Jump to content

3. Nesil Mazda 3 Far Yükseklik Ayarı - Aydınlatma Mesafesi Yetersiz Gibi

vT
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bugün far ayarı için (ankara) SK Mazda'ya gittim. sağolsunlar ustalar hemen ilgilendi ve herhangi bir ücret talep etmeden ayarını yaptılar. şu an nefis aydınlatıyor. güzelim farın meğer bi faydasını görmüyormuşuz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Ben de aslında baştan beri biraz rahatsız olsam da idare etmiştim bu farların sıkıntısını; ileriyi aydınlatmadığını hissediyordum... Geçen gün araç muayene raporunda hafif kusur olarak sol kısa farın sapma oranını %99 görünce artık ben de bir servise uğrayayım diyorum...

İzmir'de Yeni Mazda servise aracını götürüp çözüm alan arkadaşım var mı?.. ücret istiyorlar mı?...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 saat önce, aattaa :

Ben de aslında baştan beri biraz rahatsız olsam da idare etmiştim bu farların sıkıntısını; ileriyi aydınlatmadığını hissediyordum... Geçen gün araç muayene raporunda hafif kusur olarak sol kısa farın sapma oranını %99 görünce artık ben de bir servise uğrayayım diyorum...

İzmir'de Yeni Mazda servise aracını götürüp çözüm alan arkadaşım var mı?.. ücret istiyorlar mı?...

aracı aldığım ilk ay götürmüştüm. bir ücret talep etmediler.

5 dakikalık bir uygulama zaten . talep edilmeyecek kadar ufak bir şey

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, aattaa :

Ben aracimi onlardan aldim.  Ilk 10,000 bakimini da dogal olarak onlar yapti.  Benim simdiye kadarki izlenimim gayet olumlu.  Orada ofisde Tarik Hendek var, sizinle ilgilenecektir.  O olmazsa Ebru hanim var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 saat önce, Seriatsu :

aracı aldığım ilk ay götürmüştüm. bir ücret talep etmediler.

5 dakikalık bir uygulama zaten . talep edilmeyecek kadar ufak bir şey

3 saat önce, AKayhan :

Ben aracimi onlardan aldim.  Ilk 10,000 bakimini da dogal olarak onlar yapti.  Benim simdiye kadarki izlenimim gayet olumlu.  Orada ofisde Tarik Hendek var, sizinle ilgilenecektir.  O olmazsa Ebru hanim var.

teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birbuçuk yıl oldu aracımı aldığımdan bu yana farların performansından gayet memnunum,karşıdan gelenlere de bir rahatsızlık vermiyor anladığım kadarıyla.far ayarı önemli hem sizin görmeniz açısından hemde karşıdan geleni rahatsız etmemesi önemli.Bu konuda malesef çok duyarsız insanlar var.Önceki aracımda 2 yılda bir far ayarına götürürdüm çok ufak ayar oynaması olmasına rağmen giderdim genede.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Aynı problemi 10.000 bakımını yaptırdıktan sonra ben de yaşadım.  2 kez ayarlatmam gerekti. Servis yaparken dikkat ettim farların tam arkasından uzunca bir yıldız tornavida vasıtasıyla yapılıyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Aracımda far yükseklik ayarı olmadığını fark edince incelemek istedim ve aşağıdaki videoyu buldum. Her Mazda kullanıcısının bilmesi gerektiğini düşündüğümden konuyu hortlatayım dedim.

Videoda farların nasıl çalıştığı gösterilmiş. Fakat videodaki aydınlatma özelliklerine hangi modelin ne kadarına sahip olduğunu net bilemiyorum. Benim aracım Power Sense ve videoda anlatıldığı gibi ışıksız gece karanlığında 95 km hızı geçince yükseldiğini fark edebiliyorum. 

Ayrıca yanal aydınlatmalardaki Ledlerin fonksiyonundan haberim yoktu. Aracın böyle bir donanıma sahip olması çok hoşuma gitti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

20.07.2022 at 14:20, Akuma :

Fakat videodaki aydınlatma özelliklerine hangi modelin ne kadarına sahip olduğunu net bilemiyorum

Videodaki özellikler 3. nesil Mazda 3 lerde yok. ALH özelliği merceklerin içindeki bir sürü ufak led ve kamera yardımı ile oluyor. Mazda 6, Cx-5, Mx-5 ve daha üst modellerde var. Sattığım 2018 Mazda 6 modelinde vardı bu özellik. Ayrıca her aracın far yükseklik ayarı vardır. Sizin aracınızda da var far yükseklik ayarı. Bu ayarı araç içindeki bir kontrol ile değil de tornavida vb. yardımı ile kaput altından, farların arkasından yapıyorsunuz. Bu ayarı bir kere yaptıktan sonra, araç bu ayarı baz alarak, sol arka süspansiyon kolunda bulunan bir sensör ile sürekli aracın durumunu kontrol ederek farı aşağı-yukarı yapıyor. Örnek veriyorum farınız çok aşağı ayarlı ise far arkasındaki ayarlardan, her zaman yeri gösterir. Yetkili serviste ya da herhangi far ayar cihazı olan bir serviste bu ayarı yaptırabilirsiniz. Mazda 6 aracımda bu ALH ile ilgili bir video çekmiştim.

Bu konunun bir önceki sayfasına giderseniz, kendi 2015 Mazda 3 aracım için serviste ayar yaptırdığımdan bahsetmiştim. Benim aracım da ilk aldığımda yeri aydınlatıyordu sadece.

2018 Mazda 6 ALH:

Bu da bahsettiğim far yüksekliği için olan sensör. HID(xenon) farı olan araçlarda olmak zorunda kanunen bu özellik ve far yıkama:

2LAHwMbmwN.thumb.jpg.ecab46f8c69b91a46075391e677efa18.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...