Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Far Yükseklik Ayarı - Aydınlatma Mesafesi Yetersiz Gibi

vT
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

servis yada far ayarcısı çare bulmazsa yapacak tek şey cok iyi kaportacıya yada yaparsa servise farları yukarısından geriye doğru aldırmak fatalhand .bir ara bende dediğim yaptırmıştım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu gün Bilgisayarlı far ayarı yaptırmak için Bornova da ki Batı Lastiğe gittim , far ayarını çok iyi yapan bir usta var özellikle ona yaptırdım, farların üzerindeki merkez işaretlerine milimetrik şekilde lazeri hizaladılar, ayar yapılırken ekrandan izledim, standart ampüller zaten çok güçsüz, kesinlikle değiştirmek gerekli yeni ampüller şart, bilgisayarda çıkan aydınlatma değerleri içler acısıydı, ama esas konu; far ayarı en yukarıda iken sol far olması gereken yüksekliğin yarısından daha da aşağı seviyeyi aydınlatıyordu + sola doğru sapması vardı. Sağ far ise yine olması gereken yüksekliğin yarısından daha fazla aşağı aydınlatıyordu + sağa doğru çok fazla bir sapması vardı

Sıfır bir araçta far ayarı olmaması ve bu kadar büyük farklarla hatalı olması beni çok şaşırttı, ayar yapılan yerdeki ustalarda çok şaşırdı. İlgilenmeyeceklerini bildiğim için bu durumu yetkili servise söyleme eziyetine hiç girmedim, ama Mazda Türkiye' yi arayıp konuyu bildiricem , en azından 3. Nesil Mazda 3' te böyle bir hata olduğuna dair geri dönüş almış olsunlar . 

Farlar ayarlandıktan sonra teste çıktım, kısaların aydınlatma çizgisi normal şekilde yolu çepeçevre aydınlatır hale geldi, uzunlar da artık karşıyı aydınlatıyor, yolu derinlemesine görebiliyorum. Bu zamana kadar 3 aydır resmen farsız kullanmışım arabayı, fark o kadar büyük oldu yani, ayardan sonra ki durumdan memnunum, en kısa zamanda Philips Xenon takacağım .

3. Nesil Mazda 3 kullanıpta aydınlatmasından memnun olmayanlar varsa aracı sıfır aldıklarına güvenmesinler, kaliteli bir lastikçiye gidip bilgisayarlı far ayarı yaptırsınlar kesinlikle . 

Mazdacı 1990 tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçmiş olsun diyeyim Allahtan iyiki tamiri varmış ya benim anlamadığım yada anlamak istemediğim konu hangi marka olursa olsun neden bize kontrol yapılmamış gibi araç gönderiyorlar bu aracı avrupaya yada abd ye kanadaya gönderbilirmiydi nerde o cesaret göndermeye hangi şirketse onu dünyaya rezil ederlerdi suç biz kullanıcılarda mı ithal eden ana bayilerde mi yoksa yönetimde mi tartışma götürür yani ben dünya markasıyım diyon far ayarı yapılmamış kontrol edilmemiş araç gönderiyorsun yazık cok yazık bu yakınmam tüm ithal edilen markalar için geçerli sadece mazda ile sınırlı kalmıyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araç ilk alındığı gün farların çok aşağıyı aydınlattığını fark ettim ve hemen yükseklik ayarından ayarlayarak farları en yüksek konuma getirdim fakat en yüksekte bile yine çok aşağıyı aydınlatıyordu, uzunlar pek bir aydınlatma farkı yaratmıyordu, o günden bu güne kadar beğenmeye beğenmeye idare ettim. Geçen hafta gece karanlık 50 kilometrelik dağ yolu yolcuğumda kısaların çok fazla yeri aydınlattığı gerçeğiyle yüzyüze kaldım, keskin bir çizgi ve ötesi zifiri karanlık, o şekilde 10 metre yol bile gitmek gözü bağlı gitmekten farksızdı, hemen uzunları açtım fakat uzunlarda biraz daha uzak mesafeli olarak yine sadece önümü aydınlatıyordu. Uzun farların sağa sola aşağı yukarı ışık yansıtmasından dolayı etrafı az buçuk görerek yola devam ettim karşıdan gelen olduğunda uzunları her söndürüşümde bir süre karanlıkta tahmini şekilde yol almak zorunda kaldım, hemen tekrar uzunları açtım, bütün dağ yolunu öyle geldim, tam otoyolda artık rahat ederiz derken, otoyolun aydınlatma olmayan bölümlerinde yine kısaların yetersiz mesafeli aydınlatmasından dolayı tüm otoyolu uzun farlar açık geçmek zorunda kaldım, önüme araba çıkınca kapattım ama sonra yine açtım, aynı yolculuğu dün yine tekrarladım aynı sorunla tekrar karşılaştım ve bütün yolu anlattığım hikayenin tekrarı ile gelebildim.

Bu gün Bilgisayarlı far ayarı yaptırmak için Bornova da ki Batı Lastiğe gittim , far ayarını çok iyi yapan bir usta var özellikle ona yaptırdım, farların üzerindeki merkez işaretlerine milimetrik şekilde lazeri hizaladılar, ayar yapılırken ekrandan izledim, standart ampüller zaten çok güçsüz, kesinlikle değiştirmek gerekli yeni ampüller şart, bilgisayarda çıkan aydınlatma değerleri içler acısıydı, ama esas konu; far ayarı en yukarıda iken sol far olması gereken yüksekliğin yarısından daha da aşağı seviyeyi aydınlatıyordu + sola doğru sapması vardı. Sağ far ise yine olması gereken yüksekliğin yarısından daha fazla aşağı aydınlatıyordu + sağa doğru çok fazla bir sapması vardı

Sıfır bir araçta far ayarı olmaması ve bu kadar büyük farklarla hatalı olması beni çok şaşırttı, ayar yapılan yerdeki ustalarda çok şaşırdı. İlgilenmeyeceklerini bildiğim için bu durumu yetkili servise söyleme eziyetine hiç girmedim, ama Mazda Türkiye' yi arayıp konuyu bildiricem , en azından 3. Nesil Mazda 3' te böyle bir hata olduğuna dair geri dönüş almış olsunlar . 

Farlar ayarlandıktan sonra teste çıktım, kısaların aydınlatma çizgisi normal şekilde yolu çepeçevre aydınlatır hale geldi, uzunlar da artık karşıyı aydınlatıyor, yolu derinlemesine görebiliyorum. Bu zamana kadar 3 aydır resmen farsız kullanmışım arabayı, fark o kadar büyük oldu yani, ayardan sonra ki durumdan memnunum, en kısa zamanda Philips Xenon takacağım .

3. Nesil Mazda 3 kullanıpta aydınlatmasından memnun olmayanlar varsa aracı sıfır aldıklarına güvenmesinler, kaliteli bir lastikçiye gidip bilgisayarlı far ayarı yaptırsınlar kesinlikle . 

Bundan birkaç gün önce aynı içerikte bir konu açmıştım fakat hem (açtığım konular) bölümünde hem de (iletilerim) bölümünde bulamadım, taşınmış olabileceğini düşünerek forumda da aradım, Arif' in Manchester' a attığı golün videosunu buldum :D  ama benim konuyu bulamadım o yüzden 2. defa açıyorum, kusura bakmayın :)  .

Bilgilendirme için çok teşşekkür ederim, bu konuda ben de çok rahatsızım. Farlar yolu aydınlatmıyor. Belki bu durumu değiştirir diye night breaker almayı bile planlıyordum. Ancak dediğiniz gibi önce bir far ayarı yaptırayım. Bakalım sonuç nasıl değişecek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tüm mesajları okuyamadım ama bilgilerimi paylaşayım.

Aracın ilk kontolü yapılmış olmasına rağmen benim araçta da ilk ayarı ile farlar çok alçaktı. Sonrasında servis bakımda seviye 3 e çıkardık teknik elemanla beraber. Şimdi tam istediğim gibi oldu.

Tavsiyem 3. seviyede olması. Karşı tarafı rahatsız etmeyen en yüksek seviye O0

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

daha önce ayar yaptırdığımı yazmıştım. ancak ne yaparsanız yapın sanırım mercekten kaynaklanıyor istenilen aydınlatma sağlanamıyor. yukarı kaldırma işlemini yaptırdım ama bu seferde az geliyor ve ileriyi aydınlatamıyor. yani pek bi işe yaramadı. en kıza zamanda xenon yolu göründü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

...en kıza zamanda xenon yolu göründü.

Yalnız, şöyle bir şey söylemek istiyorum. Yanlışım yoksa iki tip Xenon ampul var. Biri Xenon HID (High Intensity Discharge), diğeri ise gazlı Xenon ampul. Farınız mercekliyse de kullanacağınız Xenon ampulüne uyumlu olup olmadığını kontrol ettirmeniz gerekebilir.

Önceki aracıma mercekli bir far seti almıştım, ama kullandığı ampul bildiğimiz halojen ampuller idi. Neyse biraz kullanayım, ileride Xenon set falan takarım olmazsa diye düşünüyordum. Farı takarken aletin altındaki uyarı dikkatimi çekti: No HID Bulb!

O zamanki sınırlı bilgimle, "Haa, Xenon hayal oldu" diye Xenon'dan vaz geçmiştim, ama belki şu gaz içerikli Xenon ampul kullanmak kaydıyla taktırabilirmişim.... sanırım....

Aklıma geldi, yazayım dedim... :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yalnız, şöyle bir şey söylemek istiyorum. Yanlışım yoksa iki tip Xenon ampul var. Biri Xenon HID (High Intensity Discharge), diğeri ise gazlı Xenon ampul. Farınız mercekliyse de kullanacağınız Xenon ampulüne uyumlu olup olmadığını kontrol ettirmeniz gerekebilir.

Önceki aracıma mercekli bir far seti almıştım, ama kullandığı ampul bildiğimiz halojen ampuller idi. Neyse biraz kullanayım, ileride Xenon set falan takarım olmazsa diye düşünüyordum. Farı takarken aletin altındaki uyarı dikkatimi çekti: No HID Bulb!

O zamanki sınırlı bilgimle, "Haa, Xenon hayal oldu" diye Xenon'dan vaz geçmiştim, ama belki şu gaz içerikli Xenon ampul kullanmak kaydıyla taktırabilirmişim.... sanırım....

Güzel ve yararlı bir bilgi oldu teşekkürler, bu xenon olayını araştıracağım :) .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

daha önce ayar yaptırdığımı yazmıştım. ancak ne yaparsanız yapın sanırım mercekten kaynaklanıyor istenilen aydınlatma sağlanamıyor. yukarı kaldırma işlemini yaptırdım ama bu seferde az geliyor ve ileriyi aydınlatamıyor. yani pek bi işe yaramadı. en kıza zamanda xenon yolu göründü.

Tabi sizin farla benimki farklı hocam. Benim tavsiyem power bi-xenon için. Doğrudur halojen far için bişey diyemeyeceğim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkürler uyarı için. açıkçası xenon hakkında hiçbir bilgim yok. 1 defa bi aksesuarcı takalım dedi. araç garantide olduğu için sonra dedim. ve sonra farkettim ki çok daha ucuzları falan var. zamanı gelince iyice araştırmak lazım .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracımı aldığımda üzerindeki mercekli kısa farlar ile neredeyse köreleme gidiyordum. Bir gece yağmurlu bir günde kırşehir-ankara arası neredeyse petrol istasyonuna çekip sabahı bekleyecektim. İnternetten araştırdım, elektirkci ustamdan da fikir alarak " Osram H11 Night Breaker Unlimited " aldım. Şu an xenon farlara yakın aydınlatma yapıyor. Yaklaşık 7 ay oldu çok memnunum. Hatta çoğu zaman uzun farlara ihtiyaç duymuyorum. Herkese ısrarla tavsiye ederim. Not: (Aydınlatma beyaza yakın sarı. Çok beyaz olsun istemiyorum, sisli ve puslu havalarda ışık fazla kırılıyor.)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Arkadaşlar, mazda 3 power sahibiyim. Aracı alır almaz farların ileriyi değil yeri aydınlattığını yani orjinal ayarların çok aşağıda olduğunu fark ettim.

Araçta zenon far var ve bildiğiniz gibi yüksekliğini kendi aayrlıyor. Mazda mersere gittim ve farları ayarlattım yani yükselttim. Şuan çok memnunum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

merhaba arkadaşlar mz 3 power bi-xenon ön far kısa aydınlatma ile ilgili sıkıntı yaşayan var mı?

gece yolculuğunda kısa aydınlatmalar yolu zor gösteriyor  aydınlatma ileriye doğru ışık aydınlatması düşük

diye düşünüyorum ben bu konula ilgili kendi arabasında yaşayan var mı?

öneriniz nedir. 

şimdi den cevap yazan arkadaşlara teşekkürler. 

emre39 tarafından düzenlendi
Tamamı Büyük Harflerden Oluşan Mesaj Metni Düzenlenmiştir. Forumda mevcut konu başlığı ile birleştirilmiştir.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

12 dakika önce, emre39 :

merhaba arkadaşlar mz 3 power bi-xenon ön far kısa aydınlatma ile ilgili sıkıntı yaşayan var mı?

gece yolculuğunda kısa aydınlatmalar yolu zor gösteriyor  aydınlatma ileriye doğru ışık aydınlatması düşük

diye düşünüyorum ben bu konula ilgili kendi arabasında yaşayan var mı?

öneriniz nedir. 

şimdi den cevap yazan arkadaşlara teşekkürler. 

Forumda mevcut konu ile birleştirilmiştir. Önceki sayfaları incelemenizi öneririm.

Not: Forum, yazım-imla kuralları gereği tamamı büyük harflerden uluşan konu başlığı ve mesaj içeriği kullanmıyoruz.

Şu konularada göz atabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Bende power Mazda 3 Bi xenon farlarımın çok ileriyi aydınlatmadığını düşünüyorum. Servise gideceğim. Uzun yola çıkacağım ve gece sürüşü yapacağım için endişe ediyorum. Burada bir kaç arkadaş farları ayarlatmış ve memnunlar sanırım. Bana mı öyle geliyor yoksa gerçekten sorun mu var anlayamıyorum. Ama sanki biraz daha ileriyi aydınlatması gerekir gibi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
On 6/19/2016 at 11:48 PM, erdierdi said:

Merhaba,

Bende power Mazda 3 Bi xenon farlarımın çok ileriyi aydınlatmadığını düşünüyorum. Servise gideceğim. Uzun yola çıkacağım ve gece sürüşü yapacağım için endişe ediyorum. Burada bir kaç arkadaş farları ayarlatmış ve memnunlar sanırım. Bana mı öyle geliyor yoksa gerçekten sorun mu var anlayamıyorum. Ama sanki biraz daha ileriyi aydınlatması gerekir gibi.

Servise uğradığımda bakmalarını rica ettim. Merser'de ki usta, far ayarı için kullanılan cihazla kontrol etti. İki farın da acayip aşağı ayarlı olduğunu söyledi ve cihaz ile ölçüm yaparak ayarladı. Ben de çok şikayetçiydim bu konuda ama ayarlandıktan sonra süper oldu. Herkese tavsiye ederim servise uğrayıp kontrol ettirmesini. Ciddi bir mesele ama malesef fabrikada dikkatsizce ayarlayıp belki de hiç ayarlamayıp öyle gönderiyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

bugün didim bodrum arası bir buçuk satlik yolu bana zehir etti bu farlar. ilk defa gece aydınlatmasız yolda kullandım kullanmaz olaydım. direksiyon civarlarını elleye elleye bir hal oldum..

bu arada farlar aydınlattığı yeri tam aydınlatıyor ama aydınlatmadığı yeri de zerre aydınlatmıyor. aradaki çizgi bıçak gibi. şöyle yolu gösteren iki reflektör görse desen yok. önümde araç yokken 80-90  gidemedim çünkü bişey görünmüyor. öyle az görünüyor falan değil, bildiğiniz görünmüyor. 

konunun tamamını okudum. tek çözüm ankara'ya döner dönmez servise gidip yükseltmek. mırın kırın ederlerse de direkt düzgün bir farcıya... uzunları yakıp söndürmekten iflahım kesildi...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

9 dakika önce, Servet :

Mercekli farın özelliği budur. Gerek olmayan yere ışık yansıtmaz. Sizin sadece derdiniz farların ayarsız olması

hocam far ayarının olmaması çok kötü. hadi 5 kisi bindik ya da ne bileyim karavan bağladık o zaman ne olacak?  sürekli servise mi gidecez? simdi yarın öbür gün düzeltecem ama arabaya üç bes kisi binse bu ayarla tavanı aydınlatır. tabi paso selektör yeriz. (muhtemel küfürleri saymıyorum)

elbette durum farın cinsiyle alakalı ama kim ne derse desin büyük eksiklik. bi alternatif sunulmalıydı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...