Jump to content

2.Nesil Mazda 6 da(2010) İstem Dışı Bagaj Kapağının Açılması Sorunu

67Bulent1976
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba arkadaşlar 2010 mazda 6 aracımın bagaj kapağı istem dışı açılıyor.son zamanlarda sıklaştı.arabayı park ettikten sonra sürekli bagaj kapağını örtmekten bıktım :)başına gelen var mı bu durum ve çözüm önerileri nedir lütfen?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elektrikli olduğu için elektriksel bir problem olabilir diye düşünüyorum. Kumanda üzerinde bagaj açma tuşu var ise basılı kalmış olabilir mi bir de aklıma gelen o oldu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O araçlarda yanlış hatırlamıyorsam 2 şekilde açılıyor

1. Kumanda

2. Bagaj üstündeki düğme.

İkisinden birinde bir problem olabilir.

Bagaj kapağının açılması için el freninin çekili olması, otomatik ise P'ye alınmış olması gerekmiyor mu ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence aracı bir gün yedek anahtar ile kullanın, bakalım yine aynı şeyler olacak mı ?

Böylece kabahat anahtarda mı yoksa kilitte mi daha net fikir sahibi olunabilir.

Benim arabamda bagaj kapağının üzerinde ki açma düğmesi çalışmıyor, bagajı anahtar üzerinden açıyorum.

Bu güne kadar hiç bir sorun yaşamadım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence aracı bir gün yedek anahtar ile kullanın, bakalım yine aynı şeyler olacak mı ?

Böylece kabahat anahtarda mı yoksa kilitte mi daha net fikir sahibi olunabilir.

Benim arabamda bagaj kapağının üzerinde ki açma düğmesi çalışmıyor, bagajı anahtar üzerinden açıyorum.

Bu güne kadar hiç bir sorun yaşamadım.

merhaba yedek anahtarla da kullandım sorun devam ediyor.sanırım bagak kapağındaki açma düğmesinde sorun var.açma düğmesinde sanırım elektirikli soket var değil mi?açma düğmesinin soketi değişmesi gerekecek sanırım..sizin düğme çalışmıyor ama anahtardan  bagajı açabiliyorsunuz.belki deeskiden sizin mazda 6 da böyle sorun vardı düğme soketinin fişini çekmiş olabilirler sürekli istem dışı açıldığı için olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba yedek anahtarla da kullandım sorun devam ediyor.sanırım bagak kapağındaki açma düğmesinde sorun var.açma düğmesinde sanırım elektirikli soket var değil mi?açma düğmesinin soketi değişmesi gerekecek sanırım..sizin düğme çalışmıyor ama anahtardan  bagajı açabiliyorsunuz.belki deeskiden sizin mazda 6 da böyle sorun vardı düğme soketinin fişini çekmiş olabilirler sürekli istem dışı açıldığı için olabilir mi?

Soketten değil de butonun direkt kendisiyle ilgili bir problemmiş gibi geldi bana. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabayı alırken Herter'de  ekspertiz yapan ustalar;  bagaj kapağında ki butonun arızalanabildiğini, bu durumla arada bir karşılaştıklarını, butonun değişmesi gerektiğini, ucuz ve basit bir işlem olduğunu söylemişlerdi (fiyatını sormadım). Geçenlerde servise gittiğimde aynı kasa bir mazda 6 'nın da  bagaj kapağındaki butonu çalışmıyordu (aa bizde ki gibi bunda da bozulmuş dedim görünce), büyük ihtimal bagaj kapağı butonlarının genel bir sorunu var. Bütün mazda 6 'larda ortaya çıkmıyor ama bu sorunu yaşayan şanslı bir kesim olduğu da ortada :D .

Arabamın önceki sahibi açıkça herşeyi söyleyen, dürüst birisiydi, bagajdaki buton bozuldu çalışmıyor, bagajı anahtardan açıyorum dedi. Bende ne oldu, nasıl oldu, ne yaptınız diye ayrıntısını sormadım.  

Belki her buton farklı şekilde arızalanıyordur, mesela sizdeki hep açıyor, başkasında ki arada bir açıyor, bendeki hiç açmıyor şeklinde olabilir. 

Anahtar üzerinden açabildiğim için ve bir sorun yaşamadığım için yaptırma ihtiyacı duymadım. Eninde sonunda butonu yenisiyle değiştiricem tabi ki ama şu anda aciliyeti olmadığı için arabada ki başka işlemlerle ve aksesuarlarla uğraşıyorum.

Ertelemek için veya uğraşmamak için; Eğer ki butonun arkasında bir soket varsa ve o soketi söküp butonu iptal ederek istemsiz açılma olayını çözebiliyorsanız, öyle yapın, anahtardan kullanmaya başlayın, bence. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabayı alırken Herter'de  ekspertiz yapan ustalar;  bagaj kapağında ki butonun arızalanabildiğini, bu durumla arada bir karşılaştıklarını, butonun değişmesi gerektiğini, ucuz ve basit bir işlem olduğunu söylemişlerdi (fiyatını sormadım). Geçenlerde servise gittiğimde aynı kasa bir mazda 6 'nın da  bagaj kapağındaki butonu çalışmıyordu (aa bizde ki gibi bunda da bozulmuş dedim görünce), büyük ihtimal bagaj kapağı butonlarının genel bir sorunu var. Bütün mazda 6 'larda ortaya çıkmıyor ama bu sorunu yaşayan şanslı bir kesim olduğu da ortada :D .

Arabamın önceki sahibi açıkça herşeyi söyleyen, dürüst birisiydi, bagajdaki buton bozuldu çalışmıyor, bagajı anahtardan açıyorum dedi. Bende ne oldu, nasıl oldu, ne yaptınız diye ayrıntısını sormadım.  

Belki her buton farklı şekilde arızalanıyordur, mesela sizdeki hep açıyor, başkasında ki arada bir açıyor, bendeki hiç açmıyor şeklinde olabilir. 

Anahtar üzerinden açabildiğim için ve bir sorun yaşamadığım için yaptırma ihtiyacı duymadım. Eninde sonunda butonu yenisiyle değiştiricem tabi ki ama şu anda aciliyeti olmadığı için arabada ki başka işlemlerle ve aksesuarlarla uğraşıyorum.

Ertelemek için veya uğraşmamak için; Eğer ki butonun arkasında bir soket varsa ve o soketi söküp butonu iptal ederek istemsiz açılma olayını çözebiliyorsanız, öyle yapın, anahtardan kullanmaya başlayın, bence. 

herkese teşekkür ederim arkadaşlar yardımları için.sanırım sorun bagajdaki açma butonunda.onu değiştiriceğim.60 tl gibi bir fiyatı olması lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Diğer işlerle uğraşırken hep ihmal ettiğim, önemsemediğim bir konuydu, siz söyleyince aklıma geldi, hatırladım tekrar.  

Madem ki 60 TL civarı bir maliyeti var o zaman servise gittiğimde hemen siparişini vereyim, bilgi için teşekkürler.  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...