Jump to content

Mitsubishi Evolution X 2015 Sürpriz

RSBurak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Japon otomobil devi Mitsubishi, Evolution serisini sonlandırma kararı almıştı ancak son bir sürpriz yaparak piyasalara veda etmeyi hazırlanıyor.Firmadan yapılan açıklamaya göre  Tokyo NAPAC fuarında Lancer Evolution X Final Edition modeli tanıtılacakmış.Konsept olarak tanıtılmasına rağmen yaz aylarına doğru U.S pazarına çıkacağı gelen haberler arasında.
a-evo_final.jpg

Yeni modelin HKS'nin sihirli dokunuşlarına büyük ölçüde maruz kalmış.
2.0-liter turbocharged motor 473 hp (480PS) with a HKS turbocharger, 
HKS tarafından geliştirilen diğer parçaların listesi
Özel yüksek verimli emiş sistemi, 
Egzoz sistemi, 
Yakıt sistemi, 
Soğutma sistemi,
Engine Control Unit (ECU), 
5-speed manual gearbox,
Height-adjustable Hipermax Max4 SP süspansiyon sistemi
Jant-Lastik olarak ise;
19-inch RAYS hafif ve güçlendirilmiş jantlar 
Yokohama Volk Racing G25 performans lastiği kullanılmış..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir efsane daha son buluyor demek ki.. Konya'da bir adet var bu Evo'dan, gerçekten gürültüsü, görüntüsü çok başka. Japon otomobil markaları genel olarak, yavaş yavaş sonlandırıyorlar herhalde bu şekil üretimlerini.

Mazda3 ve Mazda6'ya SKYACTIV MPS gelir mi diye bekleniyor kaç senedir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eskiden WRC gerçek WRC iken çok prim yapıyorlardı.Ancak günümüz şartları gerçek performanstan ,sağlamlıktan ziyade gösterişe yöneldiği için bu tip efsaneler bir bir bitiyor malesef.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence RX8 -farklı motor ağırlık merkezi hem tabana hem araç ortasına yakınlığı, gücü vs vs.- EVO dan daha agresif bir efsaneydi. İşe başladığım sene üretimden kaldırıldı Yaradan mesaj mı gönderiyor diye düşünmüştüm "yapmaa, öleceksinnn" :D 

Eğer şimdi gelse 2-3 sene ona çalışırım alırım diye düşünüyorum. Var mı bir gelişme acaba? 

Japonlar da dünyaya ayak uydurmak zorunda sonuçta hepsinin hesabı finalde duygusal ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

555 Subaru Impreza :D

crash Mcrea'li günleri özlüyoruz [emoji17] Dünya kötüye gidiyor maalesef. Özellikle motor sporları açısından.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Colin Mcrea hastasıyız dedee :D Harbiden abi o zamanlar ne izlerdik WRC yarışlarını. Çoğu kanalda da gösterirlerdi. Dediğin gibi artık kötüye gidiyor Eurosport' ta denk geldikçe izliyorum. Sebastian Loeb iyi bir şeyler yapıyordu bir kaç senedir ama Citroen işte.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor sporlarının zirvesi tabir edilen Formula1 bile 1.6 V6 turbo motor kullanır hale geldiyse artık ortada pek motor sporu kalmamış demektir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor sporlarının zirvesi tabir edilen Formula1 bile 1.6 V6 turbo motor kullanır hale geldiyse artık ortada pek motor sporu kalmamış demektir

Juan Pablo Montoya ( BMW) adamım F1 i bıraktıktan sonra onu da artık izlemez oldum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Montoya bıraktı, Schumacher felç oldu arabalar ilk nesil Honda City den bile çirkin, bunlar yetmemiş gibi bir de yayın haklarını paralı kanallara sattılar , sıvamış oldular

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence benim gibi evo hayranlarını hayal kırıklığının dibine uğratan bir haber. Ne yani, std evo 10 üzerine HKS stage 5 turbo çakıp, egzoz, intake modifikasyonu yapıp yeni bir jant koymak çok mu büyük bir iş? Bunu her evo 10 kullanıcısı 3 günde zaten yapabilir ki 480 ps güç o motor için neredeyse yarım potansiyelde. Üstelik kim bilir bu cadde tipi modifikasyon için kaç bin dolar daha fazla fiyat biçecekler... Mitsubishi de kendini kaybetti, attrage denen mutasyon bozmasından belli, nerde o etaplardan caddelere fırlayan, tommi ile efsaneleşen lancer'lar... Çizgisinden çıkmayan bir Subaru kaldı, inşallah o da bu akıma yenik düşmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben bu foruma yeni üye olduğum sıralar bir üyemiz vardı; Evo mu, MPS mi? diye konu açmıştı. Epey muhabbet dönmüştü. Tercihini EVO'dan yana kullanmıştı diye hatırlıyorum. Buralardaysa, az anlatsa :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O Belash abi miymiş ya? :D Ben de forumumuzda tek aktif MPS kullanıcısını EVO almış zannediyorum. Burayı okuyorsa kusuruma bakmasın. Unutkanlık işte :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...