Jump to content

Mazda 323 Distribütör Arızası ve Tavsiyesi

kyo35
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bobin olma ihtimali çok yüksek, varsa başka bir 626 onun bobiniyle bir deneme yapınız , yoksa bobinden geleni ölçünüz sanırım sorun onda, çok geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Az Önce aracı denedim.Full LPG de çalışan arabada1 gram gaz kokusu yok o kadar marş bastım gaz pedalına bastım gaz kokusu yok.Marşa bastıkça lpg düğmesi ve göstersesinden tık  tık tık diye ses geliyor. sanırım gazı kesiyor araç. bu yüzdende çalışmıyor. Ayrıca normalde lpg direk aküden roleye bağlı. Role sayesinde lpg beynine elektrik gidiyor. Kontağı Açtığımda role yanardı şimdi yanmıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg beyni elektriği normalde kendindeki enerji girişinden alır ama lpg şasesinin bobinden çıkan kablo üzerine 12 tur sarılması gerekir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorunu Buldum Galiba. Bobini değiştim araç çalıştı ama bu sefer gaz yiyor ama ayağımı gazdan çekince direk devir 0 a düşüp stop ediyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorunlar benzin içinde geçerli mi ? Stop etmesi gaz ayarindan hava ayarindan olabilir .subap ayari avans ayari yapildi mi ? Buji buji kablolari tevzi nakara Modul yeni mi ? Bobini yenileyecekseniz w124 bobini almanizi tavsiye ederim tekrardan

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Hocam Eski Dsitribütörüm sağlammış bobin ağrızalıymış şuan çalışıyor aracım ama bu seferde traktör gibi çalışmaya başladı. tar tar tar tar diye rolantide yüksek bir ses geliyor motordan. egzostanda patapatapata diye ses geliyor.Vakit bulamadım ustaya götürüp göstermeye. Nasip olursa 1-2 güne gidicem ustaya sorucam bakalım durum neymiş. Ha Bu motordan gelen ses devir yükselince kaybouyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daha öncede belirtim Bobin konusunda dediğim ürünü alırsanız yüksek ateşleme gücü elde edersiniz ayrıca şanssızlık bir türlü birakmadi sizi umarim.tez vakit kurtulursunuz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bahsi geçen problemin sebebi sanırım ateşleme zamanlamasından kaynaklanıyor, yani aracınız zamanında ateşleme yapamıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

öncelikle geçmiş olsun arkadaşım... bu distüribütör arızasından bende çok çektim ve hala çekiyorum.. 98 model 323 familia sahibiyim 1,5 yıl kadar önce arabada 2100 devircivarı ufak bir silkleme oluyordu gazda.. buji kabloları dahil denemediğiim şey kalmadı en son distirübitörde karar kıldık ve Kyoto marka distirübitör taktık ve bütün sorun bitti .. taakii 1 ay öncesine kadar işten çıkıp eve gelirken araba birden stopetti birkaç marş basmadada almayınca fazla sıkmadım .. ertesi gün usta geldi baktı bujilere ateşleme gelmiyordu distirübitör dedi gittim 300 tl ye bir tane daha aldım.. ve dün araba birden gaz yememeye başladı rölantisinde sorun yoktu ama gaza basınca araba boğuluyor gibi oldu hatta egzos patlıyordu bugün usataya gittik zar zor evirdi çevirdi bujiler değiştirip avansı yükseltti gaz yememe sorunu kalktı ama bu seferde sabit hızda giderken vurmagibi bir şey yapıyor.. sanırım bu araçlarda distirübitör kronik hastalık.. en sağlamı srvise götürmek..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben adapazarındayim servise sürekli götürürdüm. Servis fişlerim durur hep. 200 , 300  , 500 tl lik falan :D ama adamlar işini düzgün yapmıyor. o yüzden güvenemiyorum. 

Daha öncede belirtim Bobin konusunda dediğim ürünü alırsanız yüksek ateşleme gücü elde edersiniz ayrıca şanssızlık bir türlü birakmadi sizi umarim.tez vakit kurtulursunuz

Hocam Bu w124 bobininin resmini veya internet adresini atar mısınız_? hangisi bizim arabaya uygun bulamadım bir türlü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...