Jump to content

Paralel Park: Tek Seferde Aracınızı Mükemmel Park Edin

Mehmet Özdemir
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Paralel park etme yöntemi nedir?

- Geri manevra yapmak suretiyle aracınızı, iki araç arasına yerleştirme tekniğidir.

.Tek seferde iki araç arasına park edebilmenin reçetesi aşağıdaki resimde. Okuduğunuzda siz de ne kadar basit olduğunu anlayacaksınız. Tek yapmanız gereken; bol bol tekrar edip, tecrübe kazanmak.

1- Öndeki aracın yanına paralel olarak yanaşın. Arka tekerinizin merkezi, diğer aracın tamponuyla hizadayken; direksiyonunuzu kaldırıma doğru tam tur çevirin.

2- Arka tekeriniz, öndeki aracın yola bakan köşesiyle aynı hizaya gelene kadar bu işleme devam edin. Aynı hizaya geldiğinde direksiyonunuzu düzeltin ve geri gelmeye devam edin.

3- Yola bakan arka tekeriniz de diğer aracın dış köşesiyle aynı hiza olduğunda , direksiyonunuzu ilk yaptığınız manevranın tersi yönde hareket ettirin.

4- Üstteki üç hareketi de düzgün yaptıysanız; aracınızı boşluğa mükemmel bir şekilde yerleştirdiniz demektir. Aracınızdan aşağı inin ve nasıl park ettiğinize hayranlıkla bakın.

Resmi ekleyen

Eğer bu şekilde yapamadıysanız aşağıdaki seçenekleri deneyebilirsiniz :) ;

El Freninizi Çekin:

Aşağıdaki videoda gösterilen park etme şeklidir. Videomuzun kahramanları Guinness Rekorlar Kitabına da girmişler. Paralel park etmek için sadece 5.2 inch ekstra alana ihtiyaç duyuyorlar.

Park Et Butonuna Basın:

Radar sistemleri ve elektrikli direksiyon teknolojisine sahip modern otomobiller, kendilerini düzgünce park edebiliyorlar. Ford, bu konuda müşterilerini şunu söylüyor; "sahip olduğumuz otomatik park etme sistemlerindeki büyük sorun, aracın kendini park ettiği yerden, sürücünün aracını çıkaramamasıdır" demiş.

Kaynak

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu şekilde park etmeye çalışıp, park edeceği yere defalarca gir çık yapan insanlar görmek mümkün. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben tam onların yaptığını yapmıyorum da mesela geri geri aracın arkasını yanaşıyorum. El frenini çekip kaydırarak önünü de yanaşıyorum. İleri geri manevra yapmadan çok dar yerlere girebiliyorsun bu şekilde :D çıkması da aynı şekilde :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler Mehmet, ben o kadar değil de oğlum çok iyi yapar bu işi, başka herkesin bakıp bakıp yürüdüğü boşluğa zınk diye oturtur, araç da biraz küçük olacak tabiii :)

Yalnız bunun adının paralel park olmaması gerekir eğer elektrikten veya geometriden referans alıyorsak, bu seri, diğer yanyana olanı paralel olmalı kanımca.... :D Bütün dünya yanılıyor... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bütün park edenler zaten yola paralel park etmiyormu, yoksa yola dikine park edenlerdemi var :D

Bu park yöntemi çok ideal bir yöntem ben hep böle park ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Babama küçükken ne zaman araba sürdür desem hep bunu yaptiriyordu bana basta bidonlarla iyice alisinca agaclar taşlar vs daha sonrada bütün park etmelerde sayesinde çok çok iyi öğrendim bu zamana kadar bir kez kusur olmadan park edip kullanıyorum çok verimli bi çalışma kardeşime 3 senedir öğretmeye çalışıyorum 10-15 dk anca park ediyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu şekilde park etmeye çalışıp, park edeceği yere defalarca gir çık yapan insanlar görmek mümkün. 

Cinsiyet ayrımcılığı yapmasanız artık. "Kadınlar kötü şoför hahah" muhabbetine yeterince maruz kalıyoruz zaten bayanlar olarak. Ben 31 yaşında ehliyet alıp, araç kullanmaya başladım. Elbette çoğu erkek gibi kusursuz paralel park yapamam. İşin matematiğini ne kadar kavransa da tecrübe gerektiriyor sonuçta. Erkekler gibi, çocukluktan elimize oyuncak araba almıyor, babamızın kucağında şoför koltuğuna oturmuyoruz, en azından çoğumuz.

İşin alayına kaçarken, belki bizim gibileri hariç tutuyorsunuz ama yine de rahatsız edici bir söylem bu. Böyle kaliteli bir foruma yakışmıyor kanımca.

Paylaşım için ise teşekkür ederim.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cinsiyet ayrımcılığı yapmasanız artık. "Kadınlar kötü şoför hahah" muhabbetine yeterince maruz kalıyoruz zaten bayanlar olarak. Ben 31 yaşında ehliyet alıp, araç kullanmaya başladım. Elbette çoğu erkek gibi kusursuz paralel park yapamam. İşin matematiğini ne kadar kavransa da tecrübe gerektiriyor sonuçta. Erkekler gibi, çocukluktan elimize oyuncak araba almıyor, babamızın kucağında şoför koltuğuna oturmuyoruz, en azından çoğumuz.

İşin alayına kaçarken, belki bizim gibileri hariç tutuyorsunuz ama yine de rahatsız edici bir söylem bu. Böyle kaliteli bir foruma yakışmıyor kanımca.

Yukarıda yapmış olduğum yorumdan ötürü siz ve bizi takip eden tüm kadın üyelerimizden özür diliyorum. İletiyi düzenledim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Azime hoş geldin, bayağı bir zaman oldu gözükmeyeli. Seni online görebilmek için, illahi bir etkinlik mi yapmamız gerekiyor. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Maceraya Gerek Yok, Yavaş Yavaş Park Edelim :) Malum Mazda'nın Tamponu O kadar ucuz Değil :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mehmet bey, çok teşekkür ederim duyarlı cevabınız için...
İlhan ağbi aslında arada siteyi ziyaret ediyorum ama sanırım yeni tasarıma alışamadım henüz.. Siz yine etkinlik yapın ama ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mehmet bey, çok teşekkür ederim duyarlı cevabınız için...

İlhan ağbi aslında arada siteyi ziyaret ediyorum ama sanırım yeni tasarıma alışamadım henüz.. Siz yine etkinlik yapın ama ;)

Azime yeni sistem aslında daha bir kullanışlı ama alışma süreci lazım. Akıllı telefon kullanıyorsan Taptalk uygulamasını tavsiye ederim. Forumda takip ettiğin konulardan, anlık haberdar olabiliyorsun.

Havalar birazcık düzelsin, bir organizasyon yaparız inşallah. :) Kendine iyi bak, sağlıcakla kal inşallah.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de tam aynı şeyi söyleyecektim ;) Ön yargısız ,  bir süre kullanınca çok daha kullanışlı olduğunu anlayacaksınız ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Azime yeni sistem aslında daha bir kullanışlı ama alışma süreci lazım. Akıllı telefon kullanıyorsan Taptalk uygulamasını tavsiye ederim. Forumda takip ettiğin konulardan, anlık haberdar olabiliyorsun.

Havalar birazcık düzelsin, bir organizasyon yaparız inşallah. :) Kendine iyi bak, sağlıcakla kal inşallah.

Site harika ve dolu dolu olmuş, hazırlayanların emeğine sağlık.. Siz de kendinize iyi bakın, görüşmek dileğiyle.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Mehmet Özdemir
      Yazan: Mehmet Özdemir
      Tek seferde iki araç arasına park edebilmenin reçetesi aşağıdaki resimde. Okuduğunuzda siz de ne kadar basit olduğunu anlayacaksınız. Tek yapmanız gereken; bol bol tekrar edip, tecrübe kazanmak.

1- Öndeki aracın yanına paralel olarak yanaşın. Arka tekerinizin merkezi, diğer aracın tamponuyla hizadayken; direksiyonunuzu kaldırıma doğru tam tur çevirin.

2- Arka tekeriniz, öndeki aracın yola bakan köşesiyle aynı hizaya gelene kadar bu işleme devam edin. Aynı hizaya geldiğinde direksiyonunuzu düzeltin ve geri gelmeye devam edin.

3- Yola bakan arka tekeriniz de diğer aracın dış köşesiyle aynı hiza olduğunda , direksiyonunuzu ilk yaptığınız manevranın tersi yönde hareket ettirin.

4- Üstteki üç hareketi de düzgün yaptıysanız; aracınızı boşluğa mükemmel bir şekilde yerleştirdiniz demektir. Aracınızdan aşağı inin ve nasıl park ettiğinize hayranlıkla bakın.

Eğer bu şekilde yapamadıysanız aşağıdaki seçenekleri deneyebilirsiniz
      ;

El Freninizi Çekin:

Aşağıdaki videoda gösterilen park etme şeklidir. Videomuzun kahramanları Guinness Rekorlar Kitabına da girmişler. Paralel park etmek için sadece 5.2 inch ekstra alana ihtiyaç duyuyorlar.

Park Et Butonuna Basın:

Radar sistemleri ve elektrikli direksiyon teknolojisine sahip modern otomobiller, kendilerini düzgünce park edebiliyorlar. Ford, bu konuda müşterilerini şunu söylüyor; "sahip olduğumuz otomatik park etme sistemlerindeki büyük sorun, aracın kendini park ettiği yerden, sürücünün aracını çıkaramamasıdır" demiş.

Kaynak
  • Yeni Oluştur...