Jump to content

Bayii Fatura Bedelini Düşük Kesmiş

xanatoliax
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Faturayı kesen bayiyi arayıp düzeltmezse fazladan ödediğiniz 6.000 TL yi geri istediğinizi vermezlerse hem Maliye'ye şikayet edeceğinizi,hem de fazla ödediğiniz paranın iadesi için dava açacağınızı söyleyin. Parayı hesaplarına bankadan yolladığınız için ispatta sıkıntı da yok....

Yapmazlarsa dediğimi yapın O0   

Binek araçlarda yıllık %20 demirbaş oranı vardır.... Bildiğim kadarıyla otomotiv firmaları bunu kanunen aylık olarak ayırıp gider yazıp karlarından düşebiliyorlar... yaptıkları zannedersem bu... :sopa:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ötv ve kdv ayrı ayrı yazıyor . para istemek gibi bir niyetim yok en azından şimdilik çünkü ne şart dedielrse kabul ettim ufacık bi hediye yok mu dedim çöp dahi vermediler şimdi bide buna göz yumamayacağım.  Faturamın gerçek değerindeki bedelini gösterir halini isteyeceğim.

bu arada elimde proforma da var onda 73.000 tl gerçel fatura 67000 tl

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ötv ve kdv ayrı ayrı yazıyor . para istemek gibi bir niyetim yok en azından şimdilik çünkü ne şart dedielrse kabul ettim ufacık bi hediye yok mu dedim çöp dahi vermediler şimdi bide buna göz yumamayacağım.  Faturamın gerçek değerindeki bedelini gösterir halini isteyeceğim.

bu arada elimde proforma da var onda 73.000 tl gerçel fatura 67000 tl

Yaptıkları vergi kaçırmaya girer... Maliye ye banka dekontları ve fatura ile şikayette bulunacağım dediğinizde inceleme korkusu ile hemen düzelteceklerdir... olmaz derlerse hemen Alo 189 dan şikayetinizi bildirin.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

halbu ki efendi gibi olması gerekeni yapın değil mi yada beni bilgilendirin bide bankacıyım ben bana bari yapmayın :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorunu güzellik ile çözmek en mantıklı iş. Zaten siz de demişsiniz. Bayi ile çözemez iseniz Mazda Türkiye ile iletişime geçebilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende öyle düşünüyorum fakat fark 3 değil 5 değil tam 6.000 tl bu nasıl olur aklım almıyor. şimdi ben mahkemeye versem çatır çatır alırım 6000 tl yi . e böylemi yapalım illa siz bizi keriz yerine koydunuz bizde böyle mi yapalım demek lazım . Sizi arayalım dediler aradan geçti 8 saat hala arayacaklar bakalım bekliyorum .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Ktaskan

Aynı olay ben arabayı alırken olmuştu. 67 bin tl kesilmişti. Ekstradan 5500 Tl 'lik fatura daha kestirdim..Aracın ekstra özellikleri, tescili gibi bir şeyler yazdılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Faturayı kesen bayiyi arayıp düzeltmezse fazladan ödediğiniz 6.000 TL yi geri istediğinizi vermezlerse hem Maliye'ye şikayet edeceğinizi,hem de fazla ödediğiniz paranın iadesi için dava açacağınızı söyleyin. Parayı hesaplarına bankadan yolladığınız için ispatta sıkıntı da yok....

Yapmazlarsa dediğimi yapın O0   

Binek araçlarda yıllık %20 demirbaş oranı vardır.... Bildiğim kadarıyla otomotiv firmaları bunu kanunen aylık olarak ayırıp gider yazıp karlarından düşebiliyorlar... yaptıkları zannedersem bu... :sopa:

bir mali müşavir muhasebe uzmanı havası seziyorum :fiuw:

dinsizin hakkından imansız gelir

benim başıma gelse izleyeceğim yol budur...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı olay ben arabayı alırken olmuştu. 67 bin tl kesilmişti. Ekstradan 5500 Tl 'lik fatura daha kestirdim..Aracın ekstra özellikleri, tescili gibi bir şeyler yazdılar.

Yalnız bu durumda devlete bu ikinci fatura için ÖTV  ve ( her ne kadar bir garabet olsa da) ÖTV'nin KDV'sini ödememiş olmuyorlar mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yalnız bu durumda devlete bu ikinci fatura için ÖTV  ve ( her ne kadar bir garabet olsa da) ÖTV'nin KDV'sini ödememiş olmuyorlar mı ?

kesinlikle oluyorlar yani amaç o zaten 6000 tl kdv+ötv den kar elde etmek e ama ben bir paspas hediye edin abri dediğimde asla olmaz diyordunuz benim faturamı kesecekler başka yolu yok . bana da fark faturası teklif ettiler , yani bu şu demek tühhh fark ettin etmeyene devam edene fark faturası . yok öyle yağma bende faturada araç plaka yada motor no yazacak mı dedim yazmayacak dediler o zaman sizin olsun dedim neden ? Olurya kul yapısı ben mazda ile davalık oldum kazandım dedilerki fatura bedelinin geri iadesine !!!!! eeee ne oldu bizim 6000 tl ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Ktaskan

O dahada ilginç olmuş çünkü ben araçla birlikte bunlarda üstünde alındı diye hem şase numarası hem plaka hepsini yazdırdım. 

kesinlikle oluyorlar yani amaç o zaten 6000 tl kdv+ötv den kar elde etmek e ama ben bir paspas hediye edin abri dediğimde asla olmaz diyordunuz benim faturamı kesecekler başka yolu yok . bana da fark faturası teklif ettiler , yani bu şu demek tühhh fark ettin etmeyene devam edene fark faturası . yok öyle yağma bende faturada araç plaka yada motor no yazacak mı dedim yazmayacak dediler o zaman sizin olsun dedim neden ? Olurya kul yapısı ben mazda ile davalık oldum kazandım dedilerki fatura bedelinin geri iadesine !!!!! eeee ne oldu bizim 6000 tl ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınız hayırlı olsun, kesinlikle takipçisi olun ve peşini bırakmayınız bu  konunun, hiç hoş bişey değil yaptıkları.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracınız hayırlı olsun, kesinlikle takipçisi olun ve peşini bırakmayınız bu  konunun, hiç hoş bişey değil yaptıkları.

zaten ona canım sıkıldı . Iyi niyetle her aksaklıklarını alttan aldım ama bu resmen saçmalık. Şeytan diyor aç dava al 6000 tl yine geri
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece son yatırdığınız parayı araç ötv si ve kdvsine tabii tutmuşlar gibi duruyor. Kaza yaparsanız kaskom ilk yıl için fatura bedelini ödüyor diye hatırlıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İadeyi taahhütlü veya noter kanalıyla ihtaren faturayı iade edin. İhtarda faturanın iptalini, iptali mümkün olmadığı durumda fazlaya ilişkin ödemenin iadesini talep edin. Koltuğunuza oturup aracınızın keyfini çıkarın, gerisini onlar düşünsün :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün kaskoyu yaptıracağım sigortacım ile görüştüğümde sıfır alınana aracın ilk kasko yılı içinde pert olması durumunda kasko fatura bedeline istinaden yeni araç veriyor. Aracın faturasının düşük kesilmesi durumunda ise kasko sorun yaşanabileceğinden bahsetti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...