Jump to content

3. Nesil Mazda3 Jant Değişimi

Bikes44

Tavsiye Edilen Mesajlar

Yanakta yazan rakam 10 inch anlamıda değil lastik genişliğine oranı yani 215 in %55 i

Sent from my iPhone using TapatalkBu arada genişlik de mm, lastikte inç olan tek ölçü çapı yani R17, R16 vs

(215*55/100) - (215x45/100) = 22mm yaklaşık olarak 1inç... Kastettiğim buydu dostum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tam konfor denince benim tercihim R16 olurdu, daha kalın yanak daha ucuz lastik ( kışlık olarak da kullanabilirsin ) ve biraz daha az sarfiyat. O zaman da görüntüden biraz ödün vermiş olacaksın o da ayrı bir konu ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence 18 inç orijinal jantda kullanılan dunlop lastiklerinde olumsuz bir etkisi var araca. Daha önce 16 inç jantda dunlop sport, michelin primacy hp ve goodyear efficiencygrip performance kullanmıştım eski aracımda. İnanın goodyear ile aracım çok konforlu ve çok iyi fren performansı var idi. Michelin de iyiydi . Fakat dunlop çok sert ve araç zıplıyordu, Çok konforsuzdu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Bakalım uygun bir takas imkanı olursa 17" ile değişirim. Yoksa da genel kanı olaraktan, bu baharda lastiği değişir dunlop dan kurtulurum. Hayırlısı artık :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı ebat farklı lastikle çözülebileceğini sanmıyorum. XL alacağınız için yanağı güçlendirilmiş olacak. Bu da haliyle konfora (esnekliğe) pek yansımaz gibi. Belki daha sessiz olabilir o kadar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

CX5 sahibi arkadaşlar, skyactiv CX5 orijinal 17" jantla geliyormuş. Benim 18" power ile değişmek isteyen varsa başabaş değişelim ?

CX5 sahibi arkadaşlar, skyactiv CX5 orijinal 17" jantla geliyormuş. Benim 18" power ile değişmek isteyen varsa başabaş değişelim ?

!!!  CX5'teki 17" jant berbat görünüyor vazgeçtim özür :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Yeni Oluştur...