Jump to content

Bayii Fatura Bedelini Düşük Kesmiş

xanatoliax
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bana ek fatura kesmeyi teklif ettiler kabul etmedim . çünkü ek faturanın hiç bir anlamı yok diye biliyorum . yanlışmıyım ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dostlar bayi elle yazalım faturaya kaşeleyelim imzalayalım diyor.  uygun mu sizce ?

Niye bu kadar uzatıyorlar anlamak gerçekten güç. Faturayı iptal edecekler, size yeni fatura kesip verecekler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

atalarımızın her konu hakkında söyledikleri sözler vardır malum

bu duruma uygun olan ise

"acıma yetime ..........."

bir önce ki mesajımda kendi başıma böyle bir şey gelseydi izleyeceğim yolu anlatmıştım (mali müşavir/muhasebeci arkadaşımızın da katkılarıyla) 

eğer bu bayi faturayı iptal etmemekte, parçalı fatura kesmekte ısrar ediyorsa altında başka bir şey aramak gerekir... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dostlar bayi elle yazalım faturaya kaşeleyelim imzalayalım diyor.  uygun mu sizce ?

peki faturanın alt nüshasını da düzeltip kaşelicekler mi yoksa sadece sizdeki nüshayı mı düzeltecekler? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

matbaaa ve reklamcılarda kaşe 15-20 tl arası satılıyor

imza ise muhtelif............

hele türkiye de imza olayı tamamen hatalı şöyle bir çizgi iki karalama al sana imza ispat et edebilirsen

halbuki imza ad ve soyadın el yazısı ile yazılmasından oluşur...

yani bu iş yılan hikayesine döndü yılanların ne şekilde anıldıkları malum >:D   

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

anladım sevgili dostlar ben avukata vereyim arabamın keyfini süreyim en güzeli .

avukata vermeniz olayı içinden çıkılmaz bir hale, sizi de gereksiz masraflara sokacaktır,  bayii sizdeki faturayı iptal edip yeni fatura kesecek, en basiti bu ama size teklif ettikleri durumda şayet kendilerinde kalan alt nüshaları ile beraber faturayı düzeltip kaşe imza yaparsa hukuksal ve mali olarak uygunsuz bir durum olmayacağı için kabul edebilirsiniz, ama sadece sizdeki faturayı düzelteceklerse yaptıkları sadece kelime oyunudur, üstelik  bahsettiğiniz gibi ilerde çıkabilecek problemlerde eksik ödeme almanız dışında sizin de başınızı ağrıtacak hukuksal problemlere( uzak ihtimal ama evrakta sahteecilik gibi) yol açabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İade süresi geçmeden noter yoluyla ihtaren faturayı iade edin yada fazlaya ilişkin ödemenizi alın. Sonra keşke yapsaydım demeyin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tüketici hakem heyeti bu işe bakmaz tutar limitini  aşıyorsunuz, bu limit aşıldığında ticaret mahkemeleri yetkilidir, siz önce güzelcene faturayı iptal edip yenisini kesmelerini isteyin, kesmezlerde dirak maliyeye ihbarda bulunacağınızı söleyin, eğer takmazlarsa size şikayet edin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynı şeyi banada yapmışlar şimdi faturayı alınca farkettim

ödediğim para 78.000tl 

800 tl masraf almışlardı ( dün yeni bir araç  aldık 500tl tuttu:D )

herşey dahil deyip mtv yatırmamaışlardı 

şimdi baktım faturam 70.578.75tl

kaba hesapla 6.500tl eksik aldıkları plaka vs için olan 800tl düşünce 77.200tl fatura kesmeleri gerekiyordu 

sense paket için sanırım sonradan eklenen kısımlara ötv olmuyor sadece kdv oluyor yani halı vs alınmış gibi 

ama banada aynı şekilde kürdan hediye etmedikleri gibi herşey dahil full +full dendiği halde sonradan mtv çıkması gibi samalıklarla karşılaştığım için 

o aradaki 6.500tl nin %18 kdv si olan takribi 1.200tl kar etmelerine seyirci kalmayacağım 

avukatıma vereyim bakalım ne diyecek 

Yapıyorsun bi şey bari alan adamın gönlünü hoş tut 400tl mtv den kaçtın al şimdi kimbilir ne olacak sana depğilmi :D

ankaradan almayın gidin konya vs neresi varsa oraya ama buraya bulaşmayın derim biz bulaştık bak neler çıkıyor sonradan

Tüketici hakem heyeti ve maliyeye bir dilekçe sanırım beni hukuksal olarak kurtarır yanlışmıştım ?

peki mtv vs ödedilermi 

bana verilen sayfa fiyatı ile birebir aynı aldılar üstüne 800tl fark aldılar 

bunuda plaka vs masrafı dediler  ben toplam herşey içinde olduğunu düşünürken 2-3 ay sonra mtv ödenmemiş olduğunu farketmiştim 

diğer tüm bayiler mtv dahil sayfadaki fiyata satarken biizmkiler o fiyata mtv dahil etmiyormuş diye ödemdiler

şimdi birde bu eksik fatura çıktı karşımıza 

önceki aldığım araçlarda sanırım buna benzer az fatura olayı vardı ama onda değşik açıklama yapmıştılar 

görüyorumki başkalarının faturaları tam demekki genel satıcılrda bu vergi kaçırma olayı klasikleşmiş hepsinde var 

bakalım ne olacak durumları paylaşırsanız sevinirim benzer işlem yapalım ..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

MTV ödenmedi bende de ama anlaşmam o şekildeydi trafik Sigorta'sı onlara mtv bana ait

öyle olsa bile 6.500tl gibi bir meblağ faturasız bendede 

ayrıca kasko 1250tl tutmuş bende aksigorta sanırım eşimin öğretmen olması ve verdiği güven vs önemli 

yoksa 2.500 falan söz edenler var bilem kaça yaptınız ama ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şimdi bayiden dönüş yaptılar üzerini çizerek düzeltmişler kendilerindeki nüsayı ama bana inandırıcı gelmedi .neden ? ilk gönderdiklerinde ünvan farklı e bu dedim benimkiyle tutmuyor . sonra tutanı yolladılar yani anlayacağınız yersen. bir de ukala oturtmuşlar oraya bana atar yapıyor istediğin yere git diye . bende bu tavra istinaden sonuna kadar gideceğim . sebepsiz zenginleşme davası dahil ne gerekiyorsa yapacağım . Avukat veya maliyeci arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Galiba tüm bayilerde aynı çakallık var. Benim faturayı da 6000 Tl eksik yazmışlar. Bununla ilgili ortak yapılabilecek bir yol belirleyebilirsek, forumdaki aynı sorunu yaşana tüm arkadaşlar bundan faydalanabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya işin aslı mazdayı zarara uğratmak asla istemem ama adamlar bide atar yapıyor bana ona acayip derecede bozuldum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...