Jump to content

Mazda3 Kasko

osendur
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2007 senesinde ilk aracımı alarak başladım kasko işine. 8 senedir de kaza vb. bir vukuatım olmadı.

Gel gelelim 2-3 hafta önce Mazda 3'ü alırken ki olaylara. Aracın parasının bir kısmını nakit verdim, daha büyük bir kısmını da bankadan kredi çektik. Fakat problemler şu şekilde gelişti:

Banka 1.04'ten kredi veriyordu fakat son dakikada öğrendim ki Zürih Sigorta'dan kasko da yapıyormuş. "Hayır istemiyorum, Konya'da benim kasko acentam var (tanıdık anlamında), onlar mevcut aracımdakini aktaracaklar" dediğim hâlde -şirket politikasıymış- yeni kaskoda ısrarcı oldular. Ya değilse kredi yüzdesi daha yüksek olacakmış vs.vs.

Kasko fiyatı olarak 1700 TL. deyince aracı almaktan bile vaz geçtim, çünkü evdeki hesapla çarşıdaki birbirini tutmamaya başladı. Daha kötüsü bunca senelik (6'ncı basamak mı ne) hasarsızlık indirimimi uygulamamaları da üzerine biber oldu ve bu şartlarda aracı almamaya karar vermiştim.

Bir süre devam eden karşılıklı diyalogtan sonra yok bölge indirimi, yok bilmem-ne indirimi derken fiyat 1300 TL. oldu. Yine, hasarsızlık indirimi hakkımı uygulamadıkları sürecek kasko yapılmasına izin vermedim. Kasko olmayınca banka kredi vermedi, parasını alamayan Mazda -haklı olarak- trafik tescilini yapmadı, plaka yok vs. vs. araba yok tabii...

Zürih Sigortası Adana Bölge Müdürlüğü ile yaptığım telefonlar sonucu şirket, mevcut aracımı bir başka kişi üzerine geçirmem durumunda hasarsızlık indirimimi yeni kaskoya uygulayabileceklerinde ısrarcı oldular (her ne kadar Konya'daki sigortacı arkadaş illâ eski aracı başkası üzerine atmaya gerek olmadığını söylediği hâlde).

Neyse. Sonuç olarak, eski aracı eşimin üzerine geçirdik. E tabii 400+ TL. yeni trafik sigortası öptü bizi. Fakat Zürih indirimimi uyguladı ve 1300 TL.'den 700+ TL. indi ve sıfır aracımın kaskosu 614 TL. olmuş oldu...

Edit: Trafik sigortası da bu yeni aracıma 418 TL. çıktı. Mersin plaka.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun.

Mazda Kasko yaptıran oldu mu hiç peki ?

Sıfır araçlar için bir kampanyası vardı. Mazda Türkiye sitesine baktım ama servislere yönlendiriyor. Yaptıran varsa bilgi alalım. Yoksa yarın soracağım ben bilgi veririm :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İzmir Mazda 3 2012

Sompo japan 1218 tl taksitle

İ.M.M 250 bin (önemli)

LPG 2000 bin

Bana Avantajlı tarafı Hasarsızlık koruma oluşu.sene içinde kaza yaparsanız bile bunu kaza yapmamış gibi indirim sağlıyor.diğer klozlarıda iyi .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet yine yeni yeniden bir kasko ve trafik sigorta dönemine girmiş bulunuyorum :)

Trafik sigortası %20 indirimli  274,00 TL  (Axa Sigorta)

Kasko %65 indirimli  810 TL  (Anadolu Sigorta)

Yine, yeniden bir sigorta ve kasko dönemine girmiş bulunmaktayım. :)

Mazda 3 (2010)

Trafik sigortası : 352,00 TL    (%20 hasarsızlık)

Kasko              :  780,00 TL    (%65 hasarsızlık)

Her ikisi de Anadolu sigorta firmasından yapıldı. Kombine limit 500 bin. Tek hasarda hasarsızlık indirimi düşmüyor. Ve aracı anlaşmalı servise götürme zorunluluğu yok. Cam değişiminde Orjinal ön cam için hasarsızlığın düşmemesi için %25 ödüyorsunuz. Başka bir muafiyet yok.

Bu sefer çok araştırmadım, poliçeyi inceledim,  hasarsızlık indirimi haricinde ekstra bir indirim yapıldığını da gördüm acentem tarafımdan bana. Uzun süredir de çalışıyorum, verdim onayı :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet, acente de çok önemli. Araştırma yaparak size en uygun firmadan en uygun fiyatı çıkarabiliyorlar.

Reklam olmazsa eğer; Konya'da "Altı A" acentesiyle çalışıyorum yıllardır ve uygun olduğu her zaman Anadolu'dan yaptırıyoruz sigortayı, hep memnun kaldım şahsen.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Pamuk eller cebe kardeşim. Benimde ilk arabam mazda 3 ve hala kullanıyorum. Süper bir seçim yapmışsın çok memnun kalıcaksın.

İlk sigortan ise minumum bir 500tl'yi gözden çıkar. Ayrıca 2000tl nin altında kasko yapıbileceğini sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok teşekkür ederim :)

kaskoyu geçtimm sigortam net trafik sigortasında en düşük 1100 lira teklif verdi daha uygun nerelerden yaptırabilirim ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Sevgili Kralmali,

Yaşadığın yerdeki kasko şirketlerinin mail adreslerine araç bilgisi gönder ve teklif iste. Üşnememen lazım ki önemli bir konu.

8-10 şirketi ara ve hepsinden en az 3 farklı teklif iste.

Sonra tekrar buraya yazarsan teminat bedelleriyle daha çok yanıt veren olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

2006 model 1,6 dynamic Mazda 3 otomatik vites+LPG

Mapfree Genel Sigorta, geçen yıldan hasar olmasına rağmen bu seneki kasko bedeli 940 TL (9 Taksit)

Genel Servisi kaportada çok başarılı. İkame araç konusu gün kısıtı olmaksızın ve anında sıfır araçlarla yapılıyor. Çok başarılı.

Aynı yere trafik sigortasını da yaptırdım, 316 TL de o tuttu. Tavsiye olunur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Aslında bu konuyu çok mantıklı ve doğru bulmuyorum. Bunun sebebini şöyle açıklayayım, burada belirttiğiniz poliçe rakamları bir çok sebepten ötürü değişkendir.

Örneğin modeli ve yılı aynı olan iki Mazda 3 düşünün. Her ikisi de aynı X sigorta şirketinden kasko poliçesi satın alıyor.

A-Kullanıcısı aracısı 2.el olarak aracını yeni almış. ilk poliçesini yaptırıyor: 1100 lira ödüyor

B-Kullanıcısı aracını 2011 yılında almış, 5.defa poliçesi yenileniyor %65 hasarsızlık indirimi var. 700 lira ödüyor.

Poliçe türlerine ve içeriğine göre fiyatlar çok değişken olabiliyor.

Kullanılan şehir

Kullanıcının yaşı

Kloz içeriği

Muafiyet içeriği

Teminat tutarları

Hasa sonrası onarım Sigortalının belirleyeceği yerde mi ? Sigortacının belirleyeceği yerde mi yapılacağı durumu (Yetkili/Özel)

İkame Araç

İlave Donanım

İşin özü kişi burada, poliçe içeriğinin tamamını paylaşmadığı sürece, pek bir anlam ifade etmediğini düşünüyorum.

Örneğin dün kasko poliçemi yeniledim. Anadolu sigortadan 689 Liraya yaptırdım.

Neye göre ucuz ?

Neye göre pahalı ?

Haydi kolay gelsin. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 hafta sonra ...

ocak ayında kasko poliçemi yeniledim. neova kasko yenilemede 800 tl veriyordu  1086 tl ye orjinal cam klozu ile eureko sigortadan yaptım. %50 indirimli İMM 50.000 TL. detayını isterseniz paylaşabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...