir özelliğini de öğrendim aracın. El freni Çekili halde ilerlemeye çalışırsanız hem görsel hem de sesli uyarı veriyormuş araç

Bende kışın soğuk havada bu ekranda buzlanma, kaygan zemin uyarısı görmüştüm. 4 derecenin her altına düştüğünde bu uyarı çıkıyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.Nesillerde

External (harici) Micro SD, USB, Kart Okuyucuyu orjinal teybin arkasına takınca CD tuşuna basınca EX yazıyor. Ayrıca CD deki tüm özellikleri aynen kullanabiliyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1.Nesillerde

External (harici) Micro SD, USB, Kart Okuyucuyu orjinal teybin arkasına takınca CD tuşuna basınca EX yazıyor. Ayrıca CD deki tüm özellikleri aynen kullanabiliyorsunuz.

Tabii direk bağlanılamıyor. XCarLink gibi bir cihaza ihtiyaç var ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında cümlem devrik olmuş "okuyucunun kablosunu" demeliydim :)

Cihazın tam adını bilmediğim tamlama gibi birşey yapmış oldum. 

Ama CD lerle uğraşmaktansa böylesi çok daha iyi oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Arkadaşlar bende 2011 Mazda 3 var. 1 ay oldu alalı. Bu arabada motorun hararet göstergesi nere de ? Ben herhangi bir gösterge bulamadım. Birde benim arabam kaçıncı nesil ? Otomatik çamları açma ve kapatma var mı? Mazdalarda daha acemiyim. Kusura bakmayın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar bende 2011 Mazda 3 var. 1 ay oldu alalı. Bu arabada motorun hararet göstergesi nere de ? Ben herhangi bir gösterge bulamadım. Birde benim arabam kaçıncı nesil ? Otomatik çamları açma ve kapatma var mı? Mazdalarda daha acemiyim. Kusura bakmayın.

Arabayı çalıştırdığınızda ortadaki büyük ekranda mavi bir termometre çıkar o motor soğuk demek. Bir süre sonra söner. Eğer kırmızı termometre çıkarsa motor aşırı sıcak demektir. Arabayı hemen durdurun servisi arayın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomobiliniz 2.Nesil Mazda 3

Otomobilinizde ibreli bir hararet göstergesi yok. Otomobilinizi ilk çalıştırdığınızda, devir saatinin olduğu kadranda. Farınızın açık olduğunu gösteren, ikaz ışığının hemen solunda yanar. Motorunuz gerekli sıcaklığa ulaştığında kendiliğinden söner. Yada hararetle ilgili bir problem olduğunda yanar.

Po3BbN.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Taa mazda6dan önce 2. Nesil mazda3 vardı bizde. Benim en çok hoşuma giden özellik klima kumandalarında çevirdiğiniz sıcaklık yönüne doğru olan kısımdaki düğme aydınlatmalarının aydınlatma şiddetinin azalıp artmasıydı. Aynı şey cd çalarda da vardı. Mazda6'da en çok özlediğim ayrıntı o olmuştu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...