Jump to content

Mazda3 Kar/Kış Lastiği Tavsiyesi

volkanstars
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bir saat önce, A_Geyik :

Orijinal lastik ölçüleri 215-45-18 olup da kış lastiği tercihi olarak 225-45-18 kullanan var mı? Var ise otomobile uyum konusunda sıkıntı oluyor mu? 215 taban zor bulunuyor. Lastikçilerin çoğu, ölçüleri verdiğimde Mazda 3 mü diye soruyorlar. 

ben varım. ikinci kışında hiçbir sorun olmadan kullanıyorum. çekinmeden alabilirsiniz. %1.36 gibi bir farkla tolerans değerlerinin içinde. konuyu incelerseniz pek  çok kişinin sorun yaşamadığını görürsünüz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Alıntı

Hiç bir şekilde sorun olmuyor fakat kaza halinde kasko şirketinin lastik ebatlarını dikkate alarak orjinal boyutun dışına çıkılması sonucunu değerlendirip, ödeme yapmaması söz konusu olabildiği söyleniyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

18 inçlik jant için kış lastiği fiyatları malum. Ben en son servis kampanyasından 16 jant alıp ona uygun boyut olan 205/60 R16 kış lastiği almıştım. Marka olarak bu boyutta daha çok seçenek olacaktır. Önceden polo için alıp çok memnun kaldığım Nokian markasını tercih ettim. Kışlık lastik markaları arasında reklam ismi olan çoğu markadan çok daha iyi performans gösteriyor kışın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

İlk kışı nokian ile tamamlamış bulunuyorum.

yazın geldiğine üzüldüm ne diyim ,o derece konforlu lastik çıktı nokian.

Bugün tekrar kontrol ettik Kocaeli’nin çukurlu kot farklı yollarından balon yapmadan atlatmışız 13.000 km yi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Merhaba,

Kış lastiği alacak olan arkadaşlara fikir verebilmek amacıyla yorum yapmak istedim.

Eylül ayında 215/45R18 ebatlarında kış lastiği aramaya başladım, tabi öncelikle bu forumdaki kullanıcıları araştırdım. Herkesin hem ekonomi hem performans anlamında önerdiği Falken marka lastiğin ekim başlarında fiyatı 750 TL, Continental 1400 TL, Pirelli 1300 TL, Nokian 1150 TL Michelin 1350 TL bandındaydı. Bende Falken almaya karar vermiştim, ancak dün satın almak istediğimde fiyatının 950 TL lere yükseldiğini görünce vazgeçtim ve tekrar lastik arayışına girdim. en son bugün BRIDGESTONE 215/45R18 93V XL LM005'te karar kıldım,resmi sitesinden 998 TL'ye  0720 üretim tarihli lastikleri satın aldım(müşteri temsilcisi stokta eylül üretimi lastik varsa onu göndereceklerini belirtti). Satın almadan önce aşağıda yazdığım iki linkteki test sonuçlarını inceledim. Lastik etiketini de ekliyorum. 

https://alltyretests.com/bridgestone-blizzak-lm005-test-review/

https://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Bridgestone/Blizzak-LM005.htm

Satın aldığım lastikleri bana en yakın bayiiye yönlendirdim, geldiğinde lastik montaj ve balans gibi işlemlerin ücretsiz olarak yapılacak. Lastikler 1 yıl sigortalı olacak. Kullanmaya başladığımda fırsatım olursa deneyimleyip tekrar buraya yazarım.

https://www.bridgestone.com.tr/lastik/511467-lm005-kis-21545r18-93v

Herkese iyi günler dilerim.

Ekran Resmi 2020-11-03 20.47.05.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

İşi düşmedikçe gelmeyenlerden biri oldum sanırım. İş, güç, hayat mücadelesi...Okuyan eski yeni dostların hepsine selam olsun öncelikle. Hepinize guzularınızla kazasız yolculuklar dilerim. 2. Nesil Mazdam'da 205 55 16 Hankkok Icept RS2 kış lastiklerimin miyadı doldu. Çok zorlayıcı durumlara düşmemekle birlikte ıslak zemin fren performansını pek beğenmediğimden başka markaya geçeceğim. Falken'e karar vermiştim ama bunlarla sorun yaşayan @Katil Balina nın yaşadıklarını okuyup bu markadan vazgeçmiştim. Yine burada yazılanlardan Nokian wr d4  aklımdaydı ama adac testlerinde yer bile verilmediğini gördüm. Ayrıcaçok yumuşak olduğundan ilk iki kış iyi olduğunu ama sonra deforme olduğuna dair yorumlar okudum. Kararsızım. Desteklerinizle şenlendirirseniz mutmain olurum :) 

Dipnot: Eskişehir'de kullanılıyor araç. Eşimin okuluna gidiş dönüşte çok dik bir yol var. Sabah 7'de gittiği düşünülürse iyi bir lastiğe ihtiyacımız var ama bütçe de öyle top class a yetmiyor. Şimdiden teşekkürler.

Edit: Önceki aracım Fiat Punto'da Debica Frigo 2 (185 60 14) kullanmıştım ve inanılmaz iyi bir lastikti. 4x4 lerin yolda kaldığı 800 rakımlı kaz kıran geçidinde herkesin şaşkın bakışları arasında tırmanmıştım. Ancak her boyutta aynı performans olmayabiliyor. Şu linkteki lastikten kullanan varsa tecrübelerini merak ediyorum.

https://www.hepsiburada.com/debica-205-55-r16-91t-frigo2-oto-kis-lastigi-uretim-yili-2021-p-HBCV00000IQF7A

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@hsgrn Debica frigolar, Sava eskimo serisinin aynısı oluyor (sadece basılan marka farklı), bende kullanıyorum kendi aracımda gerçekten iyi lastikler ama gönderdiğiniz linkte fiyat yüksek geldi. Sonuçta bütçe markaları bunlar.

https://urun.n11.com/oto-lastik/nokian-wr-snowproof-20555-r16-91td5-kis-lastigi-2019-uretimi-P437001098

Wr D4 serisi çok kolay aşınıyordu ve bizim yollara pek uygun değil ama snowproof yeni serisi, şans verebilirdim, bütçe lastiklerine göre mutlaka kalite farkı oluyor. 2019 üretim yılı olmasının bir önemi yok, arabada boya takıntısı gibi bu ülkeye özgü bir anlamsız takıntı.

veya

https://urun.n11.com/oto-lastik/goodyear-20555r16-91h-ms-ultragrip8-ug8-kis-lastigi-2021-urtm-P449151169

Goodyear'ın bir önceki kış serisi olmakla birlikte harika lastiktir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, Leanback :

@hsgrn Debica frigolar, Sava eskimo serisinin aynısı oluyor (sadece basılan marka farklı), bende kullanıyorum kendi aracımda gerçekten iyi lastikler ama gönderdiğiniz linkte fiyat yüksek geldi. Sonuçta bütçe markaları bunlar.

https://urun.n11.com/oto-lastik/nokian-wr-snowproof-20555-r16-91td5-kis-lastigi-2019-uretimi-P437001098

Wr D4 serisi çok kolay aşınıyordu ve bizim yollara pek uygun değil ama snowproof yeni serisi, şans verebilirdim, bütçe lastiklerine göre mutlaka kalite farkı oluyor. 2019 üretim yılı olmasının bir önemi yok, arabada boya takıntısı gibi bu ülkeye özgü bir anlamsız takıntı.

veya

https://urun.n11.com/oto-lastik/goodyear-20555r16-91h-ms-ultragrip8-ug8-kis-lastigi-2021-urtm-P449151169

Goodyear'ın bir önceki kış serisi olmakla birlikte harika lastiktir. 

Lastikçim sitesinde Bridgestone Blizzak buldum 2021 üretim 600 TL. Sizce nasıl lastik? Islak zemin performansı A olması büyük artı. Yarın buradaki bayiileri de arayıp fiyat alacağım. Karara bir hayli yakınım şu an.

https://www.lastikcim.com.tr/bridgestone-blizzak-lm005-205-55-r16-91h-m-s/?dot=2021#urunTab

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 dakika önce, hsgrn :

Lastikçim sitesinde Bridgestone Blizzak buldum 2021 üretim 600 TL. Sizce nasıl lastik? Islak zemin performansı A olması büyük artı. Yarın buradaki bayiileri de arayıp fiyat alacağım. Karara bir hayli yakınım şu an.

https://www.lastikcim.com.tr/bridgestone-blizzak-lm005-205-55-r16-91h-m-s/?dot=2021#urunTab

Premium marka kış lastiklerinin hemen hepsi her konuda çok başarılıdır, uzun vade performans kaybı da daha az görülüyor, tereddüt etmenize gerek yok.

530tl'ye gönderdiğim ultragrip 8'de çok iyidir yalnız, özellikle kar performansı ile bilinen, kendini ıspatlamış bir lastik. Yani bu tarz uyguna bir önceki seri premium marka kış lastiği bulursanız da tercih edebilirsiniz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

02.10.2021 at 21:54, hsgrn :

Önceki aracım Fiat Punto'da Debica Frigo 2 (185 60 14) kullanmıştım ve inanılmaz iyi bir lastikti. 

bilmiyordum ama görseli gorür görmez aa bu benim mazda 2'de kullandığım sava eakimo ile ayni dedim ki zaten arkadaşın belirttigi gibi öyleymis. ben de mazda 2'de ankara koşullarında çok memnun kalmıştım gercekten. hatta pejo 208'i olan arkadasa da aldirmıştım. bu lastikler arasında tecrübem bu kadar.  

02.10.2021 at 22:54, Zealot :

Bi dost tavsiyesi  :  

Lastik gürültü seviyesine çok inanmayın.   Lastik seçerken  direkt seçici endeksiniz bu olmasın. 

Tecrübe edilmiştir. 

kesinlikle doğru. falkenler aynı ebatta 69 db gösterirken kumholar 71 gösteriyor. 3 küsür yıl falken kullanmış biri olarak diyebilirim ki kumho'lara göre falkenlerin 78 db falan olması lazım!. (sayiyıi salladım:))

insan ister istemez arabasını ne kadar sevse de bir süre sonra ulan acaba degişsem mi hissi geliveriyor. son zamanlarda lastik sesini kendime dert ediniyordum ki kumho'lar arabaya tekrardan bir kredi daha açtı. sadece bu da da biraz balans sorunu yaşadım ama satışı yapan lastikçinin dangalakligiymış. benim lastikçi işi çözdü, meğer bir lastik janta tam oturmamıs dediğine gore. 

18 incte üst sınif lastik takımı 6 binleri gecti. ister istemez ugrasiyoruz böyle şeylerle yoksa çekerim continentalin kapısina tak kardeşim derim ama bir lastik setine de 6500 lira vermek de koyuyor ister istemez...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Resimdeki lastiği yeni aldım.

akustik değeri yemin etsem başım ağrımaz en az 3bin desibel falan

yakıt tüketimi'de  X-Y-Z  civarıdır. 

etiketi veren kimse her gün anıyorum

s-l1600.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 saat önce, Katil Balina :

18 incte üst sınif lastik takımı 6 binleri gecti. ister istemez ugrasiyoruz böyle şeylerle yoksa çekerim continentalin kapısina tak kardeşim derim ama bir lastik setine de 6500 lira vermek de koyuyor ister istemez...

Elazığ ın yolları berbat, üzerine fiyat eklenince 16" jant aldım. Lastik olarak da Lassa snoways4 almayı planladım. Bakalım nasıl olacak. 215 45r18 ler gerçekten çok pahalı 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

21 dakika önce, mesut2323 :

Elazığ ın yolları berbat, üzerine fiyat eklenince 16" jant aldım. Lastik olarak da Lassa snoways4 almayı planladım. Bakalım nasıl olacak. 215 45r18 ler gerçekten çok pahalı 

16 jantı orjinal mi aldınız yoksa sac jant veya farklı marka mı? Bende kış lastiği takmak için düşünüyorum ama nasıl bir jant alayım karar veremedim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4 saat önce, Leanback :

16 jantı orjinal mi aldınız yoksa sac jant veya farklı marka mı? Bende kış lastiği takmak için düşünüyorum ama nasıl bir jant alayım karar veremedim.

Cms marka aldım hocam.

20210902_142818.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Herkese selamlar, 2017 model power aracımın 18'' lastiklerinin taban kısımlarındaki kılcal çatlakları görünce aradan geçen zamanı da hesaba katarak ve yol sesinden de bıktığım için yeni lastik alma zamanın geldiğini düşündüm fakat 4 mevsim sınıfındaki premium markaların 7000 tl civarındaki fiyatlarını görünce gayet üzüldüm ve artan dolar kuru ile acele etmem gerektiğini düşünüyorum. Tabi 215 45 18 ebatlarında malumunuz lastik bulmak çok zor.

Öncelikle taban genişliğini 225 olarak kullanmanın olumsuz yönleri var mıdır? değişim oranı %1.3 civarı izin veriyor, önceki mesajlarda bahsedilmiş sorun olmadığı ama farklı şeylerle karşılaşanlar olabilir diye soruyorum.

ayrıca bu ebatlarda 4 mevsim sınıfında Hankook Kinergy s42 ve Continental All Season contact modellerini kullananlar var ise yorum yaparlarsa çok sevinirim, her halukarda orjinal ebatlarda lastik kullanmak istiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@duanca 215/45'ten 225/45'e geçişte gösterge hızınız %1.3 az gösterir. Kısa, küt darbelerde bir miktar konfor avantajınız olur. Diğer farklar (tüketim, hızlanma, rüzgar direnci, tutunma) minimal olur, hissetmezsiniz.

https://www.tyrereviews.com/Article/2021-Tyre-Reviews-All-Season-Tyre-Test.htm

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

23.10.2021 at 23:41, duanca :

Herkese selamlar, 2017 model power aracımın 18'' lastiklerinin taban kısımlarındaki kılcal çatlakları görünce aradan geçen zamanı da hesaba katarak ve yol sesinden de bıktığım için yeni lastik alma zamanın geldiğini düşündüm fakat 4 mevsim sınıfındaki premium markaların 7000 tl civarındaki fiyatlarını görünce gayet üzüldüm ve artan dolar kuru ile acele etmem gerektiğini düşünüyorum. Tabi 215 45 18 ebatlarında malumunuz lastik bulmak çok zor.

Öncelikle taban genişliğini 225 olarak kullanmanın olumsuz yönleri var mıdır? değişim oranı %1.3 civarı izin veriyor, önceki mesajlarda bahsedilmiş sorun olmadığı ama farklı şeylerle karşılaşanlar olabilir diye soruyorum.

ayrıca bu ebatlarda 4 mevsim sınıfında Hankook Kinergy s42 ve Continental All Season contact modellerini kullananlar var ise yorum yaparlarsa çok sevinirim, her halukarda orjinal ebatlarda lastik kullanmak istiyorum.

Ben daha farklı çözüm buldum. 16" jant ve yeni lastikler(205 60r16) lassa ile çözdüm.

20211025_075649.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25.10.2021 at 18:52, mesut2323 :

Ben daha farklı çözüm buldum. 16" jant ve yeni lastikler(205 60r16) lassa ile çözdüm.

20211025_075649.jpg

evet bir çözüm de 16'' e dönmek :) sizin aracına yakışmış bu jantlar ama ben görsel açıdan alışamam diye yapmıyorum. ilk maliyeti yüksek ama sonrası sadece lastik olarak ekonomik bir yöntem. teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Etiket tabanlı benzer içerikler

• Samsunspor
      Yazan: Samsunspor
      Arkadaslar merhaba. Konu basligi altinda diger konu ve yorumlara baktim ama aradigimi bulamadim. O yuzden degerli goruslerinizi almak icin buraya yaziyorum.
      Aracimi eylul 2019 da aldim. Aldiktan bir ay sonra lastik basinc sensoru uyarisi aldim. Ben de herkes gibi herhangi bir benzinlige girip kontrol yaptim ve kayda deger bir degisim yoktu. Yine de olmasi gereken havayi basip sensoru resetledim. Bundan 2-3 hafta sonra tekrar uyari aldim. Sicaktan olabilir diye dusunup pek ciddiye almadim cunku lastiklerde gozle gorulur bir inme veya aracta bir sarsinti vs yoktu. Zaten akabinde de kasim ayinda kislik lastiklere gectim. Sorunu biraz oteledim galiba.
      Acikcasi kislik lastikleri degistirirken su yazliklari da bi kontrol et demek aklima gelmedi. Onu da yazliklara gecerken kontrol ettiririm diye dusundum herhalde bilmiyorum. Kislik lastiklere gectim, haliyle degisim oldugu icin yine uyari aldim ve resetledim. Sonra kis boyunca tek hir uyari dahi almadim. Anladim ki sensorde veya aracta bir sorun yokmus. Basima gelecegin yazliklara gecerken olacagini hissettim artik. 

Bugun yazliklara gecmek icin lastikciye gittim ve bi kontrol eder misiniz dedim. Onlar da bakiyoruz zaten biz genel olarak dedi. Ve tahmin ettigim gibi sol arka yazlik lastige çivi girmis. Onaracagiz dedi, tamam dedim ben de. Neyse lastikler degisti araca bindim 1 km icinde uyariyi aldim. Resetleyip yola devam ettim. Birkac km sonra tekrar uyari aldim. Bir benzinlige girdim iki lastik de sacma sapan degerler gosteriyordu. Sonra fazla kurcalamadan lastikciye geri gittim. Bakti anormal bir deger yoktu. Benzinlikteki arizali olabilir dedik ve ustelemedim. Tekrar istedigim olculere havayi getirdi ( basta hepsini 35 yapmis; ben bu sefer onler 35 arkalar 33 olsun dedim) ve tekrar uyari alirsan gel cikartalim bastan kontrol edelim dedi tamam dedim. Yine araci calistirdim ve basinc degerleri degistigi icin ilk uyariyi aldim, resetledim ve devam ettim. 3-4 km sonra yine uyari aldim. Sinirlendim ve resetlemeden eve geldim yarin giderim diye lastikciye.

simdi ogrenmek istedigim su; daha once hasarli olan lastikten oturu bu kadar sik uyari almamistim. En korktugum sey lastik haricinde baska bir problem olmasi yoksa tek lastikse can sikacak bir konu degil. Yani;
      1- lastikciler lastigi degistirirken bu nesil araclarda sensore etki edecek bir zarar vermis olabilirler mi?
      2- pespese ve bu kadar sik uyari almak normal midir lastiklerin kis boyu yattigini dusunursek? Kaldi ki çivili iken bu kadar sik vermiyordu. Hadi diyelim ki o zaman hava kacisi daha az oluyor. Simdiki tamir de tutmadiysa ve bu kadar sik uyari aliniyorsa lastigin havasinin aniden dusmesi gerekmez mi? Cunku hala gozle gorulur bir inme yok.
      3- eger lastik onarilamaz ise tek lastik degisimi problem yaratir mi? 

4- yarin lastikciye tekrar gittigimde dikkat etmem gereken bir husu var mi?

simdiden cok tesekkurler arkadaslar
    • dalgakıran
      Yazan: dalgakıran
      bir çok konu vardı ama sohbetler uzadığından aradığım cevapları bulamadım tekrar konu açmak zorunda kaldım. 2020 yaza yeni lastik almak durumundayım. marka model tavsiyeleriniz nedir arkadaşlar. Kazasız sürüşler dilerim.
    • Burak
      Yazan: Burak
      Uzun bir süredir ertelediğim lastikleri sonunda aldım. Şirketten arkadaşım telefon açıp sorunca ve bu konuda araştırmalarına güvendiğim @Tarahumara da "Fiyat performans olarak benim de aklımda, ayrıca etiket değerleri de iyi (özellikle ses seviyesi) deyince gaza geldim ve hafta içinde sipariş verdim, bugün de taktırdım.

Lastik Petlas bayilerinde satılıyor ve Türkiye'de üretiliyor. Aldığım lastikler de 2019 29. hafta üretimi. Daha önce hiç kullanmadım ama taktıktan sonra belki de eskilerinin çok konforsuz olmasından olsa gerek araçta yol sesinin azlaması ve konforunun artmasından dolayı hoşuma gitti. 
      Değişime giderken E5 üstünde 88 km hızla araç içindeki ses seviyesini ölçtüm, 30 saniyede 68 dB ortalama vardı. ( Sound Meter Uygulaması ile) Dönerken aynı yolda, aynı hızda 64 dB e kadar düştüğünü gözlemledim. Tabii bu ölçüm ne kadar kayda değer  bilemiyorum ama buna ek olarak araç içindeki müzik sesini eskisi kadar açma gerçeği hissetmemem de bu gözlemimi destekliyor. 
      Esas değişimi sürüş konforunda yaşadığımı düşünüyorum. Eskiden dolma teker üstünde gidiyormuşum sanırım. Yoldaki her çıkıntıyı hissediyordum. Hatta oğlum da aynı şeyi söyledi. Eskisine göre çok daha konforlu dedi. 
      Sertliğinin yanında artık yavaş yavaş da parçalanmaya başlamış olması da cabası. Ne de olsa 5 senelik lastik. 2014 24. Hafta üretimi. 

Bu da aracın son durumu.

Son olarak, değişim sırasında ben siboplara da bakalım deyince lastikçi 4 adedi 60 TL den çelik sibop tavsiye etti. Zaten belli aralıklarla lastiklerde hava azalması gözlemliyordum, bunu duyunca eskisine nazaran daha iyi olacağını düşünüp kabul ettim. Onun da görünümü şu şekilde oldu.

Kasım ayından Allah nasip ederse uzun yol yapacağım. Böylelikle uzun yol performasını ve yakıt tüketimine etkisini de gözlemlemiş olacağımı düşünüyorum.
    • Omericsson
      Yazan: Omericsson
      Merhaba arkadaşlar daha önce bu konu altında yapılan yorumlara baktım hepsini okudum ama bir çare bulamadım 16 inç jant lastikten 18 inç jant lastik taktım ilk başta hiçbir sorun yoktu sonra bir çukurdan geçtim lastik basınç ışığı yanıp sönmeye başladı sonra sabit yandı aracı her çalıştırmamda da yanıp sönüyor sonra sabit yanıyor lastik basınçlarının hepsini aynı seviye çektim sorun devam etti jant değişiminde ön sol lastik sibobu kırılmıştı normal sibop taktık sensörü de janta yapıştırdık sonra sensör janttan ayrılmış tekerleğin içinde dönüyordu bu şekilde bile çalışıyor du ne olduysa o çukurdan geçtikten sonra oldu sert de girmemiştim sonra ön sol lastikte ki sensörü çıkardım gözle görülür bir hasar yoktu meslek icabı içini açtım bataryasını ölçtüm 3v olması gereken batarya 2.6 v gösteriyor 9 yılda normal düşmesi sensör devresinin sağlamlık kontrolünü sensör akım çekiyor mu diye bakarak yaptım sensör akım çekiyor ama frekans üretip iletiyor mu derseniz bilemem şuanda son olarak arıza ışığı yanıp sönüyor sonra sabit yanıyor zararı yok ama gözüme batıyor bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz 
    • UtkuSaray
      Yazan: UtkuSaray
      Arkadaşlar aracımın üzerinde orijinal 16 inç jant mevcut. 17 inç siyah bir janta çevirmek istiyorum. Ancak aklımda bazı soru işaretleri var.
      Örnek vermek olursa, direksiyon sertleşmesi, ses alması vb. gibi durumlar.
      Hiç bu şekilde değişiklik yapan oldu mu yorumlarınızı alabilir miyim ? 

• Yeni Oluştur...