Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Far Yükseklik Ayarı - Aydınlatma Mesafesi Yetersiz Gibi

vT
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Fark yükseklik ayarını nasıl yapıyoruz bulan var mı? (ya da böyle bir ayar yok mu?)

Kısa farlar çok yakını aydınlatıyor bende. Sizde de böyle mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fark yükseklik ayarını nasıl yapıyoruz bulan var mı? (ya da böyle bir ayar yok mu?)

Kısa farlar çok yakını aydınlatıyor bende. Sizde de böyle mi?

Bu veya buna benzer bir düğme olması lazım direksiyonun solunda

$_57.JPG

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu veya buna benzer bir düğme olması lazım direksiyonun solunda

$_57.JPG

Adaptif bi-xenon farlarda bu tip manuel ayar düğmesi yok diye biliyorum. Kontağı açtığınız andan itibaren, otomobil açısına göre farları kendisi ayarlıyor. Yokuş inerken, çıkarken, viraj alırken kendisi ayarlıyor. Böyle bir tuşla sürücüye bu seçimi bırakır mı ? Pek emin değilim, varsa da yeni bir şey öğrenmiş olacağım. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bildiğim kadarı ile Power Sedan modelde Adaptif değil farlar. Gerçekten düz yolda giderken çok yakını aydınlatıyor. Bence güvenli değil. Karşıdan araba gelmiyorsa hep uzunları yakıyorum. Gelince söndürüyorum. O da yorucu oluyor ve genelde zaten araba geliyor karşıdan :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Adaptif bi-xenon farlarda bu tip manuel ayar düğmesi yok diye biliyorum. Kontağı açtığınız andan itibaren, otomobil açısına göre farları kendisi ayarlıyor. Yokuş inerken, çıkarken, viraj alırken kendisi ayarlıyor. Böyle bir tuşla sürücüye bu seçimi bırakır mı ? Pek emin değilim, varsa da yeni bir şey öğrenmiş olacağım. :)

Haklısın, araç içi fotoğraflara bakınca ben de bu düğme veya benzerini görmedim. Bizim akıl eski araçlarda kaldı :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bildiğim kadarı ile Power Sedan modelde Adaptif değil farlar. Gerçekten düz yolda giderken çok yakını aydınlatıyor. Bence güvenli değil. Karşıdan araba gelmiyorsa hep uzunları yakıyorum. Gelince söndürüyorum. O da yorucu oluyor ve genelde zaten araba geliyor karşıdan :)

Doğru söylüyorsunuz "Adaptif Far" seçeneği sadece "Sense" paketinde var. Mazda'nın standart donanım olarak zenginliğine artık o kadar alışmışım ki. :)

Ama her halükarda Xenon farlarda otomatik far yükseklik ayarı mevcut. Adaptif fardan farklı olarak, virajlarda virajın açısına göre yolu aydınlatmıyor.

Sonradan takılan Xenon farların, Tuvturk muayenesinden geçmeme sebepleri olarak. Otomatik far yükseklik ayarı ve mercek olmayışıdır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Doğru söylüyorsunuz "Adaptif Far" seçeneği sadece "Sense" paketinde var. Mazda'nın standart donanım olarak zenginliğine artık o kadar alışmışım ki. :)

Ama her halükarda Xenon farlarda otomatik far yükseklik ayarı mevcut. Adaptif fardan farklı olarak, virajlarda virajın açısına göre yolu aydınlatmıyor.

Sonradan takılan Xenon farların, Tuvturk muayenesinden geçmeme sebepleri olarak. Otomatik far yükseklik ayarı ve mercek olmayışıdır.

Otomatik far ayarı var ise bu durumda manuel ayar yapamıyor muyuz?

Ciddi olarak yakını aydınlatıyor farlar. Yol aydınlatması yoksa gerçekten tehlikeli bir durum. Allah korusun yola bir canlı çıksa yada yola bir şey düşmüş olsa son anda fark edeceğim. Sırf bu yüzden hız sınırlarının epey altında gidiyorum karanlık yerlerde.

Bu kötü bir şey değil tabi . Ama bir gün acelem olduğunda sıkıntı yaşamak istemem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu araca sahip olmadığım için. Manuel ayarı var yada yok şeklinde net bir cevap veremiyorum.

Ama mantıken manuel ayar olmamalı zaten. Xenon farlar çok kuvvetli aydınlatması var. O yüzden öndeki araç için olsun, karşı yönden gelen araç için olsun. Farın açısı karşıda ki aracın sürücüsünü rahatsız etmemeli. O yüzden manuel ayarı yoktur diye düşünüyorum.

Aynı araca sahip birisi net cevap verecektir eminim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araç power, sense yok. Bende de far yükseklik ayarı yok yani otomatik ayarlıyor. Ama farların açısından gayet memnunum, uzun gibi ama kimseyi rahatsız etmiyor tam sınırda. Diğer araçların (yaklaşık) kapı kolu seviyesine denk geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araç power, sense yok. Bende de far yükseklik ayarı yok yani otomatik ayarlıyor. Ama farların açısından gayet memnunum, uzun gibi ama kimseyi rahatsız etmiyor tam sınırda. Diğer araçların (yaklaşık) kapı kolu seviyesine denk geliyor.

Aynı şekilde benim araçta da yanımdan geçen araçların kapı kolu seviyesi gibi.

Ama önüme bakınca yakını aydınlatıyor. Eski arabama göre bariz fark var. Eşim de fark etti bu durumu.

Bilal bu soruya noktayı koymuştur herhalde. Sadece bizim araçlarda değil, tüm Xenonlu otomobillerde durumun bu şekilde olması lazım.

Evet, ayar konusunda son noktayı koymuş oldu. Ama sıkıntımı gideremedim. Belki de fabrika ayarı yapılırken benimki kısa kalmış olabilir. Teknik servise götürsem iyi olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"önümü aydınlatıyor" dan kastınız nedir :) Farlar heryeri aydınlatıyor ön-yan-ileri vs.vs. bunu yaparken de kimseyi rahatsız etmiyor. Gayet başarılı ve daha ne beklediğinizi anlayamadım gerçekten :D 2010 passat var babamda halojen farlar. Ona binince gerçekten far yok diyosun bu arabada. Birçok araca binmiş biri olarak Mazda3 bi-xenon aydınlatmanın muhteşem olduğunu söyleyebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben bu hafta sonu şehirler arası yolculuk yaptığımda çok zorlandım farların kısa olmasından ötürü ancak sense modeli olmadığı için otomatik ayarlayıp ayarlamadığını bilmiyorum.  herhangi manuel bir ayarıda yok ... özellikle bahsi geçen düğmeyi arayıp bulamayanlardan olduğum için bunu yazıyorum. çare bulan varsa hertürlü teşekkürü borç bilirim dostlar ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"önümü aydınlatıyor" dan kastınız nedir :) Farlar heryeri aydınlatıyor ön-yan-ileri vs.vs. bunu yaparken de kimseyi rahatsız etmiyor. Gayet başarılı ve daha ne beklediğinizi anlayamadım gerçekten :D 2010 passat var babamda halojen farlar. Ona binince gerçekten far yok diyosun bu arabada. Birçok araca binmiş biri olarak Mazda3 bi-xenon aydınlatmanın muhteşem olduğunu söyleyebilirim.

Xenon farı, helejon farla mukayese etmek, pek adaletli olmaz. :) Öyle ki Osram Night Breaker far aydınlatmasını. Normal klasik helojen far aydınlatması ile mukayese etmekte pek doğru olmaz. Birde otomobillerin çizilen, sararan, matlaşan far camları da etkendir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilhan hocam sanırım çoğunluk skyactive modelden bahsettiği için araçlar daha sıfır yani bu olay pek camların sararıp solmasına bağlı değil gibi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilhan hocam sanırım çoğunluk skyactive modelden bahsettiği için araçlar daha sıfır yani bu olay pek camların sararıp solmasına bağlı değil gibi...

Ben o söylemi, Bilal'e (Bikes44) babasının Passat'ı için söylemiştim. :) Yoksa bahsi geçen araçların 3.Nesil Skyactıv Mazda 3 olduğu. Ve far camlarının ışıl ışıl, sorunsuz olduğu konusunda hemfikiriz. O0  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önümden kastım ilerisi içindi. Yani arabanın burnunun 50 mt ilerisi mesela :) Normalde olması gereken nedir bilemiyorum. Belki de bi-xenon farlarda kısalar için 35 mt ileriyi aydınlatması gerekiyordur. Yani kanunen falan. 

Bir de far yana da vuruyor. Yanımdan geçen arabanın kapı koluna denk geliyor. O önüm olmuyor dolayısı ile :)

Gördüğüm kadarı ile benim gibi sıkıntılı olanlar varmış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Internetten bakındım biraz. Yabancı sitelere. Benzer sıkıntı yaşayanlar var.

Birisi tarif etmiş. Lambanın arkasında tornavida ile ayar yapacak ufak bir boşluk varmış. Oradan yukarı kaldırmışlar sözde.

Gerçi sol far için yapmış. Sol far, sağ fardan daha aşağıdadır ya. Sol farı sağ far ile aynı seviyeye getirmiş. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önümden kastım ilerisi içindi. Yani arabanın burnunun 50 mt ilerisi mesela :) Normalde olması gereken nedir bilemiyorum. Belki de bi-xenon farlarda kısalar için 35 mt ileriyi aydınlatması gerekiyordur. Yani kanunen falan. 

Bir de far yana da vuruyor. Yanımdan geçen arabanın kapı koluna denk geliyor. O önüm olmuyor dolayısı ile :)

Gördüğüm kadarı ile benim gibi sıkıntılı olanlar varmış.

Tüm araçlar için standart; kısa far 20 mt' yi uzun far ise 100 mt' yi aydınlatmalıdır. Standart olan budur. Değilse ayarı bozuk demektir :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...