Jump to content

2015 Yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Tutarları

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• 2 hafta sonra ...

Ben 31 Ocak'ta yatırmıştım :)

Ancak ödeme yaparken devlet şöyle bir kıyak geçti bana :)  Aracım 2009 model olmasından dolayı 4-6 yaş grubundan 706 TL ödeyeceğimi planlıyordum ancak 7-11 yaş grubundan sayılarak 412 TL ödeme yaptım.

Aracın trafiğe çıkış tarihi 08/2008, bu yüzden 7 yaş grubunda kabul gördü muhakkak :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu kadar söyledim ben de dün gün içerisinde unuttum, eve girer girmez koştum bilgisayar başına oğlum soruyor baba ne oldu diye :D Dedim çekil vergiyi unuttuk :D

Darası seneye benim başıma inşallah :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu kadar söyledim ben de dün gün içerisinde unuttum, eve girer girmez koştum bilgisayar başına oğlum soruyor baba ne oldu diye :D Dedim çekil vergiyi unuttuk :D

Darası seneye benim başıma inşallah :D

Ee vergi kutsaldır, geciktirmeden ödemek lazım :)

Düştüğümüz duruma bak yahu, vergilerden dolayı araç yaşlansın da düşük vergi ödeyelim diye seviniyoruz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tüvtürk der ki;

MTV ( Motorlu Taşıtlar Vergisi ) Gecikme Cezası Hesaplamasında 2014 yılı için aylık % 0,7939 gecikme faizi uygulanmaktadır.

2015 verileri henüz yok ama muhtemel yakın seviyelerdedir.

Kabaca 1600 cc 1-3 yaş arası bir aracın 6 aylık ödemesi 473 lirayken aylık cezası 3,75 TL oluyor. Kaç ay ödemezsen artık :)

1 yıl ödemediğini varsayalım 45 TL ceza ödenecek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Herkese merhabalar .. Bugün yapı kredi internet bankacılığında dolaşırken ödemediğim mtv yi gördüm de araç 2012 eylül çıkışlı hesap kesim tarihinden sonra ödeyeceğim fakat geçen sene 480 küsür civarında rakam ödediğimi hatırlıyorum araç 3.yaşına girdiği için mi böyle oldu ?

Lp63gz.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

vay yavrum vay :D kıyamam ben ona ya bir pasta yapayımda en kısa zamanda karşılıklı foto çekileyim :D yaşlandı falan ama haftada bir otoparktan branda altından çıkarınca görenlerin tepkisi ve her defasında bir kaç kişinin kaç model bu hala üretiliyormu demesi çok hoş bir duygu :) Allah kaza bela vermesin cümlemize inşallah :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...
31.12.2014 at 22:58, Burak :

2015 yılında araç sahiplerinin ödeyeceği Motorlu Taşıtlar Vergisi ( MTV ) tutarları Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklandı.

.Başkanlık tarafından 2015 yılı içerisinde ödenecek olan MTV tutarları açıklandı.

2014 yılı için yeniden değerleme oranının %10,11 olarak belirlenmesi sonucu hesaplanan yeni listeyi aşağıda bulabilirsiniz.

Bilindiği gibi bu tutarlar 2015 yılına ait olup Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere 2 taksit halinde alınacak.

MTV_2015_MazdaClubTR.JPG

Kaynak : Gelir İdaresi Başkanlığı Tebliği

Arkadaşlar, Motorlu Taşıtlar Vergisinin ikinci taksit zamanı gelmiş bulunuyor. Unutmamak adına bir hatırlatma yapalım. :)

Ayrıca bankaların düzenlediği kampanyaları da yazalım. Belki işimize yarar bir kampanya görebiliriz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Garanti Bankasının Piranha kampanyası geçen Ocak dönemindeydi. Hatta bizim yeğene almıştım ben :)

Güncelleme de eksik var o zaman.

Boya koruma gerekiyor artık benim araca. Yapı Kredinin kampanyasını düşünebilirim bu dönem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende de Worldcard var ama vakıfbanktan yinede faydalanabilirmiyiz acaba bu kampanyadan. :) Gerçekten iyi fiyat 180 TL. :)

Malesef,

Açıklamalar kısmında şöyle geçiyor;

Kampanyaya tüm Yapı Kredi kredi kartları, Albaraka ve Anadolubank Worldcard’lar dahildir. TEB ve Vakıfbank Worldcard’lar kampanyaya dahil değildir.

http://www.worldcard.com.tr/kampanyalarimiz/world-kampanyalari/motorlu-tasitlar-verginizi-3-taksitle-odeyin/s-23/c-6564.aspx

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...