Jump to content

Mazda3 Kasko

osendur
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

evet araç pert olduğunda o dönemdeki piyasaya göre fiyat belirleniyor büyük galerilere danışılarak yada mazda bayilerine aracınızın bedeli istersniz 40 bin olsun pert olduğunda 30 binse size 30 bin ödenir.2006 mazda 3 dcnamic bence alıcıya 25-27 arası gider diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her ne kadar oyle olsa da Allah korusun arac pert oldugunda sana kasko bedelini degil piyasa bedelini oduyor diye biliyorum. Anlayacagin hep kendilerine yontuyorlar

Sıfır araçlarda ilk 1 yıl içerisinde pert olma durumunda ya aynı aracın sıfırı verilir yada o anki sıfır satış bedeli ödenir, bahsettiğiniz durum 1 yıldan sonra geçerlidir ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende bir ara merak sarmıştım buna.sigortacılara bu işin piiri denilen insanlara danışmıştım.bana söylenen şudur; bir aracın piyasası aslında kasko bedelinin 3-7 bin tl gerisinden seyretmesi gerektiğini ve bu rakamın 3'ten başlayıp aracın kasko bedeli yükseldikçe ( yüzlere doru ) 7'lere çıkabileceğini söylemişti.yani mesela ben geçenlerde 2004 mazda3 dinamik sattım.kasko bedeli 24.800'dü.yani söylenenler doğru ise hatasız olmak kaydı ile 21-22 gibi fiyatlar konulması lazım.he araçta bir kaç parça boyada oluncabu 20 binlere düşüyo.mesela ben 21'den verdim ilanı ama 20 bine sattım...pikapika söylenenler doğruluk payına göre senin araçın kasko bedeli 33500 ise ortalama 30 binlerde olması ve kaporta durumuna ve km'ye göre eğer boya vs.varsa bu 30 bin üzerinden sende kullanım payından 2-3 düşersen ilana en mantıklı 27-28 bin fiyat koyman gerekir.hee dersinki araçta boya hata yok km.de düşük.ozaman 1-2 daha eklersin fiyata.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün öğrendim kasko ve sigorta kişinin kimlik numarası alınarak hesaplanıyormuş.ve 29 ile 30 yaş arasındaki ücret çok büyük

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıfır araçlarda ilk 1 yıl içerisinde pert olma durumunda ya aynı aracın sıfırı verilir yada o anki sıfır satış bedeli ödenir, bahsettiğiniz durum 1 yıldan sonra geçerlidir ;)

Bu kloz Groupama'da sadece ilk yıl için değil, 3 yıl içinde geçerli olabiliyor.

http://www.groupama.com.tr/content.aspx?Id=211&ParentId=129&S=True&ContentId=388&Selected=211&P_Id=445

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benimki güneş sigorta ve sadece 1 yıl için yazıyor, ama yinede hoşuma gitti böyle bir uygulama olması, sıfır araç alıpta pert durmunda kasko değerinin 3-5 bin lira eksik ödenmesi hiç hoş değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar herkese selamlar

öncelikle araçlarda kasko bedelleri türkiye sigorta resürans şirketler birliğince belirlenmektedir.markalara göre araçların kasko fiyatları değişmesinin nedeni ise sigortalarca belirlenen çarpanların  (risk değerlerinin hesaplanması,parça vs )her markada  birbirinden farklı olmasıdır.araçlarınızın kasko bedellerini www.tsrsb.org.tr sitesinden öğrenebilirsiniz.

sıfır araçlarda 1 yıl içinde pert olursa paranızı alabilirsiniz.diğer halerde aracın piyasa değerleri göz önüne alınarak ödeme yapılır.

ayrıca 2 el araçlarda aracın kasko değeri %10 azaltılabilmektedir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, gerçekten doyurucu bilgiler edindik sayenizde. Hepinize teşekkürler.

Bu durumda düşük kmli ve tamamen boyasız bir araç 30 bin desek (böyle ilanlar mevcut), benim araç 58 binde değişeni yok ama birkaç parçada lokal boya var. Ona göre bir fiyat belirleyeyim. Hafta sonu gıcır gıcır yıkayıp fotoğraf çekimi yapacağım. Sonrası kısmet. Guzumu çok seviyorum inşallah satarken ağlamam  :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

CX5 lerin Nisan sonuna doğru anca satışa gireceği söyleniyor (en iti ihtimalle) biraz erken değilmi satış için, 1 aydan fazla araçsız kalabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yenisini alacağını düşün, ağlamazsın, bir arkadaş araba arıyordu dün bakayım var mı hala niyeti :)

Not : Pazarlık payı koymayı unutma :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ahmet abi, şirket aracı var zaten. Haftasonları da hanım müsade ederse onun arabasına bineriz. Aslında ben daha uzun bir süreyi göze aldım :)

Burak abi tavsiyen için teşekkürler :D Dikkat edersen yukarıdaki mesajımda satış fiyatı yazmadım. Kasko bedelinden açılış yapmadı düşünüyorum  :2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bayi ile CX-5 için görüşürken kendi aracını takasa versen çok mu düşük fiyat verirler?

O gelene kadar kasko, vergi ve benzeri masraflardan kurtulması bir kenara altın/gümüşe yatırsa parasını muhtemelen CX-5 i daha ucuz alır :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mustafa abi, Burak abi gayet güzel açıklamış.

Erken satmak avantajlı, çünkü aracın değeri zaman geçtikçe düşüyor.

Bir yandan yaşı bir yandan km'si artıyor çünkü.

Takasa vermek genelde 1 - 2  binlira daha düşük teklif demek.

Kaskosu, vergisi, benzini, bakımı derken birçok  masraftan kurtulmuş oluyorum.

Bir de altın biraz düşer, sonra tekrar artarsa çok sevinirim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2007 lerin yüksek kasko bedeliyle görünmesinin sebebi karışık...:D Bir kere Mermer'in sattığı son arabalar ve o zaman için liste fiyatları yüksekti dynamiclerin ve hemen arkasından muadili araç çıkmadı, 2008 model olarak satılan araç çok az zaten... 2009 da da versiyon yelpazesi sağlandı ve neyin ne olduğu karıştı..

İkincisi, orada gördüğün fiyatlar makyajlı fiyatları, 2007 model olarak makyajsız satılan araba da çok az, benimki öyleydi mesela, seninkinden emin olamadım şimdi Erdinç..

Kısacası o listede bir karışıklık var ve yıllardır düzeltilemedi...

Sen kasko listesine değil, piyasaya bak, o listedeki fiyatlardan satılan araba pek yoktur bütün marka ve versiyonlar için...:) Liste hep yüksektir..

Yalnız şu var, arabaya sonradan yaptırdığın ekstralar da o fiyatın içinde değildir, onların da eklenmesi gerekir aynı poliçelerin altına not düşürdüğümüz gibi...

Yani :D , o liste fiyatını değil, piyasa fiyatını dikkate alacaksın ama sonradan yaptırdıklarını da ikinci el değerleri üzerinden fiyata ekleyeceksin...:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler Selman Abi. Benim araç makyajsız olanlardan. Makyajsız olduğuna özellikle sevinmiştim alırken.

Şimdi planım şu şekilde: Satış için babamın telefonunu vereceğim, esnaf adam düşmem dedimi 1 Allah kuruşu düşmez :D, benim gibi yufka yürekli değil :)

Ekstralar da orjinal yeni kasa egzos ucu, yapışık spoiler ve ameriganyadan gelme şark anten var. Bir de vergisinin ikinci taksitini de ödedim. Buna göre bir fiyat belirleyip pazarlık payı da ekleyip vereceğiz ilanı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her ne kadar oyle olsa da Allah korusun arac pert oldugunda sana kasko bedelini degil piyasa bedelini oduyor diye biliyorum. Anlayacagin hep kendilerine yontuyorlar

İşte beni sinir eden durumda bu  :sopa: Eksper geliyor piyasa fiyatını bahane ediyor yazıyor raporunu sonra uğraşıyorsun. Prim tahsil edilirkende piyasa fiyatı belirlensin o zaman....

Edit : Yeterli zaman geçtiğinden konu kilitlenmiştir.

kilit.gif

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...