Jump to content

Bayii Fatura Bedelini Düşük Kesmiş

xanatoliax
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Aç tlf nu maliyeye şikayet et ödediğin miktarla, fatura miktarının uymadığını söle , hemen bir denetim ekibi çıkarırlar, başkada varsa zaten böle durumlar hepsi ortaya çıkar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben kasko değeri falan bilmiyorum ama bayiler zor ayakta duruyo varsın böyle yapsınlar

oldu olacak aramızda para toplayıp bayilere yardım edelim :kafa:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayakta durmak için vergimi kaçırması gerek, yok böle bir şey, satmasın o zaman , bizde başka markaya bineriz olur biter, aslında bu konu da  muallak , mazda satan bayilerin  pek azı hariç,  başka bir markanın daha bayiliğinide yapıyolar bildiğim kadarıyla, tabii kaç tane sadece mazda satıyor bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar,

Bu akşam kuzenimi aradım. Kendisi uzun yıllardır otomotiv sektöründe çok bilinen bir markanın bayisinde satış müdürlüğü yapıyor.

Otomobil satışlarında faturaların şu şekilde kesildiğini söyledi.

Diyelim ki bir bayiye gittiniz . İstediğiniz aracın anahtar teslim fiyatı 70.000 TL. Araç ile birlikte bir de ekstradan 800 TL lik aksesuar almaya karar verdiniz. Size verilmesi gereken belgeler şunlar oluyor.

1. Aracın trafik sigortası ( Diyelim ki 400 TL )

2. Aracın Motorlu Taşıtlar Vergisinin ödendiğine ilişkin belge ( Diyelim ki 400 TL )

3. Trafik masrafları ( Kabaca 200 TL )

Bu bedeli düşünce ne kalıyor ? 69.000 TL. İşte bayinin devlete ÖTV+KDV vergi vereceği tutar bu oluyor.

Yani size kanunen kesmesi gereken, vergilendirmesi gereken kısım 69.000 TL dir

Buna ek olarak 800 TL de aksesuar mı aldınız, bunun faturasını da sadece KDV ödemekle yükümlü olduğu için ayrıca keser.

Bu belgeleri ayrı ayrı topladığınızda bayiye gönderdiğiniz tutara eşitse siz de bayi de işi doğru yapmışsınız demektir.

Durumunuzu ve elinizdeki belgeleri buna göre değerlendirirseniz daha doğru bir sonuç çıkacaktır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

189 Alo Maliye hattını arayıp durumu belirtin. Bayinin birden fazla kişiye de aynı işlemi yaptığını ve aracın fiyatında internette açıkladığı rakamdan aşağıya satış yapmadığını söyleyin... 

Power Sense gibi paketler fabrikadan bu şekilde çıktığı için ve bu şekilde ithal edildiği için birebir fatura kesmek zorundalar..

Siz aracın üzerine fabrika çıkışı olmayan birşey taktığınızda ek fatura kesilebilir...

Ben olsam önce Alo 189 hattını ararım...Sonra Bimer'e fatura ve ödeme dekontlarımı ekte sunarak başvururum...

Son olarak ta bayinin olduğu ildeki vergi denetmenlerine gider ve onlara da durumu anlatır, oradan da bayinin mükellefi olduğu vergi dairesi müdürüne gider durumu anlatırım..

Sonra çarşı karışır   O0

Sanırım 2010-2011 gibi tüm bayileri kapsayan genel bir inceleme olmuştu.Bu inceleme de sizler gibi müşterilerin şikayeti ile başlamıştı....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

;)
Atar yapan kim ?

Hem bilgisizler, hem müşteri ilişkileri sıfır, üstüne birde atar yapıyorlar

Banada aynısını yapılardı mtv konusunda,

Birdahakine Konya'ya gşderimde burdan almam
6,500₺ eksik kesilen faturanın onlara ( KDV+ÖTV ) farkının 3,000₺ gibi birşey dersek bunu Alıp üstüne atar yapması üstüne bir kürdan bile vermemesi,

Faturasını tam kesip aynı paraya başka ilde araç satan bayiler ile arasında epey bir fark oluşturuyor

Kafadan 3,5k

Bide ağlayıp duruyorlar
Güzel yere tezgah açmışlar valla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aldığım bir tavsiye yi haklı bularak isim konuşmuyorum . benim sorunum satışçı arkadaşlarla değil muhasebe ile . bakalım hukuka başvuracağım ne sonuç çıkacak sizi de buradan bilgilendiririm. Oysa isteğim son derece masumane ve sade faturamı iptal edin ve yenisini kesin hepsi bu .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aldığım bir tavsiye yi haklı bularak isim konuşmuyorum . benim sorunum satışçı arkadaşlarla değil muhasebe ile . bakalım hukuka başvuracağım ne sonuç çıkacak sizi de buradan bilgilendiririm. Oysa isteğim son derece masumane ve sade faturamı iptal edin ve yenisini kesin hepsi bu .

Mazda Türkiye ile görüşüp durumu bildirdiniz mi ?

Bu yolu da deneyin bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

az önce kasko poliçemi inceledim kabak gibi yazıyor pert olursa sıfır araç ta fatura bedelini öderim diye . Hadi buyur burdan yak

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben de Mayıs başında 72 liraya power aldım... faturam 67,5 lira... dikkatimi çekmişti ama üzerinde de durmamıştım...

ne mtv ödediler ne birşey...trafik, plaka  masrafları, vs işte...

ama kasko bedelimin 72 lira olduğunu biliyorum; araç sistemde şu an bu rakam üzerinden sigortalı...

ama ülkenin her alanında, heryerinde olan hizmet yapmaktan çok sadece para kazanmak için alternatif üretmek halleri burada da olsa gerek...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araçtan kar etmeyi engellemek için ilk yapılan pertleri fatura üzerinden öderler.

Siz özel bir indirimler 70bin TL lik aracı 60Bin TL ye alıp, pert edip kaskodan 70Bin TL almayın diye, ilk yıl faturayı öderler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar sıkıntıniz devam ediyorsa benimle iletişime geçebilirsiniz. Faturayı duzeltmezler ise ceza kesilir ve gerçek fatura da kesilir sonrasında. Tam okuyamadım ama gördüğüm kadarı ile amaç vergi kaçırmak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu yetkililere aksettirilmiş olup, ilgili yetkililer takipçisi olacak, gerekli olan yanıtı, ilgili kişiye verecektir.

Bilgilerinize.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konunun uzayıp polemik haline gelmemesi için kilitlenmiştir. Eğer bu konuda bir gelişme olursa ilgili arkadaşlar bizim ile temasa geçip konuya son durum ile ilgili bilgileri yazabilirler..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...