Jump to content

Mazda3 Kar/Kış Lastiği Tavsiyesi

volkanstars
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sakın yanlış anlamayın, eleştirmek için yazmadım. Sadece bilgi paylaşımı için yazdım. Ben Kocaeli'de yaşayan biri olarak kış lastiği muhakkak kullanırım, şahsi fikrim ise Marmara Bölgesinde kış lastiği gerekli, küresel ısınma sadece sıcaklığın artması olarak görülmemeli bence, daha çok mevsimlerin birbirine karışmış olması demek daha doğru olur. Mesela şu an cepten bu mesajı yazarken parmaklarımın uyuştuğunu söyleyebilirim söğuktan, ama güneşte var aynı zamanda. Bu güneş gölgedeki 5 dereceyi ısıtamıyor ama. Selamlar, saygılar....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sakın yanlış anlamayın, eleştirmek için yazmadım. Sadece bilgi paylaşımı için yazdım. Ben Kocaeli'de yaşayan biri olarak kış lastiği muhakkak kullanırım, şahsi fikrim ise Marmara Bölgesinde kış lastiği gerekli, küresel ısınma sadece sıcaklığın artması olarak görülmemeli bence, daha çok mevsimlerin birbirine karışmış olması demek daha doğru olur. Mesela şu an cepten bu mesajı yazarken parmaklarımın uyuştuğunu söyleyebilirim söğuktan, ama güneşte var aynı zamanda. Bu güneş gölgedeki 5 dereceyi ısıtamıyor ama. Selamlar, saygılar....

Küresel ısınmadan kastım istanbul için havaların artık eskisi gibi soğuk olmadığı yönünde..Yani 1 hafta havalar soğuk ise 1 haftada daha sıcak günler yaşıyoruz.Bugün elleriniz üşümüşse soğuktan yarın atkı bile almadan sokağa çıkabiliyoruz.Yani bir dengesizlik söz konusu..Yolların durumu da malum zaten dışarıdaki ısıyla ilgili..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bonu kış lastiklerinde kampanya yapmış, belki ilginizi çeker ;

Bonus ile Kış Lastiğinde 12 Taksit Fırsatı!

Kampanya detayları:

*  Kampanya 6 - 20 Ocak  2012 tarihleri arasında Bonus üyesi Bridgestone, Continental, Goodyear,Lassa,Michelin,Petlas, Pirelli ve Yokohama bayilerinde geçerlidir.

*    Kampanya 100 TL ve üzeri işlemlerde geçerlidir.

*    Kampanyaya Bonus, Money Visa, Flexi, TEB Bonus, Denizbank Bonus, ING Bonus, Şekerbank Bonus, TFKB Happy Card, Eurobank Tekfen Bonus Card'lar dahildir.

*    Express limit ve sanal pos işlemleri kampanyaya dahil değildir.

*    Flexi için “EVET LASTİK” yazıp boşluk bırakılarak harcama yapılan kartın son 6 hanesiyle beraber 3340'a SMS gönderilmesi gerekmektedir.

*    Flexi için kampanyaya katılım kısa mesajın sistemimize ulaşmasından sonraki işlemler dikkate alınacaktır.

*    Kampanyadan yararlanmak isteyen  kartlar açık ve kullanılabilir statüde olmalıdır.

*    Kampanyadan faydalanmak için işlemler mutlaka Garanti POS'undan geçmelidir.

*    Kampanya dahilinde iade ve iptal işlemleri dikkate alınacaktır.

http://www.bonus.com.tr/pages/kampanyalar-bonus-kampanyalar.aspx?campaignId=1340

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 ay sonra ...

Belki erken ama şimdiden kış lastiği almam gerekiyor.Bazı tavsiyeler var ama güncel tavsiyelere ihtiyacım var.Ayrıca sadece önlere takmak yeterli olur mu dersiniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence yeterli olmaz, yaşadıiğın yerin iklim şartları ve aracı kullanma sıklığı gibi faktorleri de göz önünde bulundurmak gerekir tabiki ama şahsi fikrim 4'lemektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Belki erken ama şimdiden kış lastiği almam gerekiyor.Bazı tavsiyeler var ama güncel tavsiyelere ihtiyacım var.Ayrıca sadece önlere takmak yeterli olur mu dersiniz?

Civili lastik istiyorsan ; Mazda 3'de MICHELIN X-ICE NORTH 2 ve CX-5 de NOKIAN HAKKAPELITA 7 (Araci alirken Mazda hediye etmisti o yuzden, kendim alsam Michelin alirdim) kullaniyorum ben. Her ikisinden de memnunum. Michelin Nokian'a gore biraz daha fazla ugultu yapar ama kesinlikle civi firlatmaz,eskitmez.İllaki 4 lastigi de degistir, sadece onler olmaz.Ozellikle kar ortulu buz uzerinde aracin arkasi savrulur. 

Civili lastigi +7 derece uzerindeki sicaklikta ozellikle kuru zemin uzerinde kesinlikle kullanmaman gerek. Ayrica ilk 1500 km boyunca kesinlikle hiz yapmamali ve ani frenajdan kacinmalisin. (Bu sekilde Michelin'i 4 sezondur hala sifirmis gibi kullaniyorum)

P.S : Moskova'da yasiyorum. En onemli tavsiyem ozellikle kis lastigi (civili/civisiz) alirken uretim yilinin 1 yilin ustunde olmamasina dikkat et.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar kuzuya şimdiden kışlık lastik almaya karar verdim. Şimdi sorum şu tecrübelerinize dayanarak :) Sıfır petlas W651in fiyatı 660 tl, 2. el çok az kullanılmış continentalin 4 adedi 650 tl.(üretim tarihi 2011) Tercihiniz ne olurdu? Acil görüşlerinizi bekliyorum. Bu arada bulunduğum yer Ankara ve geçen kış sert geçmişti...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Senin aradığın ölçülerdeyse eğer, fiyatı daha uyguna forumda var...

http://www.mazdaclubtr.com/29081/michelin-alpin-a4-kislik-lastik-1-ay-kullanilmis/

Komisyonumu da isterim.

:P

;D

Uymadı be hocam :)) fiyat iiymiş ama :)) Lastik ölçüleri 205x55x16... Görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum artık...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar kuzuya şimdiden kışlık lastik almaya karar verdim. Şimdi sorum şu tecrübelerinize dayanarak :) Sıfır petlas W651in fiyatı 660 tl, 2. el çok az kullanılmış continentalin 4 adedi 650 tl.(üretim tarihi 2011) Tercihiniz ne olurdu? Acil görüşlerinizi bekliyorum. Bu arada bulunduğum yer Ankara ve geçen kış sert geçmişti...

Tavsiyem, Bridgestone LM-25, Goodyear Ultragrip serilerinden birisi yada en son Lassa Snoways. Ankara'da kar/kış kıyamet gibi, o yüzden lastik tercihiniz iyi olmalı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben 4 aydır petlas kullanıyorum, jant-lastık beraber almıstım, ucuza kaçtım lastık konusunda.

hıç memnun degılım.

frenleme basarısız.

tozlu hafıf rampada pati (kullanıcıya göre degısse de  :nea: )

6 yıl sivasta yasadım,2 yıldır da ankaradayım, lassa snoways kullanıyorum, cok memnunum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben 4 aydır petlas kullanıyorum, jant-lastık beraber almıstım, ucuza kaçtım lastık konusunda.

hıç memnun degılım.

frenleme basarısız.

tozlu hafıf rampada pati (kullanıcıya göre degısse de  :nea: )

6 yıl sivasta yasadım,2 yıldır da ankaradayım, lassa snoways kullanıyorum, cok memnunum.

Daha önce bu lastiği kulanan birisiyle konuştuğumda, memnun olduğunu söylemişti...

:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Honda civic ies'ten önce,toyota avensis sahibiydim 2004 yeni kasa,kış lastıkleri sıfır gibi 1000 km yol yaptım garajda duruyor,isteyene satabilirim,şimdi detay veremem evde değilim,ilgilenen olursa ebatları ve markası hakkında bilgilendiririm,sanırım alırken ödediğim rakam 800,900 tl civarıydı takımı...

Toyota Avensis,Honda Civic Ne alaka mazda lantis demeyin.

Arabayı gerçekten seviyorum.

Diğer araçlarımı hiç yıkamadım hep oto yıkamaya verdim,lantisi kendim yıkıyıp siliyorum : )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Honda civic ies'ten önce,toyota avensis sahibiydim 2004 yeni kasa,kış lastıkleri sıfır gibi 1000 km yol yaptım garajda duruyor,isteyene satabilirim,şimdi detay veremem evde değilim,ilgilenen olursa ebatları ve markası hakkında bilgilendiririm,sanırım alırken ödediğim rakam 800,900 tl civarıydı takımı...

Toyota Avensis,Honda Civic Ne alaka mazda lantis demeyin.

Arabayı gerçekten seviyorum.

Diğer araçlarımı hiç yıkamadım hep oto yıkamaya verdim,lantisi kendim yıkıyıp siliyorum : )

Valla ihtiyacım var. Ebatları, markası, üretim tarihi ve son olarak da istediğiniz fiyatı yazarsanız sevinirim. Malum ben Ankaradayım ve kargo masrafı da olacak...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

ben bayağı bir karlı vede uzun kışların olduğu -30 ları gören memeleketler için kış lastiği tavsiye etmem,oralara kar lastiği gerekir, kar lastiği olarakta lassa İceways veya goodyear ultragrip 500 derim diğerleri bu şartlarda iş yapmaz vede donarlar bu dediğim lastikler ayrıca çivi takılabilen lastiklerdir ki ben bitliste gerek duymadım zincir bile takmama sebebiyet vermediler ben lassa kullanıyorum. ama fazla karın yerde kalmadığı hava sıcaklığının 0-10 arasında değiştiği yerler için kış lastiği olabilir, herhangi biri de olsa farketmez hamuru yumuşak olsun yeterli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sayın forum arkadaşlarım araçtan pek fazla anlamadığım için size danışma gereği duyuyorum.Aracımın latiği 205/55/16 R şimdi ben bu araçta 195/55/16 R kış lastiği kullanırsam olur mu? Görüşlerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Samsunspor
      Yazan: Samsunspor
      Arkadaslar merhaba. Konu basligi altinda diger konu ve yorumlara baktim ama aradigimi bulamadim. O yuzden degerli goruslerinizi almak icin buraya yaziyorum.
      Aracimi eylul 2019 da aldim. Aldiktan bir ay sonra lastik basinc sensoru uyarisi aldim. Ben de herkes gibi herhangi bir benzinlige girip kontrol yaptim ve kayda deger bir degisim yoktu. Yine de olmasi gereken havayi basip sensoru resetledim. Bundan 2-3 hafta sonra tekrar uyari aldim. Sicaktan olabilir diye dusunup pek ciddiye almadim cunku lastiklerde gozle gorulur bir inme veya aracta bir sarsinti vs yoktu. Zaten akabinde de kasim ayinda kislik lastiklere gectim. Sorunu biraz oteledim galiba.
      Acikcasi kislik lastikleri degistirirken su yazliklari da bi kontrol et demek aklima gelmedi. Onu da yazliklara gecerken kontrol ettiririm diye dusundum herhalde bilmiyorum. Kislik lastiklere gectim, haliyle degisim oldugu icin yine uyari aldim ve resetledim. Sonra kis boyunca tek hir uyari dahi almadim. Anladim ki sensorde veya aracta bir sorun yokmus. Basima gelecegin yazliklara gecerken olacagini hissettim artik. 

Bugun yazliklara gecmek icin lastikciye gittim ve bi kontrol eder misiniz dedim. Onlar da bakiyoruz zaten biz genel olarak dedi. Ve tahmin ettigim gibi sol arka yazlik lastige çivi girmis. Onaracagiz dedi, tamam dedim ben de. Neyse lastikler degisti araca bindim 1 km icinde uyariyi aldim. Resetleyip yola devam ettim. Birkac km sonra tekrar uyari aldim. Bir benzinlige girdim iki lastik de sacma sapan degerler gosteriyordu. Sonra fazla kurcalamadan lastikciye geri gittim. Bakti anormal bir deger yoktu. Benzinlikteki arizali olabilir dedik ve ustelemedim. Tekrar istedigim olculere havayi getirdi ( basta hepsini 35 yapmis; ben bu sefer onler 35 arkalar 33 olsun dedim) ve tekrar uyari alirsan gel cikartalim bastan kontrol edelim dedi tamam dedim. Yine araci calistirdim ve basinc degerleri degistigi icin ilk uyariyi aldim, resetledim ve devam ettim. 3-4 km sonra yine uyari aldim. Sinirlendim ve resetlemeden eve geldim yarin giderim diye lastikciye.

simdi ogrenmek istedigim su; daha once hasarli olan lastikten oturu bu kadar sik uyari almamistim. En korktugum sey lastik haricinde baska bir problem olmasi yoksa tek lastikse can sikacak bir konu degil. Yani;
      1- lastikciler lastigi degistirirken bu nesil araclarda sensore etki edecek bir zarar vermis olabilirler mi?
      2- pespese ve bu kadar sik uyari almak normal midir lastiklerin kis boyu yattigini dusunursek? Kaldi ki çivili iken bu kadar sik vermiyordu. Hadi diyelim ki o zaman hava kacisi daha az oluyor. Simdiki tamir de tutmadiysa ve bu kadar sik uyari aliniyorsa lastigin havasinin aniden dusmesi gerekmez mi? Cunku hala gozle gorulur bir inme yok.
      3- eger lastik onarilamaz ise tek lastik degisimi problem yaratir mi? 

4- yarin lastikciye tekrar gittigimde dikkat etmem gereken bir husu var mi?

simdiden cok tesekkurler arkadaslar
    • dalgakıran
      Yazan: dalgakıran
      bir çok konu vardı ama sohbetler uzadığından aradığım cevapları bulamadım tekrar konu açmak zorunda kaldım. 2020 yaza yeni lastik almak durumundayım. marka model tavsiyeleriniz nedir arkadaşlar. Kazasız sürüşler dilerim.
    • Burak
      Yazan: Burak
      Uzun bir süredir ertelediğim lastikleri sonunda aldım. Şirketten arkadaşım telefon açıp sorunca ve bu konuda araştırmalarına güvendiğim @Tarahumara da "Fiyat performans olarak benim de aklımda, ayrıca etiket değerleri de iyi (özellikle ses seviyesi) deyince gaza geldim ve hafta içinde sipariş verdim, bugün de taktırdım.

Lastik Petlas bayilerinde satılıyor ve Türkiye'de üretiliyor. Aldığım lastikler de 2019 29. hafta üretimi. Daha önce hiç kullanmadım ama taktıktan sonra belki de eskilerinin çok konforsuz olmasından olsa gerek araçta yol sesinin azlaması ve konforunun artmasından dolayı hoşuma gitti. 
      Değişime giderken E5 üstünde 88 km hızla araç içindeki ses seviyesini ölçtüm, 30 saniyede 68 dB ortalama vardı. ( Sound Meter Uygulaması ile) Dönerken aynı yolda, aynı hızda 64 dB e kadar düştüğünü gözlemledim. Tabii bu ölçüm ne kadar kayda değer  bilemiyorum ama buna ek olarak araç içindeki müzik sesini eskisi kadar açma gerçeği hissetmemem de bu gözlemimi destekliyor. 
      Esas değişimi sürüş konforunda yaşadığımı düşünüyorum. Eskiden dolma teker üstünde gidiyormuşum sanırım. Yoldaki her çıkıntıyı hissediyordum. Hatta oğlum da aynı şeyi söyledi. Eskisine göre çok daha konforlu dedi. 
      Sertliğinin yanında artık yavaş yavaş da parçalanmaya başlamış olması da cabası. Ne de olsa 5 senelik lastik. 2014 24. Hafta üretimi. 

Bu da aracın son durumu.

Son olarak, değişim sırasında ben siboplara da bakalım deyince lastikçi 4 adedi 60 TL den çelik sibop tavsiye etti. Zaten belli aralıklarla lastiklerde hava azalması gözlemliyordum, bunu duyunca eskisine nazaran daha iyi olacağını düşünüp kabul ettim. Onun da görünümü şu şekilde oldu.

Kasım ayından Allah nasip ederse uzun yol yapacağım. Böylelikle uzun yol performasını ve yakıt tüketimine etkisini de gözlemlemiş olacağımı düşünüyorum.
    • Omericsson
      Yazan: Omericsson
      Merhaba arkadaşlar daha önce bu konu altında yapılan yorumlara baktım hepsini okudum ama bir çare bulamadım 16 inç jant lastikten 18 inç jant lastik taktım ilk başta hiçbir sorun yoktu sonra bir çukurdan geçtim lastik basınç ışığı yanıp sönmeye başladı sonra sabit yandı aracı her çalıştırmamda da yanıp sönüyor sonra sabit yanıyor lastik basınçlarının hepsini aynı seviye çektim sorun devam etti jant değişiminde ön sol lastik sibobu kırılmıştı normal sibop taktık sensörü de janta yapıştırdık sonra sensör janttan ayrılmış tekerleğin içinde dönüyordu bu şekilde bile çalışıyor du ne olduysa o çukurdan geçtikten sonra oldu sert de girmemiştim sonra ön sol lastikte ki sensörü çıkardım gözle görülür bir hasar yoktu meslek icabı içini açtım bataryasını ölçtüm 3v olması gereken batarya 2.6 v gösteriyor 9 yılda normal düşmesi sensör devresinin sağlamlık kontrolünü sensör akım çekiyor mu diye bakarak yaptım sensör akım çekiyor ama frekans üretip iletiyor mu derseniz bilemem şuanda son olarak arıza ışığı yanıp sönüyor sonra sabit yanıyor zararı yok ama gözüme batıyor bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz 
    • UtkuSaray
      Yazan: UtkuSaray
      Arkadaşlar aracımın üzerinde orijinal 16 inç jant mevcut. 17 inç siyah bir janta çevirmek istiyorum. Ancak aklımda bazı soru işaretleri var.
      Örnek vermek olursa, direksiyon sertleşmesi, ses alması vb. gibi durumlar.
      Hiç bu şekilde değişiklik yapan oldu mu yorumlarınızı alabilir miyim ? 

• Yeni Oluştur...