Jump to content

MZD Connect Yazılım Versiyonu

xendaba
 Paylaş

Çözüme git ali avci tarafından çözüldü,

Tavsiye Edilen Mesajlar

Problem çözüldü yeni versiyon çıkmış ve bazı güncellemeler olmuş yeni versiyon kodu 55. İle başlıyor...

Yurtdışı mazda forumlarını kontrol ettiğimdi bende yeni güncelleme ile ilgili bilgileri buldum, en kısa zamanda servislere gidip güncelleme yapmak gerekecek gibi.

v55 ile neler değiştiğinin bilgileri:

To all Mazda MZD (Mazda Connect) Owners....

...installed in BM Mazda 3, DJ Mazda 2, all new DK Mazda CX-3, all new ND MX-5 and updated KE CX-5 and updated GJ Mazda 6.

"THIS SOFTWARE UPDATE DOES NOT APPLY TO TOMTOM SYSTEMS."

There has been a major software upgrade, Mazda has just released all new Version 55.00.650

Just so you know, Mazda Dealer Service departments have to download this large 860 MB file to a USB Stick, then they can do your in vehicle software update(s).

However, IF you are still using the old versions of say V29, then for V55 to install V33 MUST be installed FIRST over V29 for the latest version V55 to then accept new install and for it to work., it MUST be done this way..

So it may take some time for the Dealer to have this new USB '.UP' file, if they give you the run around tell them to check their Mazda Service Dealer website to download it.

Here is a comprehensive list of all the updates and bug fixes....

• Navigation or other screen freezes or reboots.

• System does not recognize USB/SD card.

• Some menu of music source selection is greyed out.

• When using the call button on the cell phone to make a call, the call sound is short.

• Navigation turns to a black screen.

• Favourites disappear.

• Vehicle current position is not accurate enough.

• The compass screen is displayed, even though the SD card is installed.

• Speed limit warning does not beep.

• The map screen moves, even though the vehicle is stopped.

• A strange triangle or square graphic appears on the navigation screen.

• Vehicle marker deviates from real position when GPS reception is weak.

• Album art does not display with iPhone plugged into USB port.

• No display in rear view monitor.

• The clock does not work during GPS reception.

• USB device is rebooted with a specific type of music.

• The volume level of the navigation voice cannot be muted when turned to zero.

• Favourite settings (radio stations,navigation favourites,including HOME,Bluetooth pairing setting, sound adjustment, route setting, and warning setting) are reset when the CMU is re-programmed.

• Cannot make a call successfully using “Voice Recognition” in French.

• Sound skips when playing music through Bluetooth connection.

• The navigation route guidance is not played after pairing iPhone 4s.

• Voice recognition fails after importing contacts with special characters ($,#,etc.) in the name (#MOM,$AM).

• The music volume bar is displayed while the navigation is guiding a trip.

• The compass screen is displayed, even though a SD card is inserted.

• Sound is heard even though MUTE is selected.

• The navigation screen is rebooted.

• Navigation guidance is wrong due to loss of GPS signal.

• The navigation system does not recognize the current location.

• The radio screen is fuzzy and the commander switch does not operate.

• Selecting a contact address causes the touchscreen to flash white.

• A message “Invalid SD card” may appear on the centre display while using the navigation system.

• A black screen may be displayed while using the navigation system.

• A blue screen may be displayed just after turning the ignition to ACC/ON.

• The centre display does not boot up with a black screen.

• The centre display may flicker while using Wi-Fi connection.

• The navigation system sound volume cannot be changed.

• French pronunciation in voice guidance/wording of the navigation system is not correct.

NOTE: Mazda is working to make further improvements to the Mazda Connect Infotainment System software,

and may issue future software updates to improve system operation and performance.

Customers having any of these concern (above) should have their vehicle repaired under warranty.

So book your Mazda in for this MZD update....or at your next scheduled service, just make sure you demand this update to be done, get your Service Advisor/Writer to add/include these details on your vehicle Repair Order.

kaynak: http://forums.whirlpool.net.au/archive/2258393

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar birşey aklıma takıldı benim sürümüm gözüken son sürüm 33.00.500 aracı 1hafta önce aldım fakat arkadaşın arabası 3gün önce geldi sürümüne bakamadım ama aracın aydınlatma menüsünde fallow me home ve karşılama gibi iki seçenek var bende yok araçların ikiside power sense acaba bende mi yok sizlerin aracında olan var mı?

Demekki böyle bir donanım gelmiş. Sanmıyorum ekran yazılımından kaynaklandığını. Belki sonradan bizim araçlara da takılabilen birşeydir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 günle donanım değiştiyse talihsizlik olur heralde ama öyle birşey olacağını tahmin etmiyorum bu hafta 1.000 km bakıma gidicem sürümüde güncelleticem. Daha önce güncelletme imkanı olan yada kendi güncelleyen olursa burdan paylaşabilir donanımla ilgisi olmaz sistem kontak kapandıktan 30sn yada 60sn ışıkları açık bırakıyor sadece :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben arabayı yarın teslim alıcam, yazılım güncellemesini sorucam, almışken en güncel haliyle alalım bari :D .

Bilgi verenlere teşekkürler, siz söylemeseniz benim yıllarca haberim olmazdı :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haftasonu servisten follow me home ile ilgili bilgi aldım. Bu özellik yazılımla alakalı değil yeni modellerde opsiyonmuş. Şuanki aracıma takılıp takılmadığını sordum yakın zamanda geri dönüş yapacaklarını söylediler. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet sabah bende servise bıraktım aracı yeni yazılım yüklenmiş bir araç vardı ve menüsünde gözükmüyordu ne yapalım 5günle kaçırdık :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burdaki yazılanları okuduktan sonra teslim alırken, yazılımın sürümünü kontrol ettirerek aldım, en son sürüm yüklüydü. O da benim şansıma denk geldi :D . Bir süre güncelleme derdi olmayacak  8) .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben salı günü izmir servisine götürdüm ilk bakım için son sürümü yüklediler şu ana kadar fazla kullanamamıştım ama dikkatimi çeken favori olarak kaydettiğim radyoları daha kolay değiştirebiliyorum önceden başka favori kanala geçerken en başa dönüuordu

Ben salı günü izmir servisine götürdüm ilk bakım için son sürümü yüklediler şu ana kadar fazla kullanamamıştım ama dikkatimi çeken favori olarak kaydettiğim radyoları daha kolay değiştirebiliyorum önceden başka favori kanala geçerken en başa dönüuordu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Yeni versiyon çıkmış 56.00.210   

İşlem anlatımı ekte , dosyalar burada;

cmu150_EU_56.00.210A_ failsafe.up 
cmu150_EU_56.00.210A_ reinstall.up

​Önceki versiyonun 33 dü . Bunu kurdum ,farkettiğim değişiklikler. Açılış daha bir hızlandı ayrıca navigasyon radyo gibi ana menülere girişte hızlandı. Ayrıca iphone 6 plus ve ipad air 2 den internet paylaştırınca wifi dan bağlanmıyor hata veriyordu bende o düzelmiş. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Şöyle bir haberden bahsetti bir dostum, nedir bu işin aslı bilen var mı ?

Mazda’nın Bazı Modelleri USB Bellek ile Hackleniyor

Yeni nesil MZD CONNECT sistemindeki güvenlik açıklarından olan bu haber birçok kişiyi şaşırttı. İddiaya göre bu sistemin kullanıldığı bazı Mazda modellerinin 3 yıldır virüslerle hacklendiği ortaya çıktı.

Yazılımı USB ile yükleyerek araca bağladığınızda, hackleme işlemi de başlamış olur. Bu sorunun ilk belirtisi 2014 yılında Mazda 3 Revolution forumundaki kullanıcıların keşfetmesi sonucu ortaya çıktığı söylendi. O zamandan beri araştırmaların devam etmesi ve aracı özelleştirmek isteyen kullanıcıların virüsle karşı karşıya kalmaları Jay Turla isimli bir mühendisin  projesine de ilham verdi.

Mazda-getinfo adındaki proje, Turla’nın kendi aracı için saldırı ihtimalini kontrol etmesi sonucu ortaya çıktı.

İddialar Doğrulandı

Tüm bu iddialar, otomobil sahipleri tarafından yaşandığı için doğrulandı ama kötü senaryolar gerçekleşmeden 59.00.502 kodlu güncelleme ile bu yazılımın sorununun düzeltildiği belirtildi.

Ama güncellenmemiş cihazların bu saldırılara halen açık olduğu da belirtildi. Mazda resmi olarak hiçbir basın açıklaması yapmadı ve olaylar basına yansıyınca cevap vermeye başlandığı bildirildi.

Kaynak:  Karga Dergi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

55 dakika önce, Burak :

Şöyle bir haberden bahsetti bir dostum, nedir bu işin aslı bilen var mı ?

Mazda’nın Bazı Modelleri USB Bellek ile Hackleniyor

Yeni nesil MZD CONNECT sistemindeki güvenlik açıklarından olan bu haber birçok kişiyi şaşırttı. İddiaya göre bu sistemin kullanıldığı bazı Mazda modellerinin 3 yıldır virüslerle hacklendiği ortaya çıktı.

Yazılımı USB ile yükleyerek araca bağladığınızda, hackleme işlemi de başlamış olur. Bu sorunun ilk belirtisi 2014 yılında Mazda 3 Revolution forumundaki kullanıcıların keşfetmesi sonucu ortaya çıktığı söylendi. O zamandan beri araştırmaların devam etmesi ve aracı özelleştirmek isteyen kullanıcıların virüsle karşı karşıya kalmaları Jay Turla isimli bir mühendisin  projesine de ilham verdi.

Mazda-getinfo adındaki proje, Turla’nın kendi aracı için saldırı ihtimalini kontrol etmesi sonucu ortaya çıktı.

İddialar Doğrulandı

Tüm bu iddialar, otomobil sahipleri tarafından yaşandığı için doğrulandı ama kötü senaryolar gerçekleşmeden 59.00.502 kodlu güncelleme ile bu yazılımın sorununun düzeltildiği belirtildi.

Ama güncellenmemiş cihazların bu saldırılara halen açık olduğu da belirtildi. Mazda resmi olarak hiçbir basın açıklaması yapmadı ve olaylar basına yansıyınca cevap vermeye başlandığı bildirildi.

Kaynak:  Karga Dergi

Haberin doğruluğu var abi ama son güncel olan versiyon ile birlikte yok. Aracımdaki son versiyon hatta bir güncellemede haziran sonu gibi gelecek aracımdaki versiyona bakıp bilgilendirme yapabilirim. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 saat önce, Burak :

Yeni nesil MZD CONNECT sistemindeki güvenlik açıklarından olan bu haber birçok kişiyi şaşırttı.

Kimler neden şaşırmış çok merak ediyorum. Arkadaşın bahsettiği yöntem insanların 2014 yılından beri MZD üzerinde tweakleri çalıştırmak için yaptığı scriptler. Velev ki hacklendi. Virusun yapabileceği hiçbir şey yok. En fazla MZD sistemi kullanılmaz hale getirebilir ya da ayarlarınızı değiştirir. Öyle kendiliğinden de bulaşamaz. Birisinin sırf kötü amaçlı yazdığı scripti usb diskinize yükleyip, ardından da aracınıza takmanız gerekiyor. Aracın sistemlerine müdahale bakımından sistemin yapabileceği şeyler inanılmaz kısıtlı. Ya da ne bileyim rehberinizdeki kişilerin bilgileri alabilir. O da wifi ile internet paylaşımı açmıyorsanız bir işe yaramaz. Ben 56.00.513B sürümünde kaldım. Israrla da güncelleme yapmıyorum. Yapmayı da düşünmüyorum. Zaten süper stabil bir şekilde çalışıyor sistem. İleride Apple Carplay ya da Android Auto resmi bir şekilde geldiğinde belki düşünebilirim ama onu bile yapmayı düşünmüyorum. iPhone kullanıyorum ve Carplay ile şuan yapabileceğim en mantıklı şey Apple Mapsi kullanmak. Google Maps varken Apple Maps i kullanmanın da hiçbir mantığı yok. Android kullanan arkadaşların işine yarar belki.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

37 dakika önce, Burak :

Ben de okuyunca böyle bir şey olduğunu tahmin ettim ve onun için sordum . En başından beri özellikler eklemenizi sağlayan sistemi güncelleyerek neden kapatasınız değil mi @Tarahumara ?

İşte böyle kendini hacker sanan dik kafalı arkadaşlar Mazda'nın sistemini hackledim diye ötünce Mazda'da demek öyle al kapattım usb script özelliğini hackle şimdi diye yeni firmware çıkardı. Olan tweak kullananlara oldu. Elinizin altındaki usb girişli bir linux sistemi ne kadar güvenlik açığı barındırıyorsa, bu da o kadar barındırıyordu. Şimdi o da gitti malesef. Bir yolunu bulup yine erişim sağlarlar yakında. Usb ile olmaz usb üzerinden ethernetle olur. Usb ethernet ile olmaz da CMU'nun arkasındaki iletişim pinleriyle olur. Bir şekilde olur. Amaç SSH ile komut verebilmek. iPhone'lardaki jailbreak olayı da bunun birebir aynısı. SSH erişimi sağladığınız anda işletim sistemine istediğiniz şekilde müdahale edebiliyorsunuz. Ama iyi bir şey için ama kötü bir şey için. Ben geçenlerde SSH bağlantısı ile aracın içinde halihazırda bulunan ama gizli şekilde olan kıble göstericisini aktif ettim mesela. Araç hidayete erdi bir nevi. Görünce şaşırmıştım. Allah'ın Japonu koymuş resmen kıble göstericisini. Mazda namazda dedikleri bu olsa gerek 

IMG_8646.jpg

IMG_8648.jpg

IMG_8649.jpg

17.jpg

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• refig
      Yazan: refig
      2015 model Sedan Mazda 3 Power aracımın multimedia ekranı bir sabah çalışmamaya başladı. ekran açılıyor ve Mazda logosunda takılı kalıyor. Tuş kombinasyonu ile reset atmak ya da akünün eksi ucunu çıkarıp takmak bir işe yaramadı. Servis de ne olduğunu anlamadı. Başına bu durum gelen ve öneride bulunabilecek biri var mı? Zira ekran olmadan arabanın yarısını kullanamıyorum  Herhangi bir yazılım atma ya da dışarıdan müdahale yok. Apple Carplay yüklü. 
    • Burak
      Yazan: Burak
      Sıklıkla kullandığınız, Android Auto ile uyumlu favori uygulamalarınızı buradan paylaşabilirsiniz arkadaşlar. Böylelikle  yeni veya gelişen uygulamalardan birbirimizi haberdar edebiliriz.
    • ufukcaliskan
      Yazan: ufukcaliskan
      2014 soul paket aracımıza multimedia ekran taktırmak istiyoruz yardımcı olabilecek varmı 
    • Nebuchednezzar
      Yazan: Nebuchednezzar
      Selam arkadaşlar,
      Konu başlığında da söylediğim gibi FW v59.00.502 ve daha yüksek sürümlerde CMU kilitlenmesi ve tweak yüklenememe probleminin çözümü hakkında bilgi alabilirmiyim. ID7  recovery scripts ile problem çözülüyormu. Şu an 56 sürümündeyim. 59 a yükseltmek için izlemem gereken adımları anlatabilirmisiniz. Ayrıca 59 a yükseltince navigasyon da sorun yaşarmıyım?Teşekkürler.
    • mrtslk
      Yazan: mrtslk
      Merhaba arkadaşlar.
      Kısa süre önce yaşadığım problemi ve uzun uğraşlar sonucu bulduğum çözümü sizlerle paylaşmak istedim.
      3. Nesil araçlarda bulunan MZD Connect infotainment sistem için malum pahalı navigasyon kartı sebebiyle birçok kişi gibi bende araca kendim navigasyon yükledim. gayet güzel çalıştı da. Ancak bu işlem esnasında sistemde değiştirilen "jci-linux_imx6_volans-release" isimli dosyanın orijinal halini geri yüklemeden sistemi güncellerseniz yeni sistemde navigasyon hackleme işini tekrar yapamıyorsunuz. bende bu hatayı yaptım. Üstelik bununla da kalmayıp sistemi downgrade yaparak eski versiyona dönüp orijinal dosyayı atabileceğimi düşündüm. Fakat bunu yaparken sistem hata verdi ve ekran tekrar açılmamak üzere kapandı. kutup başı sökme takma, sigorta değişimi vs. hiçbirşey işe yaramadı. ekranda hiçbir hareket yoktu ve sadece radyoda son seçili kanal çalıyordu. Kanal değiştirilemiyor sadece ses kısıp açabiliyordum.
      Aracı yetkili Mazda servisine götürdüm. Onarılamayacağını ve değişmesi gerektiğini söylediler ve kdv dahil 4.500 tl istediler. Tabi değiştirmedim. Uzun uğraşlar sonucu sorunun failsafe dosyası yüklenemediği için sistemin kendini başlatamadığı olduğunu tespit ettim. downgrade esnasında silinen eski failsafe yerine yenisi yüklenememişti ve failsafe olmadan reinstall yüklenemediğinden sistem kilit olmuştu. Çözüm ya 4.500 tl ye değiştirmek yada CMU'ya müdahale ederek failsafe dasyasının saklandığı SPI-NOR içeriğini manuel olarak düzeltmekti. Bunun için https://yms.livejournal.com/3007282.html adresinde paylaşılan konudan faydalandım.
      Öncelikle ekranı ve arkasında bulunan CMU'yu söktüm. Üzerinde bulunan SPI-NOR içeriğine erişmek için CH341A kartı ile bir adet 16 bacaklı mandal kullanarak bilgisayara bağladım. Yukarıdaki linkte bilgilerini bulabilirsiniz.
      https://imgyukle.com/i/SjJmY (Resim-1: CMU içindeki kart ve SPI-NOR)

https://imgyukle.com/i/SjRAP (Resim-2: CH341A)

https://imgyukle.com/i/SjSl6  (Resim-3: 16 Bacaklı mandal ile SPI bağlantısı)

https://imgyukle.com/i/SjE2N (Resim-4: Bilgisayara tam bağlantı)

İnternetten elde ettiğim failsafe dosyasını bir hexaeditör  programı ile açtım.( dosyalar şifreli olduğu için açmak epey zor oldu. Neyse ki şifresini internete bulduğum bir hayırseverden aldım:)) Önümde birçok dosya ve CMU içeriğinde Hexadecimal kodlu büyük bir dosya vardı. http://www.2x4logic.com/jci-failsafe.html adresinde de SPI-NOR içeriğinde hangi adreste hangi bilginin yazılı olduğu aşağıdaki tablo ile belirtilmiş. 
      The memory is segmented as follows:
      official partition name offset prior to v31 offset after v31 bootstrap 0x000000 0x000000 boot-select 0x010000 0x010000 ibc1 0x020000 0x020000 ibc2 0x040000 0x040000 nv-config 0x060000 0x060000 config 0x070000 0x070000 jci-boot-diag n/a 0x0D0000 fail-safe 0x0E0000 0x0E0000 update 0x7E0000 0x7E0000 Görüldüğü üzere sadece Fail-safe dosyasının yazılı olduğu adres aralığını düzeltmem gerekiyordu. ancak ben tüm adres gruplarını kontrol ettim. ilgili bölümlerin tamamı içini açacağınız failsafe dosyası içerisinden çıkacak.
      Sonuç olarak yorucu ve günler süren mesai sonucu sistemimi geri getirmeyi başardım. tabi bu sadece sistemi açmamı sağladı.
      https://imgyukle.com/i/SjCix  (Resim-5: sistemin tecrübe anı)

Hala Failsafe dosyası yüklü değildi. Eğer yüklemeden kapatsaydım tekrar açılmayacaktı ve en başa dönecektim. usb ile güncelleme esnasında yaptığımız failsafe yükleme kısmını uygulayarak olayı noktalamış oldum.
      https://imgyukle.com/i/SjxRp (Resim-6: Ve SONUÇ)

Sonuç 4500 tl cebimde kaldı ve sistemim eskisinden farksızdı. Konuyu biraz yüzeysel anlatmış olabilirim. Detaylara ileride daha geniş bir zamanımda değineceğim.  En doğrusu en başında çalışan sisteme hiç dokunmamak:) cok kolay bozulabiliyor:)  

• Yeni Oluştur...